Du leser nå
Selvforsynt familie på 900m2 tomt

2 minutter lesetidSelvforsynt familie på 900m2 tomt

Hvis en tenker seg om; Hva mer enn mat i magen trenger en i livet igrunn?

En familie på fire voksne klarer seg med mat og lever samlet for 180.000 kr. i året, ved å dyrke mat i hagen på en tomt på under ett mål (900 m2).

ABC Nightline med historien om «Leve det Enkle Livet» hvor familien Dervaes er portrettert. Disse nye urbane nybyggere utenfor Los Angeles, en familie på fire, lever komfortabelt på $ 30000 i året. Dyrker sin egen mat på under ett mål, hvor de har kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker – alt de trenger. De selger til og med noe til lokale restauranter og naboer.

De lager også sitt eget drivstoff for bilen utav brukt vegetabilsk olje fra restauranter. Det koster $ 1 (6 kr.) / gallon (4,5 ltr.) å lage dette.

Ja, mye arbeid er det sikkert. Men det er det også å jobbe hele dagen og sitte i trafikk-kø en og en halv time. De fleste av oss kan ikke begripe hvordan en kan få en forstads hus på under ett mål tomt til en komplett selvforsynt gård, og gjøre det samme som disse, men vi kan gjerne bruke nesten all vår energi et helt liv å jobbe og pendle for å få alt vi trenger på den tradisjonelle måten.

Denne familien kommer det till å gå bra med uansett hva som skjer med bensinpriser, matprisene, eller økonomien i enhver forstand. De har heller ikke jobb å bekymre seg for å miste. Ingen kan noensinne ta fra dem deres levestandard – eller deres sikkerhet. Som intervjueren sier: «Du har sannsynligvis mer bekymring om nedbør enn om rentene!»

På bare $ 30.000 i året, anser de seg selv rik og velsignet – og deres naboer elsker dem!

http://urbanhomestead.org/

Lykke, hva er det? Å sitte på verandaen å spille gitar etter en arbeidsdag i hagen og se det gro? Å bli uavhengig av big business og den næringsfattige og delvis giftige mat de tilbyr med alskens tilsettingsmidler og sprøytemidler brukt? La dem klare seg selv.

Selvfølgelig passer det vel ikke alle å slutte på sine arbeidsplasser og dyrke grønnsaker. Men vi kan lære noe fra dette eksempel på å bli selvforsynt og stole på seg selv og sine egne krefter. Da er mye gjort. De som ikke kan gjøre dette selv, kan jo kjøpe seg inn i kollektivbruk, på abonnementbasis. Det er lokalsamfunnsbygging. Det er melde seg ut av destruktive samfunnsystemer, hvor kvantitet går foran kvalitet.

De som kan tenke seg å bli med på kollektivbruk, leie seg en kolonihage i sitt nærmiljø, så er der flere slike muligheter rundt om i norges land.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
75%
Opplysende
13%
Inne på noe
13%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas”……………………………………….
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013…………………………………………………….
«Du blir ikke en ‘dissident’ bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende.» Vaclav Havel
………..

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

22 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *