Du leser nå
Norske og amerikanske soldater dreper for spenningens skyld i Afghanistan

5 minutter lesetidNorske og amerikanske soldater dreper for spenningens skyld i Afghanistan

Bollyn om norske soldaters dreping for Israel. "Søk etter sannheten er den edleste beskjeftigelse for mennesket, dens publisering er en plikt". - Madame de Staël.

Nordmenn og skandinaver er sjokkert og forferdet over å lese at norske soldater faktisk nyter å drepe afghanske motstandsfolk, som kjemper mot den utenlandske okkupasjonen av landet. Det norske magasinet Alfa som kommer ut denne uken har en artikkel med intervjuer av norske skarpskyttere som skryter av å drepe afghanere fra mer enn 2500 meter. Den norske rapporten gjenspeiler den uhyggelig ABC News rapporten om amerikanske tropper som «Killing for Sport» uskyldige afghanske sivile og skjærer av deler av kroppene deres. Disse rapportene avslører den nedbrytende moral av den kriminelle krigen i Afghanistan.

Vår misjon er «å drepe»

Å drepe afghanere, sier soldatene, er bedre enn å ha sex. «Å kjempe og drepe er verdt tre måneder uten sex. Kanskje det høres idiotisk ut, men det er bedre enn sex «,  sa en norsk skarpskytter. «Når du er på slagmarken er det deg eller fienden. Og når du ser den «røde tåken» (blod sprute fra sniper offeret) … er det ubeskrivelig. Det er derfor vi er her. »

«Noen ganger er vi heldige,» har en av disse snikskytterne fortalt Alfa. «Jeg traff en Taliban i nakken fra 2.770 meters hold den 2 februar. Det var virkelig flott. »

Alfa magasinet synes å være i den eiendommelige sjangeren av magasiner for menn som mikser sex med en blanding av krig og vold. Selv om historien som Alfa tar opp ennå ikke truffet mainstream media har den allerede forårsaket et visst oppstyr i Norge, et land som led en brutal okkupasjon under naziregimet under andre verdenskrig. Dette presenterer et grunnleggende etisk problem som jeg fremla for norske myndigheter for flere år siden da det ble klart for publikum at norske soldater ikke fremmet demokrati eller bygget skoler i Afghanistan – de var rett og slett der for å drepe folk.

Den norske styrken som Simonsen har kommandoen over kalles Provincial Reconstruction Team (PRT), men hva er det de egentlig bygger? Hva er det egentlige formålet for de 500 norske soldatene som er på et oppdrag om å drepe afghanere i provinsen Afghanistan som grenser til Turkmenistan? Kan det være at grådige norske olje oligarker (les: Statoil) har investert i det kriminelle opplegget med å okkupere Afghanistan for å bygge TAPI gassrørledningen fra Turkmenistan til India – for Israels Mossad gangstere? (Se artiklene mine nedenfor.)

  • Den Tyske Brig. Gen Frank Leidenberger om det norsk Provincial Reconstruction Team i Meymaneh, juni 2010:
    «De positive oppnåelse for sine målsettinger av PRT Meymaneh er også et resultat av den skandinaviske levemåten og deres kultur. En stor sans for humor, kombinert med et varmt hjerte, et åpent sinn, toleranse og hensyn mot den afghanske befolkningen er de to spesielle kjennemerker til PRT. «

Hvordan kan noen kristen nasjon som led en brutal okkupasjon i sin moderne historie ta del i den ulovlige okkupasjonen av Afghanistan? Hvordan kan nordmenn være en del av noen «draps koalisjon»? Den norske regjeringen ville ikke nedlate seg til å svare på spørsmålet mitt, selv om jeg bare prøver å hjelpe dem ut av en veldig dårlig situasjon. Av de 4 nordiske og baltiske landene jeg spurte om å bli involvert i kamp i Afghanistan, var det bare Finland som responderte at ISAF-soldatene ikke var involvert i kamphandlinger – en fullstendig løgn. Når de ble spurt om nyhetsmeldingene om det motsatte, nektet den finske talsmann å diskutere temaet videre.

Norges forsvarsminister Grete Faremo sa at soldatenes uttalelser var uakseptable. «Jeg sterkt imot soldatenes kommentarer,» sa Faremo. «Våre soldater får stor anerkjennelse for sitt oppdrag. Men hvis denne typer holdninger som har kommet frem i VG eksisterer, da de er det best de blir ovesett og forblir i mørket. »

Nei, Fru Faremo, soldatenes kommentarer bør ikke være igjen «i mørket». Dine uttalelser bare reflekterer den brutale virkeligheten i det morderiske oppdraget de fikk, når de ble sendt ut på oppdraget av norske myndigheter som deg. Hvordan kan slike drap være annet enn mord i en slik kriminell krig? Hva som er virkelig uakseptabelt er at Norge deltar i den planlagte aggresive krig i Afghanistan.

Episoden som først gjorde det helt klart at norske soldater slåss for å drepe i Afghanistan, bekymret tyske helikopterpiloter som gikk tilbake til basen utpå kvelden i stedet for å fortsette å bekjempe afghanere. Nordmennene klaget over at de kunne fortsatt å drepe hvis tyskerne ikke hadde returnert til basen i skumringen.

Magnus Rønningen, redaktør i ALFA, sa han tror den virkelige skandalen er hvordan militæret har håndtert saken. «Det er ikke soldatenes kommentarene som er mest sjokkerende her, men den måten militæret offentlig knivstikker sine egne soldater i ryggen. Det er for meg, i beste fall ekstremt dårlig ledelse «, sa han.

Forfatterens Merknad – Som en amerikaner med norske forfedre har jeg stor respekt for Norge og norsk kultur. Min kritikk av Norges nåværende deltakelse i krigen i Afghanistan skal ikke misforstås som anti-norsk.

Kilder og Anbefalt Lesing

Norwegian minister: Military needs more focus on ethics”, EarthTimes, September 27, 2010
http://www.earthtimes.org/articles/news/345981,military-needs-focus-ethics.html

Å krige er bedre enn sex”, VG (Norway), September 27, 2010
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036779

Uttalelsene er ikke sjokkerende”, NRK (Norway), September 28, 2010
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7311686

Killing For Sport – Confession Video: US Soldier Describes Thrill Kill of Innocent Afghans”, by Matthey Cole and Brian Ross, September 27, 2010, ABC News
http://www.informationclearinghouse.info/article26461.htm

Northern Afghan Provincial Reconstruction Team Has New Commander”, ISAF Public Affairs Office, June 10, 2010

Bollyn, Christopher, “Afghanistan – Obama’s War for Israel”, July 6, 2010
http://www.bollyn.com/afghanistan-the-war-for-israel

Bollyn, “Dying in Vain – Why Afghanistan?”, February 8, 2010
http://www.bollyn.com/11438

Bollyn, “Obama’s Deception – 9/11 and Afghanistan”, June 5, 2009
http://www.bollyn.com/obamas-deception-9-11-and-afghanistan

Bollyn, “The Spoils of War: The Minerals of Afghanistan”, January 7, 2002
http://www.bollyn.com/the-spoils-of-war-the-minerals-of-afghanistan

Strid bättre än sex”, Aftonbladet (Sweden), September 28, 2010
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7856108.ab

Kilde

http://www.bollyn.com/norwegian-and-us-soldiers-kill-for-thrills-in-afghanistan

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
75%
Opplysende
25%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Christopher Bollyn

En uavhengig amerikansk undersøkende journalist som for tiden bor i Europa, som følge av sine avsløringer om 9/11.

Kommentarer

33 kommentarer på "Norske og amerikanske soldater dreper for spenningens skyld i Afghanistan"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste