Den levende video-feeden fra Regjeringskvartalet 22. juli er ikke blitt offentliggjort. Da videoklipp ble unndratt offentliggjøring etter terroren i USA 11. sept. 2001 og etter terroren i Storbritannia 7. juli 2005 skyldtes det at krefter med tilknytning til statsapparatet ønsket å hindre at viktige deler av sannheten om terror-aksjonene ble kjent. Det er viktig at videoklippene fra Oslo blir offentliggjort.

Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.
Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  20.11.2011 4:21   (Oppdatert 20.11.2011 14:33)

Kan vi få se videoklippene fra overvåkingskameraene nå?

Etter Norges terror-sjokk 22. juli har det vært påfallende lite fokus på bombeangrepet i Regjeringskvartalet. Foreløpig har det bare vært vist stillbilder av en person i politiuniform iført hjelm med visir og med pistol i hånda, samt en hvit varebil.

Av obskure grunner er feeden fra overvåkingskameraene hittil bare blitt publisert som stillbilder av nyhets-nettsstedet ABC Nyheter, som vist her.

Det er viktig at videoklippene fra Regjeringskvartalet vises live, og det finnes ikke akseptable grunner for å unnlate å gjøre dette. Hensikten med montering av overvåkingskameraer er nettopp at når kriminelle personer og kriminelle handlinger fanges opp av overvåkingskameraer som er utplassert for å ivareta folks sikkerhet, så må videoen spilles av slik at alle relevante fakta blir eksponert best mulig.

Vi vil dessuten se BOMBE-SMELLET på video!

Kan video-klippene fra de 10 overvåkingskameraene nå bli vist som live-feed for alle uten noe mer unødig opphold?

Det er mange enkle måter å publisere video-klippene på:
– Via NRK, TV2 og diverse nyhets-nettsteder (Nettavisen, Nyhetsspeilet osv.)

Det er mange grunner for at de levende videoklippene må offentliggjøres:

– Det kan ikke anses som bevist at personen med pistolen på bildet er Anders Behring Breivik .

– At en person som er uniformert som politi vifter med en pistol på gata midt i fellesferien er oppsiktsvekkende. Hvordan reagerte de forbipasserende?

– Gikk personen fort, gikk han langsomt, virket han nervøs, så han seg tilbake?

– Vi vil se og høre bombesmellet fra CCTV-videokameraene, for å få økt forståelse for bombeaksjonen.

ABC Nyheters artikkel fra 16. september der stillbilder fra minuttene før bomben smalt er vist. Det er gått to måneder siden ABC Nyheters publisering uten at live videoen som bildene er hentet fra er blitt offentliggjort.

 

Videobevis fra tidligere terroraksjoner er blitt underslått for å skjule skyld og delaktighet

Terror er blant de mest alvorlige forbrytelser i de moderne samfunn, som politikere og media har lagt stor vekt på de siste 10 årene.

Det er derfor viktig at det vises evne til å lære av tidligere terroraksjotner. En tommelfingerregel er dette: 9 av 10 terroraksjoner utføres med medvirkning fra vestlig etterretning (som også kontrollerer vestlig presse – sic).  Det var store ugler i mosen i terroraksjonene i USA og Storbritannia (se nedenfor), fordi dette dreide seg om FALSK FLAGG-terror, dvs. terror med medvirkning fra krefter innenfor statsapparatet.

Tilbakeholding av videoklipp, som kanskje er det viktigste autentiske bevismaterialet fra åstedene for terror, er helt uakseptabelt under enhver omstendighet. 22. juli-terroren berørte hele nasjonen, derfor må også alle som ønsker det få mulighet til å se live feeden fra overvåkingskameraene.

 

London-terroren 7. juli 2005: Ingen video-klipp ble frigitt og still-bilder fra video-kameraer ble forfalsket

I London by er det utplassert hundretusenvis av overvåkingskameraer («CCTV cameras»).  7. juli 2005, da dødelige bomber eksploderte fire forskjellige steder (tre i Tbanevogner og en i en buss) i løpet av en times tid – se f.eks. her – ble det ikke offentliggjort videoklipp som viste de påståtte terroristene.  (Årsaken til dette var høyst sannsynlig at de påståtte terroristene ikke hadde rukket frem til Tbanestasjonene der det smalt «i tide» – fordi deres tog fra Luton var blitt innstilt…). De britiske myndighetene hevdet at de fire videokameraene hadde «sviktet» samtidig, den ene dagen de virkelig kunne ha kommet til nytte.

Et stillbilde som myndighetene hevdet viste terroristene (bildet til høyre nedenfor) var forfalsket på en ikke særlig profesjonell måte.

London-terroren 7. juli 2005: Ingen levende videoklipp er blitt offentliggjort. Bildet til høyre er forfalsket - til venstre det ekte bildet


Pentagon-terroren 11. september 2001: Alle videokameraene ble skrudd ned og innholdet beslaglagt. Kun en video er offentliggjort.

USAs forsvarsdepartement Pentagon er verdens mest overvåkede bygg. Det finnes mange dusin overvåkingskameraer som kontinuerlig filmer bygget. Kort tid etter eksplosjonen i Pentagon, som bl.a. resulterte i en brann som kostet 125 mennesker livet (forsvarsminister Donald Rumsfeld var ikke på jobb da det smalt) ble samtlige overvåkingskameraer (inkl. det private overvåkingskameraet på en nærliggende bensinstasjon) skrudd ned og fjernet. Alle videoklippene som viste hva som traff Pentagon ble beslaglagt. Årsaken til dette var at Pentagon ikke ble truffet av noe passasjerfly…

Av de titalls på titalls videoklipp som kunne ha vist hva som traff Pentagon og forårsaket eksplosjonen og den voldsomme brannen etterpå var det kun ett videoklipp som ble vist for offentligheten.

Dette videoklippet (som FBI-agenter konfiskerte på et hotell like ved Pentagon) ble først utlevert etter at den amerikanske staten var blitt saksøkt under henvisning til FOI (Freedom of Information Act).

Her fremgår det rimelig klart at Pentagon ikke ble truffet av et passasjerfly, mao. at den offisielle forklaringen var en løgn og at terroristene må ha vært noen andre enn det som ble hevdet. Videoklippene ble mao. unndratt offentligheten fordi de kunne kaste lys over andre medskyldige enn de det ble hevdet stod bak.

Du kan se Pentagon-bygget like før og under eksplosjonen ved å klikke her.

 

Det samme videoklippet med stillbilder og bildeanalyse:

Det skal ikke være nødvendig at det norske folk må saksøke regjeringen Jens Stoltenberg for at vi alle skal få se levende videoklipp fra overvåkingskameraene ved Regjeringskvartalet like før og da det smalt den 22. juli. Det er våre overvåkingskameraer som er utplassert for å ivareta vår sikkerhet.

Vi vil se video-feeden nå!

GD Star Rating
loading...
Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.

   » RSS-feed  » RSS-kommentarfeed


Om forfatter

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.

Kontakt forfatter | Flere artikler av (140) | Forfatters nettstedKommentarer

425 kommentarer

 1. bongobilly sier:

  Høyesterett gir terrorofre medhold i krav om taushet

  De sju ofrene som nekter andre berørte i terrorsaken innsyn i sine politiavhør, har fått medhold i Høyesterett.

  Mvh Tom

  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/hoeyesterett-gir-terrorofre-medhold-i-krav-om-taushet-3738451.html

  GD Star Rating
  loading...
 2. bongobilly sier:

  Tirsdag 27.03.2012, kl. 10:07 ABC NYHETER

  22. juli ved Utøya:
  Overså en times massakre
  Politimannen skulle observere og rapportere det som skjedde på Utøya, men brukte en time på å skjønne at ungdommene systematisk ble myrdet.

  Mvh Tom

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/03/27/oversa-en-times-massakre

  GD Star Rating
  loading...
  • Balle Clorin sier:

   Er det ikke noe som skurrer her?

   «Først en drøy time etter at han fikk en av de første desperate telefonene fra ei ung jente på Utøya (klokken 17.25), oppfattet betjenten at det ble skutt målrettet mot ungdommene.» Hmm. Hvor treg går det an å være? Når noen ringer å sier at de blir beskutt må man gå ut ifra at det er tilfelle.

   Denne betjenten er P30b (høres ut som Fleksnes’ radio-nick). Han kom sammen med P30a til Utvika fergekai kl 17.51. Det vil si at de to bruker 34 minutter etter ankomst før de fatter at det foregår målrettet skyting. Hadde disse politifolkene jord i øregangene? Hørte de ikke skuddene fra Utøya? Jo, det skrives her: http://www.abcnyheter.no/nyheter/110922/jeg-beordret-batene-mot-storoeya De hørte altså skudd, men politimannen, som sikkert har hørt skudd tidligere, oppfattet ikke at dette var «målrettet», akkurat som det skulle ha noen betydning i forhold til vill skyting. Selv etter pågripelsen av ABB kl 18.27 ble det hørt skudd fra Utøya.

   ««Han tenkte at det ville vært uheldig å ankomme øya rett før, eller likt med BT (beredskapstroppen, red.anm.) all den tid BT ville se etter en person i en slags politiuniform».» Hvordan visste han at Brevik hadde en slags politiuniform når han ikke visste det foregikk skyting? Hvis det ikke foregikk skyting er personer i en slags politiuniform uvesentlig.

   «P30b fortalte i intervju at han regnet med at de ville fått ordre om å ta seg over til øya om det hadde vært båt tilgjengelig.» Regnet med? Her er det tydelig at politifolk ikke skal tenke, men kun gjøre som de får beskjed om. Hvorfor tror P30b at sentralen kunne vite om båter var tilgjengelige?

   «I samtalen klokken 17.57 får patruljen i oppdrag å ta imot «Reiulf» og samtidig jobbe med å skaffe båter til Beredskapstroppen:
   «Om nødvendig måtte de ta sivile båter for å forsøke å få start på dem»»
   Kl er 17.57, og det skal fremdeles gå en snau halv time før P30b oppfatter at skytingen på øya er reel. Nå får altså teamet beskjed om å skaffe båt, akkurat som P30b regnet med. Da hadde han hatt 6 minutter å forberede seg på. Hva gjorde han?

   «Men så forlater han kaia og går 30-40 meter opp på veien for å skaffe klar bane for Beredskapstroppen når Storøya blir bestemt som nytt oppmøtested, noe som meddeles over sambandet klokken 18.01.» Han utfører mao ikke ordre! P30b er altså ved Utvika, men skal skaffe klar bane til Storøya. Skal han løp opp til E16 og dirigere trafikken?

   «I intervju forteller P30a og P30b at de ikke oppnådde kontakt med hverandre verken på samband eller mobiltelefon da de på dette tidspunkt var borte fra hverandre.» Kanskje litt merkelig at de prøver å kontakte hverandre også med mobil de 18 minuttene de er borte fra hverandre, men ennå merkeligere er at de ikke klarer å nå hverandre på sambandet. Nå kan man sikkert si at i en nødsituasjon vil man prøve å opprettholde kommunikasjonen, men på tidspunktet de var fra hverandre skjønte de altså ikke at det foregikk (målrettet) skyting på øya, så da skulle situasjonen (ikke krise) tilsi at de ikke trengte å prøve å nå hverandre på mobil hvis ikke sambansnettet virket. Hva var det de skulle si til hverandre? At det ble skaffet klar bane for BT? At noen båter ble rekvirerte? At det fremdeles høres skudd fra øya, men at dette trolig ikke var målrettet skyting?

   «Men klokken 18.19 viser lydloggen at P30b er tilbake ved kaia. Han forteller nå om den sølvfargede kassebilen som gjerningsmannen har parkert ved fergeleiet.» I følge artikkelen jeg har lagt ved: «Ikke lenge etter vårt fremmøte på kaia ble vi spurt av operasjonssentralen om vi så en grå kassebil bil på stedet. NN meldte tilbake at vi så en grå kassebil der, og meldte nummeret på denne til operasjonssentralen. Bilen stod parkert på venstre side av kaianlegget sett ovenfra, med front mot sør ved vegetasjonen her. Sentralen responderte da med en melding jeg oppfattet dit hen at bilen var kjent for politiet.» De kom frem 17.51, og «ikke lenge etter» er kanskje maks 10 minutter, ikke 28 minutter som lydloggen nå viser. Dessuten vil jeg si det er ganske godt gjettet fra sentralen, da de spør om en grå kassebil? Det er også rart at sentralen ber om bilens registreringsnummer istedenfor å be om en bekreftelse, når de først ber om bekreftelse på kassebilen.

   Det kommer mer og mer frem at politiets håndtering av 22. juli er ganske dårlig. Det ble gjort flere dårlige vurderinger og valg. De var ikke forberedte. Det er jeg igrunn glad for. Man verken skal eller kan være forberedt på noe slikt. Man kan alltid trene på ulike scenarier, men alle kan man uansett ikke dekke og gardere seg imot. Kommer vil til det stadiet at alle tenkelig terrorhandlinger blir umulig å gjennomføre, vil vi leve i et terrorsamfunn. Dit må vi ikke komme, men vi er på god vei.

   GD Star Rating
   loading...
 3. bongobilly sier:

  Publisert i dag 13:43.NRK NYHETER.

  Ingen overføring av Breiviks forklaring

  Mediene får ikke overføre Anders Behring Breiviks forklaring i Oslo tingrett, har Borgarting lagmannsrett avgjort.

  Mvh Tom

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8052233

  GD Star Rating
  loading...
 4. bongobilly sier:

  Publisert i dag 15:39. NRK

  Hvem er denne mannen?
  var jo slående likhet med dei 2`???

  Mvh Tom

  http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8051362

  GD Star Rating
  loading...
 5. Ulven sier:

  Hvorfor har Borgarting Lagmannsrett instruksjonsrett over Oslo Byrettt?

  Ifølge stemmer i skogen er Borgarting Lagmannsrett et STAY BEHIND (Gladio)-reir. Nok en bekreftelse på at «noen» andre enn ABB var de virkelige bakmennene bak terroren – og at norske myndigheter er aktive deltagere i dekkoperasjonen.

  ABB kunne jo komme til å røpe noe om sine bakmenn gjennom sin spontane forklaring i retten. «Noen» vil tydeligvis ikke at så skal skje.

  GD Star Rating
  loading...
 6. bongobilly sier:

  Publisert 28.03.2012 19:18 NRK
  Breivik sender ut nytt dokument.
  Massedrapsmannen Anders Behring Breivik har på cellen sin på Ila skrevet et omfattende dokument med kraftig kritikk av den første sakkyndigrapporten.

  Mvh Tom

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8054468

  GD Star Rating
  loading...

Legg til en kommentar


Du må være registrert og innlogget for å legge inn en kommentar. Mistet passordet ditt?

Sun Zi – all krig er villedning

Samfunn

Sun Zi – all krig er villedning


Liv – En lysende sjel har forlatt oss

Bevissthet

Liv – En lysende sjel har forlatt oss


Holdes menneskeheten nede? Del 2

Kosmos

Holdes menneskeheten nede? Del 2


Kommer sivilisasjonen vår i løpet av kort tid til å bli fullstendig forandret?

Video

Kommer sivilisasjonen vår i løpet av kort tid til å bli fullstendig forandret?