Du leser nå
Iran og vesten ved et veiskille

8 minutter lesetidIran og vesten ved et veiskille

Eller Israel og Verden ved et veiskille? Den Israelske ambassadøren får heftig kritikk fra publikum.

17.03. 2010. Det Norske Studentersamfund (Chateau Neuf). Jeg utfordret H.E. Michael Eligal, Israels ambassadør, på det faktum at Ahmedinedjad aldri har sagt at Iran ønsker å «utslette Israel fra kartet». Han utfordrer meg tilbake ved å vise til kun ett sitat hvor det iranske regimet anerkjenner Israels rett til å eksistere.

Israel eksisterer, mens Palestina og deres naboer er i ferd med å bli etnisk utrenset og utryddet av et land som overbeviser sitt folk til å tro at «staten Israel» er et legitimt konsept og forsøker å overbevise sitt folk til å «tro» at de er de virkelige ofrene i denne konflikten i Midt-Østen.

Siden Israel angrep Gaza i januar i 2008, etter at noen flere tusen hjemmelagde Hamas raketter såvidt drepte ett menneske i Israel, har 1500 sivile mistet livet, og skoler og sykehus er tilintetgjort i det verdensbefolkningen anser som et folkemord.

Flere tusen vil fortsette å miste livet det kommende året som følge av mangel på grunnleggende livsnødvendigheter som mat, rent vann, medisiner og elektrisitet. Israel kveler 1.5 millioner mennesker sakte, men sikkert i et område på størrelse med Oslo, i en millitærblokade rundt Gaza som har vart i over et år etter de massive ødeleggelsene.

Den Israelske befolkning har svømmebassenger og bomberom, de lever i beste velgående og mottar fortsatt flere milliarder dollar i «nødhjelp» fra USA, selvom Israel står trygt og stabilt på sine egne ben etter 60 år med systematisk utslettelse av sine naboer.

AIPAC er sugerøret i den amerikanske økonomi, hvem er Israel til å snakke om eksistens, når de systematisk benytter høyteknologiske og krigskonvensjonelle våpen mot et folk som ble frastjålet sitt land? 900.000 palestinere ble kastet ut av sine hjem i 1948, for et folk uten land som trodde de kom til et land uten et folk.

http://www.youtube.com/user/beastofeast?feature=mhw4#p/u/6/6ZBADLUGO5c

Ambassadøren sier: «I det øyeblikket du viser meg dette sitatet, da vil vi begynne å endre vår mening om Iran»

Så kjære paranoide ambassadør, jeg håper du gjør som du sier og lar dette sitatet som vil «forandre ligningen totalt» starte et nytt politisk kapitel for deg og ditt folks eget beste. Tilgivelse er kjærlighet og  unnskyldning er ærefullt, trekk tilbake beskyldningene om at Iran er en trussel mot Israels eksistens og  iverksett en to-statsløsning.

Dere må slutte å utvide de ulovlige utbyggingene og bosettingen på okkupert jord, og tilbaketrekke til 1967 grensene i løpet av en 4 års tidsperiode. Når det er gjort, kan dere trekke bosetterne tilbake til de opprinnelige grensene satt av FN’s mandat i 1945, og slutte å skylde på Palestinere og utrydde dem i et holocaust for den urettferdige behandlingen Hitler og Nazi-Tyskland påførte uskyldige mennesker under andre verdenskrig.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/sep/29/iran.israel.ahmadinejad

Her er et sitat fra Irans førstevisepresident:

«No Iranian government official would ever acknowledge the Zionist regime (Israel). … We oppose the Zionist regime, but we have no problem with the people residing in the occupied lands

Hamas ønsker også en to-stat løsning. De eneste i området som stopper denne prossesen er USA som gang på gang, hvert eneste år legger ned veto i sikkerhetsrådet for denne fredelige og fullt mulige endelige avgjørelsen etter 60 års lidelse på begge sider av muren.

Hvem oversatte «utslette Israel fra kartet»?

MEMRI (Middle East Media Research Institute) er en selvstendig Institusjon, som oversetter den arabiske nyhetsverden for vestlige medier. De har kontor i Washington, Jerusalem, Berlin og London. De er ganske ofte selektive og i mange tilfeller har de oversatt utalelser etter egen vilje og ønske, som “å utslette Israel fra kartet”.

Denne svært mystiske nettsiden som har lovet:  “the continuing relevance of Zionism to the Jewish people and to the state of Israel”, står registrert på en Israeler ved navnet Yigal Carmon. Personen har 22 år bak seg i Israelske  etteretningstjenester.

The Guardian
skriver en avslørende sak om selektive MEMRI, som dessverre har gått hus forbi for de fleste. Les mer her.

Irans rett til atomkraft-teknologiske ambisjoner

Iran har et legitimt behov for atomkraft før de kan legge om til alternative energikilder. Atomkraft er rent og effektivt og kvaliteten rundt sikkerheten til anlegget er toppmoderne som i et hvilket som helst annet vestlig atomdrevet land.

Landet Iran har 80 millioner innbyggere, Tehran by har 14 millioner, og en infrastruktur og «skyline» med «metro-systems» lik hvilken som helst annen topp moderne storby. Det brukes olje til fyring som er svært forurensende og Iran er også nødt til å kjøpe elektrisitet fra sine naboer i en verden der vestlige ledere fra «den nye verdens uorden» krever en klimakur gjennom en internasjonal klima-avtale for drastisk å kutte ned Co2 utslippene, men nekter Iran å anskaffe det alle nasjoner har rett til, nemlig teknologisk utvikling for sitt folks beste.

Ambassadøren som gjør opp dine meninger for deg

Israels ambassadør sier i debatten at:  «atomkraft kapabiliteten som Iran forsøker å utvikle er for elektrisitet, vel, jeg kunne forstått det hvis Iran var et fattig land uten olje, men med viten om mengden av olje Iran besitter, tror vi virkelig at Iran trenger å søke atomkraft kapabiliteter for å høste elektrisitet?»

Så avslutter han med:

«Kom igjen! Jeg tror ikke noen kommer til å kjøpe denne påstanden».

NRK journalist i panelet Sigurd Falkenberg Mikkelsen, svarer på denne påstanden:

«NPT (ikke spredningsavtalen) har blitt nevnt. Iran har signert NPT og vi må også erkjenne at de er fullstendig legitime til å utvikle atomkraft energi. Argumentet som blir brukt «Hvorfor trenger de det, de har olje»  Det betyr egentlig ingen ting, det er deres rettighet som en stat som har undertegnet «ikkespredningsavtalen».

Ambassadøren blir amper

Israels fremste talsperson i Norge ankom og ble invidd dagen etter Gaza opptøyene og stopp folkemordet demonstrasjonene i Oslo 8 januar 2009.

I et intervju med NRK, medeller han at han føler at det er noen grupper, som primært er anti-semittiske og ledet av jødehat som de bruker i situasjonen i en anti-semittisk kampanje. Dette er noe vi må følge nøye og forsiktig med på.
Han mener det er Islamistiske grupperinger i Norge, men har ikke noen spesifikk  gruppe i tankene.

Han overser muligheten for at mennesker generelt er uenig i folkemord og bruken av fosfor bomber og utarmet uran mot en uskyldig sivilbefolkning, og kaller protesten for jødehatere med en tilhørlighet til radikale bevegelser.

Under debatten på onsdag virket han noe truende ovenfor en gjest som stilte seg på podiet for å stille et spørsmål. Ambassadøren sa:

«For det første la meg anbefale deg noe. Hvis du vil fullføre din nasjonale aspirasjon som palestinere, ikke bind deg eller tilkobl din framtid med Iran. Det eneste du frembringer for ditt folk, er lidelser og mer krig.»

Tidligere understreket han at Israel ikke truer sine naboers eksistens som Iran gjør. Her innrømmer han at Palestineres selvrådighet er Israels business og hvis okkupanten vil kan de påføre de okkuperte mer lidelse og mer krig om de forsøker å få hjelp fra sine Iranske naboer.

Det er en video som ligger ute på YouTube som noen av våre lesere har reist seriøs bekymring for. Her er Michael Eligal i New York hvor han angriper jødiske rabbier med banneord og hat fordi de tilhører «jews against Zionism».

Betyr det at vår Israelske ambassadør er en Sionist?

Balfour erklæringen er et radikalt emne

Balfour erklæringen i 1917 omhandler den britiske imperialistiske kolonimaktens overskrivelse av Palestina-mandatet til pengetrykkeren «Lord Mayor Rotchild» som brukte «Sionistiske» terrorgrupper som «Irgun» og «Stern banden» til å sprenge moskeer og kafeer i Jerusalem for å splitte folket for sin  egen agenda.

Sionister er ikke jøder, de bare later som de er. Ifølge den Israelske ambassadøren er dette et radikalt emne, men for de som kjenner historien er dette et viktig bidrag i dagens debatt. Jødene og araberne levde side om side i fred i flere hundre år før denne gruppen begynte å masseinnvandre jøder til Palestina på 20-30tallet. I 1944, var 2/3 av Palestina bosatt av Palestinere mens 1/3 var kolonister.

Landsfordelingen ble urettferdig delt ettersom Palestinere fikk 1/3 av sitt eget land.

We came here to a country that was populated by Arabs and we are building here a Hebrew, a Jewish state; instead of the Arab villages, Jewish villages were established. You even do not know the names of those villages, and I do not blame you because these villages no longer exist. There is not a single Jewish settlement that was not established in the place of a former Arab Village. — Moshe Dyan, 1969

En av grunnene til at mange idag tviler på Holocaust og kaller det for en myte at 6 millioner jøder ble gasset ihjel, begrunnes med Balfour Erklæringen. De fleste jøder ble emigrert fra Tyskland lenge før togene satte kurs mot Auschwitz.

Balfour erklæringen benektes av sionister, som vår Israelske ambassadør i Norge.

Hvem er historiebenekteren her?

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
0%
Opplysende
100%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Armin Bahrami
En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte; "DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Kommentarer

75 kommentarer på "Iran og vesten ved et veiskille"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste