Du leser nå
Ancient Aliens: Sesong 1

4 minutter lesetidAncient Aliens: Sesong 1

Sesong 1 av ”Ancient Aliens” byr på 7,5 timer underholdende og lærerik undervisning.

(Sist oppdatert: 13. september 2011). TV-kanalen History sendte i april-mai 2010 dokumentar­­­serien Ancient Aliens, Sesong 1. Sesong 1 består av fem episoder á 90 minutter. Kvaliteten er generelt høy, og det er oppsiktsvekkende at en Establishment TV-kanal sender en slik positiv vinklet dokumentar­serie. Velkommen til 7,5 timer introduksjon til ET/V-emnet (”De utenom­jordiske og oss”)!

I serien blir hele stjernegalleriet av berømte forskerforfattere innen ET/V-emnet intervjuet: Erich von Daniken, Giorgio A. Tsoukalos, David Childress, Buzz Aldrin, Robert Bauval, Graham Hancock, Bill Birnes, Chris Dunn, Dr. Steven Greer, George Noory, Linda Moulton-Howe, Peter Fiebag, Dr. Algund Eenboom, Philip Coppens, Dr. Uwe Apel, Rodney Dale.

Det svært positive og overraskende med denne serien er at perspektivet til de nevnte forsker­forfatterne er enerådende. Vi blir altså spart for latterliggjøringen fra det globale Skepsis-nettverket. Skepsis-nettverket har som direktiv å fremme et anti-konspirativt og naturalistisk verdensbilde, hvilket dermed ikke kan tillate ET/V-fenomener.

 

De fem episodene

 

1) The Evidence    (YouTube)

Evidens for fly: Saqqara-fuglen (Egypt), flymodeller i Tolima (Colombia), vamana-manualer (India), Kebra Nagast (Etiopias nasjonalepos), Ezekiel (GT).

Hvordan ble kjempemonolitter, fra 100-1000 tonn, kuttet, transportert og satt korrekt på plass i megalittiske monumenter? Libanon, Puma Punka (Bolivia), Sacsayhuaman (Peru), Machu Picchu (Peru), Egypt.

Diverse: Manna-produksjon, Paktens ark og radioaktivitet, Giza-pyramiden, Tesla.

 

2) The Visitors    (YouTube)

Kultivering av elongert hodeskalle verden over; Akhenaten; Dogon-folket (Mali); Zuni-indianerne (New Mexico). Mytologier om guder som kom til Jorden: kinesisk, sumerisk, gresk, hebraisk… Eldre illustrasjoner av astronautlignende drakter. Mikroliv på Mars? Panspermia-teorien. Har ET-gener blitt implantert i vårt DNA? Tidsreiser. Wormholes.

 

3) The Mission    (YouTube)

Sitchins teori: anunnakiene kom til Jorden for å finne gull, og trengte slaver til gruvene. Nytte­verdien av gull; verdsettingen av gull i alle eldre kulturer som ”gudenes metall”.

Nazca-mønstrene (Peru); ”the band of holes”; mystiske dyrelemlestelser; hybrid-eksperimentering i det gamle Egypt?; myter om mannlige guder som hadde sex med Jordens døtre; maya-kalenderen; hvorfor så mange eldgamle astronomiske observatorier verden over?; Bauvals Orion-teori; Cholula-pyramiden i Mexico: verdens største monu­ment; kornsirkel-mysteriet; krystallskallene; zoo- og jungelhypotesen; finnes ET-baser på Jorden eller Månen?


4) Closer Encounters    (YouTube)

Atomkrig eller kjernefysiske eksplosjoner: 1) Detaljert skildret i Bagavadgita; 2) høy radio­aktivitet i ruinene i Mohenjo-Daro (Pakistan); 3) Sodoma og Gomorra.

Dannelsen av Svartehavet rotes sammen med Noah-flommen. Spekulasjoner om Noah-flommen var naturlig kataklysme eller ikke. ET/V-opplevelser og UFO-kunst fra middel­alderen. Columbus’ opplevelse. Om Nuremberg UFO battle (1561). ET/V-opplevelser 1600-1800-tallet. “Founding fathers” of USA var positive til ET/V-idéen, og negative til kristen­dommen. Chaco Canyon-folket (New Mexico) og Orions belte. ”The Money Pit” på Oak Island (Canada). Paktens ark.

 

5) The Return    (YouTube)

SETI-prosjektet [til CIA/NASA-sponsede debunkeren Carl Sagan]; det planetsøkende Kepler-teleskopet; NASA-forskning; Battle of Los Angeles 1942; Foo fighters; Roswell 1947; britiske ET/V-erfaringer; myndighetene benekter ET/V-evidensen; Vatikanet (2008) sier OK til ET/V-emnet; konsekvenser ved offisiell anerkjennelse.

 

1900-tallet kunne ha vært bedre presentert

De som står bak produksjonen av denne serien er primært eksperter på Ancient Astronaut Theory (AAT). Selv om flere eksperter på ET/V-fenomener som er særskilte for 1900-tallet blir intervjuet, er det tydelig at produsentene av serien ikke har så godt grep på disse fenomenene, deres betydning og sammenheng med hverandre. Flere av de ET/V-fenomener som er særskilte for 1900-tallet – som kornsirkelmysteriet, mystiske dyrelemlestelser, bortført av de Grå osv. – er spredd over flere episoder fremfor å være samlet i episode 5. USAs innerste og høyeste statlige organ for å ta seg av ET/V-saker, Majestic 12 (1947-2000), nevnes ikke med et eneste ord [Wiki-artikkel: Majestic 12]. Avsløringene av monumentale artefakter på Månen og Mars, samt av liv på Mars, nevnes heller ikke. Produsentenes forhold til Carl Sagan og NASA er så naivt som det kan få blitt.

 

Avslutningsvis…

Hver episode er en ”bombe” av idéer, teorier, lite kjente fakta, myter, legender og anekdoter. De enkelte episodene er vanskelig å skille fra hverandre, og man kan undres hvor spesifik sammenhengen er mellom episodens tittel og innholdet. Det er lett å bli overveldet av de enkelte episodene. Det er antagelig også lett å finne et aller annet som man avviser, og som man så for egen del bruker til å avvise hele serien. Den beste holdningen er å betrakte hver episode som en buffét. Mens du ser på en episode bør du ha penn og papir i nærheten, så du kan skrive ned det du finner særlig interessant. Dette kan du så studere nærmere på egen hånd senere.

 

Se også anmeldelsene av:

Sesong 1 (sendt april-mai 2010): 5 episoder á 90 minutter.

Sesong 2 (sendt okt.-des. 2010): 10 episoder á 45 minutter.

Sesong 3 (sendt aug.-nov. 2011): 16 episoder á 43-44 min.

Sesong 4 (sendt feb.-mai 2012): 10 episoder á 43-44 min.

 

Kilder og ressurser

**********************************************

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
0%
Opplysende
0%
Inne på noe
100%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Rolf Kenneth Myhre

Rolf Kenneth Myhre fullførte bibliotekarutdannelsen i 1990, og arbeidet så som selvstendig næringsdrivende i seks år med å etablere og reorganisere små fagbiblioteker og arkiver. Deretter arbeidet han som medisinsk forfatter i seks år, fire av dem ved Rikshospitalet. Siden 2003 har han som privat forskerforfatter arbeidet med fokus på: 1) Bevissthetsparadigmet, åndsvitenskap; 2) Menneskets tidligere og nåværende erfaringer med ET/UFO-relaterte emner; 3) Enkelte US-sentrerte oligarknettverk som siden 1940-tallet har prøvd å styre verdenssamfunnet i en totalitær retning. I 2008 vant han Kolofons manuskonkurranse for ”Alternativ litteratur” med boken «Åndsvitenskapelige visjoner». I februar 2013 utga han boken «Menneskets historie: Integrasjon av Velikovsky, Sitchin og ZetaTalk», og i august 2013 kom boken «ET/V-erfaringer 1947-2013». Hans forfatternavn er Rolf Kenneth Aristos.

22 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *