Den levende video-feeden fra Regjeringskvartalet 22. juli er ikke blitt offentliggjort. Da videoklipp ble unndratt offentliggjøring etter terroren i USA 11. sept. 2001 og etter terroren i Storbritannia 7. juli 2005 skyldtes det at krefter med tilknytning til statsapparatet ønsket å hindre at viktige deler av sannheten om terror-aksjonene ble kjent. Det er viktig at videoklippene fra Oslo blir offentliggjort.

Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.
Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  20.11.2011 4:21   (Oppdatert 20.11.2011 14:33)

Kan vi få se videoklippene fra overvåkingskameraene nå?

Etter Norges terror-sjokk 22. juli har det vært påfallende lite fokus på bombeangrepet i Regjeringskvartalet. Foreløpig har det bare vært vist stillbilder av en person i politiuniform iført hjelm med visir og med pistol i hånda, samt en hvit varebil.

Av obskure grunner er feeden fra overvåkingskameraene hittil bare blitt publisert som stillbilder av nyhets-nettsstedet ABC Nyheter, som vist her.

Det er viktig at videoklippene fra Regjeringskvartalet vises live, og det finnes ikke akseptable grunner for å unnlate å gjøre dette. Hensikten med montering av overvåkingskameraer er nettopp at når kriminelle personer og kriminelle handlinger fanges opp av overvåkingskameraer som er utplassert for å ivareta folks sikkerhet, så må videoen spilles av slik at alle relevante fakta blir eksponert best mulig.

Vi vil dessuten se BOMBE-SMELLET på video!

Kan video-klippene fra de 10 overvåkingskameraene nå bli vist som live-feed for alle uten noe mer unødig opphold?

Det er mange enkle måter å publisere video-klippene på:
– Via NRK, TV2 og diverse nyhets-nettsteder (Nettavisen, Nyhetsspeilet osv.)

Det er mange grunner for at de levende videoklippene må offentliggjøres:

– Det kan ikke anses som bevist at personen med pistolen på bildet er Anders Behring Breivik .

– At en person som er uniformert som politi vifter med en pistol på gata midt i fellesferien er oppsiktsvekkende. Hvordan reagerte de forbipasserende?

– Gikk personen fort, gikk han langsomt, virket han nervøs, så han seg tilbake?

– Vi vil se og høre bombesmellet fra CCTV-videokameraene, for å få økt forståelse for bombeaksjonen.

ABC Nyheters artikkel fra 16. september der stillbilder fra minuttene før bomben smalt er vist. Det er gått to måneder siden ABC Nyheters publisering uten at live videoen som bildene er hentet fra er blitt offentliggjort.

 

Videobevis fra tidligere terroraksjoner er blitt underslått for å skjule skyld og delaktighet

Terror er blant de mest alvorlige forbrytelser i de moderne samfunn, som politikere og media har lagt stor vekt på de siste 10 årene.

Det er derfor viktig at det vises evne til å lære av tidligere terroraksjotner. En tommelfingerregel er dette: 9 av 10 terroraksjoner utføres med medvirkning fra vestlig etterretning (som også kontrollerer vestlig presse – sic).  Det var store ugler i mosen i terroraksjonene i USA og Storbritannia (se nedenfor), fordi dette dreide seg om FALSK FLAGG-terror, dvs. terror med medvirkning fra krefter innenfor statsapparatet.

Tilbakeholding av videoklipp, som kanskje er det viktigste autentiske bevismaterialet fra åstedene for terror, er helt uakseptabelt under enhver omstendighet. 22. juli-terroren berørte hele nasjonen, derfor må også alle som ønsker det få mulighet til å se live feeden fra overvåkingskameraene.

 

London-terroren 7. juli 2005: Ingen video-klipp ble frigitt og still-bilder fra video-kameraer ble forfalsket

I London by er det utplassert hundretusenvis av overvåkingskameraer («CCTV cameras»).  7. juli 2005, da dødelige bomber eksploderte fire forskjellige steder (tre i Tbanevogner og en i en buss) i løpet av en times tid – se f.eks. her – ble det ikke offentliggjort videoklipp som viste de påståtte terroristene.  (Årsaken til dette var høyst sannsynlig at de påståtte terroristene ikke hadde rukket frem til Tbanestasjonene der det smalt «i tide» – fordi deres tog fra Luton var blitt innstilt…). De britiske myndighetene hevdet at de fire videokameraene hadde «sviktet» samtidig, den ene dagen de virkelig kunne ha kommet til nytte.

Et stillbilde som myndighetene hevdet viste terroristene (bildet til høyre nedenfor) var forfalsket på en ikke særlig profesjonell måte.

London-terroren 7. juli 2005: Ingen levende videoklipp er blitt offentliggjort. Bildet til høyre er forfalsket - til venstre det ekte bildet


Pentagon-terroren 11. september 2001: Alle videokameraene ble skrudd ned og innholdet beslaglagt. Kun en video er offentliggjort.

USAs forsvarsdepartement Pentagon er verdens mest overvåkede bygg. Det finnes mange dusin overvåkingskameraer som kontinuerlig filmer bygget. Kort tid etter eksplosjonen i Pentagon, som bl.a. resulterte i en brann som kostet 125 mennesker livet (forsvarsminister Donald Rumsfeld var ikke på jobb da det smalt) ble samtlige overvåkingskameraer (inkl. det private overvåkingskameraet på en nærliggende bensinstasjon) skrudd ned og fjernet. Alle videoklippene som viste hva som traff Pentagon ble beslaglagt. Årsaken til dette var at Pentagon ikke ble truffet av noe passasjerfly…

Av de titalls på titalls videoklipp som kunne ha vist hva som traff Pentagon og forårsaket eksplosjonen og den voldsomme brannen etterpå var det kun ett videoklipp som ble vist for offentligheten.

Dette videoklippet (som FBI-agenter konfiskerte på et hotell like ved Pentagon) ble først utlevert etter at den amerikanske staten var blitt saksøkt under henvisning til FOI (Freedom of Information Act).

Her fremgår det rimelig klart at Pentagon ikke ble truffet av et passasjerfly, mao. at den offisielle forklaringen var en løgn og at terroristene må ha vært noen andre enn det som ble hevdet. Videoklippene ble mao. unndratt offentligheten fordi de kunne kaste lys over andre medskyldige enn de det ble hevdet stod bak.

Du kan se Pentagon-bygget like før og under eksplosjonen ved å klikke her.

 

Det samme videoklippet med stillbilder og bildeanalyse:

Det skal ikke være nødvendig at det norske folk må saksøke regjeringen Jens Stoltenberg for at vi alle skal få se levende videoklipp fra overvåkingskameraene ved Regjeringskvartalet like før og da det smalt den 22. juli. Det er våre overvåkingskameraer som er utplassert for å ivareta vår sikkerhet.

Vi vil se video-feeden nå!

GD Star Rating
loading...
Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.

   » RSS-feed  » RSS-kommentarfeed


Om forfatter

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.

Kontakt forfatter | Flere artikler av (141) | Forfatters nettstedKommentarer

425 kommentarer

 1. Tom Rosland sier:

  Fredag 22.07.2011, kl. 22:24 ABC NYHETER.
  Bombeangrepet i bilder
  Se bilder fra det sjokkerende angrepet mot Oslo sentrum.

  Her ligger det 30 bilder fra oslo sentrum.
  Sjekk bilde nr 4
  En skadd kvinne hjelpes ut av en bygning i Regjeringskvartalet like etter bomben gikk av.
  Då kommer mitt spørsmål dette er etter bomben gjikk av ,hvorfor er da det ikkje åpning bak dei to ,Blei ikkje alt sprengkt vekk av bilbomben?
  dei kommer ut fra regjeringbygget .til venstre ligger litt av motoren.
  til høyre på bilde virker det litt merkiligt på veggen .til venstre er det kantina som viser ?Så har du dei bjelken som ligger fram føre der kratere skal vera.

  Mvh Tom

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/110722/bombeangrepet-i-bilder

  GD Star Rating
  loading...
  • Balle Clorin sier:

   Sjekk ut urskiven på Møllergate 19….

   GD Star Rating
   loading...
  • Tom Rosland sier:

   Dette er etter at bomba har gått av så står det att ho hjelpes ut av en bygning i
   regjeringskvartalet. Men den bygningen dei har bak seg er H-blokka justis og
   politidept.legg merke til att det som er bak dei er ikkje borte .
   litt av motoren viser på venstre side og stripper på enden av veggenpå kantinen ,det ligger også flere treverk i enden .Ved hjerndrageren så ligger det noge som er rundt på enden av bjelken.

   1 linken er bilde av det eg har forklart over
   men den 2 linken er et bilde som er tatt en annen gang, men viser det same med tre, drager ,rundt tingen ved enen av drageren strippene på veggen.Men
   då kan vi sjå den andre side av bygget då er det sprengkt vekk .
   Men nå vi ser på bilde nr 1 så då er det ikkje sprengt alt vekknå dei kommer gjennom der .DVS DÅ ER DET EN BOMBE TIL SOM HAR GJORT RESTEN AV JOBBEN ?.MEN DET ER LITT MERKILIGT AT DET ER SÅ LIKT SOM DEI TINGA LIGGER ETTER 2 BOMBER?
   DET ER BARE EN TEORI FRA MIN SIDE .
   NÅ ALLE TENKER LIKT SÅ ER INGEN SOM TENKER.

   Mvh

   http://tinypic.com/r/33z3fqd/6

   http://tinypic.com/r/a175s3/6

   GD Star Rating
   loading...
 2. Hans Gaarder sier:

  Det er nå frigitt videoklipp som viser:
  1. En hvit kassevogn som kommer kjørende inn i regjeringskvartalet og parkerer.
  2. En person som kommer ut av kassevognen og går vekk
  3. En grå varebil som kjører vekk fra en parkeringsplass

  Dette kan sees her:
  http://www.nrk.no/fordypning/her-parkerer-breivik-bombebilen-1.8593408

  Fortsatt har vi ikke fått se:
  1. Videofeed fra selve eksplosjonen
  2. Videofeed som viser at en person går inn i den grå varebilen før den kjører vekk

  Med tanke på at utenlandske eksperter i hopetall har sagt klart ifra om at SÅ STORE SKADER KAN IKKE HA BLITT FORÅRSAKET AV EN KUNSTGJØDSELBOMBE ALENE, så er det påfallende at glimt fra bombesmellet ennå holdes hemmelig.

  Hvem er det som vil hindre at sannheten kommer for en dag? Breivik sitter i fengsel, og har ingenting han skulle ha sagt –

  GD Star Rating
  loading...
  • ares sier:

   Grunnen til at det ikke vises video fra framsiden kan være fordi det også vil vise personer som blir drept. I så tilfelle tror jeg du skal se langt etter å få tilfredstilt dine ønsker(å få se videoklippet) av opplagte grunner. Når det gjelder grå varebil ser det ut til å være en rekonstruksjon, mao finnes det ikke video av dette i det hele tatt. I filmen sier fortelleren at et vitne så en kar sette seg inn i bilen…..

   GD Star Rating
   loading...
   • Mole sier:

    ares sier:
    28. 11. 2012, kl. 16:26
    Grunnen til at det ikke vises video fra framsiden kan være fordi det også vil vise personer som blir drept.

    Mole
    Hva med å sladde, de gjør da det til tider hvis det er ømfintlig innhold.

    GD Star Rating
    loading...
    • ares sier:

     Jeg syntes det er helt ok at man prioritere å spare noen titalls familier fra å måtte se egne familiemedlemmer bli sprengt på tv framfor å tilfredstille en liten håndfull KTere. Saken er vel at til og med HD, zoom, slowmo og direktesendng av eksplosjonen hadde ikke rikket leserene på denne siden en picometer vekk fra konspirasjonsteorien. Da hadde det vært en pixel eller skyggefeil. Filmen var manipulert eller laget på forhånd av ILM.

     GD Star Rating
     loading...
   • smurfen sier:

    Ikke sant Ares :)

    Sier seg selv at de ikke vil vise folk som blir drept på TV eller i Media :)

    Joda de viser haugevis av blodige sprengte barnelik hver dag på min TV, spesielt fra Syria, men det er jo bare sånne lysebrune som ikke er verdt noe, sikkert ment som underholdning eller hva ?

    Den store helten vår Jenz sprengte jo 200 000 slike i lufta med sine terrorbomber over en SMS for å stjele noen dråper olje, så de barna kan umulig være verdt noe, noe alle i Norge er helt enige i når 100 000 tok til gatene for å vifte med roser til Jens, ikke en eneste en var i gatene for å si mot Jens sine Terrorbomber, folk flest syns det er kult at Jenz sprenger brune barn i fillebiter, ikke minst smaker popcorn ekstra godt til bilder av super bomber fra feigsmansvåpenet F16 som slippes over Libyske byer fra 50 000 fot og jevner dem med jorda, bare i Sirte så lot Jenz og vennene det regne bomber over byen ustanselig i 2 mnd fra tøffinger i 90 feigmansvåpen :)

    Som al forskning viser, slakter man ned for fote, driver etnisk rensing og plyndrer og terroriserer andre nasjoner folk så er man også i stand til å gjøre det samme med eget folk!

    Men som du sier så klokt : du skal se langt etter å få se videoklippet fra 22/7 av opplagte grunner :)

    GD Star Rating
    loading...
  • Eddvin sier:

   >Hva med hullene i gulvene som det snakkes om i Brennpunkt. Dette var huller som var høyt oppe i etasjene. beskrevet 21 min 23 sek ut i sendingen. Hvilken type gulv var det ? tre eller betong? høres rart ut med en utvendig bombe, men ikke ved flere innvendige.. http://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/mdup11001812/27-11-2012

   GD Star Rating
   loading...
  • Hans Gaarder sier:

   Det er noe rart med bombesmellet. I NRK-videoen her
   http://www.nrk.no/fordypning/her-parkerer-breivik-bombebilen-1.8593408
   som er filmet fra et overvåkingskamera med retning mot Karl Johan, legg også merke til:

   1. Det kommer flammer på høyre side av R-bygget! (Mao. mot Akersgata)
   2. Legg merke til blinkingen mellom lys og skygge på taket foran busken (oppe til høyre i vid) i sekundene før det smeller. Denne effekten har en helt annen årsak enn «en kunstgjødselbombe i en parkert bil på andre siden av bygget».

   Finnes det i Norge så mye som én teknisk ekspert som har ryggrad nok til å stå frem og slå fast at eksplosjonens tekniske karakteristika ikke forklares av den offisielle «dekk-historien»…?

   USA har general Benton Partin, som etter Oklahoma City-bombingen i 1995 stod frem og sa at den offisielle dekkhistorien om «en kunstgjødselbombe» ikke forklarte ødeleggelsenes tekniske karakteristika:

   http://whatreallyhappened.com/RANCHO/POLITICS/OK/PARTIN/okm.htm

   I USA er det vesentlig større risiko for rettryggede fløyteblåsere som står frem enn i Norge. Hvordan kan det ha seg at det er praktisk talt ikke så mye som en eneste nordmann som står frem som har tilhold i disse enhetene:
   – Norsk politi
   – Norsk militærvesen
   – Norsk etterretning

   Betyr det virkelig så mye her i melk og honning norge å kunne fortsette å være avhengig av å spise av hånden til Jenzemann…?

   Eller er de redde for trollet – det store stygge Stay behind trollet, som «alle» kjenner til, men som få om noen vil innrømme åpent at er tilstede som et skjult mafia-tyrannni på en statlig plattform i dagens norge?

   GD Star Rating
   loading...
 3. Hans Gaarder sier:

  ares, her er et velment råd: Consider the evidence!

  Skjønner ikke hvorfor du kommer trekkende med skepsisernes svisketyggede KT-ord.

  Hvis du stiller spørsmålet: «Evidence, what evidence…?», her har du litt fakta-substans å sette tenna og tankene i:

  27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli-terroren
  http://www.nyhetsspeilet.no/2012/04/27-svikter-i-den-offentlige-innsatsen-for-og-under-22-juli-terroren/

  Faktisk er «27 svikter» bare toppen av isfjellet. Ser du gjennom kommentarene under så kommer du fort over 30 grove svikter i norges anti-terror beredskapsapparat. Enda flere kom først for dagen i KOMMISJONENS rapport.

  Tenk så rart, at norge kan være så komplett ubrukelige den ene gangen anti-terror beredskapen behøvdes, etter massive bevilgninger til «anti-terrortiltak» de 10 foregående årene, etter anti-terrorøvelser både måneden før og tidligere på dagen, tenk…

  Og tenk at ennå sitter Jenz som limt fast på sin makt-taburett. AP-statsminister Einar Gerhardsen måtte gå av pga. kritikk fra datidens KOMMISJON etter Kings Bay ulykken på Svalbard i 1960-årene.

  Er det ikke noe rart…at så mange vitner rapporterte om flere skyttere… En av dem er synlig på bildet øverst til venstre i artikkel-lenken over… Og etterforskningen har ikke engang prøvd å kartlegge hans identitet…

  GD Star Rating
  loading...
  • ares sier:

   Heisan, jeg tar delvis utfordringen.(har ikke like mye tid å avsette til dette som proffene)
   Jeg leste litt på artikkelen om flere skytere. Her legger du fram 4 beviser/fakta før du konkluderer med at det var flere skyttere.
   Bevis 1: vitneutsagn
   Hvor mange av de 500-600 deltagerene/vitnene er det som sier/sa det var flere skyttere? Hvis en skiller ut disse, hvor mange av disse sier det var flere fordi a) de mener det hørtes ut som det ble skutt fra flere hold, b) har antatt det er flere pga område er så stort som det er, c) sier det er flere fordi andre har sagt dette mens de løp rundt, svømte eller gjemte seg på øya. Hvor mange av de 500-600 deltagerene kan egentlig med hånden på hjerte si de personlig har sett flere personer løsne skudd på denne dagen?
   Du linker til denne videoen : http://www.tvbuskerud.no/video/tv8-buskerud-paa-utoey/nyhetssaker/347 Du skriver under at han sier det er 3 skyttere. Her drister jeg meg til en egen tolkning. ca 1.50 sier fyren at han ikke kunne se ham, men at de som kunne se ham sa han var stor, det var tre stykker. Da spør journalisten » var det tre stykker som skjøt?» Han svar da «ja 3 stykker», før han forsetter historien om hvordan han var sikker på at politiet alltid kommer flere stykker når det er skyting. Han konkluderer derfor med at «poltimannen» er fake fordi han kommer alene. Slik jeg ser det er gutten såpass oppskjørta når han blir intevjuet at han ikke helt er med når journalisten legger ord i munnen på ham om at det er flere skyttere. De tre er med andre ord AUFere som kan se «politimannen» og sier han er stor. Samme gutten blir intervjuet senere da sier han ingenting om tre skyttere. http://www.dagbladet.no/2011/07/22/nyheter/innenriks/utoya/skyting/skyteepisode/17420434/
   Torbjørn Vereide som er facebooksitert i nrk artikkelen blir intervjuet dagen etterpå. I artikkelen «– Skytterne kledde seg ut som politi, så lurte dei oss til å komme fram før dei begynte å skyte oss, skriver han.» I radiointervjuet dagen etter er skytterene byttet ut med skyteren. Det kan skyldes to ting: a) han er blitt «fortalt» hva han skal si, eller b) han forteller nøyaktig hva han selv opplevde uten å legge til informasjon andre panikkslagne aufere mener å ha hørt/sett/trodd. http://www.nrk.no/lyd/torbjorn_vereide_overlevende/BB7BC50E47069188/
   I tillegg syntes jeg å ha lest om en fra utøya som føler seg misbrukt av blant annet nyhetsspeilet for å ha blitt tatt til inntekt for flere skyttere. Dere vet sikkert hvem det er. Poenget er: her er tre personer som blir brukt som sannhetsvitner for flere skyttere, og ingen har selv sett noe. Er ikke dette litt tynt?
   Bevis 2: Bildeanalyse
   Bilde av ABB i vannkanten er så kornete at det ikke går å konkludere med noe som helst. Den hvite stripen i korsryggen dekker ikke hele uniformsbredden mot høyre i tillegg stikker det ut noe hvit foran. Det hvite kunne like gjerne vært et avlangt hvit objekt. Jeg vet ikke hva det er. Noe han har plukket opp, refleks på skinsbuksa han hadde under uniformen, who knows. I tillegg finner jeg bilde for dårlig til å kunne konkludere om hårsveisen. Her er foresten et bilde fra samme sted: http://ischoolupk.blogspot.no/2011/07/oslo-suspect-wrote-of-fear-of-islam-and.html

   Bevis 3.
   Skytteren var skallet. Se bilde med sort ramme av ABB nede på høyre side: http://www.dagbladet.no/2012/05/24/nyheter/innenriks/breivik/anders_behring_breivik/terrorangrepet/21760179/ Er det mulig å kunne si at dette er en skallet person(tatt i betraktning dårlig vær, kanskje dårlig sikt, avstand). Er enig at om en skal være pinlig nøyaktig ville jeg sagt meget tynn i håret, men skallet er en «honest mistake».

   Bevis 4.
   Skuddlyder. Her faller jeg av. Jeg greier ikke høre alle kulene du hører. Kanskje hørselen er dårlig(min altså), eller laptopspeakers er dårlig deal. Uansett, å kunne gi noe nøyaktig sammenligning av 3 lydkilder fra 3 forskjellige lokasjoner, med 3 forskjellige mikrofoner, den ene fra helikopter og i tillegg fra forskjellig tidspunkt er for tynt til å fastslå at det er flere skyttere(min amatøtmening).

   Jeg forventer ikke at du svarer på alt, men det hadde vært interssant med tilbakemelding på 2 ganske sentrale poeng: I og med du har studert dette meget inngående, hvor mange vitner kan positivt bekrefte å ha sett flere personer skyte(de må aktivt skyte) . Og om du høre intervjuet av Ali (bevis 1) en gang til. Er du virkelig helt 100% sikker på at han mener det er 3 skyttere, eller er det mulig han ikke er 100% med på itervjuet, og faktisk svarer på noe annet) Om du har svrt på dette før er det bare å legge med link.

   GD Star Rating
   loading...
   • kjemisk sier:

    Ares
    Det går nok an å så tvil om hva overlevende sier om flere skyttere, mest fordi de var i mer eller mindre sjokktilstand.
    personlig har jeg ikke sett på disse uttalelser som spesielt avgjørende for om det var en eller flere skyttere på øya, og man bør ikke ikke bekrefte eller utelukke noe som helst hva de mener, mest pga. de rådende omstendigheter der..
    Men det finnes mange andre indisier på at det var flere skyttere på øya, og man bør heller konsentrere seg om det, siden de bekrefter bedre at det faktisk var flere skyttere der.
    Jeg funderte også over den ekstremt dårlige bildekvaliteten tatt fra helikopteret. Hvorfor er de så kornete på nærbilder, men ikke på lengre hold?

    GD Star Rating
    loading...
   • Eddvin sier:

    Et av de bedre bevis for skyting fra flere personer. er opptaket gjort fra land, og lagt ut av VG, her er lyden nå fjernet slik at man ikke lenger kan høre skuddtakten fra to forskjellige automatvåpen. http://www.vgtv.no/#!/video/43037/naboenes-video-av-dramaet-på-utøya Politiets ekspert viste frem en 9mm luger ammo, mens han snakket om 9mm parabellum, mens de rettsmedisinke eksperter snakket om spesialammo av fibertype.

    Dum-dum-kuler
    Nyhetsbyrået AP har snakket med sjefskirurg Colin Poole ved Ringerike sykehus, der minst 16 av ofrene skal ha blitt operert for skuddskader melder VG.

    Han hevder at Breivik brukte hullspissammunisjon, bedre kjent som dum-dum-kuler under massakren.

    – Disse kulene mer eller mindre eksploderte inne i kroppen på ofrene. Alt energien fra kulene ble overført til vevet, sier Poole til AP.
    – De indre skadene de var påført var helt forferdelige, sier Poole til VG.
    http://www.nettavisen.no/nyheter/article3197148.ece

    Ekspanderende
    Dr. Colin Poole, avdelingssjef kirurgisk avdeling, Vestre Viken Helseforetak, har selv operert to av skuddofrene etter Utøya-trageiden og har sett mange av røngtenbildene. Han mener det er åpenbart at ammunisjonen som er brukt, ikke er av en type som er i salg i Norge.

    –Vi så at prosjektilene hadde oppført seg rart da de traff ofrene, sier Poole, som har lang erfaring som kirurg. Han har aldri sett lignende skuddskader tidligere.

    –Det er her etter all sannsynlighet snakk om en type dum-dum-kuler som bare spesialstyrker i enkelte land bruker, sier Poole.

    Bruk av ekspanderende prosjektiler er forbudt å bruke for militære styrker etter Genevekonvensjonen.
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Ville-ramme-Gro-5014860.html

    Her henger ikke tingene sammen… Få VG til å komme med opptaket med original lyd, så kan alle som har tjenestegjort med våpen avgjøre selv….

    GD Star Rating
    loading...
 4. Hans Gaarder sier:

  Her er et uventet funn i den nylig frigitte videofeeden som viser deler av eksplosjonen(e?) i regjeringskvartalet fra ulike vinkler:
  http://www.vgtv.no/#!/video/58777/her-sprenges-bomben-i-regjeringskvartalet

  Etter 1.34 i klippet fra VG TV så kommer det et ildglimt i 2. etasje til h. for inngangen i det bueformede bygget.

  Klikk på denne lenken for å se:
  http://i50.tinypic.com/sv6w0i.jpg

  Dette er neppe en lysrefleks fra smellet foran/i/ved høyblokka, siden det ikke vises noe lys øverst på vinduene i 1. etg. Legg også merke til den smale ildstripa i 2. etg. over inngangen. Tyder dette på at det var et smell på innsiden i dette bygget. Om så er tilfelle er det nok et bevis på hvorfor det har vært så sterke motkrefter mot å frigi videofeeden av eksplosjonen(e?) i R-kvartalet.

  Det er nå over et år siden denne artikkelen som etterlyste videobevisene fra overvåkingskameraene ble publisert.

  Norge har utvilsomt fått sitt eget «11. september» – dess mer man studerer faktiske funn fra åstedene 22. juli, dess mer merkelig info-materiale kommer til syne…

  GD Star Rating
  loading...
 5. Tom Rosland sier:

  Breivik-avhør forsvant på Politihuset
  TYVERI: Et langt og sensitivt avhør av Anders Behring Breivik forsvant fra 22. juli-enheten på Politihuset. – Dette er helt nytt for oss. Vi hadde forventet at vi som forsvarere var blitt orientert om at et avhør av vår klient var stjålet, sier Breiviks advokater til Dagsavisen.

  Terrorister og bomber
  Det 42 sider lange avhøret av Breivik fant sted tirsdag 9. august 2011, 18 dager etter at terroristen ble arrestert på Utøya. Tematisk dreier avhøret seg om hvorvidt det finnes flere bomber, om det er flere terrorister og om sikkerhetssituasjonen på Åsta Gård. Blant annet om det fantes sprengstoff gjemt rundt omkring.

  Er det nogen som har høyrt meir fra denne saken ?

  Mvh Tom

  http://www.dagsavisen.no/samfunn/breivik-avhor-forsvant-pa-politihuset/

  GD Star Rating
  loading...
 6. Tom Rosland sier:

  Breivik saksøker staten
  Terrordømte Anders Behring Breivik går til sak mot staten for å slippe isolasjon, og å få lov til å sende brev igjen.

  Mvh Tom

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/02/11/217599/breivik-saksoker-staten

  GD Star Rating
  loading...

Legg til en kommentar


Du må være registrert og innlogget for å legge inn en kommentar. Mistet passordet ditt?

Ole Dammegård til Oslo 20 juli

Samfunn

Ole Dammegård til Oslo 20 juli


Liv – En lysende sjel har forlatt oss

Bevissthet

Liv – En lysende sjel har forlatt oss


Ny internasjonal UFO konferanse

Kosmos

Ny internasjonal UFO konferanse


Hva vi kjemper for alle sammen

Video

Hva vi kjemper for alle sammen