Samfunn
Du leser nå
Oljeulykken – en global katastrofe
Skrevet av
Mike Cechanowicz15. 05. 2010
oil-spill-nasa
14940 9200 104

Oljeulykken – en global katastrofe

Av Mike Cechanowicz15. 05. 2010
Vi mennesker liker alltid å strekke grensene - da oppdager vi når vi har gått for langt.

Utblåsningen av BPs oljebrønn i Mexico-gulfen ser ikke ut til å få nevneverdig dekning av massemedia. Det lille jeg har sett synes å lede leseren inn i en falsk tro om at snart vil alt være under kontroll. På mine Internettsøk har jeg kommet over en rekke artikler og innlegg som kaster et mer alvorlig lys over situasjonen. Det letteste er å klikke på linken under for å få et visuelt bilde av situasjonen. Bilde link

Først og fremst trenger du å vite at det er 5,000 fot, eller ca. 1,666 meter fra vannoverflaten ned til brønnhullet. Derfra går rørene 35,000 fot, eller 11,666 meter ned i jordskorpen der de har truffet en meget stor lomme av olje og metan gass. Denne blandingen er også under et trykk som forbigår menneskets forstand.

Det vi har blitt vist i massemedia er BPs forsøk på å legge et lokk, ikke på selve brønnventilen, men på strømmen av olje og gass som kommer fra det nedbrutte røret som kommer fra denne ”fail safe” ventilen – som sviktet. Hittil har de ikke lykkes med å få noen som helst kontroll over denne kilden. I en omfattende forklaring som er åpenbart skrevet av en person godt kjent med industrien – Se link – sies det at denne olje og gass blanding også inneholder en mengde med sand og grus som fungerer som slipe middel på alt den kommer i kontakt med. Det fører til en mengde konsekvenser.

Den første er at det røret som er i forbindelsen med sikkerhetsventilen kommer før eller senere til å slipes i stykker slik at oljeflommen vil sannsynligvis økes da ingenting hindrer strømmen. Det vil si at om de lykkes med topphetten eller ei, vil det i beste fall bare bremse noe på utviklingen av problemet.

Mens BP forsøker å berolige verden med å si at det er et lite utslipp i et stort hav er det viktig å få et mer korrekt perspektiv på saken. Ulykken med Exxon Valddes i mars 1989 utenfor Alaska er sett på som den verste menneskeskapt miljø katastrofe i all historien. Ulykken resulterte i at 38-millioner liter forurenset hele gulfområdet for Alaska. Mengden med olje som renner ut fra BP riggen utenfor USA er like stor som ca. en Exxon Valddes hver fjerde dag. Det vil si, før det blir verre. Mye taler for at det er nettopp hva som kan skje.

BP forsøker en mengde ulike tiltak for å få kontroll over katastrofen. Noen er kortsiktig og noen langsiktig tiltak. Det bores i disse dagene to avlastings brønner ned til hovedledningen ett eller annet sted under den sviktende sikkerhetsventilen. Tanken er at de kommer til å pumpe ned betong og annet stoff for å tette hele brønnen. For det første er det ingen garanti for at forsøket skal lykkes. Trykket i denne brønnen er på kanten av hva mennesketeknologi er i stand til å håndtere. I beste fall vil det ta 60 dager å nå ned til det punktet der de vil forsøke å gjøre et inngrep. Det vil si at vi har minst 15-ganger verre miljøkatastrofe enn Exxon Valddes. Samtidig mens de forsøker å bore seg frem til en løsning, holder de på med å forsøke å få sikkerhetsventilen til å stenge av for lekkasjen. Det er den aller beste muligheten de har til å begrense omfanget av ulykken. Denne sikkerhets ventilen er ikke en liten hva som helst rør. Den ser noe slik ut:

Ventilen er en massiv struktur på 450 tonn

Bildekilde: http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1066057/pg1

Etter hva jeg forstår forsøker BP folk å forsøke å få de massive sylindere i sikkerhetsventilen til å bevege seg over oljestrømmen slik at lekkasjene oppheves. Av en eller flere ukjente årsaker gjorde ikke computeren inne i ventilen jobben sin da den skulle. Dersom de lykkes med å få fart på en eller flere av disse enorme sylindere oppstår enda en fare – Hele ventilen kan sprenges. Da har vi et åpent sår som fører til gass og olje under høytrykk over 13,2 kilometer under havoverflaten. Etter sigende vil det minne mest om en vulkan av olje og gass.

Mens orkansesongen er like rundt hjørnet, er myndighetene i USA selvfølgelig hardt presset å begrense skadene til den fiskerike gulfen, hele delta området ved utløpet av Mississippi elven og næringsgrunnlaget fra turisme. En orkan i dette området ville gjøre kort prosess på den langsiktige boringen av avlastings hull og alle andre forsøk på å få slutt på denne elendigheten.

I følge beregninger jeg har sett tar det kun en liter med motor olje for å gjøre et hundrede tusen liter med havvann giftig for det som lever i havet. Strømmen i gulfområdet går i en sirkel og når den når kysten av Florida i vest blir oljen tatt av gulfstrømmen og ført over til Nord Europa, England og selvfølgelig Norge. Det vil føre til en enorm fiskedød og påvirke i negativ forstand havets delaktighet i kretsløpene for fornyelse av oksygen i luften vi puster – for ikke å snakke om mengden med kreftfremkallende giftig gass som kommer ut i atmosfæren. Da kan vi virkelig snakke om menneskeskapt klima endringer.

Som en mulig men dog fortsatt usikker og meget farlig løsning til problemet diskuteres det nå å bruke atomvåpen for å få hele røret til å klappe sammen og tette seg. Å sprenge atomvåpen under vann rett utenfor de amerikanske sørstatene er ingen spøk. Ingen kan si hva konsekvensene ville være, verken i forhold til å løse problemet eller radioaktiv forurensning av vannet. En ting er helt sikkert dersom de ikke greier å stoppe brønnen har BP åpnet Pandoras eske og konsekvensene kommer til å være noe vi ønsker ikke å tenke på.

En afrikansk sjaman Credo Mutwa som nylig ble intervjuet av David Icke har visst sagt på en samling at halve verdens befolkning kommer ikke til å se 2011. Da han ble spurt om å gi en forklaring, sa han, ”Det er ingen asteroide, komet eller sykdom, …bare olje.” Et av tegnene som indianerstammene i USA bruker for å følge med i utviklingen av verden mot den ”nye verden” som skal komme er at havet kommer til å bli svart. I så måte, vet vi vel hvordan de nå kan skje.

Jeg liker ikke å skrive artikler som bærer dårlig nyheter og som kan skape frykt. I dette tilfelle gjør jeg et unntak – fordi de globale nyhetskildene gjør ikke jobben sin med å informere – som om det er mer viktig å vite at Claudia Schiffer har blitt mamma igjen (Dagblad). I Aftenpostens Internett utgave står BP sjefen frem med å si at ”oljelekkasjen er som en dråpe i havet”.

Som et siste lite poeng her, vil enkelte stille spørsmål til hvordan det lar seg gjøre at olje kan forekomme over 13 kilometer under havets overflate. Det er neppe mulig at det var tropeskog der for millioner av år siden. Spørsmålet er legitimt. Allmennakseptert vitenskap sier at olje er en nedbrutt form for fossilt brennstoff. Mindre kjent i Vesten er det faktum om at det finnes en annen teori som tilsier at olje er produsert i jorden som en del av de naturlige prosesser som skjer under jordskorpen. Det vil si at det er en form for ”smøring” for planeten og at det faktisk er fornybar. Dersom det faktisk er slik, kan det hende at denne ekstreme dype olje brønnen er knyttet til en hovedkilde som aldri tar slutt – i så fall kan jeg tenke meg at noen sier, ”Huston, we have a problem”!

Forside foto er fra NASA

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Trist
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Mike Cechanowicz

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.
104 Kommentarer
1 2 3 4 5 6
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  20. 05. 2010 klokken 09:19

  http://video.godlikeproductions.com/video/Oil_Spill_Disaster_2010_part197_-_Eric_Burris_Gives_Tuesday_Oil_Spill_Forecast

  Denne linken viser hvordan oljeutslippet utvikler seg nå at den har nådd strømmen utenfor Flordia, som fører utslippet rett ut i Gulfstrømmen. Det ser ikke ut som om de er i stand til å stanse utslippet mens enda mer kriminell virksomhet vises ved at de pøser på kjemi i vannet som også er skadelig for alt som lever. Trygge midler kommer ikke til på grunn av økonomiske avtaler innenfor oljebransjen.

  I gamle dager brukte de tjere og fjær – I dag må det sterkere lut til mot disse ansvarsløse miljøsvin.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  21. 05. 2010 klokken 12:41

  http://www.youtube.com/watch?v=W_enCDXmVj0&feature=player_embedded

  Ny film om hvor lite BP egentlig duger til sin ryddeoppgave

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  21. 05. 2010 klokken 12:55

  Washington’s Blog
  May 20, 2010
  As I wrote on May 2nd:
  The Gulf oil spill is much worse than originally believed.
  As the Christian Science Monitor writes:
  It’s now likely that the actual amount of the oil spill dwarfs the Coast Guard’s figure of 5,000 barrels, or 210,000 gallons, a day.
  Independent scientists estimate that the renegade wellhead at the bottom of the Gulf could be spewing up to 25,000 barrels a day. If chokeholds on the riser pipe break down further, up to 50,000 barrels a day could be released, according to a National Oceanic and Atmospheric Administration memo obtained by the Mobile, Ala., Press-Register.
  CNN quotes the lead government official responding to the spill – the commandant of the Coast Guard, Admiral Thad Allen – as stating:
  If we lost a total well head, it could be 100,000 barrels or more a day.
  Indeed, an environmental document filed by the company running the oil drilling rig – BP – estimates the maximum as 162,000 barrels a day:
  In an exploration plan and environmental impact analysis filed with the federal government in February 2009, BP said it had the capability to handle a “worst-case scenario” at the Deepwater Horizon site, which the document described as a leak of 162,000 barrels per day from an uncontrolled blowout — 6.8 million gallons each day.
  Today, a Purdue University mechanical engineering professor – Steven Wereley – testified to the House Committee on Commerce and Energy that 95,000 barrels a day are currently leaking into the Gulf. That’s 3,990,000 gallons – just shy of 4 million gallons – per day.

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til smurfen
   21. 05. 2010 klokken 19:45

   Ser ikke mye bra ut dette her Mike..
   Dine verste spådommer ser ut til og gå i oppfyllelse..

   Oljesølet kan spres langt ut i Atlanterhavet

   Frykter dødelig og «usynlig» trussel i dypet. – Kan først få vite det når døde dyr flyter opp.

   http://www.dagbladet.no/2010/05/21/magasinet/mexicogolfen/bp/deepwater_horizon/11791318/

   Blir bare rasende når jeg ser den ondskapen og kynismen som råder innen oljeindustrien

   Så et innslag på nyheten her for noen dager siden fra styremøtet til Statoil om det ekstremt forurensende oljesandprosjektet i Canada
   Et hele land blir totalt ødlagt og gravd opp, oljesand forurenser i tillegg mer en 15 ganger mer en vanlig olje
   EN gråtkvalt Indianerhøvding fikk lov og holde en liten apell der han tryglet aksjonærene om og trekke seg ut av prosjektet
   Som han sa så har han ikke noe med hva Statoi gjør i andre land men når dem ødlegger hans eget land så har han rett til og si fra

   Av alle dem hundrevis av råkapitalister så var det kun 1 person som stemte for og skrinelgge prosjektet
   Håper faneskapet kommer til og brenne å råtne i HELVETTE
   Rasere en helt land og sivilisasjon bare for og få noen ekstra kroner i lommebøkene sine
   FY FAEN!!

   GD Star Rating
   loading...
 • Profilbildet til smurfen
  22. 05. 2010 klokken 02:25

  Du bommer en del med mattematiken din Mike :)
  Vi har en Exxon Valddes på 38 millioner liter hver fjerde dag skriver du
  Ifølge eksperter så ser vi 120 000 fat hver dag som er 24 millioner liter hver dag som er en Exxon Valddes nesten hver eneste dag foreløbig

  Dette kan men trygt si går til helvte allerede i dag 😐

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til smurfen
   22. 05. 2010 klokken 02:29

   Olje kommer fra døde dyr og dinosaurer sier den akseptere sannheten
   Olje er lettere en vann…
   hvorfor ligger da oljen under fler km med stein ?
   burde den ikke da flyte fritt på overflaten ???

   GD Star Rating
   loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  25. 05. 2010 klokken 08:14

  Teksten under påstår at ventilen som er omtalt i denne artiklen, har blitt blåst bort av trykket fra slipe effekten av utblåsingen. Det vil si at olje, og gass nå renner fullstendig uhemmet som en vulkan ut av brønnhullet. Det kommer ikke til å hjelpe med å bore avlastings brønner da de ikke kan stoppe strømmen fra et så stort hull. Dette er selve skrekk visjonen som ble servert tidligere. Nå har verden et stort problem. Kanskje atom bomber er den eneste løsningen?

  Awful News From The Gulf: Explosions Collapse Seafloor At Deepwater Horizon Well Head
  By: Mason Sunday May 23, 2010 8:31 pm

  A series of explosions appears to have collapsed the seafloor and blown up the BOP at the well head. Oil and gas are billowing out of a depression in the seafloor where the BOP used to be at an exponentially greater rate than anything seen before.
  My theory: The well consisted of the casing with the drill pipe inside it. The sand and rocks that turned the gusher into a giant sandblaster that blew out holes in the riser pipe at the kinks was coming from the walls of the well that the cement between the casing and the wall was supposed to protect. Therefore, the hole has been getting bigger and bigger and now it’s like a volcano vent with the piping inside it probably a twisted mess.
  The relief wells can’t possibly stop this because anything they add will just be blown out of the volcano.
  Now what?
  Kilde: http://seminal.firedoglake.com/diary/50368/

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Thomas
  25. 05. 2010 klokken 08:34

  Utrolig tankevekkende artikkel. Her sitter mainstream politikere og eliten og skremmer oss med konsekvensene av gobal oppvarming. Krever skatter og later som de bedre verden. De snakker om at de er miljøvennelige, men her har de forårsaket kanskje den største katastrofen de siste hundre årene.

  Det sier litt om deres dobbeltmoral. Jeg kommer aldri til å betale noen form for klimaskatt, eller noe sånt. Det er kynisk hele greiene. Tusen takk for den mest tankevekkende artikkelen på lenge.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  25. 05. 2010 klokken 10:02

  bekreftelse på dagens tidligere melding om at vi nå har en olje vulkan som spyr ut gift på vei mot gulfstrømmen. Følgende link viser videodokumentasjon av nye hull under bakken som slipper ut giftstoffer.

  http://monkeyfister.blogspot.com/2010/05/major-change-down-below.html

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  25. 05. 2010 klokken 10:08

  Kystvanten påstår at det er fortsatt BP som må lede arbeid med opprensking i gulfen. Kilde: http://www1.voanews.com/english/news/usa/Coast-Guard-Commandant-Government-Must-Stick-with-BP–94788724.html

  Dette til tross for at de ikke driver med effektiv opprenskning og at de nekter å slutte med å dumpe giftig opprensknings midler i havet

  Kilde: http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-na-oil-spill-20100523%2C0%2C907236.story

  Slik går det når styresmakten og næringslivet spiller på samme side med ett mål for øye – profitt – på din og min bekostning!

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til smurfen
   25. 05. 2010 klokken 11:05

   Dette er bare vanvittig tragisk, vi har en Exxon Valddes hver eneste dag og det har vi hatt i 5 uker nå
   Ikke nok med det så begynner oljen og gå oppover østkysten og da kommer Obama til og sette i gang unntakstilstand siden svært mange rappoterer nå at dem blir syke av olje og dem millioner av liter med kjemikalier som hellest på som ingen aner konsekvensene og virkning av

   Skulle nesten tror det er dette dem vil ha siden dem ikke ber resten av verden om hjelp og kompetanse til og stoppe utblåsningen og rydde opp i oljen :(

   http://www.youtube.com/watch?v=VNNUqc4yqkw&feature=player_embedded

   GD Star Rating
   loading...
 • Profilbildet til kj
  25. 05. 2010 klokken 11:10

  NEI, det er lite lystig lesning om verdenssituasjon for tiden! Hyppige og kraftige jordskjelv, oversvømmelse, stupende børser og snøfall når det egentlig skulle være global varming???, om en krigskrise i emning i Asia! (Jeg er ikke fremmed for at dette kan være provosert fram, med god hjelp av USA) Og denne katastrofe-utblåsningen i gulfen. Hvor dette kan ende er ikke godt å forutsi, selv om sjamaner og ”seere” forteller om sin kunnskap og det de mener å vite.

  Men ingenting blir bedre av å fylles med frykt, selv om dette er en første normal reaksjon på hendelser en selv eller andre ikke har kontroll over. Ingen ønsker seg inn i slike situasjoner, og undertrykker slike følelser i det lengste ved å fokusere på andre trivielle dagligdagse hendelser. Og avisene skal tjene penger, og skriver ut fra dette hva de tror at folk ønsker å lese! Og så kan sjokket komme som en atomeksplosjon!

  Det er tragisk å se hva den menneskelige grådighet og det menneskelige ukontrollerte maktbegjær, gjør med verden!

  Nå er det noen mind kontrollerte som mener at det er Gud som straffer menneskene med slike ulykker og elendighet! Men disse stiller vel, etter min mening, i en vektklasse for seg! De syns kankje det er for mange satanister eller stalinister, eller begge deler! Hva vet jeg!

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til o
   25. 05. 2010 klokken 13:28

   Fokus ! Det er viktig å analysere og være refleksiv iht programmeringen sin. Nærmest Alt kan bli forvrengt :
   http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/638109/
   http://www.godhatesamerica.com/

   GD Star Rating
   loading...
  • Profilbildet til smurfen
   25. 05. 2010 klokken 15:15

   Nei selv Bergens Avisen har skjønt at det er dommedag nå, dem leverer for første gang i historien en avis med HELT sort fremside.
   Jeg satt selv i redsel og sjokk i 2 timer i går for så og stupe ned i en depresjon da det var et faktum at Brann tapte mot Hønefoss og nå ligger dem på nedrykk :(

   Dem andre greiene du fokuserer på her KJ tenker jeg ikke så mye på, en liten nedtur akkurat med dem samme når jeg ser det kommer ny elendighet der uskyldige rammest men så er det opp igjen :)

   Fakta er at vi akkurat nå lever i den beste tiden av vårt liv så viktig og nyte den mens en kan og ikke rettte fouset på at vi er i starten på en utforbakke

   Nyt dagene og sett pris på hver eneste en :)

   Det var en vismann som sa engang: Vist du lever hver dag som om det var din siste så vil du en dag få rett 😉

   Bergensavis i sort

   http://www.dagbladet.no/2010/05/25/sport/tippeligaen/fotball/11850362/

   Yr.no sine eksperter sier oljen kommer til norge men at mesteparten fordamper og blir spist av bakterier på veien, men da har dem nok ikke tatt med at det slippes ut 10 ganger mer olje en det BP sier følge eksperter

   http://www.yr.no/nyheter/1.7132103

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Armin Bahrami
    25. 05. 2010 klokken 15:30

    Det ser ut som det er mulig å rydde unna store oljesøl flak om vi inngår en save the world project with the craziest idea.

    Du trenger hår, masse hår, vi kan hente fra bondegårder og alle frisørsallonger kan sende inn til lokale depoer i nabolaget så sender vi tusenvis av tonn med hår til Karribien som kommer til å bli ødelagt av oljesølet.
    En av de andre største levende organismene, er korralrev. De er sterkt truet. Går de, forsvinner fisken, forsvinner fisken går mennesker sultne. Mange i verden avhenger av fisk som hovedkilde til levebar matkilde.

    Når det kommer til sopp delen, så vet jeg av venners erfaring at det er fult mulig å gro mye industrielt. Det vokser i ekstrem fart. Fra egg til fullvoksen på 2-3 dager. Du kan gro hjemme om du har en litt fancy lampe og legge i en egen pose til søppelbilen som vi inngår allianse med så de kan samle inn 30-50kg pr hustand pr måned på et lite område som et klesskap med halv høyde. Juridisk sett er de ansvarlig for en kriminell miljøforbrytelse, derfor gjør vi dem en tjeneste og får borgerlønn av British Petroleum. Deres arbeidsmetoder er en dyr veldreven og luktrativ forettning for noen private underselskaper av oljeleverandøren med over inflated prices. Det jeg tenker på er om vi lager et nytt problem på et problem? Vi bør fokusere på andre energikilder og ressurser enn Olje, men når katastrofen først har inntreffet nå til en global krise, er oljen på vei over atlanter havet, kansje vi må sette igang et folkelig prosjekt, det kan føre til en ny global positiv bevissthet, en ny måte å samarbeide på. Det kan tenkes at soppen bryter ned til biomasse som gir liv til havbunnen, er ikke sikker, men krill digger sånt tror jeg, the bottom feeders. Også gir det liv til større fisker som gir liv til større stimer i en verden med overfiske og mangel på fangst.

    check out this thread:

    http://www.metafilter.com/67044/Mushrooms-vs-the-Oil-Spill

    Dont give up hope, it might seem like a long road, but were closer than ever before.

    http://current.com/green/92406896_hair-and-mushrooms-the-perfect-recipe-for-an-oil-spill-cleanup.htm

    I bet we can get the fungus and hair spread around the spill using local boats, alot of hungry fisher men who got their boats on dock everyday praying to god that the fish come back.

    just a thougth, no conclusions. Needs work, might be a dead-end. Research on own risk, time is precious, real solutions lies in proving free energy, magnetic public transportation saving 90% of the citys energy consumption, infinity machines, tesla coils, instead the world boils in oilwars and the air is poison the fish is dying birds are crying free energy to all thats the only security we need. The lights cant be turned off. Imagine a city without electricity, imagine you standing army for your family, all communication is down, there is no one to call, the game is on. do the millitary start gathering people up or can we settle our differences in the dark?

    No matter how much they try to fuck up the world, we gotta stay sharp, they want your attention on many things theese days. This oilspill was manufactured if dick cheyny wanted it since he got ownership on the «horizon» They will probably suggest setting fire to it, let stay sharp and see how this goes, its a disaster,only if we accept it to be.

    Think local, act global

    GD Star Rating
    loading...
104 Kommentarer
1 2 3 4 5 6

Legg inn dine tanker