Du leser nå
Setter du pris på Nyhetsspeilet?

2 minutter lesetidSetter du pris på Nyhetsspeilet?

Hvis du setter pris på Nyhetsspeilet, så gi en donasjon som førjulsgave! Din gave vil bidra til å sikre driften av Nyhetsspeilet for kommende år.

Et år går mot slutten og snart er det jul. Nyhetsspeilet kan se tilbake på sitt andre hele driftsår. Har du hatt utbytte av Nyhetsspeilet? Som leser og/eller kommentator?

Nyhetsspeilet legger stor vekt på lesernes brukeropplevelse. Dette er en av grunnene til det komplette fraværet av reklame på sidene her på ”Speilet”.

Nyhetsspeilet vil derfor be deg om en liten ”førjulsgave” om du setter pris på vår virksomhet. Ellers må vi som skriver og redigerer betale serverhold og -hosting av egen lomme, i tillegg til det vi gir av vår tid.

Nyhetsspeilets tre hovedpillarer for innhold som publiseres er: SAMFUNN, BEVISSTHET og KOSMOS. De fleste artiklene faller naturlig nok inn under ”Samfunn”.

Nyhetsspeilet ønsker å presentere ny eller underfokusert informasjon, og føler at vi langt på vei har lykkes med dette; som et våkent og kritisk alternativ til «mainstream» media.

Temaer som er behandlet her på Nyhetsspeilet er bl.a:
x

 • Historie: Ukjente elementer i vår historie, og som kanskje har betydning for
  våre liv i dag.
 • Helse: Det helsemyndighetene ikke forteller deg og som media tier om (mulige negative helsepåvirkende effekter av vaksiner, stråling, tilsetninger i mat og
  drikke, etc).

 • Makten bak makten: Avdekking av skjulte maktstrukturer som gjør det
  lettere å forstå det som skjer.

 • Media: Tror du ennå at norske medier har som hovedoppgave å formidle
  sannheten? Mange av Nyhetsspeilets lesere tror ikke lenger på dette.

– Populærkultur: Historien bak artistene; hvordan blir de styrt fra kulissene,  og annet bakgrunnstoff.

 • Bevissthet: Informasjon som kan gi innsikt i selvet.
 • Spiritualitet og religiøsitet: Kunnskapen om mennesket som et åndelig
  vesen er blitt fortrengt. Nyhetsspeilet ønsker å bidra til å bøte på dette.

 • Mind over matter: En av de viktigste vitenskapelige sannheter som konsekvent blir undertrykket.

 • Samfunnet er i forandring: Nyhetsspeilet forsøker å rapportere før
  endringene skjer.

 • 2012: Nyhetsspeilet går i dybden for å finne ut om det er noe i den store
  mengden med 2012-profetier, og hva det evt vil kunne innebære.

 • – Kosmos og utenomjordisk liv: Vi er ikke alene i universet!

  Nyhetsspeilet er av folket, og for folket!
  x

  Redaksjonen vil nok en be deg om en liten donasjon. Ved å gi en førjulsgave til Nyhetsspeilet bidrar du til å sikre driften også for kommende driftsår, dvs 2011. Pengene går uavkortet til drift av server/hosting – vi jobber gratis av ren idealisme.

  Din kjærkomne donasjon kan betales til Nyhetsspeilets konto nr:

  9710 16 92187

  Du kan også donere penger via Paypal ved å klikke på knappen nedenfor:

  Vit at intet beløp er for lite – alle monner drar! – og sammen skaper vi fremtiden.

  Få nye perspektiver. Finn din sannhet. Bli fri.

  Hvor godt likte du artikkelen?
  Topp
  100%
  Opplysende
  0%
  Inne på noe
  0%
  Usikker
  0%
  Dårlig
  0%
  Om forfatter
  Hans Gaarder
  Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre. Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

  80
  Kommentarer

  avatar
  30 Comment threads
  50 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  27 Comment authors
  MichelleFreeSoulFrank Aunekaotikercoyote Recent comment authors
    Abonnere  
  Nyeste Eldste mest stemt
  Varsle om
  knut bye
  Abonnent
  knut bye

  Jeg synes at Nyhetsspeilet har en kjempeviktig rolle i det norske mediebildet.
  Og visnings-tallene taler vel sitt eget, tydelige språk, tenker jeg.
  Det å skape et sånt produkt, mot de fleste odds, er en prestasjon som jeg har stor respekt for.
  Gratulerer med det første året, og lykke til videre!

  Armin Bahrami
  Skribent

  Jeg syns en aldersundersøkelse som denne kunne vært interesant:

  8-12
  13-18
  19-25
  26-35
  36-50
  51-70

  Jeg tror det er flere yngre lesere enn eldre. Hvis dette stemmer – ser fremtiden lys ut.

  Armin Bahrami
  Skribent

  For oss Paradigmeskiftere og oppvåkningsassistenter som vil gi en julegave til sine nærmeste men finner ingen ting med mening og forandring, istedenfor Gant og Lacoste, blodsåler fra nike, barnearbeidet sjokolade fra freia, gi dem en bevisst skjorte fra http://www.bevissteskjorter.no – vi spanderer frakten frem til nyttår. En t-skjorte kan bli sett av flere hundre, flere hundre blir sett av flere tusen og så har alle en og det er da vi vil finne hverandre ♥

  Jeg sender også ut 10 anti-Aspartam og smaksforsterker klistremerker vedlagt i pakken og noen diverse flyers.

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Det er jo interessant å se at dette er en nettside som ikke skal ha reklame. Så hvorfor da reklamere for et kommersielt produkt?

  Burde ikke kommentaren til Armin bli slettet ettersom den reklamerer for salg av t-skjorter?

  Empleyfire
  Abonnent
  Empleyfire

  Viss di hjelper Nyhetsspeilet med og drift er det vel possetivt :)

  amygdala
  Abonnent
  amygdala

  Hmm ingen V hals-skjorter.
  Ingen slim fit.
  Hvor ble det av Godt Design??

  10 tomler ned for bevisteskjorter.no fix it.

  ▲ ▼
  ▲▲ Lykke til med julesalget Armin ▼▼

  BelzeBob
  Abonnent

  kaotiker sier:
  19. 11. 2010 klokken 20:43

  «Det er jo interessant å se at dette er en nettside som ikke skal ha reklame. Så hvorfor da reklamere for et kommersielt produkt?

  Burde ikke kommentaren til Armin bli slettet ettersom den reklamerer for salg av t-skjorter?»

  Regelen gjelder ikke for Armin. Se paragraf 14, andre ledd:

  «Om Armin kan gjøre noe som irriterer septikere og samtidig er nyttig i kampen mot Illuminati, for eksempel reklamere for kule T-skjorter, så overstyrer dette paragraf 11, fjerde ledd, om reklameforbud.»

  Reglementet fins forresten tilgjengelig. I et dokumentskap i London der den komplette informasjonen om chemtrails, HAARP og JFK-mordet også oppbevares.

  BelzeBob
  Abonnent

  Seriøst spørsmål:

  Hva koster det å drive Nyhetsspeilet pr. måned? Og nøyaktig hvilke forskjellige utgifter er det? Fint om dere informerer oss slik at vi har innblikk i situasjonen.

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Kostnadene er vel hovedsakelig knyttet til colo ettersom det ble kjøpt en ny servere tidligere. Prisen for colo varierer litt, men bør ikke kost mer enn ca. 1500 kr i måneden for 2U-server, og under 1000 kr for 1U.

  BelzeBob
  Abonnent

  kaotiker

  Ojsann, mye penger! Redaksjonen: stemmer dette? Så høye utgifter?

  Forsker

  Var din siste kommentar til meg?

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Det er ikke mye. Mine månedlige kostnader for servere er litt over 6000 kr.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  Jeg synes det er rart at nyhetsspeilet må ha egne servere for hva BelzeBob klarte uten større bryderi. Kostnaden for meg med å delta i Holocausttråden og Synnøvetrådene ligger på tusener. Hvorfor? Fordi blant annet alle de bildene Kielland hadde postet forsinket oppdatering av side … med tilsvarende belastning på bandbredde. En nettside på Nyhetsspeilet blir gjerne 20 sider. De med fast ADSL bryr seg ikke, men vi andre merker hvor mye PCën må jobbe. Designløsning: ikke vis hele innledning til enhver tid. Man trenger bare lese innledning en gang. Navigasjon i en debatt er tidkrevende.

  BelzeBob
  Abonnent

  Ja, jeg lurer fremdeles på dette. Jeg betaler $10 pr. måned for 20 GB båndbredde, 10 GB lagringsplass, og ubegrenset antall databaser. Har 4 nettsteder, men bare 1 er noenlunde skikkelig i gang. Men har nok mye mindre trafikk enn NS. Jeg har 100 unike besøkere på en god dag og NS har sikkert minst 1000. Men at det skal være tusenvis av kroner i måneden kan jeg ikke forstå.

  Er enig med Rom i at noe skurrer med designet. Må vente lenge på at siden laster ferdig.

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  1000 er nok langt under det reelle tallet.

  WordPress er ganske databasekrevende, og spesielt når man bruker innstikk. Det webhotellet du bruker vil være ubrukelig for en godt besøkt blogg fordi det vil være minimum 200 kontoer på den (mest sannsynligvis rundt 400 kontoer). Dynamiske nettsider krever ganske mye av maskinvaren fordi de bruker databaser, og jo mer et skript bruker en database jo mer ressurser trenger databasen. Et delt webhotell vil rett og slett ikke kunne takle en nettside som har såpass mye trafikk som NyS.

  Nå vet jeg ikke hvor mye NyS cacher, men jeg vil tro at de kunne nok gjort mer på denne fronten. Men dette vil ikke nødvendigvis bety at de ikke har behov for en dedikert server. (Colo betyr bare at de leier fysisk plass til en server hos et datasenter, og de må selv kjøpe serveren som skal installeres.) En slik server vil koste ganske mye fordi de må blant annet bruke 15k harddisker i et RAID-oppsett. (Jeg tipper at de bruker RAID50/60 som krever minst 6 harddisker.)

  Hvis NyS skulle f.eks. leid en server med tilsvarende spesifikasjoner i USA måtte de betalt 400-500$ per måned, og nå er det også betydelig billigere i USA sammenlignet med prisene i Norge.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  Innledning om chemtrails har 19 fullformats bilder i størrelse 10-50 KB. Sum blir 475 KB. Teksten i innledningen er en halv side = 1 KB. Forholdet mellom bilder og teskt blir 475 til 1. En roman på 100 sider blir 200 KB.

  NS legger seg på sammen linje som VG, mest mulig bilder. Men VG bruker mindre format på bilder og kan mangedoble antall bilder på frontpage. BBC bruker små bilder og holder jeg til et lite antall. VG-formen vil ikke fungere for den trafikken BBC har.

  Frontpage for en artikkel og kommetarfelt er ikke skilt, så frontpage kommer i tillegg til kommentarer. Prisen er en mangedobling av nødvendig bandbredde og lavere responstid. WordPress (ikke beregnet for debatt) er så lite simplistisk at debattanter kan ikke formattere tekst eller legge inn egne bilder, eller søke på tekst i debatt. Den store utgiften er ikke hva NyS betaler, men hva brukerne betaler. NyS ønsker at brukerne også betaler for utgifter på serversiden, hvor lite data-kunnskap.kompenseres med desto dyrere servere. Netthotell for bedrifter starter på 1000 kr per år. http://www.siteflip.com/cheap-domain-hosting/ Vanlig phpBB-forum krever ikke mere enn det. NyS mener 25.000 per år er minimum i USA, og i Norge mye mere. Jeg er ikke noe begeistret for phpBB, ser for meg et forum som er enklere enn phpBB, med samme ressurseffektivitet som phpBB. Bra software for forum koster noe i innkjøp selvfølgelig.

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  @Rom:

  1. Hvis du ikke ønsker å laste ned bilder så bruker du en tekstbasert nettleser som f.eks. Lynx. Problemet er løst. At du betaler for begrenset båndbredde/har en dårlig linje er ikke NyS sin feil. De fleste i Norge har bredbånd, og derfor bør man innstille seg etter denne gruppen.

  2. PhpBB er ikke lite ressurskrevende. Det er derimot blant de skriptene som bruker mest ressurser. I tillegg har den dårlige caching-egenskaper som vil medføre større krav til maskinvaren hvis forumet skulle vokse.

  3. Nå har ikke Frank Aune lite kunnskap. Han har etter mitt vitende ganske mye kunnskap innen området.

  4. De aller, aller fleste webhotellene har begrensninger for hvor mange spørringer til databaser en konto kan bruke. Hvis NyS skulle hatt et eget forum ville et webhotell ikke vært tilstrekkelig hvis forumet hadde mer enn ca. 30-40 samtidig besøkende på forumet.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  Skepsis er et sammenlignbart forum. Våre folk i skepsis kan vel å finne ut hvor mye maskinressurser et slikt tradisjonell forum krever, og samtidig spør om de har gode råd til NyS for å redusere utgiftene? Tekstformattering er nå kommet dithen at overskrifter og understrekning sjeldent støttes i kommentarfeltet. WordPress favoriserer redaktørene.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  phpBB med egen server «Xeon with 2GB of RAM» klarer
  – 400000 Members
  – 800+ Active members at any one time
  – 10 Million Posts
  http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=627267

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Les den tråden én gang til.

  TS sier ikke at det er spesifikasjonene for serveren som brukes. Det spørres om de spesifikasjonene kan brukes.

  De fleste svarene forteller at det bør settes inn mer internminne.

  Legg også merke til at TS vil bruke 15k harddisker i RAID10. Altså 4 raske harddisker i tillegg til doble prosessorer. Dette er i tråd med hva jeg tidligere har forklart. 15k 2,5″ hdd’er for bruk i servere er ganske dyre. Du kan regne med minst 2-2500 kroner per server, og når man da skal ha minst 6 hdd’er så snakker vi om minst 12.000 bare for hdd’er.

  TS opplyser også senere i tråden at det er bare 3800+ unike besøkende per dag. Ikke spesielt mye.

  TS skriver også til slutt også at h*n vil skifte til vBulletin grunnet «opplagte årsaker». PhpBB er begrenset i funksjonalitet, og hvis man ønsker å utvide funksjonaliteten med mods vil dette bare medføre til at ressursbruken øker.

  Tråden er fra 2007. Det har skjedd store endringer siden den tiden.

  Saken er det at hvis NyS skal ha både bloggen og et forum, så vil ikke et standard webhotell være nok til dette. For den trafikken som NyS opplever, så vil et webhotell på en delt server ikke kunne takle denne trafikken. Når ledelsen i NyS sier at de bruker 25.000 kroner i året, så vil dette beløpet bare dekke kostnaden for colo (colocation). Jeg har gjort litt undersøkelser om hva de bruker, og det ser ut til at de bruker en standard 2U med 10 Mbit istedenfor den standardlinjen på 2 Mbit som Powertech leverer med colo’en. Dette vil koste ca. 2000 kroner i måneden. Dette er altså prisen for at serveren skal stå i et rack med en dedikert linje. Ikke noe spesielt med dette. Jeg arbeidet tidligere for en bedrift som har en fiberlinje på 50 Mbit, og for denne betaler de 25.000 eksl. mva. per måned. (I tillegg betalte de 50.000 kr for å få lagt inn linjen.)

  Når det gjelder skepsis.no, så har forumet deres bare 550 medlemmer. Aktiviteten på forumet deres er også betydelig mindre enn hva du finner på NyS. Så jeg tipper at de i dag bruker en vps, og ikke en dedikert server.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  NS har dobbelt så mange medlemmer som skepsis. 10Xpris per medlem.
  Klassekampen.no er profesjonelt designet. Mulig de har betalt betydelig for utvikling. Deretter et nettsted med små bilder og god responstid.

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  NyS opplevde tidligere et så stor økning i besøkene at serveren ikke hadde kapasitet, og dermed måtte de investere i bl.a. en ny server og en raskere linje. Dette er altså dyrt, og hvis man ikke har noen som kan virke som sponser, så må de selv betale for dette. NyS har da valgt å være ikke-kommersiell, og inntektskilder for å dekke kostnadene er da svært begrenset.

  Når det gjelder kostnadene for skepsis sine nettsider, så vil ikke denne være 200 kroner som du insinuerer. En vps vil nok ligge i prissjiktet 1000 kroner. Men i motsetning til NyS blir denne kostnaden sponset.

  Terje
  Skribent

  Jeg tror nyhetsspeilet blir etterhvert en viktig nyhetkanal i Norge. Jeg er ikke enig i alt som blir skrevet her men det ligger på linje med det jeg selv står for. Det er noe som irriterer meg veldig her inne. Når artikkelforfattere går til frontalangrep på hverandre setter jeg lite pris på, det blir ikke helt seriøst når enkelte her inne hamrer løs på hverandre. Angående pengestøtte er helt greit for de som føler de har muligheten for det, men om det blir sånn at man skal få dårlig samvittighet for å gå inn på siden uten å ha gitt pengestøtte blir det lit feil for meg.

  En ting til når det kommer til kommentar feltet synes jeg den er helt talentløs det er helt umulig å følge med på det du selv har sagt og har noen svart deg er det bare tilfeldigheter at jeg finner dette igjen om ikke jeg tilfeldigvis leser de tre siste kommentarene øverst på siden. Jeg vet det er mulig at man kan følge med dette via email men gidder ikke å få peppret mailen min full av meldinger fra nyhetsspeilet.

  Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne siden og jeg gir gjerne et bidrag så fort jeg føler jeg er i stand til det. Og til Armin min alder er 45 år og jeg synes du burde gjort inndelingen på alderen på en annen måte. Her har du et godt eksempel 30-45 hehe.

  Vennlig hilsen Terje.

  Forsker
  Abonnent
  Forsker

  @belz:
  Hvis jeg skal tippe betaler de like lite som skepsis, de er sikkert sponset av FFI med dine skattepenger.

  BelzeBob
  Abonnent

  Forsker

  Hmmm. det sies dog at Armin trenger mye penger til Ferrarier og gull-Rolexer. Salget av chemtrail-skjorter er ikke nok.

  Laila Clark
  Skribent

  Nyhetsspeilet lenge leve! Hurra!Hurra! Hurra!!! Er det noe jeg skal støtte må det være dette. Yttringsfriheten er hellig for meg. Jeg vil også støtte lokale, bra prosjekter rundt om som jeg har tro på, og som ikke drives av korrupte, byråkratiske, kapitalistiske tullebukker som bare roter og skader planeten, dyr eller mennesker fysisk, psykisk eller spirituelt. Stå på!

  Forsker
  Abonnent
  Forsker

  Du vet overhodet ikke noe om hvem som støtter noe som helst på internet.

  Forsker
  Abonnent
  Forsker

  Jeg mente at du ikke har en ringeste anelse om hvem som står bak sider som denne og intensjonen.

  BelzeBob
  Abonnent

  Stemmer. Har ikke peiling. Kan du opplyse meg?

  Laila Clark
  Skribent

  Jeg vet ikke hvordan det er med deg…. men enkelte «forskertyper» har en lei tendens til å problematisere alt så ned til den minste partikkel, at de til slutt ikke greier å heve blikket og se hva de faktisk holder på med… De analyserer ting ihjæl rett og slett, heller enn å bidra med noe positivt. Jeg har selv skrevet en strofe her i NS, og vet min egen intensjon med den. Jeg liker dette frie, modige, fargerike og befriende politisk ukorrekte mediet, jeg velger å stole på de som står bak og jeg vil støtte litt opp om den videre driften. Misbruker noen min tillit er det deres karma det går utover – ikke min. Stoler du på intensjonen bak statens distribusjon av dine skatteopenger hver gang de tar halve lønna di? Her har man i det minste et valg til en viss grad – og en viss formening om hva pengene går til… Akk

  BelzeBob
  Abonnent

  Hva er FFI?

  smurfen
  Moderator

  Folke Forgiftnings Instituttet ;)

  Forsker
  Abonnent
  Forsker
  Thunder
  Abonnent
  Thunder

  Jeg elsker Nyhetsspeilet og den dugnaden som blir lagt ned av leserne og spesielt redaksjonen som forjener en liten slant, selvfølgelig.

  Savner flyveblad som man kan skrive ut og spre rundt og kanskje ta med på «tea partys».

  Det har vært mye fokus på illimunatis innblanding i musikken. Kanskje kan man også snu på det og takke artistene som har hjulpet til å gjøre oss bevisst på at slike ting eksisterer. Fokus på revolusjonssanger, fred, sjel, osv. Se på musikken med litt andre øyne, for god musikk spilles av engler :-)
  John Lennon- working class hero
  http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU
  Masters of war-Bob Dylan-Pearl Jam
  http://www.youtube.com/watch?v=hG443N7lo4Q&feature=related
  http://arstechnica.com/old/content/2007/08/pearl-jam-censored-by-att-calls-for-a-neutral-net.ars
  Come you masters of war
  You that build the big guns
  You that build the death planes
  You that build all the bombs
  You that hide behind walls
  You that hide behind desks
  I just want you to know
  I can see through your masks.

  You that never done nothin’
  But build to destroy
  You play with my world
  Like it’s your little toy
  You put a gun in my hand
  And you hide from my eyes
  And you turn and run farther
  When the fast bullets fly.

  Like Judas of old
  You lie and deceive
  A world war can be won
  You want me to believe
  But I see through your eyes
  And I see through your brain
  Like I see through the water
  That runs down my drain.

  You fasten all the triggers
  For the others to fire
  Then you set back and watch
  When the death count gets higher
  You hide in your mansion’
  As young people’s blood
  Flows out of their bodies
  And is buried in the mud.

  You’ve thrown the worst fear
  That can ever be hurled
  Fear to bring children
  Into the world
  For threatening my baby
  Unborn and unnamed
  You ain’t worth the blood
  That runs in your veins.

  How much do I know
  To talk out of turn
  You might say that I’m young
  You might say I’m unlearned
  But there’s one thing I know
  Though I’m younger than you
  That even Jesus would never
  Forgive what you do.

  Let me ask you one question
  Is your money that good
  Will it buy you forgiveness
  Do you think that it could
  I think you will find
  When your death takes its toll
  All the money you made
  Will never buy back your soul.

  And I hope that you die
  And your death’ll come soon
  I will follow your casket
  In the pale afternoon
  And I’ll watch while you’re lowered
  Down to your deathbed
  And I’ll stand over your grave
  ‘Til I’m sure that you’re dead.

  Peace & Love folkens!

  markussosionom
  Abonnent

  Jeg gleder meg over Nyhetsspeilet…., og mener seriöst at det er norges beste nettside…
  Selvfölgelig kan man irriterere seg over detaljer, men jeg er sikker på at ildsjelene bak Nyhetsspeilet forsöker å lage et bedre og bedre produkt….

  Tommel opp, tommel ned -systemet synes jeg er temmelig misvisende, og bör kanskje finne en annen form…, särlig viser dette godt når det er mange debunkere som er ute etter en eller annen…God info kan drukne i spam-kommentarer som burde värt slettet..Eksempel her er mitt bidrag på side 11, eller 12 i chemtrials debatten….Jeg nevnte en viktig ingrediens, mycoplasma, som kommer til å ha effekt for hele norges befolkning …Kommentaren forsvant i dyse – og propell-spam, og ble aldri nevnt senere, heller ikke av artikkelforfatterern…hm…

  Jaja…
  Vi kan klage, og syte og det er jo bra, – men info formidlingen må väre det viktigste på Nyhetsspeilet….Jeg setter pris på Armin, – som tydelig har fått dissident-stempel, stakkars…., fordi han er så ärlig og så god og kunnskapsrik…Får håpe han ikke blir «slettet« av myndighetssystemet og ender opp som psykiatrisk pasient eller manchurian candidate som skyter en eller annen…
  Jeg setter pris på Hans…Han VIL NOE, og jeg er enig i det meste han presterer…Han har hode den karen…
  Jeg setter pris på J.J., en skikkelig sjömann, og med solid plattform i tro og håp og kjärlighet…Fantastisk type med stor arbeidskapasitet og med kunnskap som alle skoleungdom burde få inn i skoletiden…
  Og alle de andre, mixen av skribenter og meningsytrende og kommentatorer…Mye gode mennesker…, takk for deres tilstedevärelse og bidrag…
  Og tullingene, debunkerne og skeptik-gjengen hörer med, men jeg syns det er opp til moderator å holde pisken over dem, og rise noen stumper litt mer enn hva som er gjort…Noen artikler har drunknet i spam og spröyt…
  Takk for hva Nyhetsspeilet har gjort for meg…, med en artikkel omkring saken min…og bloggen min…Og takk for at dere gir Norge et alternativ til kontrollert og sensurert massemedia, som eks VG….
  Stå på!
  Takk,….böyer meg i stövet…!!!

  http://psykiatrierpolitiskdrap.blogg.no

  Markussosionom…………… : )

  MortenB
  Abonnent
  MortenB

  Sverige har da noen sider de også, for eksempel http://www.redicecreations.com/

  Lars-Roger Moe
  Skribent

  Nyhetsspeilet er meg bekjent eneste frie nyhetsformidleren i Norge i dag. Den eneste plassen der kritiske spørsmål stilles på en tilstrekkelig grundig måte, og spørsmålsrekkene forfølges langt nok. Det finnes noen flere rundt om i verden, noen er gode men ingen har på samme vis rom for diskusjon som Speilet. Det er både en stor ressurs og en utfordring. Jeg er ikke enig med alle skribentene, eller alle artiklene, men skal man ha en fri presse er den prisen lett å betale. Nyhetsspeilet dekker det skjæringspunktet som for meg fremstår som det viktigste i dag: skjæringspunktet mellom progressiv vitenskap, konspirasjonsbevisst samfunnsdebatt og en åndelig dimensjon uten religiøse dogmer.

  Hvis det er en ting jeg skulle ønske meg, så er det en tidvis skjerping i forhold til takt og tone. Hvis vi ikke klarer å holde en saklig og respektfull tone oss imellom – også i møte med debunkere og andre som gir oss meningsmotstand vil vi ikke fremstå seriøst nok til å vekke tillit hos dem som snuser innom her fordi de er begynt å lure på ting. Vi må vekke tillit, og her har vi bare våre ord å gjøre det med. Vi klarer ikke å overbevise debunkerne og de mest troende akademikerne. Hvis vi lar dem vippe oss av pinnen vinner de – de har ikke noe behov for å opptre saklig og blamerer vi oss selv i møte med dem vinner de uansett hvor gode kort vi har. Vi har andre her inne som stiller gode spørsmål, og det er verdifullt. Mange tråder kommer til et punkt der de kan avrundes med en konklusjon om at vi ikke blir enige, at vi ikke vurderer foreliggende dokumentasjon, informasjon, beviser ulikt – og en oppfordring til hver enkelt om å tenke etter og undersøker selv. Samtalen på speilet har en usynlig tredjeperson tilstede – de som har en voksende følelse av at noe er galt et sted og leter etter andre svar en dem de alltid har fått. Denne tredjepersonen leter etter informasjon og kilder til informasjon som kan vekke mer tillit enn dem de begynner å stille spørsmål ved. Nyhetsspeilet kan være en slik kilde.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  … «også i møte med debunkere og andre som gir oss meningsmotstand vil vi ikke fremstå seriøst nok til å vekke tillit hos dem som snuser innom her fordi de er begynt å lure på ting.»

  Fanfarlo og huskar….. er ikke debunkere i din forstand. De er velkommen, og de ble 90% godt behandlet, men overtramp mot dem i det siste. Så har vi de billige benekterne som mere er som støysendere, kloner av CaptainFrekkeL De har lite kompetanse og foretrekker psykobabbel. De avsporer og ødelegger helhetsbildet på NyS. Min mening er at de som hopper fram og tilbake mellom NyS og skepsis og opptrer illojalt bør vekk slik at NyS unngår babbel. Når det gjelder NyS på skepsis er det en blandet opplevelse. Det er andre folk på skepsis som kan kunsten å debattere. At skepsis ikke blir kommentert som egen kolonne på NyS virker rart. Massevis å ta av for de som har tid.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  «….også i møte med debunkere og andre som gir oss meningsmotstand vil vi ikke fremstå seriøst nok til å vekke tillit hos dem som snuser innom her»

  Det er et problem at folk som har skribentstatus på NyS kommer med egne meninger som er lett å latterliggjøre, i.e. alle truthere kan latterliggjøres gjennom å latterliggjøre en og annen profilert skribent. Det går ikke på debatten, men innhold.

  Lars-Roger Moe
  Skribent

  Latterliggjøring er et valg av en debatt (ikke)metode som slik jeg ser det ikke tjener til å vekke tillit. Man kan parkere folk uten å latterliggjøre, rakke ned på eller sjikanere. Man kan godt være både ironisk, snu poenger på hode eller sette dem på spissen og på andre måter få frem det latterlige på mens man samtidig opptrer med respekt i møte med et hvilket som helst menneske.

  Man kan godt si at «de» ikke fortjener respekt, og i mange tilfeller er det en lett forståelig påstand. Men, hvordan jeg møter andre mennesker handler om meg, det kommuniserer om meg, og ikke om de «latterlige» argumentene «de» måtte bringe på banen. Det er avgjørende for hvordan andre mennesker vurderer meg og mine påstander, og mine vurderinger av den informasjonen som foreligger. Hvem vil jeg de skal feste tillit ved?

  På nyhetsspeilet behandles daglig informasjon som bryter så mye med det «folk flest» oppfatter som virkeligheten, at dersom vi ikke opptrer ryddig og troverdig kommer vi ikke igjennom til dem som begynner å lure på noen av de mange forkynte sannheter. Det skal ikke mye til å fremstå mer ryddig og troverdig enn for eksempel de fleste regjeringsmedlemmer og departementsråder de siste tiårene. Dem har folk flest for lenge siden mistet all tillit til – folk mangler bare en oversikt som gir dem noen alternativer. Men når det på Nyhetsspeilet kommer informasjon som til de grader bryter med folks virkelighetsoppfattning som vi gjør her, så skjerpes kravene til troverdighet for at «Hvermansen» i det hele tatt skal klare å ta inn at det går an se verden saklig og nøkternt på et annet vis enn det vanlige.

  For meg er det ikke interessant å bruke tid på Nyhetsspeilet for å navlebeskue sammen med «innsidere». Jeg har ingen interesse av å diskutere noe som helst med misjonærene fra Skepsis. Men, jeg har betydelig interesse av å diskutere ulike tema med andre som søker å finne ut hva som egentlig foregår i verden, og jeg har betydelig interesse av å bidra med et, for meg, virkelighetsblide som fremstår mye mer egnet til å beskrive de faktiske forhold enn den propagandaen som ukritisk forkynnes konspirasjonens prekestoler hver eneste dag. Jeg har heller ikke noe imot kreativt og beskrivende språk, men det er noe med å møte menneskene med respekt, selv de jeg er dypt uenige med, selv de menneskene som mot bedre vitende av all makt latterliggjør og kverulerer i møte med den informasjonen som kommer frem på Nyhetsspeilet.

  Så er det også det forhold at nyhetsspeilet på den ene siden omhandler den globale konspirasjonen som herjer med verden i dag, og har gjort det i overskuelig historisk tid. På den andre siden behandler også nyhetsspeilet sider ved vitenskap som har blitt undertrykt og forsøkt gjemt av det undervisningssystemet som har sprunget ut av, blitt finansiert gjennom, og etter endt utdanning lønnet uteksaminerte studenter som har klart å huske tilstrekkelig mange riktige svar, denne konspirasjonens industrier og institusjoner. Og Nyhetsspeilet behandler tilværelsens åndelige sider uten dogmer fra konspirasjonens omfattende nett av etablerte religioner. Mange som har oppdaget at det kan stilles betimelige spørsmål rundt de politiske temaene sliter med å forstå hvor grundig skolesystemet og religionene har blitt brukt for å fange folk i en virkelighetsforståelse som tjener konspirasjonen. Det virker som enkelte sliter litt med å se at vitenskapelige faktum og teorier kan tolkes på flere måter og endrer karakter avhengig av hvilke kontekst og hvilket paradigme de puttes inn i, for ikke å nevne det at åndelighet har en naturlig plass i denne sammenhengen.

  Forøvrig kan du skaffe deg «skribentstatus» ved å skrive noe som er relevant og kvalitativt godt nok til at det blir publisert. Dette er et åpent organ, åpent også foir svært ulike og tildels motstridende synspunkter. Nyhetsspeilet jobber ikke med en «rett» fasit, men med en romslig ramme innenfor sine temaer og sin profil. Og, ifølge Albert Einstein, skal du doble suksessraten din så må du tillate deg å tidoble feilraten din. Den eneste måten å finne ut av noe nytt på er å la det boble, og nyhetsspeilet skal ha stor takk for den romskigheten som er her. Den trengs.

  Enok
  Abonnent

  Ser det diskuteres rundt unike treff på her på NS.
  Legger ved en liten link her over trafikkdata på Nyhetspeilet,s sine sider :

  http://www.alexa.com/siteinfo/nyhetsspeilet.no#

  30% oppgang fra sep til okt.2010

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  NyS hoppet over SEO, Ken Evoy og de $30 han koster per mnd. Prisen er at man går glipp av 50-90% av relevante søk, og sitter igjen med masse treff på irrelevante søk. Ken Evoy var verd 1300 mill. for mange år siden.

  BelzeBob
  Abonnent

  Politisk korrekthet

  Morsomt å se at Rom sier NS, men kaotiker sier NyS. NS høres da mye kulere ut enn NyS. Har dere hørt om CIA, forresten? http://www.lightstreamers.com/cia-1.htm (Compassion In Action.)

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  Forglemmelse., Skrev «Nys» i innlegg overfor.

  Vandalf
  Abonnent
  Vandalf

  Hvorfor er jeg ikke overrasket over at du mener det, mon tro?

  Nå var det rett før jeg fyrte avgårde en aldri så liten KT om vår alles kjære BelzeBob; men den får vi spare til en senere anledning.

  BelzeBob
  Abonnent

  Ånei – der sa visst Rom NyS allikevel. Velvel, da får vi NySe i vei.

  Armin Bahrami
  Skribent

  Det ser ut som jeg genererer enorme tall for reptil-hybridene på skepsis.no.
  http://www.alexa.com/siteinfo/skepsis.no

  Sjekk denne bloggen her:
  http://skepsis.no/blog/?p=4958

  Sleipe manipulative hekser putter navnet mitt i tittelfeltet i en tråd jeg opprettet i forumet dems. Alt for å sabotere og distrahere sannhetssøkende mennesker, søker du armin bahrami kommer du til skepsis. Det er brudd på anstendig nett-etikett å misbruke andres navn som blodigler er de ute etter oppmerksomhet fra andres heroiske innsats og skapelse.

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Tilsvarende som du gjør når du angriper medlemmer hos skepsis.no og de som er uenige med deg?

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Jeg kan likegodt skrive det samme her som jeg skrev på skepsis-bloggen:

  Armin, les dette innlegget om hvilken rett du har til så din mening.

  kjell108
  Abonnent
  kjell108

  Captain Frekke F
  «Men om det er krig du vil ha, så er det krig du skal få.»

  Grei fiende, han sier det slik det er. Hvis han aldri har sagt noe dumt på nettet blir han vanskelig å ta. I motsatt fall kan vi legge ut litt info om han med hans egentlig navn som søkeord.

  BelzeBob
  Abonnent

  Alt er tillat i krig, kjærlighet og virkelighetsbenekting.

  Seriøst: Skepsis-sekten er ekstremt liten. Jeg tipper vi snakker om ca. 10 individer. Omtrent på linje med Tjen Folket altså. Det er jo gøy å plage disse typene, men noen trussel er de neppe. Og disse typene er jo sin egen straff. Egentlig er det bare synd på de.

  Kan noen nå fortelle meg hvorfor vi har drøssevis med fotografier av «avbrutte flystriper»?

  BelzeBob
  Abonnent

  Oh, sorry. Trodde jeg var på chemtrail-tråden. Vel, har noen en benekterforklaring på spørsmålet om avbrutte flystriper – så post gjerne en lenke. :)

  Minali
  Abonnent
  Minali

  Ehm.
  Hvorfor spør du om igjen og om igjen om dette? Det er vel svart på en fire-fem ganger allerede i Chemtrails tråden. Anbefaler at du leser gjennom den.

  Er du uenig i forklaringene som blir gitt der på avbrutte flystiper får du heller dokumentere hvorfor forklaringen er feil.

  BelzeBob
  Abonnent

  Gidder dere virkelig ikke prøve hardere enn dette? Fy skam seg.

  NySeredaksjonen: når kommer infoen om NySeutgiftene?

  Minali
  Abonnent
  Minali

  «BelzeBob sier:
  22. 11. 2010 klokken 12:59
  Gidder dere virkelig ikke prøve hardere enn dette? Fy skam seg

  Minali sier :
  Det var et typisk svar helt i din ånd. Stiller samme spørsmål igjen og igjen uten å kommentere svar du allerede har fått. I rest my case.

  Til ditt spørsmål til redaksjonen kan jeg ikke helt skjønne hvorfor i all verden du mener at de skal dokumentere sine utgifter ovenfor deg?

  Er jo ganske rundhåndet av redaksjonen i utgangspunktet at de ikke har slettet brukereren din. Ikke mange forum der man kan slippe unna med å omtale redaksjonen som «NS-redaksjon: dere er en gjeng med hjelpeløse desorienterte virkelighetsfjerne upraktiske idioter» slik du har gjort.

  Til redaksjonen :

  Er ikke så velbemidlet, men vil gjerne gi noen kroner til Nyhetsspeilet.
  Det er riktig nok en del jeg er uenig i her, men har hatt noen interessante stunder og vil gjerne gi litt tilbake.

  Et ønske har jeg imidlertid. Vil gjerne gi anonymt. Finnes det noen måte å gjøre dette på uten om å sende i brev.?

  I min donasjon vil jeg vise til mitt nick her for å unngå at jeg blir beskyldt for tomt prat.

  Mole
  Abonnent
  Mole

  Bare pass på at kontoen er sikra mot hacking Hans.

  Sigr Huginsson
  Skribent

  sist det var innsamling var det mulig å bruke paypal, og den er mer eller mindre anomym. hvis NS har en PP konto skal dette fungere fint. Ellers så er det bare for NS å opprette en.

  Hans: Har NS paypal konto?

  Ulven
  Abonnent
  Ulven

  BB – jeg mener å ha hørt et uttrykk om at «There is no such thing as a free lunch».

  Hva får deg til å tro at Nyhetsspeilet er et unntak?

  Jeg har forståelse for at du driver ditt eget debattforum og kanskje ønsker å få noen å sammenligne dine driftgsutgifter med (så kan du gå på din serverleverandør og forlange prisreduksjon under henvisning til at «men Nyhetsspeilet betaler bare X tusen i måneden»?)

  Min ulvenese værer at Speilets fiender der ute er mektigere enn dine. Forholdsregler for å sikre fortsatt drift dreier seg vel trolig både om innsikt og om penger.

  Fritt Helsevalg opplevde en webmessig nedtur for noen år siden. Hvis du søker på «Fritt Helsevalg hacket» kommer bl.a. dette opp:
  http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=1&flag=1&ban=1&id=579

  Et utdrag:
  «De som utførte ”oppdraget” gikk svært grundig til verks, så grundig at hele databasen til nettsidene ble ødelagt. I tillegg ble det lagt inn virusspredning fra siden, slik at besøkende på siden like etter dataangrepet risikerte å få sine maskiner infisert av virus.

  Eksperter på internett sier at denne typen dataangrep er sjelden nå for tiden. De fleste ”vellykkede hackinger” (datainnbrudd) er av uskyldig karakter, som å legge ut navnet på sitt fotballag som et visittkort eller å spionere (f.eks. ved å hacke seg inn på NATO’s servere) uten å etterlate spor.

  Det som skjedde med Fritt Helsevalgs nettsider har tegn på at det var et bestillingsverk fra oppdragsgivere med mye ressurser til disposisjon.»

  Jeg ser ikke poenget ved at NyS skal oppføre seg som kyllinger i skogen ved å blottlegge alle sine kort på hånden, BelzeB.

  Her er mitt tips til deg BelzeBob: Kontakt spepsis.no og prøv å fritte dem ut om driftskostnadene de har til sine debattforum, så vil du få noen å sammenligne forumet ditt med + at du gjør en samfunnsnyttig gjerning i tillegg. Jeg har lenge hatt en sterk fornemmelse av at skepsis.no driver for statens regning, fint om du kan få dette bekreftet.

  Eller er det noen av dere som vet om skepsis får penger av staten: Klumpen, leet, Bidalaka, Blobb, Fanfarlo, huskarlahvot, Arman, Vegar Øyfoss, kaotiker, vandalf, henning eller Asbjørn Dyrendal?

  Ulven
  Abonnent
  Ulven

  Hey – hva skjedde med mitt svar til BelzeBob=

  Er det tidsforsinkelse på publisering idag?

  Ulven
  Abonnent
  Ulven

  B-Bop – du har kanskje hørt at «There is no such thing as a free lunch».

  Det var vel i forkant av det sinnssyke NATO-møtet i Lisboa nylig at MS Media meldte at «NATO skal satse på økt cyber krigføring».

  Hva tror du B-Bob: Anser NATO at «Sannhetsspeilet» her er «en alliert som bidrar til å beskytte NATOs interesser ved å bidra til spredning av sannhet i samfunnet» eller at NATO anser at «Nyhetsspeilet er en trusel mot NATO fordi Speilet bidrar til at sannheten om NATO blir kjent» ? (Mener å huske at NATO ikke fikk særlig hederlig omtale i Illuminati-artikkelen til Speilet her for litt siden).

  Nettsidene til Fritt Helsevalg ble «bombet i filler» for et par år tilbake, slik det er beskrevet her:

  «De som utførte ”oppdraget” gikk svært grundig til verks, så grundig at hele databasen til nettsidene ble ødelagt. I tillegg ble det lagt inn virusspredning fra siden, slik at besøkende på siden like etter dataangrepet risikerte å få sine maskiner infisert av virus.

  Eksperter på internett sier at denne typen dataangrep er sjelden nå for tiden. De fleste ”vellykkede hackinger” (datainnbrudd) er av uskyldig karakter, som å legge ut navnet på sitt fotballag som et visittkort eller å spionere (f.eks. ved å hacke seg inn på NATO’s servere) uten å etterlate spor.

  Det som skjedde med Fritt Helsevalgs nettsider har tegn på at det var et bestillingsverk fra oppdragsgivere med mye ressurser til disposisjon.»

  http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=1&flag=1&ban=1&id=579

  Vi kan jo håpe og tro at Nyhetsspeilet har beskyttelse på plass mot angrep fra det være seg NATO, NSA, Bilderberg, Vatikanet eller det norske samfunnets bunnfall kjent som PST. Visse former for beskyttelse er det kanskje ikke så lett å oppgi i kroner og øre…?

  BelzeBob
  Abonnent

  Jeg tror ikke NS har noen skjult agenda om det er det du mener. Syns NS er helt OK. Bortsett fra et par artikler jeg syns er kokeliko. Men det er greit nok. Jeg er nok litt kokeliko selv.

  coyote
  Abonnent
  coyote

  Det er relativt enkelt å beskytte seg mot de fleste angrep rettet mot server og data på denne (angrep rettet mot trafikk er derimot en annen historie).
  Slik det ser ut av artikkelen du lenker til, så virker det som Fritt Helse-valg har hatt et (eller flere) gapende sikkerhetshull (enten i eget system, eller i programvare brukt).

  For Nyhetsspeilet sin del, så er det antagelig bidragsyternes innlogging som er det svakeste leddet siden det er de som har flest rettigheter (med det forbehold at kommentarsystemet er skilt fra artikkelsystemet).

  kaotiker
  Abonnent
  kaotiker

  Sjeldent? Nei, denne typen angrep skjer hver dag. Årsaken er som oftest svakheter i skriptet, og blir utnyttet av crackere. Hvis et skript ikke er skrevet med hensyn til sikkerhet, så kan man korrumpere en database ved å bare registrere seg på nettsiden med en kommando istedenfor et navn.

  En annen mulighet kan være så banalt at det er feil tillatelser for mapper og filer.

  coyote
  Abonnent
  coyote

  «Sjeldent? Nei, denne typen angrep skjer hver dag. Årsaken er som oftest svakheter i skriptet, og blir utnyttet av crackere.»

  Kan skrive under på den.
  Ser feks «angrep» rettet mot spesifikke versjoner av phpMyAdmin på jobben på daglig basis.

  Det burde være unødvendig å si det, men har du slikt liggende på en live server, så er det din egen feil om noen roter med dataene dine.

  BelzeBob
  Abonnent

  (Den var til Minali & Co.)