Du leser nå
Svensk rapport forbereder sensur av Internett

1 minutt lesetidSvensk rapport forbereder sensur av Internett

Frykter noen at vårt gamle verdensbilde skal gå i oppløsning?

Markus Gossas og Torbjörn Lundqvist ved det svenske Institutet för framtidsstudier har nylig gitt ut en forskningsrapport med tittelen «Ubikvitär framtid? – IT-perspektiv på stat och samhälle».

I rapporten ser de på informasjonssamfunnet og spørsmålet om Internett bør sensureres, og hvorfor.

Sentralt i rapporten står bl.a spørsmålet om statens rolle som «informasjonsprodusent» i samfunnet:

«Bör staten fokusera på att vidmakthålla rollen som pålitlig och central producent av kunskap? Det kan hävdas vara en av statens roller idag; genom institutioner som skola och universitetsväsende stödjer eller tillhandahåller och garanterar staten pålitlig (vetenskaplig) kunskap och reproducerar en etablerad verklighetsuppfattning.»

Rapporten konkluderer med at fordelene ved at staten påtar seg en slik rolle, er er større enn de negative konsekvensene. Dette til tross for at man samtidig må erkjenne en viss(!) fare for at dette kan lede til et totalitært samfunn.

Utgivelsen av denne statlige rapporten kan betraktes som et av de første, tydelige tegn på at makten bak makten nå for alvor begynner å skjelve i buksene.

Takket være Internett er det store narrespillet som har vært drevet bak kulissene i gud vet hvor mange hundre år, blitt stadig vanskeligere å bedrive. De gamle maktstrukturene, som jo nødvendigvis må bygge på et bestemt verdensbilde og en bestemt virkelighetsoppfatning, er dermed i ferd med å rakne. Den første virkelig store floppen var vel 9/11, som uten Internett antakelig aldri ville blitt avslørt; i hvert fall ikke så raskt, så grundig og for så mange mennesker. Og 9/11 er jo som kjent bare toppen av isfjellet. Men det var nettopp den «snøballen» som begynte å rulle …

Jeg mener at utarbeidelsen og utgivelsen av en slik rapport viser at noen nå tydeligvis føler et behov for å iverksette tiltak for å hindre at det gamle verdensbildet går helt opp i limingen.

Men det spørs nok om det ikke allerede er for sent.

Mikael Cromsjö har publisert en interessant artikkel om denne rapporten på det utmerkede svenske nettstedet Vaken.se.

Artikkelen hans finner du her:

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1033

Mikael Cromsjö

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
88%
Opplysende
0%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
13%
Om forfatter
Morten Kielland
Morten Kielland er utdannet ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle for ham bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som de kraftfulle åndsvesener vi er. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå.

Kommentarer

59 kommentarer på "Svensk rapport forbereder sensur av Internett"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste