Du leser nå
Folkemakt på fremmarsj

2 minutter lesetidFolkemakt på fremmarsj

Ubemannede dronefly tas i bruk i stadig større grad i USA og NATOs militære operasjoner i Asia, i kriminelle NWO-raid som ikke har noe med USA eller andre lands reelle sikkerhetsbehov å gjøre.

I april 2009 tok 14 fredsaktivister seg angivelig inn på Creech Air Force Base nær Las Vegas i Nevada. På Creech-basen testes de nye amerikanske ubemannede Predator droneflyene som brukes til spionasje og likvideringer  utenfor USAs grenser.

Saken tegner til å bli historisk fordi det som opprinnelig var en rettsak om en forseelse ved krenkelse av et ferdselsforbud er i ferd med å bli snudd til en konstitusjons-sak der den nye amerikanske fjernstyrte krigsstrategien vil bli tema.

Da saken startet gjorde aktoratet sitt beste for å holde fokus på hvorvidt aktivistene var skyldig i tiltalen for ulovlig å ha tatt seg inn på basen og nektet å forlate den som en protest mot basens rolle som det lite kjente hovedkvarteret for amerikanske ubemannede luftfartøy som bl.a. opererer over Afghanistan, Irak og Pakistan.

Men aktors håp om en rask domfellelse har fått et skudd for baugen.

Som vitner for de 14 kom noen av de fremste navnene i dagens antikrigsbevegelse: Ramsey Clark, tidligere U.S. Attorney General under President Lyndon Johnson; Ann Wright, en pensjonert U.S. Army Colonel og en av tre fra U.S. State Department som sa opp sine stillinger i forbindele med invasjonen av Irak i 2003 og Bill Quigley, juridisk leder for Center for Constitutional Rights i New York.

De 14 aktivistene som tok seg inn på den militære flyplassen Creed, som har fått støtte fra uventet hold

Etter at de tre hadde avsluttet sine vitnemål angående hvorfor de trodde aktivistene hadde protestert ved basen hadde de klart å overbevise dommeren om at domfellelsen måtte utsettes i fire måneder. De hadde åpenbart klart å frustrere aktoratet…

Hvert av de tre vitnene snakket lenge og vel om behovet for fredelig sivil ulydighet når den amerikanske regjeringen begår kriminelle handlinger – hvilket er den karakteristikken som de fleste av dagens antikrigsaktivister og mange internasjonale observatører har gitt den amerikanske robotkrigen.

Bill Quigley uttrykte seg slik da han sto i vitneboksen og ga aktivistene medhold i at det var i samfunnets interesse at de hadde tatt seg inn på flyplassområdet for å protestere mot de kriminelle droneflyene:

People are allowed to trespass if it’s for the greater good – and there are certainly exceptions [to the law] when there is an emerging, urgent need

Såvidt man vet er dette den første rettssaken der en amerikansk dommer har tillatt at spørsmålet om hvorfor aktivister protesterer mot dronekrigføringen er blitt et tema i saken.

Stadig flere amerikanere protesterer mot droneflyene og deres dødelige oppdrag

Ingen vet hvilken dom som i siste instans vil bli avsagt, men de fleste tok det som et godt tegn at applausen dundret i rettssalen da dommeren sendte de 14 aktivistene ut av rettssalen med ordene ”Go in peace!”

Denne artikkelen er oversatt fra en artikkel i Las Vegas City Life 15. sept. 2010 som er skrevet av Jason Whited. Hele saken vil stå på trykk i Las Vegas City Life.den 23. sept.  2010.

Det er mer informasjon i denne artikkelen fra Las Vegas Sun, tirsdag 14. sept. Her finnes samme sak omtalt med blant annet  eksempler på rettssaker med mulig presedens som dommeren har ønsket å vurdere.

Flere bilder fra aksjonene finner du her.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
50%
Opplysende
50%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Lars-Roger Moe

Etter 20 år i helsevesenet begynnte jeg i 2005 å jobbe på heltid med alternativ medisin og energiarbeid. Det handler om å hjelpe folk å ta tilbake full styring i eget liv og så finne tak i de ubrukte ressursene – for så å bruke alle kreftene på å skape en verden der frihet, glede og overflod er livets orden.

117 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *