Du leser nå
Svineinfluensa-vaksineringen ett år etter

5 minutter lesetidSvineinfluensa-vaksineringen ett år etter

Det er nå ett år siden Norge ble rammet av tidenes media-galskap.

Sommeren og høsten 2009 ble tidenes koordinerte skremselskampanje gjennomført i regi av norske papiraviser og riksdekkende TV: Svineinfluensa-vaksinen!

Felles for medias kraftfylte budskap som bombarderte befolkningen i månedsvis var mangelen på fagmedisinsk klinisk korrekthet, et komplett fravær av kritisk sans hos en kollektiv journaliststand og en konsekvent neglisjering av å formidle utfyllende informasjon.

Nyhetsspeilet tar her for seg en del avisforsider fra høsten 2009, da media-Norge nærmest gikk av hengslene i sine forsøk på å overgå hverandre i skrekk-propaganda, hele tiden med den tydelige baktanke at flest mulig skulle skremmes til å ta svineinfluensavaksinen.

Dagbladet sommeren 2009: "Norge slås ut av svineinfluensa" - uten spørsmålstegn etter, mao. blank løgn. "Alle skal få vaksine" - kondisjoneringen for å få folk til å stille seg i vaksinekøen er igang.

x

x

Dagsavisen hiver seg inn i bøtte-balletten som sprer løgnaktig fryktpropaganda.

x

x

Aftenposten: "Friske blir alvorlig syke". Dette skjedde ikke - derimot ble mange friske slått ut i kortere eller lengre tid etter etter å ha fått svine-sprøyta Pandemrix. Det klinisk korrekte kontrollspørsmålet lyder: Hvordan står det i dag til med de som unnlot å ta vaksinen?

x

x

Kick-start på den store skremselskampanjen. Et alvorlig ansikt skjult bak et munnbind. Frykten plantes om at befolkningen vil trenge "hjelp".

x

x

En mild forkjølelseslignende sykdom er rapportert fra Mexico. Et barn på forsiden som nylig har dødd er en sikker måte for å fremprovosere frykt: Folk vil tenke på hva som vil kunne skje med deres egne kjære små.

x

x

Dagbladet gjentar det fryktinngydende budskapet: "Samfunnet kan lammes". Nok et eksempel på hjernelammet norsk journalistikk. Var det nødvendig å kaste alle elementære journalistiske prinsipper på båten mens skremselskampanjen pågikk, inkludert kravet til sannhet og etterrettelighet?

x

x

Dagbladet: "Ett nys og du er smittet". Hvem har foret dem med slike hårreisende løgner som ukritisk er blitt formidlet videre?

x

x

Med munnbindet på plass: Befolkningen skal skremmes til ikke å stole på sine egne velfungerende immunforsvar.

x

x

Også VG tar oppgaven med å bryte ned vaksinemotstanden på alvor. Argumentet er klinisk løgn; svineinfluensaen var mildere enn en vanlig influensa, mao. ikke farlig i det hele tatt.

x

x

Den ferske helseministeren Strøm-Erichsen kaster seg inn i hylekoret med hyperdilettantisk ”politisk ansvarlighet”: "Vaksine for alle!" Men vil vaksinen hjelpe? Hva med langtidsvirkningene av å få kvikksølv og skvalen i kroppen? Prinsippet om ikke å vaksinere gravide ble kastet på båten. Hva er konsekvensene av dette for norske babyer i dag? Hva om vaksinen i seg selv kunne utløse svineinfluensa?

x

x

Krash-tiltak fra Regjeringen på TV2-nyhetene: Antallet sykedager utvides til 8 dager for svineinfluensasyke. Munnbindet er på plass for sedvanlig skremselseffekt.

x

x

Lokalisering av "svineinfluensa"-smitte for å gi en ubehagelig følelse av nærhet for den enkelte. Legene stilte svineinfluensadiagnoser i bøtter og spann, også for mange andre tilstander. Sentrale helsemyndigheter oppfordret leger til å stille svineinfluensadiagnoser pr. telefon. Dette førte til sykehusinnleggelser og livstruende tilstander for enkelte som hadde helt andre lidelser.

x

x

Svineinfluensaen "herjet" bare noen få måneder - samtidig med at media fremviste tidenes galskap. Så snart massevaksineringen i regi av Folkehelseinstituttet var fullført forsvant svineinfluensaen i løpet av kort tid. Pussig sammentreff... Ser egentlig jenta på bildet så syk ut? Har hun fått beskjed av fotografen om å "hjelpe til litt" med å synes synd på seg selv på bildet?

x

x

Media-skremslene gir resultater: Nordmenn i hopetall stiller seg i vaksinekø. Kontrollspørsmålet lyder: Hvordan er det gått med alle oss som ikke har fått innholdet av svinesprøyta Pandemrix inn i kroppen?

x

x

Ikke-klinisk sluddermudder fra Dagbladet: "Mangel på vaksine" kan være situasjonens største problem, hvilket det slett ikke var. Sant å si en ganske svinsk vinkling fra Dagbladets side.

x

x

Krigsskueplass-rapportering fra VG. De fleste som ble rapportert døde av svineinfluensa i Norge led av alvorlige kroniske lidelser fra før. Legg merke til det siste budskapet som har sneket seg med: "Nå vil folk ta vaksine"

x

x

"1 million i faresonen" - faresonen for hva? En forkjølelseslignende sykdom; hvorfor har ikke Dagbladet kjørt forsider om at 4 millioner nordmenn er i faresonen for forkjølelse hvert eneste år? Legg merke til frontbildet av kvinnen som får nåla i armen. Angrer hun idag?

x

x

17. november 2009 trykket Dagbladet en helsides betalt annonse for vaksineaksjon.no. Dagen etter kom denne kraftige "kontrapropagandaen" på Dagbladets forside. Hadde redaktør Anne Aasheim fått en skrape for å ha trykket annonsen, slik at en ”kompensasjonsforside” ble ansett som nødvendig? ”Nødvendig” for hvem isåfall…? Hvem styrer Dagbladets ”frie” journalist-stab lik nikkedukker?

x

x

2 dager etter vaksineaksjon-annonsen: Kan annonsen ha fått tusenvis av nordmenn til å gjennomskue skuespillet? Håpet Dagbladet at svineinfluensafrykten igjen skulle bli sterkere enn vaksinefrykten ved å skyve de unge frem i faresonen? (Naturligvis helt uten fagmedisinsk dekning av noe slag for dette fryktskapende utsagnet)

x
Her er forøvrig noen av artiklene om svineinfluensavaksinen som ble publisert på Nyhetsspeilet i det samme tidsrommet:

Nordmenn skal massevaksineres unødig av Kjetil Dreyer.
Publisert 26. juni 2009.

Si nei til svineinfluensavaksinen av Dan H. Slettevolden.
Publisert 14. oktober 2009.

Risikabelt å vaksinere seg av Sandy Lunøe.
Publisert 4. november 2009.

Beretningen om en planlagt pandemi av Hans K. Gaarder.
Publisert 19. november 2009.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
0%
Opplysende
100%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

Kommentarer

500 kommentarer på "Svineinfluensa-vaksineringen ett år etter"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste