Du leser nå
Visste du?

3 minutter lesetidVisste du?

Ekte forandring kommer fra folket, ikke politikere. Sammen klarer vi det vi ikke klarer alene - Kom gjerne med forslag til forbrukerbevisstgjøring!

Print gjerne en flyer og heng dem på Mcdonalds resturantene og andre steder hvor mennesker ferdes.

BigMac i mnd er 50 norske kr(ca) 50kr pr mnd blir 600 kr for ett år,600 kr er (ca)95 dollar.

50.kaliber sniper rifle er det «vanligste» våpenet i det amerikanske militæret.

Pris for en 50.kaliber kule er 2dollar(ca).(det sto alt fra 1,25-1,95,dette er pris PER kule,ikke for et magasin eller en boks med ammunisjon.)

Det koster 2 dollar for å drepe en person. Hvis man da spiser en Big Mac i mnd bidrar du til 46 døde barn i løpet av 1år, 46 barn som aldri får vokse opp,46 barn som aldri får bli gamle.

Happy meal gjør kansje dine barn glad, men dine barns matvaner dreper barn i Gaza, Bagdad og i Afghanistan.

En happy meal er vel ca 35kr,35 x 12 er 420kr,420kr er ca 67 dollar,2 dollar pr kule,spiser ditt barn da en happymeal pr mnd er det 32døde barn i løpet av et år.

Mcdonalds dokumentar om lønnfusk, gjennsolgte gamle burgere, og andre vinklinger rundt verdens største resturantkjede med rimelig sans for slavearbeid. http://svtplay.se/t/103466/dokument_inifran

Hva er galt med Mcdonals?

McDonalds bruker en formue på reklame for å prøve å få et godt rykte som en «grønn» bedrift og et fint sted å spise på. En såkalt «resturant». Barn lokkes til McDonald Smith med løfter om «gratis» leker og andre salgsfremmende triks. Men bak Ronald McDonald viser virkeligheten for pengene er Mcdonals eneste interesse. Å gjøre profitt på alt og gi blaffen i miljøet og dyr som blir drept for profitt til McDonalds.

McDonalds sulter de fattige

Mens millioner av mennesker sulter, bruker Mcdonalds kollosale store områder i fattige land til stell av dyr og dyrking av korn. Dyrene vil bli spist opp i den vestlige verden. McDonalds bidrar med millionbeløp til kjøtt industrien og folkeopplysningskontorer om kjøtt for å råde folk til å spise mer kjøtt. 145 millioner er brukt korn og 21 millioner tonn kjøtt og innmat. På en vegetarisk kosthold ville Norge vært selvforsynt.

McDonalds ødelegger jorden

Verdens vakreste regnskog er ødelagt i en fryktelig fart. McDonalds har blitt tvunget til å ikke bruke storfe i regnskogsområder sånn at skogen vil vokse tilbake. De multinasjonale selskapene og deres måter å bruke dyrkbar jord betyr at lokalbefolkningen må flytte et annet sted, og det fører til at mer regnskog blir ødelagt. McDonalds er det største selskapet som bruker mest kjøtt i verden. Alle sumpgas/metan dannet av kjøttindustrien og husdyr er en av de største årsakene til global oppvarming. Hvert år bruker Mcdonalds tusenvis av tonn unødvendig innpakningspapir i stor grad som ender opp i våre gater, eller begravet i store søppelhauger.

McDonalds ødelegger helsen din

McDonalds annonserer sin mat som «sunn», men er ganske farlig for helsen din. Deres mat er full av fett, sukker og salt og inneholder lite fiber og vitaminer. En diett av dette kan føre til hjertesykdommer, kreft, diabetes og andre sykdommer. Maten inneholder også mange kjemiske tilsetningsstoffer, noe av dette kan også føre til dårlig helse og hyperaktivitet hos barn. Ikke glem at kjøtt er et flertall av alle matforgiftning relaterte hendelser. 1991 Mcdonals var ansvarlig for en matforgiftningsepidemi i Storbritannia, som førte til at mennesker led av alvorlig nyresykdom.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
71%
Opplysende
14%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
14%
Om forfatter
Armin Bahrami
En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte; "DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Kommentarer

122 kommentarer på "Visste du?"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste