Samfunn
Du leser nå
Svineinfluensa-vaksineringen ett år etter
Skrevet av
Hans Gaarder16. 11. 2010
svineinfluensavaksine_1_aar_etter
48822 22432 499

Svineinfluensa-vaksineringen ett år etter

Av Hans Gaarder16. 11. 2010
Det er nå ett år siden Norge ble rammet av tidenes media-galskap.

Sommeren og høsten 2009 ble tidenes koordinerte skremselskampanje gjennomført i regi av norske papiraviser og riksdekkende TV: Svineinfluensa-vaksinen!

Felles for medias kraftfylte budskap som bombarderte befolkningen i månedsvis var mangelen på fagmedisinsk klinisk korrekthet, et komplett fravær av kritisk sans hos en kollektiv journaliststand og en konsekvent neglisjering av å formidle utfyllende informasjon.

Nyhetsspeilet tar her for seg en del avisforsider fra høsten 2009, da media-Norge nærmest gikk av hengslene i sine forsøk på å overgå hverandre i skrekk-propaganda, hele tiden med den tydelige baktanke at flest mulig skulle skremmes til å ta svineinfluensavaksinen.

Dagbladet sommeren 2009: "Norge slås ut av svineinfluensa" - uten spørsmålstegn etter, mao. blank løgn. "Alle skal få vaksine" - kondisjoneringen for å få folk til å stille seg i vaksinekøen er igang.

x

x

Dagsavisen hiver seg inn i bøtte-balletten som sprer løgnaktig fryktpropaganda.

x

x

Aftenposten: "Friske blir alvorlig syke". Dette skjedde ikke - derimot ble mange friske slått ut i kortere eller lengre tid etter etter å ha fått svine-sprøyta Pandemrix. Det klinisk korrekte kontrollspørsmålet lyder: Hvordan står det i dag til med de som unnlot å ta vaksinen?

x

x

Kick-start på den store skremselskampanjen. Et alvorlig ansikt skjult bak et munnbind. Frykten plantes om at befolkningen vil trenge "hjelp".

x

x

En mild forkjølelseslignende sykdom er rapportert fra Mexico. Et barn på forsiden som nylig har dødd er en sikker måte for å fremprovosere frykt: Folk vil tenke på hva som vil kunne skje med deres egne kjære små.

x

x

Dagbladet gjentar det fryktinngydende budskapet: "Samfunnet kan lammes". Nok et eksempel på hjernelammet norsk journalistikk. Var det nødvendig å kaste alle elementære journalistiske prinsipper på båten mens skremselskampanjen pågikk, inkludert kravet til sannhet og etterrettelighet?

x

x

Dagbladet: "Ett nys og du er smittet". Hvem har foret dem med slike hårreisende løgner som ukritisk er blitt formidlet videre?

x

x

Med munnbindet på plass: Befolkningen skal skremmes til ikke å stole på sine egne velfungerende immunforsvar.

x

x

Også VG tar oppgaven med å bryte ned vaksinemotstanden på alvor. Argumentet er klinisk løgn; svineinfluensaen var mildere enn en vanlig influensa, mao. ikke farlig i det hele tatt.

x

x

Den ferske helseministeren Strøm-Erichsen kaster seg inn i hylekoret med hyperdilettantisk ”politisk ansvarlighet”: "Vaksine for alle!" Men vil vaksinen hjelpe? Hva med langtidsvirkningene av å få kvikksølv og skvalen i kroppen? Prinsippet om ikke å vaksinere gravide ble kastet på båten. Hva er konsekvensene av dette for norske babyer i dag? Hva om vaksinen i seg selv kunne utløse svineinfluensa?

x

x

Krash-tiltak fra Regjeringen på TV2-nyhetene: Antallet sykedager utvides til 8 dager for svineinfluensasyke. Munnbindet er på plass for sedvanlig skremselseffekt.

x

x

Lokalisering av "svineinfluensa"-smitte for å gi en ubehagelig følelse av nærhet for den enkelte. Legene stilte svineinfluensadiagnoser i bøtter og spann, også for mange andre tilstander. Sentrale helsemyndigheter oppfordret leger til å stille svineinfluensadiagnoser pr. telefon. Dette førte til sykehusinnleggelser og livstruende tilstander for enkelte som hadde helt andre lidelser.

x

x

Svineinfluensaen "herjet" bare noen få måneder - samtidig med at media fremviste tidenes galskap. Så snart massevaksineringen i regi av Folkehelseinstituttet var fullført forsvant svineinfluensaen i løpet av kort tid. Pussig sammentreff... Ser egentlig jenta på bildet så syk ut? Har hun fått beskjed av fotografen om å "hjelpe til litt" med å synes synd på seg selv på bildet?

x

x

Media-skremslene gir resultater: Nordmenn i hopetall stiller seg i vaksinekø. Kontrollspørsmålet lyder: Hvordan er det gått med alle oss som ikke har fått innholdet av svinesprøyta Pandemrix inn i kroppen?

x

x

Ikke-klinisk sluddermudder fra Dagbladet: "Mangel på vaksine" kan være situasjonens største problem, hvilket det slett ikke var. Sant å si en ganske svinsk vinkling fra Dagbladets side.

x

x

Krigsskueplass-rapportering fra VG. De fleste som ble rapportert døde av svineinfluensa i Norge led av alvorlige kroniske lidelser fra før. Legg merke til det siste budskapet som har sneket seg med: "Nå vil folk ta vaksine"

x

x

"1 million i faresonen" - faresonen for hva? En forkjølelseslignende sykdom; hvorfor har ikke Dagbladet kjørt forsider om at 4 millioner nordmenn er i faresonen for forkjølelse hvert eneste år? Legg merke til frontbildet av kvinnen som får nåla i armen. Angrer hun idag?

x

x

17. november 2009 trykket Dagbladet en helsides betalt annonse for vaksineaksjon.no. Dagen etter kom denne kraftige "kontrapropagandaen" på Dagbladets forside. Hadde redaktør Anne Aasheim fått en skrape for å ha trykket annonsen, slik at en ”kompensasjonsforside” ble ansett som nødvendig? ”Nødvendig” for hvem isåfall…? Hvem styrer Dagbladets ”frie” journalist-stab lik nikkedukker?

x

x

2 dager etter vaksineaksjon-annonsen: Kan annonsen ha fått tusenvis av nordmenn til å gjennomskue skuespillet? Håpet Dagbladet at svineinfluensafrykten igjen skulle bli sterkere enn vaksinefrykten ved å skyve de unge frem i faresonen? (Naturligvis helt uten fagmedisinsk dekning av noe slag for dette fryktskapende utsagnet)

x
Her er forøvrig noen av artiklene om svineinfluensavaksinen som ble publisert på Nyhetsspeilet i det samme tidsrommet:

Nordmenn skal massevaksineres unødig av Kjetil Dreyer.
Publisert 26. juni 2009.

Si nei til svineinfluensavaksinen av Dan H. Slettevolden.
Publisert 14. oktober 2009.

Risikabelt å vaksinere seg av Sandy Lunøe.
Publisert 4. november 2009.

Beretningen om en planlagt pandemi av Hans K. Gaarder.
Publisert 19. november 2009.

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Trist
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Hans Gaarder

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.
499 Kommentarer
1 17 18 19 20
499 Kommentarer
1 17 18 19 20

Legg inn dine tanker