Det er nå ett år siden Norge ble rammet av tidenes media-galskap.

Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.
Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  16.11.2010 17:14   (Oppdatert 21.02.2012 11:31)

Svineinfluensa-vaksineringen ett år etter

Sommeren og høsten 2009 ble tidenes koordinerte skremselskampanje gjennomført i regi av norske papiraviser og riksdekkende TV: Svineinfluensa-vaksinen!

Felles for medias kraftfylte budskap som bombarderte befolkningen i månedsvis var mangelen på fagmedisinsk klinisk korrekthet, et komplett fravær av kritisk sans hos en kollektiv journaliststand og en konsekvent neglisjering av å formidle utfyllende informasjon.

Nyhetsspeilet tar her for seg en del avisforsider fra høsten 2009, da media-Norge nærmest gikk av hengslene i sine forsøk på å overgå hverandre i skrekk-propaganda, hele tiden med den tydelige baktanke at flest mulig skulle skremmes til å ta svineinfluensavaksinen.

Dagbladet sommeren 2009: "Norge slås ut av svineinfluensa" - uten spørsmålstegn etter, mao. blank løgn. "Alle skal få vaksine" - kondisjoneringen for å få folk til å stille seg i vaksinekøen er igang.

x

x

Dagsavisen hiver seg inn i bøtte-balletten som sprer løgnaktig fryktpropaganda.

x

x

Aftenposten: "Friske blir alvorlig syke". Dette skjedde ikke - derimot ble mange friske slått ut i kortere eller lengre tid etter etter å ha fått svine-sprøyta Pandemrix. Det klinisk korrekte kontrollspørsmålet lyder: Hvordan står det i dag til med de som unnlot å ta vaksinen?

x

x

Kick-start på den store skremselskampanjen. Et alvorlig ansikt skjult bak et munnbind. Frykten plantes om at befolkningen vil trenge "hjelp".

x

x

En mild forkjølelseslignende sykdom er rapportert fra Mexico. Et barn på forsiden som nylig har dødd er en sikker måte for å fremprovosere frykt: Folk vil tenke på hva som vil kunne skje med deres egne kjære små.

x

x

Dagbladet gjentar det fryktinngydende budskapet: "Samfunnet kan lammes". Nok et eksempel på hjernelammet norsk journalistikk. Var det nødvendig å kaste alle elementære journalistiske prinsipper på båten mens skremselskampanjen pågikk, inkludert kravet til sannhet og etterrettelighet?

x

x

Dagbladet: "Ett nys og du er smittet". Hvem har foret dem med slike hårreisende løgner som ukritisk er blitt formidlet videre?

x

x

Med munnbindet på plass: Befolkningen skal skremmes til ikke å stole på sine egne velfungerende immunforsvar.

x

x

Også VG tar oppgaven med å bryte ned vaksinemotstanden på alvor. Argumentet er klinisk løgn; svineinfluensaen var mildere enn en vanlig influensa, mao. ikke farlig i det hele tatt.

x

x

Den ferske helseministeren Strøm-Erichsen kaster seg inn i hylekoret med hyperdilettantisk ”politisk ansvarlighet”: "Vaksine for alle!" Men vil vaksinen hjelpe? Hva med langtidsvirkningene av å få kvikksølv og skvalen i kroppen? Prinsippet om ikke å vaksinere gravide ble kastet på båten. Hva er konsekvensene av dette for norske babyer i dag? Hva om vaksinen i seg selv kunne utløse svineinfluensa?

x

x

Krash-tiltak fra Regjeringen på TV2-nyhetene: Antallet sykedager utvides til 8 dager for svineinfluensasyke. Munnbindet er på plass for sedvanlig skremselseffekt.

x

x

Lokalisering av "svineinfluensa"-smitte for å gi en ubehagelig følelse av nærhet for den enkelte. Legene stilte svineinfluensadiagnoser i bøtter og spann, også for mange andre tilstander. Sentrale helsemyndigheter oppfordret leger til å stille svineinfluensadiagnoser pr. telefon. Dette førte til sykehusinnleggelser og livstruende tilstander for enkelte som hadde helt andre lidelser.

x

x

Svineinfluensaen "herjet" bare noen få måneder - samtidig med at media fremviste tidenes galskap. Så snart massevaksineringen i regi av Folkehelseinstituttet var fullført forsvant svineinfluensaen i løpet av kort tid. Pussig sammentreff... Ser egentlig jenta på bildet så syk ut? Har hun fått beskjed av fotografen om å "hjelpe til litt" med å synes synd på seg selv på bildet?

x

x

Media-skremslene gir resultater: Nordmenn i hopetall stiller seg i vaksinekø. Kontrollspørsmålet lyder: Hvordan er det gått med alle oss som ikke har fått innholdet av svinesprøyta Pandemrix inn i kroppen?

x

x

Ikke-klinisk sluddermudder fra Dagbladet: "Mangel på vaksine" kan være situasjonens største problem, hvilket det slett ikke var. Sant å si en ganske svinsk vinkling fra Dagbladets side.

x

x

Krigsskueplass-rapportering fra VG. De fleste som ble rapportert døde av svineinfluensa i Norge led av alvorlige kroniske lidelser fra før. Legg merke til det siste budskapet som har sneket seg med: "Nå vil folk ta vaksine"

x

x

"1 million i faresonen" - faresonen for hva? En forkjølelseslignende sykdom; hvorfor har ikke Dagbladet kjørt forsider om at 4 millioner nordmenn er i faresonen for forkjølelse hvert eneste år? Legg merke til frontbildet av kvinnen som får nåla i armen. Angrer hun idag?

x

x

17. november 2009 trykket Dagbladet en helsides betalt annonse for vaksineaksjon.no. Dagen etter kom denne kraftige "kontrapropagandaen" på Dagbladets forside. Hadde redaktør Anne Aasheim fått en skrape for å ha trykket annonsen, slik at en ”kompensasjonsforside” ble ansett som nødvendig? ”Nødvendig” for hvem isåfall…? Hvem styrer Dagbladets ”frie” journalist-stab lik nikkedukker?

x

x

2 dager etter vaksineaksjon-annonsen: Kan annonsen ha fått tusenvis av nordmenn til å gjennomskue skuespillet? Håpet Dagbladet at svineinfluensafrykten igjen skulle bli sterkere enn vaksinefrykten ved å skyve de unge frem i faresonen? (Naturligvis helt uten fagmedisinsk dekning av noe slag for dette fryktskapende utsagnet)

x
Her er forøvrig noen av artiklene om svineinfluensavaksinen som ble publisert på Nyhetsspeilet i det samme tidsrommet:

Nordmenn skal massevaksineres unødig av Kjetil Dreyer.
Publisert 26. juni 2009.

Si nei til svineinfluensavaksinen av Dan H. Slettevolden.
Publisert 14. oktober 2009.

Risikabelt å vaksinere seg av Sandy Lunøe.
Publisert 4. november 2009.

Beretningen om en planlagt pandemi av Hans K. Gaarder.
Publisert 19. november 2009.

GD Star Rating
loading...
Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.

   » RSS-feed  » RSS-kommentarfeed


Om forfatter

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.

Kontakt forfatter | Flere artikler av (140) | Forfatters nettstedKommentarer

498 kommentarer

 1. Falcon sier:

  Looking back at the swine flu vaccine terror campaign, May 2009, Swine Flu Caused By Vaccine, NO Swine Flu in Puerto Vallarta Mexico http://www.youtube.com/watch?v=hL47QJZpzuc&list=PL14E89DE11AE3583F&feature=plpp_play_all

  Cases of narcolepsy and other side effects caused by the so-called swine flu vaccine. Germany has 81,799,600 citizens and 50,000 confirmed cases of narcolepsy. These data used to estimate cases of narcolepsy for other countries: Norway 3,057, UK 38,058, Canada 21,258, USA 191,364 * Note: Only estimates and have to be corrected by percentage vaccinated, type of vaccine used etc. What are the real amount of narcolepsy cases and other side effects in each country? * Den såkalte svineinfluensaen forårsaket av blant annet vaksine. Swine flu and vaccine, a global crime. Information in english language http://tinyurl.com/yz4kayw

  GD Star Rating
  loading...
 2. Mole sier:

  Influensautbrudd i hele landet

  …totalt 2,7 prosent av alle som gikk til legen i forrige uke ble diagnostisert med «influensaliknende» sykdom. FHI regner 1,4 prosent som grensen for influensautbrudd.

  Tamiflu er en av influensamedisinene som kan korte ned sykdommen dersom man tar den helt fra begynnelsen av sykdomsperioden.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10061017

  Løp å kjøp….

  GD Star Rating
  loading...
 3. Thunder sier:

  Patricia Finn er advokat for en rekke foreldre som nekter å la barna sine bli vaksinert. Finn trues nå av staten med søksmål og inndragelse av advokatlisens. Staten New York krever å få utlevert liste over hennes antivaksine klienter. Det fryktes at barnevernet i såfall vil komme og hente de aktuelle barna, fordi de uvaksinert vil være en fare for samfunnet. Til tross for at vaksineprodusenten lover 100% immunitet for alle som har fått vaksinen. Hvordan kan da et uvaksinert barn være en trussel for et vaksinert barn? Good point Patricia…Patricia Finn har vært i hardt vaksine-vær før da hun representerte helsearbeidere som ble truet med fyken om de ikke vaksinerte seg.
  http://www.naturalnews.com/035094_Patricia_Finn_vaccinations_health_freedom.html

  GD Star Rating
  loading...
 4. Balle Clorin sier:

  Tidsskrift for Den Norske Lægeforening har etter gjennomgang av FHIs dokumenter bevist at FHI visste at
  1: Svineinfluensaen var mild
  2: Svineinfluensavaksinen ikke var testet, tross nye komponenter
  http://tidsskriftet.no/article/2222243

  Moa skulle Norge ikke gjennomført vaksineaksjonen.

  GD Star Rating
  loading...
 5. Mole sier:

  Vurderer felles søksmål etter vaksine

  Flere familier som er blitt rammet av narkolepsi etter å ha tatt svineinfluensavaksinen vurderer å gå til felles søksmål.

  Mandag skal de fleste av familiene møtes på Frambu kompetansesenter hvor de skal diskutere felles problemstillinger og veien videre
  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/vurderer-felles-soeksmaal-etter-vaksine-3729809.html

  GD Star Rating
  loading...
 6. Mole sier:

  Et legemiddel mot influensa forkorter oppvåkningsfasen for pasienter med svært alvorlig hjerneskade. Det viser en internasjonal studie.

  40 prosent av pasientene som hadde fått amantadin, gjenvant evnen til å følge enkle oppfordringer, mens det i placebogruppen bare var 32 prosent.

  – Pasientene som fikk amantadin viste dessuten ikke tegn på bivirkninger. Det tyder på at det er et sikkert legemiddel, sier Nordenbo.
  http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.8034235

  Hvor mange komapasienter har de testet, 3 stykker?!?!?

  GD Star Rating
  loading...

Legg til en kommentar


Du må være registrert og innlogget for å legge inn en kommentar. Mistet passordet ditt?

Sun Zi – all krig er villedning

Samfunn

Sun Zi – all krig er villedning


Liv – En lysende sjel har forlatt oss

Bevissthet

Liv – En lysende sjel har forlatt oss


Holdes menneskeheten nede? Del 2

Kosmos

Holdes menneskeheten nede? Del 2


Kommer sivilisasjonen vår i løpet av kort tid til å bli fullstendig forandret?

Video

Kommer sivilisasjonen vår i løpet av kort tid til å bli fullstendig forandret?