Samfunn
Du leser nå
Oljeulykken – en global katastrofe
Skrevet av
Mike Cechanowicz15. 05. 2010
oil-spill-nasa
14940 9200 104

Oljeulykken – en global katastrofe

Av Mike Cechanowicz15. 05. 2010
Vi mennesker liker alltid å strekke grensene - da oppdager vi når vi har gått for langt.

Utblåsningen av BPs oljebrønn i Mexico-gulfen ser ikke ut til å få nevneverdig dekning av massemedia. Det lille jeg har sett synes å lede leseren inn i en falsk tro om at snart vil alt være under kontroll. På mine Internettsøk har jeg kommet over en rekke artikler og innlegg som kaster et mer alvorlig lys over situasjonen. Det letteste er å klikke på linken under for å få et visuelt bilde av situasjonen. Bilde link

Først og fremst trenger du å vite at det er 5,000 fot, eller ca. 1,666 meter fra vannoverflaten ned til brønnhullet. Derfra går rørene 35,000 fot, eller 11,666 meter ned i jordskorpen der de har truffet en meget stor lomme av olje og metan gass. Denne blandingen er også under et trykk som forbigår menneskets forstand.

Det vi har blitt vist i massemedia er BPs forsøk på å legge et lokk, ikke på selve brønnventilen, men på strømmen av olje og gass som kommer fra det nedbrutte røret som kommer fra denne ”fail safe” ventilen – som sviktet. Hittil har de ikke lykkes med å få noen som helst kontroll over denne kilden. I en omfattende forklaring som er åpenbart skrevet av en person godt kjent med industrien – Se link – sies det at denne olje og gass blanding også inneholder en mengde med sand og grus som fungerer som slipe middel på alt den kommer i kontakt med. Det fører til en mengde konsekvenser.

Den første er at det røret som er i forbindelsen med sikkerhetsventilen kommer før eller senere til å slipes i stykker slik at oljeflommen vil sannsynligvis økes da ingenting hindrer strømmen. Det vil si at om de lykkes med topphetten eller ei, vil det i beste fall bare bremse noe på utviklingen av problemet.

Mens BP forsøker å berolige verden med å si at det er et lite utslipp i et stort hav er det viktig å få et mer korrekt perspektiv på saken. Ulykken med Exxon Valddes i mars 1989 utenfor Alaska er sett på som den verste menneskeskapt miljø katastrofe i all historien. Ulykken resulterte i at 38-millioner liter forurenset hele gulfområdet for Alaska. Mengden med olje som renner ut fra BP riggen utenfor USA er like stor som ca. en Exxon Valddes hver fjerde dag. Det vil si, før det blir verre. Mye taler for at det er nettopp hva som kan skje.

BP forsøker en mengde ulike tiltak for å få kontroll over katastrofen. Noen er kortsiktig og noen langsiktig tiltak. Det bores i disse dagene to avlastings brønner ned til hovedledningen ett eller annet sted under den sviktende sikkerhetsventilen. Tanken er at de kommer til å pumpe ned betong og annet stoff for å tette hele brønnen. For det første er det ingen garanti for at forsøket skal lykkes. Trykket i denne brønnen er på kanten av hva mennesketeknologi er i stand til å håndtere. I beste fall vil det ta 60 dager å nå ned til det punktet der de vil forsøke å gjøre et inngrep. Det vil si at vi har minst 15-ganger verre miljøkatastrofe enn Exxon Valddes. Samtidig mens de forsøker å bore seg frem til en løsning, holder de på med å forsøke å få sikkerhetsventilen til å stenge av for lekkasjen. Det er den aller beste muligheten de har til å begrense omfanget av ulykken. Denne sikkerhets ventilen er ikke en liten hva som helst rør. Den ser noe slik ut:

Ventilen er en massiv struktur på 450 tonn

Bildekilde: http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1066057/pg1

Etter hva jeg forstår forsøker BP folk å forsøke å få de massive sylindere i sikkerhetsventilen til å bevege seg over oljestrømmen slik at lekkasjene oppheves. Av en eller flere ukjente årsaker gjorde ikke computeren inne i ventilen jobben sin da den skulle. Dersom de lykkes med å få fart på en eller flere av disse enorme sylindere oppstår enda en fare – Hele ventilen kan sprenges. Da har vi et åpent sår som fører til gass og olje under høytrykk over 13,2 kilometer under havoverflaten. Etter sigende vil det minne mest om en vulkan av olje og gass.

Mens orkansesongen er like rundt hjørnet, er myndighetene i USA selvfølgelig hardt presset å begrense skadene til den fiskerike gulfen, hele delta området ved utløpet av Mississippi elven og næringsgrunnlaget fra turisme. En orkan i dette området ville gjøre kort prosess på den langsiktige boringen av avlastings hull og alle andre forsøk på å få slutt på denne elendigheten.

I følge beregninger jeg har sett tar det kun en liter med motor olje for å gjøre et hundrede tusen liter med havvann giftig for det som lever i havet. Strømmen i gulfområdet går i en sirkel og når den når kysten av Florida i vest blir oljen tatt av gulfstrømmen og ført over til Nord Europa, England og selvfølgelig Norge. Det vil føre til en enorm fiskedød og påvirke i negativ forstand havets delaktighet i kretsløpene for fornyelse av oksygen i luften vi puster – for ikke å snakke om mengden med kreftfremkallende giftig gass som kommer ut i atmosfæren. Da kan vi virkelig snakke om menneskeskapt klima endringer.

Som en mulig men dog fortsatt usikker og meget farlig løsning til problemet diskuteres det nå å bruke atomvåpen for å få hele røret til å klappe sammen og tette seg. Å sprenge atomvåpen under vann rett utenfor de amerikanske sørstatene er ingen spøk. Ingen kan si hva konsekvensene ville være, verken i forhold til å løse problemet eller radioaktiv forurensning av vannet. En ting er helt sikkert dersom de ikke greier å stoppe brønnen har BP åpnet Pandoras eske og konsekvensene kommer til å være noe vi ønsker ikke å tenke på.

En afrikansk sjaman Credo Mutwa som nylig ble intervjuet av David Icke har visst sagt på en samling at halve verdens befolkning kommer ikke til å se 2011. Da han ble spurt om å gi en forklaring, sa han, ”Det er ingen asteroide, komet eller sykdom, …bare olje.” Et av tegnene som indianerstammene i USA bruker for å følge med i utviklingen av verden mot den ”nye verden” som skal komme er at havet kommer til å bli svart. I så måte, vet vi vel hvordan de nå kan skje.

Jeg liker ikke å skrive artikler som bærer dårlig nyheter og som kan skape frykt. I dette tilfelle gjør jeg et unntak – fordi de globale nyhetskildene gjør ikke jobben sin med å informere – som om det er mer viktig å vite at Claudia Schiffer har blitt mamma igjen (Dagblad). I Aftenpostens Internett utgave står BP sjefen frem med å si at ”oljelekkasjen er som en dråpe i havet”.

Som et siste lite poeng her, vil enkelte stille spørsmål til hvordan det lar seg gjøre at olje kan forekomme over 13 kilometer under havets overflate. Det er neppe mulig at det var tropeskog der for millioner av år siden. Spørsmålet er legitimt. Allmennakseptert vitenskap sier at olje er en nedbrutt form for fossilt brennstoff. Mindre kjent i Vesten er det faktum om at det finnes en annen teori som tilsier at olje er produsert i jorden som en del av de naturlige prosesser som skjer under jordskorpen. Det vil si at det er en form for ”smøring” for planeten og at det faktisk er fornybar. Dersom det faktisk er slik, kan det hende at denne ekstreme dype olje brønnen er knyttet til en hovedkilde som aldri tar slutt – i så fall kan jeg tenke meg at noen sier, ”Huston, we have a problem”!

Forside foto er fra NASA

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Trist
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Mike Cechanowicz

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.
104 Kommentarer
1 2 3 4 5 6
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  26. 05. 2010 klokken 13:01

  http://img21.imageshack.us/img21/3070/glpoilboom.gif

  Denne linken viser en serie av bilder som viser hvor mye olje faktisk renner ut av ett hull. Tatt i dag.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  26. 05. 2010 klokken 17:52

  Filmen som BP ikke vil at du skal se – viser hvordan det som er på overflaten er en bitte liten del av sannheten.
  http://video.godlikeproductions.com/video/Sam_Champion_and_Philippe_Cousteau_Jr_diving_into_the_Oil_Spill

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Hans Gaarder
  30. 05. 2010 klokken 03:40

  Her er litt dot connecting på oljekatastrofen i Mexico-gulfen; Beretningen om en planlagt oljekatastrofe:

  Dick Cheney og Halliburton hadde mer enn en finger med i spillet:

  OIL RIG DISASTER – HALIBURTON SABOTAGED THE RIG

  http://www.youtube.com/watch?v=_0jJpuJHCR8&feature=related

  «Oil services contractor Halliburton Inc. said in a statement Friday that workers had finished cementing the well’s pipes 20 hours before the rig went up in flames. Halliburton is named as a defendant in most of the more than two dozen lawsuits filed by Gulf Coast people and businesses claiming the oil spill could ruin them financially. Without elaborating, one lawsuit filed by an injured technician on the rig claims that Halliburton improperly performed its job in cementing the well, «increasing the pressure at the well and contributing to the fire, explosion and resulting oil spill.»

  http://hipsubwg.blogspot.com/2010/05/bush-cheney-haliburton-to-blame-for.html

  Rigg-katastrofen var planlagt av Illuminati I god tid I forveien. I filmen ”Knowing” med Illuminati actor Nicolas Cage vises en praktisk talt identisk situasjon ca. 1 år før ulykken skjedde. Samtidig med at episoden inntreffer i filmen – som for øvrig ikke har noe med handlingen i filmen å gjøre – vises en klokke som går fra 11.59 til 12.00 (jfr. ”doomsday clock” og navnet ”Japan” fremkommer…)

  Se: ‘Knowing’ Movie Knew About Oil Rig Explosion
  http://www.youtube.com/watch?v=p5WISUquers

  Selv Dagens Næringsliv rapporterer om grums fra arbeidet på plattformen I ukene før ulykken:

  «Følte seg presset av BP
  – Vi har blitt fortalt at folkene ombord ga beskjed om at ting ikke var som det skulle, sier Leif Sande i Industri energi.
  Publisert: 29.05.2010
  Det mest høytstående crew-medlemmet på boreriggen Deepwater Horizon skal ha fortalt sin familie at han var under press fra BP om å ofre sikkerhet til fordel for tid og penger.

  Det forteller hans far til Bloomberg News.
  Jason Anderson var en av 11 riggarbeidere som er antatt omkommet etter ulykken. Han fortalte sine slektninger at BP i februar og mars oppfordret han til å øke arbeidshastigheten ombord.

  Hadde kranglet med BP
  Under boring av tidligere brønner med den samme riggen hadde Andersen greid å overbevise BP-representanter om å unngå snarveier som han mente ville gå på bekostning av sikkerheten, sier hans far, Billy Anderson.
  Men de åtte ukene før ulykken kjørte BP opp presset og overstyrte motsigelsene.
  – Jason fortalte meg at han hadde kranglet med BP flere ganger på tidligere brønner der de ønsket at han skulle skru opp tempoet og gjøre endringer som ikke var sikre. Men de to siste gangene han var hjemme sa han at han var under stadig større press og at han var bekymret, sier Anderson.
  BP-topp Tony Hayward sa til CNN tidligere denne måneden at en rekke feil ledet opp til katastrofen.

  – Sikker drift er vår førsteprioritet. Det har vært det viktigste for Tony siden han kom her, og vi ønsker selvsagt ikke å kommentere noe når ting fortsatt etterforskes, sier talsmann for BP, Jon Pack, til Bloomberg.»

  http://www.dn.no/energi/article1907327.ece

  Og ordet ”Japan” fra filmen ”Knowing” kan dot connectes med hva Benjamin Fulford rapporterer fra sin base i Japan i sin ferskeste blogg (datert 27/5) :

  Bernanke innrømmer at “Federal Reserve Board har gått tom for penger” !
  I et privat brev til White Dragon Society (tidl. Black Dragon Society) medlem, har Federal Reserve Board styreformann Ben Bernanke innrømmet at “Federal Reserve Board har ikke noen penger.” Derfor, spurte han vedkommende om ikke å prøve å cashe ut et stort, legitimt, dollar instrument som han hadde i sin besittelse.
  FBI er nå i Kina på en tigge- og utpressing-tur rettet mot å prøve å få mer penger. Våre kinesiske kilder sier de vil returnere tomhendt medmindre de snakker med White Dragon Society.

  Ettersom de er i ferd med å gå tom for penger, vil nazi / Bush Fed fraksjonen ty til stadig mer ondskap og destruktiv taktikk. Ødeleggelsen av BPs oljebrønn og det faktum at de nekter å stoppe oljestrømmen er deres måte å si “hvis dere ikke gir oss pengene, vil vi ødelegge klodens økosystem.”

  Mer illevarslende er det at disse kriminelle mesterhjernene har sendt en utsending for å formidle trusselen om at de vil sette hele ”The Pacific Ring of Fire” i brann.

  Vi håper de vil snakke med oss snart for å diskutere en fredelig overgang til en bedre planet før helvete bryter løs.

  Hentet og oversatt fra Benjamin Fulfords blogg.
  For engelsk original på , se: http://benjaminfulford.typepad.com/

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Ulven
  12. 06. 2010 klokken 14:58

  Ny metode som vil kunne plugge borehullet ?!

  http://i47.tinypic.com/259ze9z.jpg

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Otto
  12. 06. 2010 klokken 21:38

  I know for sure that lunatics have too much power today, but I don’t know if there is some truth in this information,
  Operation Deadly Tide-Forced evacuations in less than two weeks?

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Ulven
  19. 07. 2010 klokken 23:29

  Gode bilder fra oljekatastrofen i Mexico-Gulfen:

  http://www.newworldorderreport.com/News/tabid/266/ID/3856/Exclusive-photos-of-the-BP-Oil-Spill-that-is-still-leaking-worlds-largest-environmental-disaster-to-date.aspx

  Nedenfor bildene er det informasjon om:
  «10 Things You Need (But Don’t Want) To Know About the BP Oil Spill»

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Ulven
  20. 07. 2010 klokken 02:38

  Å øke oljeprisen og deretter ødelegge oljefeltene var oppskriften i en bok om hvordan ta kontroll over verden som ble diktert av Philip Rotschild:

  «Phillip Rothschild ordered one of his mistresses to write an 1100-page book that would describe to all witches how they would take control of the World through the Illuminati: It’s called “Atlas Shrugs”. She spent a third of the book describing how they would raise the oil prices and then later destroy the oil fields and then they would completely shut down the coal.»

  http://jamesjpn.net/index.php/2010/07/06/john-todd-and-the-illuminati/

  Kan det være grunn for å passe litt bedre på i Nordsjøen nå ?

  Det kan jo tenkes at Osvald-gruppen som så vellykket veltet og senket Alexander Kielland-plattformen i 1980 (hvoretter Thorvald Stoltenberg fikk oppgaven med å ta seg av cover-up) gjennom sin sedvanlige mellommann Thorvald Stoltenberg vil få tildelt nye oppgaver på sokkelen nå som NWO begynner å haste før hele greia rakner.

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til smurfen
   20. 07. 2010 klokken 10:33

   Mye som skurrer innen oljeindustrien for tiden Ulv :)
   Det er ikke mye vilje til oljeboring nordpå noe som er svært rart med tanke på at verden begynner og gå tom for olje, man vet eliten er desperat etter penger, USA med andre ville lagt et enormt press på Norge for og få opp mer olje , mennesklige hensyn har dem aldri brydd seg om så det er ikke grunnen så da står vi igjen med 2 alternativer

   1, Dem har info om ny teknologi som skal gi oss fri energi snart

   2. det vill ikke være så mange igjen her til og forbruke olje snart ….

   I Mexicogolfen lekker det fra sprekker på bunn nå sier media, eksperter sier at en avlastningsbrønn først kan være på plass tidlig i 2011

   Siste kornsirklene varsler om 2 super jordskelv på over 10 som snart vil ramme Mexicogolfen
   Vi går spennende tider i møte mao :)

   http://www.cropcircleconnector.com/2010/Woolaston/Woolaston2010a.html

   GD Star Rating
   loading...
104 Kommentarer
1 2 3 4 5 6

Legg inn dine tanker