Lederskap: Roald Amundsen 1911 og Eskil Pedersen 2011

7.2K visninger
8 minutter lesetid
47

Idag, 14. desember er det 100 år siden de norske polfarerne under ledelse av Roald Amundsen nådde Sydpolen. Den hemningsløse hyllesten av Roald Amundsens bragd som finner sted på Sydpolpunktet idag ledes av statsminister Jens Stoltenberg som har tatt turen ned til Sydpolen for anledningen. Litt emmen bismak ville naturlig hørt med.

Jens Stoltenberg på Sydpolen 2011

 

Roald Amundsens sydpolekspedisjon

Roald Amundsens sydpolferd startet etter at han hadde fått låne Fridtjof Nansens polskute “Fram” og utrustet den for en nordpolsferd. Etter at Amundsen fikk vite at Robert Peary hevdet å ha nådd Nordpolen valgte Amundsen å satse på Sydpolen i stedet. Amundsen fryktet at Nansen ville ta tilbake Fram hvis han fikk vite at Nordpolen-planen var erstattet av Sydpolen-planen, derfor holdt Amundsen tett om dette. Det var bare Frams kaptein Thorvald Nilsen som fikk vite hvor kursen gikk, naturlig nok ettersom det var kaptein Nilsen som tok ut kursen for skuta. Først da Fram hadde passert Madeira (som er på høyde med ekvator) som et slags point of no return fikk resten av mannskapet vite hvor ferden bar. Det ble ingen sure miner, alle ville være med videre sørover til polen. Nansen der hjemme var derimot heller skuffet over Amunsen, da han som den gentleman han var anså et ord for å være et ord og en avtale for å være en avtale. Amundsen var mer av det praktiske slaget, og en kløpper på logistikk, en nøkkel til den videre ferdens suksess.

 

Amundsens triumfferd til Sydpolen begynte med "en bløff" (også kjent som "løgn" eller "bedrag"). (Faksimile fra All Verdens Historie)

Fram ankret opp ved i Hvalbukta ved sydpolisens utkant i januar 1911, og det ble etablert en base som ble døpt Framheim. Månedene som fulgte ble bl.a. benyttet til å utplassere depoter, forbedre utrusningen (særlig sledene) og å venne seg til temperaturen og forholdene i isødet.

Den mislykkede “tjuvstarten” i september og Amundsens retrett i panikk

Amundsen forsøkte første gang å nå Sydpolen den 8. september 1911. På grunn av at temperaturene hadde steget, mente Amundsen at våren var kommet, noe som skulle vise seg ikke å stemme. Den erfarne polfareren Hjalmar Johansen var kritisk til at ekspedisjonen skulle starte så tidlig og hadde sagt fra om dette til Amundsen. Kort tid etter avreise sank temperaturene betraktelig, til -51°C. Den 12. september ble det bestemt at de skulle fortsette til depotet som lå på 80 grader syd for å lesse av forsyninger og deretter sette kursen tilbake til Framheim.

De nådde depotet den 15. september og gjorde deretter en rask retrett tilbake til Framheim. Tilbaketuren var preget av dårlig organisering, særlig den siste dagen. Om dette skyldtes dårlig ledelse fra Amundsen, eller var et resultat av at man ikke hadde mulighet til bedre organisering på grunn av forholdene, er usikkert. Prestrud og Hanssen fikk frostskader på hælen, og flere av mennene måtte hvile i flere dager etter den strabasiøse tilbaketuren på grunn av skader og sykdom. Den tidlige starten kunne ha blitt katastrofal på grunn av kulden og det dårlige været, men ekspedisjonen slapp unna alvorlige skader. Prestrud kunne særlig takke Johansen for hjelpen på veien tilbake til Framheim etter at Amundsen hadde tatt den beste hundesleden på tilbaketuren. Uten Johansens hjelp ville Prestrud mest sannsynlig omkommet, noe som kunne ha satt hele ekspedisjonen i fare.

Hentet fra Wikipedia.

Løytnant Kristian Prestrud, den yngste deltageren, hadde fått forfrysninger og var svært forkommen. Han fikk hjelp av Hjalmar Johansen som praktisk talt slepte og bar Prestrud de mange kilometrene som retretten varte.

Amundsen tok det beste hundespannet og satte kursen mot Framheim. Til tross for at Amundsen var ekspedisjonens leder og hovedansvarlig for organiseringen dro han fra de andre og lot dem klare seg som best de kunne - til tross for at to av dem allerede var hemmet av frostskader. (Bildet er fra en av sydpolekspedisjonene i 2011)


Samtalen ved frokostbordet i Framheim neste dag

Johansen og Prestrud hadde kommet forkomne tilbake til Framheim klokka ett om natta etter å ha funnet veien tilbake på ski, uten drahjelp fra noe hundespann.

Ved frokostbordet i Framheim neste morgen falt replikkene slik:

Amundsen: – Og hva har så dere bedrevet tiden med?
Johansen: – Dette kaller jeg ikke en ekspedisjon. Dette kaller jeg panikk.

Amundsens reaksjon på at Hjalmar Johansen hadde reddet både en deltager og ekspedisjonen fra katastrofe før den var kommet ordentlig igang, var voldsomt provoserende for den vanligvis så sindige og ydmyke Johansen.

Resultatet av denne replikkvekslingen var at Roald Amundsen nektet Hjalmar Johansen, deltageren som trolig mestret de ekstreme polforholdene aller best, å bli med inn til Sydpol-punktet.

Amundsen hadde ansett Johansens svar på tiltale i en samtale mellom barske mannfolk om en situasjon som handlet om liv og død for å være “mytteri”, og brukte dette som begrunnelse for å vrake Johansen fra de utvalgte til pol-laget.

Dette var “takken” fra lederen Amundsen for at Johansen hadde reddet en av deltagernes liv og ekspedisjonen fra å bli en skandale, i det første møtet med sydpolisen. Hadde Johansen overlatt unge Prestrud til sin egen skjebne i isødet ville Johansen utvilsomt ha fått være med Amundsens utvalgte frem til polpunktet.

Hjalmar Johansen ble sviktet og såret av Roald Amundsen på Framheim i september 1911 og nevnes ikke i forbindelse med "Amundsens formidable Sydpolen-bragd" som nå markeres ettertrykkelig. Denne statuen av Hjalmar Johansen er reist i Skien, Johansens fødeby.

Dette var et tungt slag for Hjalmar Johansen. Johansen gikk fra borde ved første anledning (i Australia) under tilbaketuren med Fram  og unnvek å delta på ”hyldningsferden” tilbake til Norge, etter den ydmykelsen han var blitt utsatt for. I januar 1913, mindre enn et år etter at sydpol-ekspedisjonen var fullført, valgte Hjalmar Johansen å ta sitt eget liv. (For mer info om Hjalmar Johansen og Sydpolferden, se f.eks. her, her eller her)

 

Eskil Pedersens flukt fra Utøya

AUF-lederen Eskil Pedersen var på AUF-leiren på Utøya den 22. juli da massemorderen Anders Behring Breivik ankom øya med sine håndvåpen og en blytung koffert full av ammunisjon.

Pedersen har selv fortalt om sin flukt gjennom media, bl.a. i Nettavisen:
“På øya var Eskil Pedersen med to andre medlemmer i huset nede ved brygga.

– Det er en TV på øya som fungerer, og den er i annenetasje på bygget nede ved brygga. Så husker jeg lyden av at noen slår inn en spiker, så ser de to andre på hverandre og på meg. Først går den ene ned, og deretter den andre, sa Pedersen.

– En av dem kommer opp igjen og sier at Marit sier at noen skyter. Jeg husker blanding av frykt og at jeg ikke vil bli lurt. Han låser døren og jeg åpner verandadøren, og jeg hører helt tydelig skudd.

Etter hvert får Pedersen en telefon om at han må løpe mot fergen. Han løp i sokkelesten over grusen.

– Jeg løper forbi to personer som er skutt. Jeg visste ikke om de var døde. Det var helt stille på øya. Det var døden som hadde lagt seg over Utøya. Jeg løp inn på båten og bak der førerhuset der flere ligger helt flate på dekk. De skriker til meg at jeg må legge meg ned.

Pedersen ringte 112 og fikk vite at de allerede hadde fått beskjed. Han sier det er vanskelig å huske alt som skjedde. Han husker han måtte ringe alle han kan for å få hjelp.

– Jeg svarte at folk på øya måtte svømme vekk fra øya.”

Med åtte andre AUF-ungdommer, deriblant Pedersens rådgiver, båtens matros og skipper ombord forlot Utøya-ferga MS Thorbjørn Utøya litt etter kl. 17.30.

AUF-lederen Eskil Pedersen var rask til å komme seg vekk fra Utøya ombord på båten MS Thorbjørn da skytingen hadde begynt på øya

Vel ombord på MS “Thorbjørn” og trygt ute i Tyrifjorden mottok Eskil Pedersen fortvilte SMS-meldinger på sin mobil, som rapporter i Nettavisen:

“Underveis fikk AUF-lederen sms-er fra panikkslagne ungdommer på Utøya. Flere spurte hva de skulle gjøre. «Legg på svøm utover», svarte Pedersen.”

Pedersen syntes det var for farlig at ferga kjørte den vante ruta over til Utøykaia på fastlandet. Dette hadde vært den raskeste måten for Pedersen og de andre ombord til å komme seg i sikkerhet på trygt land og samtidig frigjøre fergen til redningsarbeidet. Ifølge Pedersen hadde han fått inntrykk av at det var rapportert om flere skyttere / flere politimenn i uniform som han fryktet ville stå på fastlandet og skyte på ham.

Liggende på gulvet i båten bak tykke stålplater var Pedersen blant de få som hadde kommet seg i praktisk talt absolutt sikkerhet på et tidligst mulig tidspunkt etter at skytingen hadde begynt.

Erkjennelsen av at øya & fastlandet var farlig mens det ombord i båten var trygt kunne ha avstedkommet en tanke i Pedersens for anledningen spinnville sinn om å tenke på de andre AUF-erne og deres behov for å komme seg i sikkerhet.

Pedersen hadde selv gitt instrukser om at ungdommene som var på øya burde legge på svøm. Vannet var ikke særlig varmt, svømmeferdighetene kunne være så ymse og det var nærmere en kilometer til land fra øya.

Hvis Eskil Pedersen der og da hadde hatt så mye som én tanke i hodet om at lederansvar også er noe som praktiseres i kritiske situasjoner – og særlig da – ville det ha vært naturlig at MS Thorbjørn ble benyttet til å bringe svømmende ungdommer i sikkerhet. Dette på basis av Eskil Pedersens erkjennelse av at han selv hadde overlevd og kommet seg i sikkerhet; “after saving his own ass“. Og når primærbehovet ikke lenger er egen overlevelse, ville det naturlige ha vært å gjøre alt, eller ihvertfall å gjøre noe, for å medvirke til de andres overlevelse.

Dette skjedde ikke. MS Thorbjørn med AUF-leder Eskil Pedersen ombord plukket ikke opp så mye som en eneste svømmende AUF-ungdom.

[Forøvrig er informasjon om antallet ungdommer som døde av drukning alene, uten samtidig å ha skuddskader i kroppen ikke blitt offentliggjort.]

"Eskil - my precious". Eskil Pedersen omfavnes av statsminister og tidl. AUF-leder Jens Stoltenberg på Sundvollen 23.07.11. Forøvrig ble Eskil Pedersen valgt til AUF-leder med knappest mulig margin (175 mot 173 stemmer) i oktober 2010, etter å ha vært nestleder i AUF i fire år.

Lederskap: Roald Amundsen i 1911 og Eskil Pedersen i 2011

Det er klare likhetstrekk i adferden mellom Roald Amundsen i 1911 og Eskil Pedersen i 2011, da de kritiske situasjonene inntraff.

Roald Amundsen kapret det beste hundespannet og satte kursen mot Framheim uten å se seg tilbake; de andre fikk klare seg selv.

Eskil Pedersen kapret den eneste og tryggeste båten på Utøya og satte kursen vekk fra øya, uten å ense hverken båtens potensielle verdi som redningsfartøy eller AUF-ungdommer som svømte vekk fra Utøya og risikerte å drukne i den kalde Tyrifjorden.

Hva innebærer lederskap; noe om å dele risiko når en kritisk situasjon oppstår, noe om å bidra til å sørge for grunnleggende sikkerhet for dem man er satt til å lede; i det minste når lederens eget behov for sikkerhet er ivaretatt…?

Tre generasjoner Ap-ledere dagen etter at de overlevde terroren med brukbar margin; forholdene tatt i betraktning: Gro Harlem Brundtland hadde forlatt Utøya noen timer før Anders Behring Breivik ankom, Jens Stoltenberg holdt seg hjemme fra sitt statsminister-kontor som ble ødelagt dagen bomben smalt og Eskil Pedersen hev seg på den første (og eneste) redningsturen som Utøya-ferga foretok.

 

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

47 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Mole
Mole
Abonnent
10 år siden

Vandalf skrev.
Si meg, Gaarder, hva mener du egentlig Pedersen skulle gjort i denne situasjonen?

Konfrontert en tungt bevæpnet massemorder?

Mole
Rektor ofret livet for barna på Sandy Hook

– Jeg er stolt over at hun instinktivt beskyttet barna mot fare, og det gir fred å vite at Vicki gjorde det hun elsket; å ta vare på barna. I våre øyne er hun en helt, sier slektningen Jim Wiltsie om 27-åringen.

Skolens avholdte rektor Dawn Hochsprung ble drept da hun kastet seg mot drapsmannen i et forsøk på å stanse ham,…

HYLLES SOM EN HELT ETTER SKOLEMASSAKREN:
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/rektor-ofret-livet-for-barna-paa-sandy-hook-3948103.html

discodisco
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

Så han burde ofret sitt eget liv, for ellers er han en lanssviker? Hva med de andre i AUFs sentralstyre, er de også landssvikere? Tonje Brenna gjemte seg i en fjellvegg, Kjetil Vevle la på svøm, Åsmund Grøver Aukrust gjemte seg inne i et telt, osv.

Burde ikke disse aktivt ha prøvd å stoppe drapsmannen framfor å rømme øya eller å gjemme seg? Er ikke disse, med den logikken som øves her på Nyhetsspeilet, også landssvikere?

Eller er dette en merkelapp som forbeholdes eksklusivt til Eskil Pedersen?

Og, som Vandalf er inne på over her – kan handlingene til kapteinen på MS Torbjørn forsvares? Eller er han også en landssviker?

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

Etter hva jeg har fått med meg var det iallefall èn som prøvde å kaste stein på breivik, itilleg var han en av de breivik tilsynelatende var imot, mørkhudet.
Det sier endel om skvetne nordmenn, som er eksperter på å slåss i fylla.

discodisco
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

Ja, herre min hatt. Jeg er helt enig! Det er temmelig pusete å stikke av når det skytes rundt en. Nordmenn er så skvetne, som manner seg opp og tar ansvar i situasjonen, bare fordi det ligger et par-tre ihjelskutte venner rundt dem. Hva er nå dét å ta sånn på vei for?

Heldigvis finnes det slike som oss da, Mole. Slike som alltid stiller seg fremst, som alltid ofrer seg selv, som aldri handler instinktivt og som er hundre prosent altruistiske. For du hadde ikke rømt, hadde du vel? Og du hadde ikke gjemt deg? Sånne som oss skygger aldri unna livstruende situasjoner. Vi to er mannfolk, vi. Og mannfolk tar tyren ved hornene, uansett hvor liten sjanse vi har for å overleve. Det er bare slik vi er. Kall det gjerne et offer.

herr anfsim
herr anfsim
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

Tøffing du ;)

Apoteose
Apoteose
Abonnent
10 år siden

I 22 juli-rapporten står det:

“Båten (MS Thorbjørn) ble senere uttrykkelig tilbudt av en person som skipperen oppsøkte etter å ha kommet i land. Dette skjedde på politiets nødtelefon kl. 17.58, men av tekninske grunner gikk samtalen til Søndre Buskerud Politidistrikt. Båten var på dette tidspunktet operativ, og innringeren befant seg på båten med skipperen. Innringeren opplyste at de befant seg ca en km unna Utøya… Hadde båten blitt rekvirert da, kunne den ha vært på Utøya brygge landsiden ca kl. 18.10.”

Dersom det stemmer at politibåten satte kurs mot Utøya ca. kl. 18.15 -som det står i rapporten- hvordan kan MS Thorbjørn ha vært operativ før klokken 18.00 som antydet, når det finnes en (9 min lang) video filmet av en hyttegjest ved Storøya som viser MS Thorbjørn fortsatt ligger på land ca. kl. 18.25?

Er det noen som vet hva (om noe) som er oversett her?

Link til filmsnurt av politibåten, MS Thorbjørn kan ses mot slutten av klippet, i bakgrunnen, på grunn:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4206358.ece#.Ue1AxG3C6wY

Menneske
Menneske
Abonnent
10 år siden

Kjære Vandalv

Hvem er du til å forlange og diktere hva andre skal oppgi av opplysninger, når du selv gir inntrykk av å ville fordreie “sensitive fakta” som berører rikets sikkerhet.

Din opptreden på NyS oppleves av undertegnede som støy.
D.v.s at interessante artikler med diverse underkommentarer blir “farget” av innlegg som kan minne om forsøk på sabotasje.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
10 år siden

Si meg, Gaarder, hva mener du egentlig Pedersen skulle gjort i denne situasjonen?

Konfrontert en tungt bevæpnet massemorder?

Stoppet kulene med tankekraft?

Man kan selvsagt sitte i etterpåklokskapens lys i sin egen trygge hule og mene både det ene og det andre, men det er først når det er alvor at mennesket viser hva det er laget av.

Og for de fleste av oss slår biologisk nedarvede reaksjonsmønstre inn når man står overfor akutt livsfare; alle kroppens ressurser settes inn på fight or flight. De fleste velger, naturlig nok, å flykte.

Hvordan tror du du selv ville reagert?

Saken er den at med mindre du selv har vært i en lignende situasjon, så har du ingen forutsetninger for å uttale det om det, for du har rett og slett ikke peiling på hvordan du selv ville taklet en akutt livsfare.

Man kan argumentere med at M/S Torbjørn ikke burde blitt ført langt av gårde, og kunne vært brukt i redningsarbeidet.

I så fall er det flere momenter som kan omtales;

– Hvem førte båten? Var det Pedersen selv?

Båtføreren hadde nettopp sett sin egen samboer bli skutt og drept. Er det rimelig å anta at panikken rådet?

– Situasjonen var høyst uavklart; regjeringskvartalet var sprengt, en “pst”-politimann gikk tungt bevæpnet rundt og skjøt alle han så, og hadde signalisert at flere var på vei.

– M/S Torbjørn var lett pansret, men gammel og ikke spesielt manøvrerbar. Hvilken nytte mener du den skulle gjort til eller fra mens nedslaktingen foregikk? Skulle den begi seg inn til land for å plukke opp ungdommer? Om du har litt taktisk gangsyn vil du forstå at det sannsynligvis ville gjort vondt verre. Av nærmere 600 ungdommer på øya berget faktisk over 500 livet, fordi de til en hver tid var relativt spredt rundt på øya. Dersom M/S Torbjørn hadde lagt til land under angrepet ville potensielt hundrevis av ungdommer samlet seg og dermed gjort “jobben” for ABB langt enklere.

Denne heksejakten din på Eskil Pedersen, tipper jeg, har helt andre motiver enn hans handlinger denne dagen. Å forvente at en leder for en politisk ungdomsorganisasjon skal kunne utgjøre en forskjell til eller fra når en kaldblodig og tungt bevæpnet massemorder skyter ned for fote er hinsides naivt. Om han hadde vært bevæpnet, trent i antiterror håndtering, så kunne jeg vært tilbøyelig til å være enig med deg. Så var ikke tilfelle, og din kritikk, eller rettere sagt hets, av en som handlet i panikk i en ekstrem situasjon er helt urimelig.

– Under pressure, you do not rise to the occasion; rather you sink to your level of training.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
10 år siden

Kunne, skulle, burde og måtte…

Som sagt; lett å være etterpåklok, Gaarder.

Jeg var en av de som var rasende fordi Pedersen “forlot skuta”. Skammer meg over det nå. Legger man bort følelsene og prøver å forstå hva som foregikk på Utøya så får man andre perspektiver.

Hverken du eller jeg har forutsetninger for å forstå den ekstreme situasjonen mam befant seg i.

Å påstå at Pedersen iherdig forsøkte å sabotere redningsaksjonen faller på sin egen urimelighet. I så fall må du rette skytset mot kapteinen (som nettopp hadde sett samboeren sin bli skutt) og drept)

Pedersen var et av hovedmålene på Øya, hadde ingen våpen, trening, hverken i terrorbekjempelse eller redningsoperasjon i en krisesituasjon.

Eddvin
Eddvin
Abonnent
10 år siden

AUF-leder Eskil Pedersen ber Aps landsmøte neste helg om å vedta forbud mot halvautomatiske våpen.

Dette viser med tydelighet hvem han jobber for!!! Og at han var med på dette. Han følger helt det amerikanske raidet mot våpen. De trengte 22. juli for å få innført disse nye lovene.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/artikkel.php?artid=10102391

Menneske
Menneske
Abonnent
11 år siden

Jeg gjentar lenke til hvordan propaganda minister Goebbels uttaler seg om propaganda:
http://www.youtube.com/watch?v=B8JrNJyS2x4

Eskil Pedersen AUF, holder tale i forb. med bombeangrepet ved regjeringsvartalet, og drapene på Utøya.

Så får folk gjøre seg opp sin mening av om det er snakkk om propaganda eller ikke. Jeg konkluderer ikke med noe som helst, men synes dette er interessant.

Menneske
Menneske
Abonnent
11 år siden

Jeg vet ikke om dette filmklippet av Eskil Pedersen er blitt lenket til på NyS.
Jeg finner det interessant, hvordan han drar på ordene i pressekonferansen.

Ordlyd i kommentarfeltet på youtube tiltres ikke av meg.

Vist på NRK:

Ulven
Ulven
Abonnent
11 år siden

VG med norgesrekord i usmakelighet idag? Eskild Pedersen portrett på rettssakens siste dag.

Hvorfor kjører også VG frem Eskild Pedersen?

Har ikke media-norge fått med seg det tunge innholdet i Bergens-skipsreder Dan Odfjells kronikk med kritikk av APEs etterspill etter 22. juli – og da særlig bruken av Eskild Pedersen-kortet?

http://www.bt.no/nyheter/innenriks/22juli/–Ap-utnytter-terrorangrepet-2705313.html#.T-S0X81ZPGo

Det virker som den massive og usmakelige bruken av Eskild Pedersen er en måte å manipulere oss med nytale: Sort blir hvitt og hvitt blir sort. Lederskap av verste sort – det er hva norge vil få med APEkattveldet.

Eskild Pedersen blir spurt om sorgen – tapet av hans far som døde en naturlig død for en god stund siden.

Hva med SORGEN for søstre, brødre, mødre og fedre som mistet sine kjære ungdommer på Utøya – fordi svikerAPEpartiet begikk 27 skjebnesvangre feil den samme dagen slik at altfor mange liv gikk tapt.

Å strø salt i såret til de pårørende og gni det rundt med bruken av Eskild-ansiktet ser også ut til å være en del av PSY OPSingen etter norges store FALSK FLAGG TERRORAKSJON.

Merknad: Hvorfor nevnte ABB Torvald Stoltenberg på rettssakens siste dag? Var det Illuminatet som la inn et åpent budskap i buktalerdukken ABB for å plassere ansvaret for de mange som ble drept på Utøya – også på Stoltenberget…? Ennå sitter Stoltzenberg-banden tilsynelatende trygt ved NWO-spakene – men kan det vare stort lenger, med alt det folkelige raseriet over det store 22. JULI-SVIKET som har bygget seg opp norge rundt?

Hermis
Hermis
Abonnent
Svar til  Ulven
11 år siden

Eskil Pedersen om Breivik: – Jeg hater ham. Snakker ut om sinnet, avskyen og den private sorgen etter 22. juli.

http://www.vgtv.no/#!id=54274

Når han først er inne på det temaet der: Det er sikkert nok av de som føler det samme for Eskil Pedersen også. Den eneste personen i Norge som hadde så manglende virkelighetsforståelse at han trodde at det var statskupp i Norge fordi morderen(e) brukte falsk politiuniform. Hvis dette er sant, så burde nok Eskil Pedersen erklæres kronisk utilregnelig på samme måte som Breivik. Mest sannsynligvis blir han utnevnt som Norges statsminister i stedet, siden han er uegnet som det, altså.

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

APe’s Eskild Pedersen og Presseforbundets Kokkvold deltok som innledere på Samfunnsviternes årskonferanse.

De var begge enige om at debatter på nettet (type VG debatt) var noe fælt, som ingen av dem hadde utbytte av. Bl.a. fordi det benyttes skjellsord av typen “landssviker” der, dessuten er det visstnok mye rasisme også.

Dette var det eneste som Ulf Andenæs, en av Aftenpostens mest erfarne journalister hadde å gjengi etter å ha deltatt på storarrangementet til samfunnsviterne.

[Fra før vet vi at det er streng sensur i papiravisenes “debatter” (for at ikke noen av NWO-Rothschilds mange løpegutter skal bli avslørt eller støtt].

Det virker som mange av de etablerte politikerne og pressefolk ønsker å bidra til at kritiske røster i samfunnsdebatten ikke skal bli hørt – nå som stadig flere er i ferd med å våkne opp og spørre om vaksiner, bilderberg, chemtrails osv.

For min del synes jeg det smaker av PSY OP å invitere den kontroversielle Eskild Pedersen til et slikt forum. Bare Pedersens nærvær bidrar til å kvele de frie ytringer. Så var det vel en del av hensikten –

StarFleetCommand
StarFleetCommand
Abonnent
12 år siden

Ifølge obduksjonsrapportene ver det èn person som druknet på Utøya. Og det var èn person som døde da han falt utfor et stup.
Personen som druknet hadde sannsynligvis også skuddskader.
Resten døde av skuddskader.

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

Gangsterlederen Al Capone sendte blomster i begravelsene til sine fiender; som han hadde hatt mer enn en finger med i spillet for å forårsake.

Jens Stoltenberg oppsøkte Utøya-ofrenes begravelser for å holde sørgetaler.

Det ser ut til at kamuflasje- og forstillelseskunsten er under stadig utvikling, kanskje en nødvendighet nå som det vises stadig oftere at den verste kriminaliteten utføres med medvirkning fra noen som lønnes av en stat.

Nevnte noen den MILITÆRE ETTERRETNINGENS Black Ops operasjon på Utøya og i Regjeringskvartalet den 22. juli?

purka jul
Abonnent
12 år siden

Norulv Øvrebotten
Hvordan kunne dette skje?

“La oss bli klar over hva terror egentlig er. Ordet dekker ikke all voldsanvendelse med det formål å såre eller drepe andre mennesker. Kamp mellom væpnede motstandere, altså krig, er for eksempel ikke i og for seg terror, selv om det følger redsler og lidelser i dens spor. Terror i egentlig forstand må defineres som en utstrakt og vilkårlig bruk av vold mot vergeløse.

‘Den store terror’ kan leses på mange forskjellige måter. Noen vil lese boken rett og slett som en psykologisk thriller sterkere enn noe enn Hitchcocks fantasi kunne skape, eller som en serie kriminalfortellinger så meget mer utrolige som de er sanne. Andre vil lese den som en krønike om sovjetfolkets martyrium; atter andre som en studie av nåtidssamfunnet i dets totalitære form, og andre igjen som en slags teologisk-filosofisk traktat om menneskelig ondskap, her fremvist i nærbilde. Men hvordan den enn leses, vil det stadig på ny vekke tanker og et spørsmål man ikke kan ryste av seg: Hvordan kunne dette skje?”

“Den store terror”
forfatter Robert Conquest
1969

Denne boken av Robert Conquest blir regnet som standardverket om Josef Stalins terrorvelde og fremgangsmåter innen bedrag og massedrap. Det er en viktig bok å lese for å forstå hvordan terroren 22. juli og alt bedraget før og etter i Norge kunne skje. Oppskriften ble nemlig skapt under Stalin. Den er lett å kjenne igjen i sin struktur også anvendt her hjemme. Når du kjenner forhistorien.

Å opptre som den sørgende og medfølende fader når du medvirker til forbrytelsene som er grunnlaget for lidelsene, slik Jens Stoltenberg har holdt på med siden i sommer, er et gammelt knep fra kommunisttiden. Veldig gammelt.

http://communistcrimes.org/

gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Min teori om hvorfor Stoltenberg er på Sydpolen er selvfølgelig fordi det er en inngang til jordas indre der..
Se bare hva Stoltenberg sier på facebook:

Her i Antarktis jobber noen av verdens ledende forskere med å se inn i jordens indre…

Jepp, som jeg trodde, men mulig jeg fant ut dette fordi jeg digger teorien om The hollow earth :-)

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

Ble Eskil Pedersen med Jens Stoltenberg til Sydpolen for å feire Roald Amundsen nå?

purka jul
Abonnent
12 år siden

Norge er styrt av de Marxist Kommunistiske krefter, konstruert av Frimureriet og implementert over hele verden under navnet Globalisme.

De bedriver er undergraving og splittelse av familiebånd, tradisjon , kultur og alle verdier som er nedarvet gjennom generasjoner i landet vårt.

De driver frem et horribelt system fundert på sine ideologiske prinsipper. Disse krefter er en skamplett i det norske samfunn.

De kjører sitt politiske system fundert på bl.a. ren undergraving av det bestående fundament, nemlig kjernefamilien som samfunnets minste byggesten.

http://www.norgespartiet.no/component/content/article/214.html Norulv Øvrebotten
Hvordan kunne dette skje?

“La oss bli klar over hva terror egentlig er. Ordet dekker ikke all voldsanvendelse med det formål å såre eller drepe andre mennesker. Kamp mellom væpnede motstandere, altså krig, er for eksempel ikke i og for seg terror, selv om det følger redsler og lidelser i dens spor. Terror i egentlig forstand må defineres som en utstrakt og vilkårlig bruk av vold mot vergeløse.

‘Den store terror’ kan leses på mange forskjellige måter. Noen vil lese boken rett og slett som en psykologisk thriller sterkere enn noe enn Hitchcocks fantasi kunne skape, eller som en serie kriminalfortellinger så meget mer utrolige som de er sanne. Andre vil lese den som en krønike om sovjetfolkets martyrium; atter andre som en studie av nåtidssamfunnet i dets totalitære form, og andre igjen som en slags teologisk-filosofisk traktat om menneskelig ondskap, her fremvist i nærbilde. Men hvordan den enn leses, vil det stadig på ny vekke tanker og et spørsmål man ikke kan ryste av seg: Hvordan kunne dette skje?”

“Den store terror”
forfatter Robert Conquest
1969

Denne boken av Robert Conquest blir regnet som standardverket om Josef Stalins terrorvelde og fremgangsmåter innen bedrag og massedrap. Det er en viktig bok å lese for å forstå hvordan terroren 22. juli og alt bedraget før og etter i Norge kunne skje. Oppskriften ble nemlig skapt under Stalin. Den er lett å kjenne igjen i sin struktur også anvendt her hjemme. Når du kjenner forhistorien.

Å opptre som den sørgende og medfølende fader når du medvirker til forbrytelsene som er grunnlaget for lidelsene, slik Jens Stoltenberg har holdt på med siden i sommer, er et gammelt knep fra kommunisttiden. Veldig gammelt.

http://communistcrimes.org/
CommunistCrimes.org – Mission
http://www.communistcrimes.org
The purpose of CommunistCrimes.org is to increase international understanding of the crimes against humanity committed by violent communist regimes across the globe in different times. This is to dismiss the shockingly widespread illusion that any ‘semi-good’ violent regimes – yet based on the viol…
Liker · Kommenter · for 8 timer siden ·

Norulv Øvrebotten Stadig flere oppdager også hva frimurerne holder på med.

http://www.norgespartiet.no/component/content/article/214.html

Norges styresmakter har slått inn på en farlig vei !

Michelle
Skribent
12 år siden

Ofte er det slik at autoriteter som fagpersoner (les programmerte slaver) som mener de vet best, tar styringen på ting. Slik kan vi se hvordan fagpersonell med legemiddelindustrien i ryggen får tvangsneddopet ABB før retssakene starter.
Vi vet hvem som står bak mye av legemiddelindustrien og psykiatrien og militæret. Så greia er at de negative okkulte kreftene har utplassert sine hypnotiserte folk i legemiddelindustri, psykiatri, dommerutvalg, politikk, media og militære etc som handler på ordre fra øvre hemmelig hold:

Michelle
Skribent
12 år siden

Jeg bruker å like dine fantastiske artikler mot Chemtrails og Kriging, kloke Hans, men her er vi nok uenige ja. Og det er heldigvis lov å ha ulike meninger her inne:)

Jeg mener Pedersen er helt uskyldig og gjorde absolutt langt mer enn jeg vet jeg selv ville klart i en liknende situasjon.
Vi må også huske på at han er som et barn og de negative kreftene har også helt sikkert bombardert han med ulike typer mind-control.
Jeg synes ikke at det å være leder for et politi-sk parti har noe med å skulle måtte ofre livet sitt i en slik situasjon heller, jeg bruker å tenke som man må på fly, få først på sin egen maske, før du kan hjelpe andre.
Han hadde valget mellom å komme seg raskest mulig vekk selv, og få mulighet til å hente hjelp, fremfor å bare bli likvidert av noe han til og med selv har uttalt at han trodde var et slags statskupp.
Vi vet også at han ringte flere ganger til lederne på lille-tinget etter hjelp, både just-is-mini-steren og uten-riks-mini-steren ble informerte.

Men hva hjelper det når det er de negative aliens-kreftene bak 9/11 som egentlig styrer skuta?

Jeg overbevist om at det var flere gjerningspersoner/ skarpskyttere til stede, og at dette styrtes av negative okkulte krefter som vil innføre enda mere kaos, overvåkning og kontroll av oss alle over alt..

“Smart Dust” overvåker og kontrollerer oss:

Michelle
Skribent
Svar til  Hans Gaarder
12 år siden

Helt enig med deg i at ferga skulle vært brukt til å plukke opp de svømmende!
Og hvorfor brukte ikke delta-styrken den?
Ventet fergen på delta-styrken?
Kan noen ha kjørt vekk Pedersen og hvem?
Hvor var fergen?
Og hvem fikk delta-styrken til å snu for å ta en mye lengre omvei?
Hvem ba ambulansene om å holde seg unna?
Hvem ba de bevepnede politifolkene om å vente?
Hvem sperret nødnumrene?

« Forrige artikkel

Har vi et kuppforsvar i Norge?

Neste artikkel »

Invasjon; Amerikanske tropper omringer Syria

47
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x