Kosmos
Du leser nå
Hva er dette pulserende lysobjektet på himmelen?
Skrevet av
Terje Wulfsberg30. 12. 2011
21_12_20_11_pulserende_lysobjekt
28183 18743 180

Hva er dette pulserende lysobjektet på himmelen?

Av Terje Wulfsberg30. 12. 2011
Dette videoklippet som viser et pulserende objekt på himmelen, ikke så langt unna, er det artikkelforfatteren selv som har videofilmet.

Onsdag 21. desember, var det klarvær om ettermiddagen her i Samnanger utenfor Bergen. Jeg hadde allerede gjort mange opptak av disse spesielle ”stjerne-UFOene(se info nedenfor), og rigget til kameraet i stuen med ideen – kanskje ville det bli noe å filme? Da jeg oppdaget objektet, var min første tanke: ”Dette er bare en flik av månen som viser seg mellom skyene”.  Men etter å ha sett nøyere etter, viste det seg at det var et svært lyssterkt objekt som hang der på himmelen mens det gradvis forandret seg. …

Absolutt alt lys i rommet var slått av under opptaket. Det er derfor ingen mulighet for at dette bare kunne ha vært en refleks fra vinduet. Det kunne jo også minne om et fly sett forfra, med etter hvert ville det ha komme nærmere og en ville hørt lyd. Dette himmelfenomenet ble værende på omtrent samme sted i en del minutter, helt til det forsvant på grunn av skyer.

Er dette et av de uvanlig lyssterke himmellegemene som i løpet av de siste tre årene er blitt observert over hele verden?

Den 12. desember 2008, sendte Share International(SI), i London ut en pressemelding om at et stort, strålende, stjernelignende himmellegeme snart ville komme til syne over hele verden. Dette er i følge SI sin redaktør Benjamin Creme, et av mange tegn som viser at Maitreya, en ny åndelig lærer for hele menneskeheten, nå er på vei til å stå fram.

Da jeg var engasjert i informasjonsarbeidet om Maitreyas tilsynekomst, hadde jeg og kikket på en del av de videoene av dette himmelfenomenet som i løpet av de første månedene i 2009 var blitt lagt ut på YouTube. Fikk tips derfra om å gå til innkjøp av et Sony Handycam med 60x optisk zoom. Har siden gjort mange opptak av de to stjernelignende moderskipene som kan observeres på våre kanter. I følge Creme, ligger det nå til sammen fire slike kjempestore ”stjerneUFOer” i jorden sin atmosfære, hver at dem på størrelse med 5 fotballbaner. To befinner seg på den sørlige og to på den nordlige halvkule. Da de kan minne om stjerner, beveger de seg som regel langsomt og er derfor relativt lette å filme eller fotografere. En av de to som vi kan se, er veldig lyssterk og henger ’som en lykt’ på himmelen. Her er et nyhetsoppslag fra TV2 om denne: ”Så mystisk lyskule på himmelen”.

Det andre som og kan observeres på den nordlige halvkule, ligger ofte lavt mot horisonten og blinker uvanlig kraftig, mens det hele tiden skifter farge.

Her er et opptak av den, fra 19. februar 2011:

Hva sier norske media?

Da dette egentlig er et UFO fenomen, har de offisielle (bort)forklaringene vært alt fra Sirius til en uvanlig lyssterk Venus eller en uvanlig lyssterk Jupiter. Her er en oversikt over en del norske media reportasjer:
http://www.shareno.net/Stjernen/stjernen.htm

The ’Star’ sign – Informasjonsvideo fra Share International:

http://www.youtube.com/watch?v=hX2ujTDVdII

For mer informasjon om Maitreya:

http://www.shareno.net/Hvem_er_Maitreya/hvemer.htm

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Terje Wulfsberg

Terje Wulfsberg

Terje Wulfsberg driver som homeopat i Bergen, og har lenge vært opptatt av det alternative. Han har i en årrekke arbeidet med å spre informasjon om den nye læreren for vår tid, kalt Maitreya eller Verdenslæreren. http://shareno.net. Har i mange år og studert Den Tidløse Visdomslære, særlig informasjonen som kommer fra Djwahl Kuhl eller tibetaneren, via Alice A. Bailey. Bruker nå mye tid og energi på å informere om våre utenomjordiske venner.
180 Kommentarer

Skriv en kommentar

Send meg varsel om:

Sorter på:   Nyeste | Eldste | Flest stemmer
Profilbildet til Maarit M. Hanssen
Medlem
3 år 10 måneder siden

Veldig interessant Terje. Takk for at du informerer NySs lesere om det som skjer i Share. Jeg har forstått det dithen, at Maitreya ikke » kommer » før det skjer en total kollaps i finanssene i USA.

Disse lysskipene bekymrer meg litt, det må jeg innrømme. Hva sier Verdenslæreren om 21.12.2012?

Profilbildet til Ann-Kristin Normann
Medlem
3 år 10 måneder siden

hei Marit.SÅ herlig å se folk som er så positive og setter pris på at noen gjør et stykke arbeide for andre :) TAKK! Blir så glad av å lese sånt :) Ikke så alt for mye positive kommentarer å finne her inne – så da er det kjærkommen lesning å se det du skriver :)
Anbefaler deg dette nettstedet hvis du er interessert i UFO og andre ting som dette :) det er : http://www.ufologi.net og http://www.ufofacts.org
Ønsker deg og dine et godt nytt år :)

Profilbildet til morgre
Medlem
3 år 10 måneder siden

Jeg har tatt bilder av denne pulserende fargeskiftende stjernen ob
g den består av flere lyskilder som bytter på og lyse

Profilbildet til tone
Medlem
3 år 10 måneder siden

Så moro! viser hvor viktig det er å SE OPP.
Godt nytt år 😀

Profilbildet til JohnnyWalker
Medlem
3 år 10 måneder siden

Den 21 desember, om ettermiddagen, var både Venus og Jupiter synlige fra Bergen. Om ettermiddagen sto Jupiter i øst og Venus i sør. Ganske sikker på at det er Venus du har filmet. :-)

Profilbildet til CillaBee
Medlem
3 år 10 måneder siden

Jupiter er stor om dagen. Tipper det er den (eller muligens Venus) du har filmet.
Når noe ser ut som en planet og oppfører seg som en planet, ja da er det mest sannsynlig en planet du har med å gjøre.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10015321

Profilbildet til MrKennedy
Medlem
3 år 10 måneder siden

Rett gjerne på meg om jeg tar feil, men vil ikke en planet ha konstant lys, og ikke «pulserende»? Når det er sagt tror heller ikke jeg at det er noe spesiellt mystisk, heldigvis ligger ikke bevisbyrden hos meg, siden det ikke er jeg som kommer med påstanden.

Profilbildet til Seth Speaks
Medlem
3 år 10 måneder siden

Er det noen som har noen info om hva denne ‘stjernen’ er for noe? Hvor den er? Hva det er? Jeg har, nesten hver eneste kveld det siste halve året, sett denne stjernen på himmelen. Hva som slår meg er at det er det kraftigste lyset fra noe himmellegeme synlig fra jorden, etter sola og månen. Det er den stjernen som kommer først etter mørkets frembrudd, det er også den siste stjernen som kan sees før månen forsvinner fra himmelen, om morgenen.

Lenge har jeg trodd at ingen andre har lagt merke til dette, noe jeg har synes har vært litt merkelig, størrelsen tatt i betraktning. Jeg har aldri sett noe liknende på himmelen, i hele mitt liv. Det siste halve året har jeg også sett mange uforklarlige lysforestillinger på himmelen. Mitt spørsmål er følgende: Siden denne stjernen er så eksepsjonelt stor, flere ganger større enn alle andre stjerner på himmelen og lyser med en slik intensitet, skal det ikke da være relativt lett å finne dens posisjon i forhold til oss? Det er mennesker som får betalt for å holde oversikt over himmellegemer, men det er ingen offisiell uttalelse angående denne saken? Hvor kom denne stjernen fra? Jeg har aldri sett den før, men jeg føler det er verdt å heve et øyebryn over mangelen på informasjon rundt dette, alle nyhetene som publiseres om solsystemet og verdensrommet generelt i disse dager, tatt i betraktning.

Profilbildet til Likorm
Medlem
3 år 10 måneder siden

Jeg tror den stjernen du sikter til Seth er Jupiter. Jeg antar det fordi den lyser så sterkt. Men om du vil så last ned/installer ett stellarium ! Jeg kan anbefale dette:
http://www.stellarium.org/
Meget brukervennlig og gir full oversikt over hva som er hvor.. når.
Alt du trenger i tillegg er ett kompass så du vet hvor nord er.

Jeg er forøvrig enig i at denne stjernen (eller jupiter) lyser uvanlig sterkt for tiden.. snodig. 😀

Profilbildet til Seth Speaks
Medlem
3 år 10 måneder siden

Hei. Dette er fullt mulig, jeg skal ikke benekte dét. Men jeg gjorde litt research på dette for en stund siden, og jeg søkte opp når de forskjellige planetene skulle være synlig fra jorden, og på grunnlag av hva jeg fant, er det lite som viser til at det er Jupiter det er snakk om. Jeg påstår ikke å ha noen stor kunnskap om astronomi, men jeg finner det rart at Jupiter skal være så synlig fra jorda over et så langt tidsrom. Jeg har tidligere blitt fortalt at det har vært Jupiter, så jeg sjekket litt på det:

http://www.rasnz.org.nz/SolarSys/11Planets.htm

Under Jupiter, står det følgende:

«Jupiter is in Pisces during the first part of 2011, up to early June, apart from a few days at the end of February and beginning of March when it crosses a corner of Cetus. From early June on it will be in Aries, until the end of the year when retrograde motion will see the planet briefly return to Pisces.

The planet is at conjunction on April 6 and opposition on October 29. Consequently it will be an early evening object during the first part of the year, disappearing into the sunset glow during March. It will again be visible in the evening sky in the last three months of 2011. From May to September it will be mostly visible in the morning sky.

At the beginning of January, Jupiter will again be in conjunction with Uranus, the planets being closest on the 4th. This is the last of the set of three conjunctions, the others having been in 2010. After this conjunction Jupiter will move steadily away from Uranus. In May Jupiter will be one of four planets in the series of conjunctions occurring during the month. »

«From May to September it will be mostly visible in the…  Les mer »

Profilbildet til Hermis
Medlem
3 år 10 måneder siden

Takk for tipset om programmet Stellarium, Likorm. Det er jo ikke like lett bestandig å vite hvilke stjerner og planeter det er som viser seg på himmelen, og dette har irritert meg ofte. Men nå er det ikke noe problem. Har feks. aldri visst at Jupiter kan være så godt synlig som den var i går, trodde egentlig det måtte være Venus.

Dette beviser jo faktisk at selv skeptikere av og til kan bidra med meningsfull og nyttig informasjon til oss «ulærde». Fortsett gjerne med det, og Godt Nyttår! :)

Profilbildet til Hermis
Medlem
3 år 10 måneder siden

En ting til: Skulle gjerne hatt en Stellarium-app for Android også, men det er vel kanskje litt mye å ønske seg… 😐

Profilbildet til NightHawk
Medlem
3 år 10 måneder siden

Objektet skifter form p.g.a ustabil fokus på kameraet. Ikke fordi det er et dårlig kamera, men avstanden blir for stor til at objektivet kan fokusere på objektet. Tror ikke det er noe mer mystisk enn det 😉

Profilbildet til Falcon
Medlem
3 år 10 måneder siden

For ca 40 år siden så jeg følgende: Fra Overhalla to mil øst for Namsos, i sør-vestlig retning, et stort skarpt flimrende lys, anslagsvis 8-10 ganger større enn en stjerne synes, som beveget seg litt høyre, litt venstre, opp og ned, så bevegelsen pga at det var tretopper under. Ingen rapport om dette i avisene etterpå, tror jeg ikke, dessverre. Har aldri glemt det :) Det var på en vinterkveld, ingen lyd å høre, og på landet der jeg bodde er det blikk stille

Profilbildet til bardun
Medlem
3 år 10 måneder siden

Slikt som dette kan man jo også vise et lite barn og etterpå fortelle at vi nå har sett et veldig mystisk lys. Det er godt mulig forfatter syns dette objektet både er mystisk og unormalt, men da velger man å gå helt og holdent dirrekte fra det sannsynlige til en usannsynlighet ved hjelp av fantasien …

Men for folk som både har vært ”ute en vinternatt” før og som har filmet og også sett Venus, er ikke dette på samme måte like mystisk.

Når en forsøker å fokusere på et lysobjekt som er så langt borte som dette, er det ikke det minste rart at lyset blir både pulserende og forandrer seg – både i form og farge …

Men det kan være spennende nok og også påkalle vår frie fantasi til de ytterste grenser – hvis det finnes noen sånn grense – når ulike lysobjekter og (subjektive) himmelfenomener dukker opp på himmelhvelvingen eller andre steder. Når slikt ikke på noen som helst måte kan verifiseres eller forklares, kan det jo selvfølgelig tolkes som hva som helst – alt etter eget ønske …

Men, Venus eller kanskje en annen planet, bør vel ikke bli brukt til et slikt formål?

Venus har forøvrig tidligere blitt forsøkt brukt (missbrukt) som noe mystisk av en forhenværende ”redaktør” her på Speilet …

Profilbildet til Bartis
Medlem
3 år 10 måneder siden

Det er rart at dere alltid begynner med det minst sannsynlige. Det er videre rart at dere så avviser en hver rasjonell forklaring, som ofte også helt sikkert er den riktige.
Må innrømme at det faktum at du er homeopat også svekker troverdigheten i mine øyne.

Profilbildet til JohnnyWalker
Medlem
3 år 10 måneder siden

Har arbeidet som navigatør så dette med kart og posisjoner kan jeg, Terje!
Objektet du filmet er Venus, både retninga og høyden over horisonten stemmer! Litt merkelig at du ikke vil akseptere fakta, Terje.

Profilbildet til Vandalf
Medlem
3 år 10 måneder siden

Det er Venus… Punktum finale!

Riktig godt nyttår alle og enhver!

2012 tegner til å bli nok et spennende år… (selv uten oppdiktede UFO’er)

Profilbildet til maranata
Medlem
Profilbildet til Hermis
Medlem
3 år 10 måneder siden

Har prøvd å se noen opptak av denne Maitreya, men aldri før har jeg fått kjenne slike forferdelige kroppslige ubehagsreaksjoner som av han. Det var umulig å se igjennom et helt intervju, for da ville jeg ha kommet til å brekke meg. Ikke vet jeg hva det skyldtes :) .

Profilbildet til Jostein Wold
Medlem
3 år 10 måneder siden

Kristus og Antichrist er symbloikk på hva som beveger seg i våre egne sinn, av muligheter eller begrensninger. Det er symbol på at vår natur, sjel kan våkne opp i en denne fysiske verden, eller sove seg igjennom livet. Vi kan være vår egen frelser når som helst, og leve et liv i paradis, eller velge djevelen i oss, som sørger for lidelse og sorg.
Men det er VI, hver enkelt som er dette. Dine linker viser et menneske, lik deg:)

Profilbildet til Lillian Sivertsen
Medlem
3 år 10 måneder siden

Takk for bra artikkel.!

Det første videoopptaket, vel…jeg så det også dette lyset denne dagen, bare at jeg så det fra ARNA. Jeg undret meg også over fenomenet for dette var ikke et vanlig fly.

Thanks, det var utrolig kult å se at noen hadde lagt merke til det og skrevet om det her inne!

Profilbildet til Terje
Medlem
3 år 10 måneder siden

«Da dette egentlig er et UFO fenomen, har de offisielle (bort)forklaringene vært alt fra Sirius til en uvanlig lyssterk Venus eller en uvanlig lyssterk Jupiter»

Lyssterke stjerner som Sirius, eller planeter som Venus, Jupiter og til tider Saturn, er ikke bortforklaringer, men de forklaringene som oftest viser seg å være korrekte!

For små objekter som stjerner og planeter, må du utendørs for å få gode opptak om du skal «zoome» de kraftig inn, ganske enkelt fordi et vindu er ikke av god nok optisk kvalitet. Lyset fra objekter lavt på himmelen må gjennom mer atmosfære enn de høyt på himmelen, atmosfæren vil skjelden (rettere sagt aldri) være så rolig at objektet ikke vil danse og forandre form.

For meg å si til deg at du bare har sett en planet er totalt meningsløst sånn rent erfaringsmessig her på nyhetsspeilet, så da får du heller gode råd til å forbedre dine observasjoner -hvis du da er interessert å finne ut av hva du faktisk ser? men er du som andre artikkelforfattere her, kun interessert i å bekrefte din tro -på Maitreya- så er det bare å overse mine hjelpetips:-)

Profilbildet til NightHawk
Medlem
3 år 10 måneder siden

En flott Jupiter med flere måner :-).