Du leser nå
Per-Aslak Ertresvåg fyller 80 år

10 minutter lesetidPer-Aslak Ertresvåg fyller 80 år

Det er med glede vi formidler gratulasjonene til Per-Aslak Ertresvåg da de vitner om hvor takknemlige man er og hvor høyt gratulantene verdsetter det han har gjort og de verdiene han står for.

Nyhetsspeilet har mottatt gratulasjoner til hedersmannen Per-Aslak Ertresvåg med forespørsel om publisering da andre media ikke vil offentliggjøre det frie ord dersom det ikke er politisk korrekt, eller når det som kommer fram er for avslørende om makten bak makten.

Det er med glede vi formidler gratulasjonene til Per-Aslak Ertresvåg da de vitner om hvor takknemlige man er og hvor høyt gratulantene verdsetter det han har gjort og de verdiene han står for. Dette står i sterk kontrast til andre forhold Ertresvåg har vært utsatt for og som ikke ser ut til å ha en ende, men det er gjerne sånn, velvilje og godhet blir besvart med hersketeknikk og knebling av ytringsfriheten. Det er når dette skjer man bør være på vakt og undersøke hva som utløste heksejakten. Hvorfor ropes det korsfest, korsfest, ja det skjer alltid når noen kommer for nærme sannheten og utgir den i bokform eller utøver helsetjenester som kvalitetsmessig truer det etablerte helse(u)vesenet. Rene mafiametoder tas i bruk mens mainstream media ensidig fremstiller sakene, eller tier helt, sånn at sannheten ikke når ut til folket.

Det offentlige maktapparatet her i landet har full kontroll over norsk presse, hadde det ikke vært sånn har man ikke hatt så mye korrupsjon og de store aktørene som tjener fett på andres bekostning hadde ikke fått fritt spillerom, nå har de dessverre det og folket betaler prisen. Nyhetsspeilet vil ikke være en del av denne runddansen hvor de beskytter og skjuler hverandres ugjerninger, for vi kan ikke sove godt om nettene hvis man er delaktig i å slavebinde folket på den måten. Den motvekten man finner her hos Nyhetsspeilet er nødvendig i et demokratisk samfunn, personer som forsøkes tiet i hjel må få ytre seg for hvis ikke lever man i et diktatur. Så da vet vi hva våre myndigheter og deres statsstøttete media står for og med dette overlater jeg ordet til de som ønsker å hylle jubilanten Per-Aslak Ertresvåg på hans store dag.

Per-Aslak Ertresvåg 80 år

– skrevet av Velaug og Thore Lie –

Journalist, foreleser i inn- og utland, foredragsholder og forfatter Per-Aslak Ertresvåg, født i Ålesund, fyller 80 år 24. november i år. Et nobelt og sannferdig menneske i all sin fremferd.

Vi ringer hverandre med jevne mellomrom og møtes i byen til samtaler – eller hjemme hos hverandre – en meget jovial og belest og kunnskapsrikt menneske som få, hvor vi lytter når han snakker og øser av sin kunnskap. Tusen takk Per-Aslak! Og at vi har fått lov og anledning til å møte og kjenne deg!

Foruten over 50 år i pressen har Per-Aslak bak seg bl.a. Norsk Journalistakademi, Nordisk Journalistkurs, Århus, studier i språk og historie i Oxford, økonomisk geografi ved Universitè de Poitiers, kortere studier ved universitetene i Nancy og Dijon og videre i Salamanca, Valencia og ved UIMP i Santander i Spania. Han var journalist i Sunnmørsposten, presseansvarlig ved Riksteatret, politisk medarbeider i VG, korrespondent i Brüssel under EF-forhandlingen 1970-72, senere medlem av Korvaldregjeringens info-gruppe om EF. Redaktør av Venstres Pressekontor der han startet ukeavisen Vår Framtid. Bygde opp og ble sjef-redaktør for den norske avdelingen av Inter Press Service (IPS). Har utgitt bøker, sist Ekko av fremtiden (1986), Guatemala, blod, honning og Coca-Cola (1992), Makten bak Makten (2006), Sov mitt lille Norge (2008) og nå Norge (2011). Forelest ved DH-skoler og universiteter i inn- og utland (Frankrike og USA).

Vi lærte å kjenne Per-Aslak høsten 2004. På det tidspunktet begynte vel skriveriene om hans første bok i trilogiserien «Makten til Makten» (utkom 2006) å bli en realitet. Smak på tittelen: Makten bak Makten – så forstår man klart hvilket budskap forfatteren ønsker å bringe. Vi var så heldig å få lese hans manus å komme med feedback til forfatteren mens boka lå på bedingen. Da hadde den arbeidstittelen «Jeg ser det ikke før jeg tror det» med undertittel » – en politisk ABC for store og små». En meget interessant bok som hele hans trilogiserie er. «Sov mitt lille Norge» kom i 2008. Ertresvågs eget forlag, Koloritt, presenterte boken medio oktober samme år v/adm. dir. da forfatteren var på utenlandsreise i samme tidsrom. Ertresvåg fikk nok en gang smake av myndighetenes overgrep og måtte innlegges på sykehus i utlandet. Det stoppet ikke der! Vel hjemme igjen – og innlagt på sykehus (i Norge) – fortsatte trakasseringene. Vi er glade for at vi har fått oppleve hva som foregikk! Vi bidro begge med å få brakt ham i sikkerhet. Ertresvåg har fortsatt mèn etter disse hendelsene. Ertresvåg kommer litt inn på diverse hendelser fra myndighetenes side i sin siste bok. Dette er takken for det Ertresvåg bringer til torgs! – for den allmenne befolkning! Etter 22.7. sa vår statsminister «mer åpenhet, mer demokrati!»

Siste bok i serien, «Norge» ble offisielt lansert 25. oktober d.å. i regi av forlaget Koloritt. 3. november d.å., ytterligere presentert i 1,5 times foredrag av forfatteren på Unity i Møllergata (åpent for alle). Forfatteren sa ved møtets begynnelse: «Er det noen fra PST her? – kom fram og legg fra dere strålevåpnene deres». I dette foredraget brukte forfatteren mye tid på Attentatet? av Kong Harald V. Vi vet i dag at Telenor og frimureriet stod bak. For å få boka si ferdig, måtte Ertresvåg flytte hjemmefra for en periode. Han ønsket ikke å risikere noe (før boka blei offisiell). I dag vet vi at Alternativmessen på Lillestrøm (18. / 20. 2011) hvor Per-Aslak skulle presentere sin siste bok ytterligere, blei nektet dette – trusler!!!!!

Ertresvåg har brakt oss i kontakt med noen interessante personer. En av disse personene er Robert Naeslund (svensk) som blei bestrålt og operert inn «Mind-control» på så tidlig som i 1966 i Paris. Naeslund reiser nå jorda rundt og holder foredrag og har skrevet flere bøker om emnet (dvs. djevelskapen) samt sendt oss flere DVD’er (i skrift og bilder) og vi er Naeslund evig takknemlig.

I tillegg er vi svært glade for at den finske legen dr. Rauni Luukanen Kilde (vi har kjent henne i 10 – 11 år), ekspert på stråling og mind-controll, har meget god kontakt med Ertresvåg. Likeledes har Maarit Hanssen god kontakt med Ertresvåg – venninne av Rauni igjen!

Etter hendelsene 22.7. d.å. hører vi bl.a. kronprins Haakon si (som nå er blitt Bilderberger): «Gatene er fylt av kjærlighet». Og statsminister Stoltenberg uttaler: «Etter hendelsene 22.7. skal vi svare med mer demokrati og åpenhet». Jeg må si: Hendelsene med Ertresvåg står i grell kontrast til dette. Politikk er og forblir politikk – politikerne likedan.

På et OPO-møte (Organisasjon for Politisk Overvåkning) som en av oss var på fikk jeg høre fra en tidligere stortingsrepresentant komme med et sitat, (det gjaldt et utsagn fra Trond Hegna, AP-mann og historiker, utenrikskomiteens formann den gangen i 1972 da han talte mot EF-medlemskap si til vedkommende): «Du blir aldri noen stor politiker. For du forstår ikke at det er to slags sannhet. Den sannhet du støtter deg til har med dokumentasjon, veiing og måling, observasjoner og verifisering. Men du har ikke forstått at det finnes en annen sannhet: Den som vi politikere får folk til å tro på».

Det er godt at det finnes slike som Ertresvåg som ikke går på akkord med seg selv og sannheten, koste hva det koste vil! Varige mèn har du allerede fått!

Eneste vi kan beklage hva angår personen Per-Aslak er at vi ikke ble kjent med ham tidligere. Vi er alle evig takknemlig for at vi E R blitt kjent med deg!

Gratulerer med dagen den 24.11. og de 80 år Per-Aslak. Måtte du få mange og gode år fortsatt! – og det sammen med din familie!

Velaug og Thore Lie

Vår grand old man og gentleman forfatter og journalist Per-Aslak Ertresvåg fyller 80 år 24. november

– skrevet av Atle Johan Løvaas –

Jeg vil gjerne være med å hylle ham på dagen. Han kom inn i mitt l liv ett par års tid før hekseprosessene begynte mot meg. Og siden har han vært en god venn og støttespiller. Han satt selvsagt som tilhører i lagmannsretten da saken mot meg raste. Han skriver i sin siste bok om sitt liv som flyktning i eget land, og at han har måttet tilbringe tid utenfor sitt eget hjem, får å få fred til å skrive. Det er ingen hemmelighet at han blir bestrålt i egen leilighet.

Jeg er derfor stolt over å ha vært fødselshjelper til hans bøker, ikke minst hans siste. Det å sitte i fred å ro å skrive, uten å føle strålene gå gjennom kroppen, må jo være et must i så måte.

Per-Aslak har en elegant penn som overgår de fleste. Men mest av alt er det som slår en når en leser hans bøker, det er den enorme kunnskapsrikdommen som han øser av. Han er informert om utrolig mange tema, både nasjonalt og ikke minst internasjonalt. Dette skyldes naturligvis et langt liv som utenriks-journalist, og ikke minst det faktum at han har en språkkunnskap langt utover norsk standard. Spanske og franske aviser er derfor daglig lesning for ham.

Det at han etterhvert ble en «konspirasjons-jeger» og forfatter som gradvis avslørte løgner og bedrag, skyldes naturligvis den ekte sannhetssøkende grunnsteinen i hans virke som journalist. Han går aldri på akkord med sannheten. Han våknet ganske tidlig og forsto at den «sannheten» som mainstream-pressen forfektet, langt fra var den rette. Det verste for ham var å innse og forstå at han selv var en del av denne flokken av journalister som var fornøyd med å servere lunkne halvsannheter.

Derfor har han fått føle på egen kropp hva fortielse og utfrysning av hans eget pressemiljø, som han før var en del av, har ført til. Når pressen innkalles til pressekonferansse om hans bøker og hans plager fra «statens strålevern» – er journalistene totalt fraværende. Det hele er nærmest komisk.

Men sannheten skal som kjent gjøre oss fri og en vakker dag vil alt dette komme frem uansett. Les bare hva han skriver om strålingsforsøket mot kongen i siste bok. Egentlig skulle nyheten om dette vært førstsesidestoff i alle aviser og medier. Men som kjent ikke ett eneste pip. Jeg undres bare om kongen leser boken, jeg vet at han har fått den.

Gratulerer med dagen Per-Aslak. Jeg vet du har mer stoff å skrive om.

Mvh Atle

 

Kort bokomtale og nettbutikk for kjøp av bøkene til Per-Aslak Ertresvåg finner man her:

Makten bak makten (2006) Les mer

Sov, mitt lille Norge (2008) Les mer

Norge (2011) Les mer

De to første utgivelsene kan også bestilles på Altshop.no (Klikk her)

Nyhetsspeilet gratulerer Per-Aslak Ertresvåg med 80-årsdagen den 24. november 2011

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
100%
Opplysende
0%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Monica Waade

Har siden barndommen hatt evne til å oppfatte mer enn andre rundt seg og har alltid vært søkende. Våknet for andre virkeligheter i 1996 ved å motta og notere budskap om livets skole, at sjelen ikke dør og hendelser som vil komme. Ble underveis minnet om sin essens med egenskaper til å føle energier og overføre helbredende kraft, samt avlese kropp og tanker til mennesker og dyr. Monica ble syk fra kvikksølvforgiftning i 2003 og har siden deltatt i den store amalgamkrigen. Det har vært en beintøff kamp gjennom felles erfaringer i et større pasientnettverk. Hun har også avslørt myndighetenes kyniske agenda og har de siste årene advart dem mot å fortsette sitt hensynsløse maktspill.

27 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *