Samfunn
Du leser nå
Oljeulykken – en global katastrofe
Skrevet av
Mike Cechanowicz15. 05. 2010
oil-spill-nasa
14940 9200 104

Oljeulykken – en global katastrofe

Av Mike Cechanowicz15. 05. 2010
Vi mennesker liker alltid å strekke grensene - da oppdager vi når vi har gått for langt.

Utblåsningen av BPs oljebrønn i Mexico-gulfen ser ikke ut til å få nevneverdig dekning av massemedia. Det lille jeg har sett synes å lede leseren inn i en falsk tro om at snart vil alt være under kontroll. På mine Internettsøk har jeg kommet over en rekke artikler og innlegg som kaster et mer alvorlig lys over situasjonen. Det letteste er å klikke på linken under for å få et visuelt bilde av situasjonen. Bilde link

Først og fremst trenger du å vite at det er 5,000 fot, eller ca. 1,666 meter fra vannoverflaten ned til brønnhullet. Derfra går rørene 35,000 fot, eller 11,666 meter ned i jordskorpen der de har truffet en meget stor lomme av olje og metan gass. Denne blandingen er også under et trykk som forbigår menneskets forstand.

Det vi har blitt vist i massemedia er BPs forsøk på å legge et lokk, ikke på selve brønnventilen, men på strømmen av olje og gass som kommer fra det nedbrutte røret som kommer fra denne ”fail safe” ventilen – som sviktet. Hittil har de ikke lykkes med å få noen som helst kontroll over denne kilden. I en omfattende forklaring som er åpenbart skrevet av en person godt kjent med industrien – Se link – sies det at denne olje og gass blanding også inneholder en mengde med sand og grus som fungerer som slipe middel på alt den kommer i kontakt med. Det fører til en mengde konsekvenser.

Den første er at det røret som er i forbindelsen med sikkerhetsventilen kommer før eller senere til å slipes i stykker slik at oljeflommen vil sannsynligvis økes da ingenting hindrer strømmen. Det vil si at om de lykkes med topphetten eller ei, vil det i beste fall bare bremse noe på utviklingen av problemet.

Mens BP forsøker å berolige verden med å si at det er et lite utslipp i et stort hav er det viktig å få et mer korrekt perspektiv på saken. Ulykken med Exxon Valddes i mars 1989 utenfor Alaska er sett på som den verste menneskeskapt miljø katastrofe i all historien. Ulykken resulterte i at 38-millioner liter forurenset hele gulfområdet for Alaska. Mengden med olje som renner ut fra BP riggen utenfor USA er like stor som ca. en Exxon Valddes hver fjerde dag. Det vil si, før det blir verre. Mye taler for at det er nettopp hva som kan skje.

BP forsøker en mengde ulike tiltak for å få kontroll over katastrofen. Noen er kortsiktig og noen langsiktig tiltak. Det bores i disse dagene to avlastings brønner ned til hovedledningen ett eller annet sted under den sviktende sikkerhetsventilen. Tanken er at de kommer til å pumpe ned betong og annet stoff for å tette hele brønnen. For det første er det ingen garanti for at forsøket skal lykkes. Trykket i denne brønnen er på kanten av hva mennesketeknologi er i stand til å håndtere. I beste fall vil det ta 60 dager å nå ned til det punktet der de vil forsøke å gjøre et inngrep. Det vil si at vi har minst 15-ganger verre miljøkatastrofe enn Exxon Valddes. Samtidig mens de forsøker å bore seg frem til en løsning, holder de på med å forsøke å få sikkerhetsventilen til å stenge av for lekkasjen. Det er den aller beste muligheten de har til å begrense omfanget av ulykken. Denne sikkerhets ventilen er ikke en liten hva som helst rør. Den ser noe slik ut:

Ventilen er en massiv struktur på 450 tonn

Bildekilde: http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1066057/pg1

Etter hva jeg forstår forsøker BP folk å forsøke å få de massive sylindere i sikkerhetsventilen til å bevege seg over oljestrømmen slik at lekkasjene oppheves. Av en eller flere ukjente årsaker gjorde ikke computeren inne i ventilen jobben sin da den skulle. Dersom de lykkes med å få fart på en eller flere av disse enorme sylindere oppstår enda en fare – Hele ventilen kan sprenges. Da har vi et åpent sår som fører til gass og olje under høytrykk over 13,2 kilometer under havoverflaten. Etter sigende vil det minne mest om en vulkan av olje og gass.

Mens orkansesongen er like rundt hjørnet, er myndighetene i USA selvfølgelig hardt presset å begrense skadene til den fiskerike gulfen, hele delta området ved utløpet av Mississippi elven og næringsgrunnlaget fra turisme. En orkan i dette området ville gjøre kort prosess på den langsiktige boringen av avlastings hull og alle andre forsøk på å få slutt på denne elendigheten.

I følge beregninger jeg har sett tar det kun en liter med motor olje for å gjøre et hundrede tusen liter med havvann giftig for det som lever i havet. Strømmen i gulfområdet går i en sirkel og når den når kysten av Florida i vest blir oljen tatt av gulfstrømmen og ført over til Nord Europa, England og selvfølgelig Norge. Det vil føre til en enorm fiskedød og påvirke i negativ forstand havets delaktighet i kretsløpene for fornyelse av oksygen i luften vi puster – for ikke å snakke om mengden med kreftfremkallende giftig gass som kommer ut i atmosfæren. Da kan vi virkelig snakke om menneskeskapt klima endringer.

Som en mulig men dog fortsatt usikker og meget farlig løsning til problemet diskuteres det nå å bruke atomvåpen for å få hele røret til å klappe sammen og tette seg. Å sprenge atomvåpen under vann rett utenfor de amerikanske sørstatene er ingen spøk. Ingen kan si hva konsekvensene ville være, verken i forhold til å løse problemet eller radioaktiv forurensning av vannet. En ting er helt sikkert dersom de ikke greier å stoppe brønnen har BP åpnet Pandoras eske og konsekvensene kommer til å være noe vi ønsker ikke å tenke på.

En afrikansk sjaman Credo Mutwa som nylig ble intervjuet av David Icke har visst sagt på en samling at halve verdens befolkning kommer ikke til å se 2011. Da han ble spurt om å gi en forklaring, sa han, ”Det er ingen asteroide, komet eller sykdom, …bare olje.” Et av tegnene som indianerstammene i USA bruker for å følge med i utviklingen av verden mot den ”nye verden” som skal komme er at havet kommer til å bli svart. I så måte, vet vi vel hvordan de nå kan skje.

Jeg liker ikke å skrive artikler som bærer dårlig nyheter og som kan skape frykt. I dette tilfelle gjør jeg et unntak – fordi de globale nyhetskildene gjør ikke jobben sin med å informere – som om det er mer viktig å vite at Claudia Schiffer har blitt mamma igjen (Dagblad). I Aftenpostens Internett utgave står BP sjefen frem med å si at ”oljelekkasjen er som en dråpe i havet”.

Som et siste lite poeng her, vil enkelte stille spørsmål til hvordan det lar seg gjøre at olje kan forekomme over 13 kilometer under havets overflate. Det er neppe mulig at det var tropeskog der for millioner av år siden. Spørsmålet er legitimt. Allmennakseptert vitenskap sier at olje er en nedbrutt form for fossilt brennstoff. Mindre kjent i Vesten er det faktum om at det finnes en annen teori som tilsier at olje er produsert i jorden som en del av de naturlige prosesser som skjer under jordskorpen. Det vil si at det er en form for ”smøring” for planeten og at det faktisk er fornybar. Dersom det faktisk er slik, kan det hende at denne ekstreme dype olje brønnen er knyttet til en hovedkilde som aldri tar slutt – i så fall kan jeg tenke meg at noen sier, ”Huston, we have a problem”!

Forside foto er fra NASA

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Trist
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Mike Cechanowicz

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.
104 Kommentarer
1 2 3 4 5 6
 • Profilbildet til Anders Troseth
  16. 05. 2010 klokken 10:34

  Det er bra du skriver om katastrofen som har inntruffet Mike, uansett hvor negativ den er for alt liv under vann og ikke minst for oss selv som forsøker og holde hodet over vann. Her er en kort artikkel om ødeleggelsene og hvor lite håp det er for og få stoppet lekkasjen: http://rawstory.com/rs/2010/0514/76111/

  Fri energi og bort med illuminati sier nå jeg!! Så kanskje overlever vi sommeren her også…

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Hallo
  16. 05. 2010 klokken 15:18

  Hei !

  Surfa litt på nettet nå og var innom rense.com der fant jeg denne linken: http://www.boston.com/bigpicture/2010/05/disaster_unfolds_slowly_in_the.html
  som forteller om katastrofen med masse bilder.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Reidun Carstens
  16. 05. 2010 klokken 22:31

  Denne oljekatastrofen kommer til å bli den verste som noensinne har skjedd. Det innrømmer nå også omsider toppsjefen Tony Hayward i British Petroleum.

  Han overtok som toppsjef 1.mai 2007 og har siden den gang foretatt hensynsløse kostnadskutt både i bemanningen og i andre kostnader forbundet med driften av BP.
  Brutalt har han kuttet kostnader med 4 milliarder dollar og kvittet seg med 6500 ansatte. Noe som ikke minst også må ha gått på bekostning av sikkerheten ombord på plattformene.

  Katastrofen synes å ha tre underliggende faktorer ; hovmod, hensynsløshet og arroganse.

  Minst en av de ansatte som befant seg på Deepwater Horizon da den eksploderte 20. april i år fortalte at de hadde foretatt boringer dypere enn 22.000 feet. ( One feet = 3,28 meter )
  British Petroleum hadde kun tillatelse til å bore fra denne plattform i en dybde på mellom 18.000 og 20.000 feet.

  Stemmer det at denne oljekilden er » ustoppelig » ser vi bare begynnelsen på en katastrofe med uante dimensjoner.

  Så langt har oljeselskapene » bare » sluppet unna med bøter der selskapene har brutt foreskrevne regler. BP stiller i særklasse, med flere bøter på flere hundrede tusen dollar.
  Det kan synes som om de opererer under et besynderlig motto . Det er de vel ikke alene om.

  British Petroleum er en av de største giverne til politiske kampanjer i USA de siste 20 årene. Det er slett ikke småpenger det er snakk om. USD 6.000.000,- er ikke direkte lummerusk. Nåværende president Obama er den som har motatt mest.
  Ironisk nok er også Obama den som har mottatt mest dollar fra Goldman Sacks. Han mottok over 1.000.000,- dollar i 2008.
  Goldman Sacks begynner vel heller å bli rimelig fryneste i sitt rykte. På tross av dette mottar både BP og Norsk Oljefond rådgivning fra disse.
  Nestleder i Oljefondet er Stephen A. Hirsch og som mottar 5,25 millioner kroner i fastlønn.

  Et av de siste stuntene Goldman Sacks bidro med var å skjule gjeld i Hellas. For denne jobben tok de visst 300 millioner dollar.

  Referanser her er Center for Responsive Politics Studies.

  En god del av lobbyvirksomheten fra British Petroleum er direkte rettet til House Committee on Energy & Commerce. Dette er samme etat som er blant de som nå er med på høringene rundt katastrofen med Deepwater Horizon.

  I senter for den del av de massive oljeutslippene i gulfen ligger en kjede av øyer der tusenvis av sjøfuglarter holder til.
  President Roosevelt fikk i sin tid fredet flere av områdene :

  http://www.e360.yale.edu/content/feature.msp?id=2271

  Det har utviklet seg en griskhet og grådighetskultur i verdenssamfunnet som må få konsekvenser.

  Jeg velger å avslutte med Irokesernes store lov :

  » I alle våre overveielser må vi tenke over hvilken innvirkning våre beslutninger vil få på de neste syv generasjoner «.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  16. 05. 2010 klokken 23:15

  På nyhetene i dag sto Obame frem for å spørre BP om de virkelig hadde tenkt å betale for seg – som om han ga de et valg. Om du kaster det minste papir på gata i usa får du hundrede dollar i bot – slik har det vært lenge, men om du forurenser halve havet og ødelegger livsgrunnlaget for millioner av mennesker kan du kanskje slippe???????? Jeg tror om, det skjer slik, vil det være en av de siste stråend på kamelens rygg før massene går til eliten og drar de ut for å kreve rettferdighet. De bringer dette på seg selv.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Askeladden
  18. 05. 2010 klokken 13:27
  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Askeladden
  18. 05. 2010 klokken 13:29

  Fail.

  http://www.youtube.com/watch?v=3iSTpxkaGWM&feature=player_embedded

  De har begynt å ta i bruk kjemikalier med en «hemmelig oppskrift» for å spre oljeutslippet.

  Dette kommer nok nesten garantert til å bli en global katastrofe av et kaliber som menneskeheten aldri før har stått ovenfor.

  Herren hjelpe oss alle

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Askeladden
  18. 05. 2010 klokken 15:02

  Består olje av det vi har blitt fortalt? døde planter og dyr eller er det noe annet som spiller en viktig rolle i klodens gang?

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Uffda
  18. 05. 2010 klokken 17:06

  Askeladden – vi blir fortalt at olje er fossil energi og vil snart ta slutt..

  – Riktignok var dinosaurer store dyr, men du har kanskje som meg lurt på om det virkelig kan være slike mengder av organisk matriale ute på havets bunn.
  Langt fra all olje er av fossil natur, men dannes også i jordens indre under høyt trykk og temperatur – såkalt abiotisk olje.

  Russland er i dag den størrste oljeprodusent. De borer etter olje ned til 13km og henter opp all den oljen de orker. Det er aldri funnet organisk matriale eller fossil på slike dyp. På planeten Titan er det funnet sjøer av hydrogensulfid/metan – lite trolig at det kommer fra organisk matriale.
  Med andre ord er olje en så godt som uutømmelig ressurs, omtrent like tilgjengelig som vann.

  Origin of oil:
  http://www.youtube.com/watch?v=4wwFbvBEgs8

  http://www.youtube.com/watch?v=NbakN7SLdbk&feature=PlayList&p=7B7C6541FF3FD2E9&index=11

  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/09/090910084259.htm

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til Mike Cechanowicz
   18. 05. 2010 klokken 18:12

   Desverre, i dette tilfelle betyr det utømmelig forurensningskilde. Det er omtrent på samme dybde av brønnen i gulfen.

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Uffda
    18. 05. 2010 klokken 18:32

    Det ble drillet med produksjonsbor rett ned i utkanten av oljereservoaret som står under enormt trykk. Det ble ikke testboret for å avklare trykkforhold i brønnen, det ble heller ikke støpt og armert en hette på toppen for å sikre seg mot en utblåsning. En slik operasjon ville forsinke produksjonsstart med minst 14dg – altså i et forsøk på å spare penger gambler de på at det kanskje går bra og åpner brønnen.

    Uffda

    GD Star Rating
    loading...
 • Profilbildet til Realdemokratiet
  19. 05. 2010 klokken 11:38

  Illuminati.
  Nå skylder dem på gud også.
  Nei og nei. Stakkars amerikanske kunnskapsløse svamper har selv påført seg selv denne katastrofen ved å påføre verden finanskrise.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/article2906357.ece

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mike Cechanowicz
  19. 05. 2010 klokken 12:00

  Det ser ut som om alt er ved deet vanlig her og amerikanere er alt for passiv når de tillater at gift blir brukt for å kvitte seg med gift. Ingen blir stilt ansvarlig og fordi Gud ikke kan straffes er han da en naturlig syndebukk.

  Fiske mens du kan!

  GD Star Rating
  loading...
104 Kommentarer
1 2 3 4 5 6

Legg inn dine tanker