Vi mennesker liker alltid å strekke grensene – da oppdager vi når vi har gått for langt.

Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.
Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  15.05.2010 17:33   (Oppdatert 21.08.2012 20:33)

Oljeulykken – en global katastrofe

Utblåsningen av BPs oljebrønn i Mexico-gulfen ser ikke ut til å få nevneverdig dekning av massemedia. Det lille jeg har sett synes å lede leseren inn i en falsk tro om at snart vil alt være under kontroll. På mine Internettsøk har jeg kommet over en rekke artikler og innlegg som kaster et mer alvorlig lys over situasjonen. Det letteste er å klikke på linken under for å få et visuelt bilde av situasjonen. Bilde link

Først og fremst trenger du å vite at det er 5,000 fot, eller ca. 1,666 meter fra vannoverflaten ned til brønnhullet. Derfra går rørene 35,000 fot, eller 11,666 meter ned i jordskorpen der de har truffet en meget stor lomme av olje og metan gass. Denne blandingen er også under et trykk som forbigår menneskets forstand.

Det vi har blitt vist i massemedia er BPs forsøk på å legge et lokk, ikke på selve brønnventilen, men på strømmen av olje og gass som kommer fra det nedbrutte røret som kommer fra denne ”fail safe” ventilen – som sviktet. Hittil har de ikke lykkes med å få noen som helst kontroll over denne kilden. I en omfattende forklaring som er åpenbart skrevet av en person godt kjent med industrien – Se link – sies det at denne olje og gass blanding også inneholder en mengde med sand og grus som fungerer som slipe middel på alt den kommer i kontakt med. Det fører til en mengde konsekvenser.

Den første er at det røret som er i forbindelsen med sikkerhetsventilen kommer før eller senere til å slipes i stykker slik at oljeflommen vil sannsynligvis økes da ingenting hindrer strømmen. Det vil si at om de lykkes med topphetten eller ei, vil det i beste fall bare bremse noe på utviklingen av problemet.

Mens BP forsøker å berolige verden med å si at det er et lite utslipp i et stort hav er det viktig å få et mer korrekt perspektiv på saken. Ulykken med Exxon Valddes i mars 1989 utenfor Alaska er sett på som den verste menneskeskapt miljø katastrofe i all historien. Ulykken resulterte i at 38-millioner liter forurenset hele gulfområdet for Alaska. Mengden med olje som renner ut fra BP riggen utenfor USA er like stor som ca. en Exxon Valddes hver fjerde dag. Det vil si, før det blir verre. Mye taler for at det er nettopp hva som kan skje.

BP forsøker en mengde ulike tiltak for å få kontroll over katastrofen. Noen er kortsiktig og noen langsiktig tiltak. Det bores i disse dagene to avlastings brønner ned til hovedledningen ett eller annet sted under den sviktende sikkerhetsventilen. Tanken er at de kommer til å pumpe ned betong og annet stoff for å tette hele brønnen. For det første er det ingen garanti for at forsøket skal lykkes. Trykket i denne brønnen er på kanten av hva mennesketeknologi er i stand til å håndtere. I beste fall vil det ta 60 dager å nå ned til det punktet der de vil forsøke å gjøre et inngrep. Det vil si at vi har minst 15-ganger verre miljøkatastrofe enn Exxon Valddes. Samtidig mens de forsøker å bore seg frem til en løsning, holder de på med å forsøke å få sikkerhetsventilen til å stenge av for lekkasjen. Det er den aller beste muligheten de har til å begrense omfanget av ulykken. Denne sikkerhets ventilen er ikke en liten hva som helst rør. Den ser noe slik ut:

Ventilen er en massiv struktur på 450 tonn

Bildekilde: http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1066057/pg1

Etter hva jeg forstår forsøker BP folk å forsøke å få de massive sylindere i sikkerhetsventilen til å bevege seg over oljestrømmen slik at lekkasjene oppheves. Av en eller flere ukjente årsaker gjorde ikke computeren inne i ventilen jobben sin da den skulle. Dersom de lykkes med å få fart på en eller flere av disse enorme sylindere oppstår enda en fare – Hele ventilen kan sprenges. Da har vi et åpent sår som fører til gass og olje under høytrykk over 13,2 kilometer under havoverflaten. Etter sigende vil det minne mest om en vulkan av olje og gass.

Mens orkansesongen er like rundt hjørnet, er myndighetene i USA selvfølgelig hardt presset å begrense skadene til den fiskerike gulfen, hele delta området ved utløpet av Mississippi elven og næringsgrunnlaget fra turisme. En orkan i dette området ville gjøre kort prosess på den langsiktige boringen av avlastings hull og alle andre forsøk på å få slutt på denne elendigheten.

I følge beregninger jeg har sett tar det kun en liter med motor olje for å gjøre et hundrede tusen liter med havvann giftig for det som lever i havet. Strømmen i gulfområdet går i en sirkel og når den når kysten av Florida i vest blir oljen tatt av gulfstrømmen og ført over til Nord Europa, England og selvfølgelig Norge. Det vil føre til en enorm fiskedød og påvirke i negativ forstand havets delaktighet i kretsløpene for fornyelse av oksygen i luften vi puster – for ikke å snakke om mengden med kreftfremkallende giftig gass som kommer ut i atmosfæren. Da kan vi virkelig snakke om menneskeskapt klima endringer.

Som en mulig men dog fortsatt usikker og meget farlig løsning til problemet diskuteres det nå å bruke atomvåpen for å få hele røret til å klappe sammen og tette seg. Å sprenge atomvåpen under vann rett utenfor de amerikanske sørstatene er ingen spøk. Ingen kan si hva konsekvensene ville være, verken i forhold til å løse problemet eller radioaktiv forurensning av vannet. En ting er helt sikkert dersom de ikke greier å stoppe brønnen har BP åpnet Pandoras eske og konsekvensene kommer til å være noe vi ønsker ikke å tenke på.

En afrikansk sjaman Credo Mutwa som nylig ble intervjuet av David Icke har visst sagt på en samling at halve verdens befolkning kommer ikke til å se 2011. Da han ble spurt om å gi en forklaring, sa han, ”Det er ingen asteroide, komet eller sykdom, …bare olje.” Et av tegnene som indianerstammene i USA bruker for å følge med i utviklingen av verden mot den ”nye verden” som skal komme er at havet kommer til å bli svart. I så måte, vet vi vel hvordan de nå kan skje.

Jeg liker ikke å skrive artikler som bærer dårlig nyheter og som kan skape frykt. I dette tilfelle gjør jeg et unntak – fordi de globale nyhetskildene gjør ikke jobben sin med å informere – som om det er mer viktig å vite at Claudia Schiffer har blitt mamma igjen (Dagblad). I Aftenpostens Internett utgave står BP sjefen frem med å si at ”oljelekkasjen er som en dråpe i havet”.

Som et siste lite poeng her, vil enkelte stille spørsmål til hvordan det lar seg gjøre at olje kan forekomme over 13 kilometer under havets overflate. Det er neppe mulig at det var tropeskog der for millioner av år siden. Spørsmålet er legitimt. Allmennakseptert vitenskap sier at olje er en nedbrutt form for fossilt brennstoff. Mindre kjent i Vesten er det faktum om at det finnes en annen teori som tilsier at olje er produsert i jorden som en del av de naturlige prosesser som skjer under jordskorpen. Det vil si at det er en form for ”smøring” for planeten og at det faktisk er fornybar. Dersom det faktisk er slik, kan det hende at denne ekstreme dype olje brønnen er knyttet til en hovedkilde som aldri tar slutt – i så fall kan jeg tenke meg at noen sier, ”Huston, we have a problem”!

Forside foto er fra NASA

GD Star Rating
loading...
Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.

   » RSS-feed  » RSS-kommentarfeed


Om forfatter

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

Kontakt forfatter | Flere artikler av (122) | Forfatters nettstedKommentarer

104 kommentarer

 1. Det var enten det her eller at hele Yellowstone park gikk opp i luften. Kan denne ha vært planlagt? Jeg syns å ha hørt at Dick Cheyney eier brønnen? Hvis Amerika virkelig vil, så kan de redde planeten ved å jage bort Orkaner fra området med hjelp av Haarp og Chemtrails, kan vi kansje høre om eksistensen av værmodifikasjonsteknologier i nærmeste fremtid? Eller vil Usa selv fremskynde orkan sesongen for å hindre arbeidet og skape en global klimakrise? De elsker disse katastrofene..

  GD Star Rating
  loading...
 2. Maarit M. Hanssen sier:

  Sorcha Faal mener at det var en hemmelig nordkoreansk selvmordsubåt, som prengte Deepwater Horizon-riggen og at eneste måte å stoppe utblåsingen av olje og gass er å sprenge en atombombe på stedet.

  » US Orders Blackout Over North Korean Torpedoing Of Gulf Of Mexico Oil Rig

  By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers

  A grim report circulating in the Kremlin today written by Russia’s Northern Fleet is reporting that the United States has ordered a complete media blackout over North Korea’s torpedoing of the giant Deepwater Horizon oil platform owned by the World’s largest offshore drilling contractor Transocean that was built and financed by South Korea’s Hyundai Heavy Industries Co. Ltd., that has caused great loss of life, untold billions in economic damage to the South Korean economy, and an environmental catastrophe to the United States.

  Most important to understand about this latest attack by North Korea against its South Korean enemy is that under the existing “laws of war” it was a permissible action as they remain in a state of war against each other due to South Korea’s refusal to sign the 1953 Armistice ending the Korean War.

  To the attack itself, these reports continue, the North Korean “cargo vessel” Dai Hong Dan believed to be staffed by 17th Sniper Corps “suicide” troops left Cuba’s Empresa Terminales Mambisas de La Habana (Port of Havana) on April 18th whereupon it “severely deviated” from its intended course for Venezuela’s Puerto Cabello bringing it to within 209 kilometers (130 miles) of the Deepwater Horizon oil platform which was located 80 kilometers (50 miles) off the coast of the US State of Louisiana where it launched an SSC Sang-o Class Mini Submarine (Yugo class) estimated to have an operational range of 321 kilometers (200 miles).

  On the night of April 20th the North Korean Mini Submarine manned by these “suicidal” 17th Sniper Corps soldiers attacked the Deepwater Horizon with what are believed to be 2 incendiary torpedoes causing a massive explosion and resulting in 11 workers on this giant oil rig being killed outright. Barely 48 hours later, on April 22nd , this North Korean Mini Submarine committed its final atrocity by exploding itself directly beneath the Deepwater Horizon causing this $1 Billion oil rig to sink beneath the seas and marking 2010’s celebration of Earth Day with one of the largest environmental catastrophes our World has ever seen.

  To the reason for North Korea attacking the Deepwater Horizon, these reports say, was to present US President Obama with an “impossible dilemma” prior to the opening of the United Nations Review Conference of the Parties to the Treat on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons (NPT) set to begin May 3rd in New York.

  This “impossible dilemma” facing Obama is indeed real as the decision he is faced with is either to allow the continuation of this massive oil leak catastrophe to continue for months, or immediately stop it by the only known and proven means possible, the detonation of a thermonuclear device.

  Russian Navy atomic experts in these reports state that should Obama choose the “nuclear option” the most viable weapon at his disposal is the United States B83 (Mk-83) strategic thermonuclear bomb having a variable yield (Low Kiloton Range to 1,200 Kilotons) which with its 12 foot length and 18 inch diameter, and weighing just over 2,400 pounds, is readily able to be deployed and detonated by a remote controlled mini-sub.

  Should Obama choose the “nuclear option” it appears that he would be supported by the International Court of Justice who on July 8, 1996 issued an advisory opinion on the use of nuclear weapons stating that they could not conclude definitively on these weapons use in “extreme circumstances” or “self defense”.

  On the other hand, if Obama chooses the “nuclear option” it would leave the UN’s nuclear conference in shambles with every Nation in the World having oil rigs off their coasts demanding an equal right to atomic weapons to protect their environment from catastrophes too, including Iran.

  To whatever decision Obama makes it remains a fact that with each passing hour this environmental catastrophe grows worse. And even though Obama has ordered military SWAT teams to protect other oil rigs in the Gulf of Mexico from any further attack, and further ordered that all drilling in the Gulf of Mexico be immediately stopped, this massive oil spill has already reached the shores of America and with high waves and more bad weather forecast the likelihood of it being stopped from destroying thousands of miles of US coastland and wildlife appears unstoppable.

  And not just to the environmental catastrophe that is unfolding the only devastation to be wrecked upon the United States and South Korea by this North Korean attack as the economic liabilities associated with this disaster are estimated by these Russian reports to be between $500 Billion to $1.5 Trillion, and which only a declaration of this disaster being an “act of war” would free some the World’s largest corporations from bankruptcy.

  Important to note too in all of these events was that this was the second attack by North Korea on its South Korean enemy, and US ally, in a month as we had reported on in our March 28th report titled “Obama Orders ‘Immediate Stand-down’ After Deadly North Korean Attack” and which to date neither the Americans or South Korea have retaliated for and giving one senior North Korean party leader the courage to openly state that the North Korean military took “gratifying revenge” on South Korea.

  And for those believing that things couldn’t get worse, they couldn’t be more mistaken as new reports coming from Japanese military sources are stating that North Korea is preparing for new launches of its 1,300 kilometer (807 miles) intermediate range ballistic “Rodong” missile which Russian Space Forces experts state is able to “deploy and detonate” an atomic electromagnetic pulse (EMP) device, and which if detonated high in the atmosphere could effectively destroy the American economy for years, if not decades, to come. »

  © May 1, 2010 EU and US all rights reserved

  GD Star Rating
  loading...
  • Jeg kjenner til disse antagelsene og kilden er kjent for disinformasjon. Derfor har jeg holdt meg til en mer konservativ tilnærming for sikkerhets skyld. Det blir så mye vi kan spekulere i og det vil jeg helst ikke gjøre for mye av.

   GD Star Rating
   loading...
 3. Zetera sier:

  Viktig info du kommer med Mike

  Du skriver blant annet ”Det vil si at det er en form for ”smøring” for planeten og at det faktisk er fornybar”.

  Det er jeg så enig i og har selv alltid ment dette men blitt lett av i diskusjoner om tema, at det er en form for smøring
  Er for meg veldig logisk.

  Dette er kanskje en litt sprø tanke men allikevel…
  Mystisk romskip Skytes opp 19. april med en Atlas V-rakett fra Cape Canaveral i Florida, på hemmelig oppdrag,
  tilfeldig et par dager før oljekatastrofen 22. april som startet ved en kraftig eksplosjon:
  http://www.dagbladet.no/2010/04/06/nyheter/romfart/verdensrommet/forsvaret/utenriks/11133481/
  http://www.dagbladet.no/2010/04/23/nyheter/nasa/romfart/verdensrommet/utenriks/11420063/

  ………
  Oljens gisler, hvor Statoil er tungt inne:
  http://www.dagbladet.no/2010/04/10/magasinet/hovedsaken/olje/okonomi/aserbajdsjan/11189575/

  «Norge er i verdenstoppen når det gjelder vennskapskorrupsjon». Var det Eva Joly som sa det?

  Dette er bare en av mange tappekraner hvor ”They” som kjent trikser og mixer for å berike seg selv og sine:
  http://e24.no/boers-og-finans/article3602343.ece#AF

  GD Star Rating
  loading...
 4. Maarit M. Hanssen sier:

  Sorcha Faal skriver at det var nordkoreansk hemmelig selvmordsubåt, som sprengte Deepwater Horizon-riggen ved hjelp av en atombombe og at (paradoksalt )eneste måte å få tettet olje og gasslekasjene er å bruke atombombe sier nordkoreanere.:

  http://www.whatdoesitmean.com/index1367.htm

  GD Star Rating
  loading...
  • Med all respekt Maarit, nordkoreansk hemmlig selvmordsubåt? Usa hadde oppdaget den ved japan eller india, den hadde aldri kommet så langt!

   GD Star Rating
   loading...
   • Monica Waade sier:

    Minner meg mye om 911 dette, og vi vet jo hvem som selv sto bak det stuntet, så neida USA behøver ikke hjelp utenfra, de fikser katastrofene helt utmerket selv. Tre tusen tapte menneskeliv blir småtteri mot det de nå har iscenesatt og de har mer på gang, LA er også et atombombe mål hvor det kommer et missil fra havet – hvor selvsagt ingen fremmede makter kunne ha lurt seg innpå. Jeg blir overgitt når jeg tenker på hva de gjør, jeg har flere venner i USA jeg vet går en dyster fremtid i møte.

    Smurfen kom med denne gode kommentaren da jeg nevnte at «ulykken» i gulfen var konstruert;
    http://www.nyhetsspeilet.no/2009/02/chemtrails-hva-stod-det-pa-veggen/comment-page-31/#comment-28115

    Sjekk denne videoen han linker til, det var interessant å se;
    http://www.youtube.com/watch?v=siQ5yUwbk9o&feature=related

    Forresten Armin, jeg så du skrev noe om bomber under WTC i en kommentar, husker ikke hvor, men da jeg så 911 «ulykken» før det skjedde fikk jeg ordene radioaktive og kreft med synene. Trodde det var missilet jeg så som var atomvåpen i, men kan like godt ha vært bomber under bygningene som var radioaktive.

    GD Star Rating
    loading...
   • Askeladden sier:

    Zionist disinfo.

    Det er vel mere trolig at noen er redd for at Amerika ikke skal være avhengig av olje fra midt-østen.

    GD Star Rating
    loading...
    • Singoalla sier:

     😉

     GD Star Rating
     loading...
    • Maarit M. Hanssen sier:

     Det gjør meg ingenting, om det er zionister, som kommer med sannhet, men i dette tilfelle tipper jeg at CIA står bak denne informasjonen om nordkoreanere, som sprengte atombombe under Deepwater Horizon, hvis vi skal stole på Kreml, vel å merke, kilden for Sorcha. IP-adressen til Sorcha kommer fra eksakt samme sted som CIAs 😉

     GD Star Rating
     loading...
 5. Anders Troseth sier:

  Det er bra du skriver om katastrofen som har inntruffet Mike, uansett hvor negativ den er for alt liv under vann og ikke minst for oss selv som forsøker og holde hodet over vann. Her er en kort artikkel om ødeleggelsene og hvor lite håp det er for og få stoppet lekkasjen: http://rawstory.com/rs/2010/0514/76111/

  Fri energi og bort med illuminati sier nå jeg!! Så kanskje overlever vi sommeren her også…

  GD Star Rating
  loading...
 6. Hallo sier:

  Hei !

  Surfa litt på nettet nå og var innom rense.com der fant jeg denne linken: http://www.boston.com/bigpicture/2010/05/disaster_unfolds_slowly_in_the.html
  som forteller om katastrofen med masse bilder.

  GD Star Rating
  loading...

Legg til en kommentar


Du må være registrert og innlogget for å legge inn en kommentar. Mistet passordet ditt?

Ole Dammegård til Oslo 20 juli

Samfunn

Ole Dammegård til Oslo 20 juli


Liv – En lysende sjel har forlatt oss

Bevissthet

Liv – En lysende sjel har forlatt oss


Ny internasjonal UFO konferanse

Kosmos

Ny internasjonal UFO konferanse


Hva vi kjemper for alle sammen

Video

Hva vi kjemper for alle sammen