Du leser nå
Nymånen den 15. mars 2010

4 minutter lesetidNymånen den 15. mars 2010

Om nymåne og astrologi

Klokken 22.02 den 15. mars er det nymåne i Fiskene, på 25 grader og 10 minutter. Ønsker man å bruke nymånekraften til meditasjon, kan det være nyttig å vite både nøyaktig klokkeslett og at nymånens kraft er sterkest de første 6 timene etter dette klokkeslettet.

Nymåne vil si at solen og månen er på samme sted, sett fra jorden. Nymåne betyr en ny begynnelse, og det som starter mellom nymåne og fullmåne har større sjanser til vekst enn prosjekter som begynner mellom fullmåne og nymåne.

Denne gangen er tanke- og kommunikasjonsplaneten Merkur og opprøren Uranus på samme sted som solen og månen. Uranus er den sterkeste kraften i denne konstellasjonen. Uranus har mye til felles med lynet. Den er høyst uforutsigbar og presenterer uventede situasjoner og nyheter, ofte langt utenfor hva man trodde var mulig. Effekten er gjerne sjokkerende og medfører ofte store omveltninger. Uranus er også knyttet til teknologi, særlig elektrisitet og kommunikasjonsteknologi. Den har også en tendens til å slå knockout på gamle systemer og strukturer. Er man åpen for nye tanker og ideer, kan den by på muligheter man ikke kunne forestille seg på forhånd. I likhet med lynnedslag skjer ting i enorm hastighet, og man må handle like raskt.

Fiskene er et gåtefullt og mystisk tegn. Det er tegnet for det skjulte, vann og alt flytende, havet og livet i havet, musikk, abstrakt kunst og det spirituelle. På sitt beste forbinder den oss med det guddommelige. Blir energien i tegnet misbrukt, får man usannheter, fordekthet, rusmisbruk, forgiftning, svindel og tyveri. Alle mennesker har på en eller annen måte Fiske-energien i sin personlighet, og den vil komme til uttrykk enten ved at man selv uttrykker den eller ved at man utsettes for den. Hvordan den kommer til uttrykk, er et valg man kan gjøre bevisst når man er oppmerksom på energien.

De nærmeste dagene vil først Merkur (tirsdag) og så solen (onsdag) passere forbi Uranus. Siden Uranus aldri opptrer slik man kan forvente, skal jeg ikke gjøre store forsøk på å forutsi hva som vil skje framover, utover at vi kan vente sjokkerende nyheter og kanskje brudd i kommunikasjon og kommunikasjonssystemer, herunder alt som har med transport og logistikk å gjøre. Det er mulig at vi vil få flere jordskjelv, kanskje undersjøiske skjelv. Det er også mulig at vi vil få bedre kontakt med det guddommelige aspektet i tilværelsen, og at vi får informasjon og innsikt fra kilder i andre dimensjoner eller fra andre planeter. Det kan også tenkes at den av mange sårt og lenge savnede erklæringen om liv på andre planeter fra Obama vil komme. Eller det kan være andre nyheter om verdensrommet og avsløring av romfartsprosjekter som til nå har vært hemmelige. Eller ny teknologi kan bli offentliggjort.

Det sabianske symbolet for denne nymånen er ”Watching the very thin moon crescent appearing at sunset, different people realize that the time has come to go ahead with their different projects.” (Når de ser på den svært tynne månesigden som kommer til syne ved solnedgang, blir ulike mennesker klar over at tiden er inne til å sette i gang med sine ulike prosjekter.)

Da lysspiralen viste seg i nord i desember, observerte jeg at den ble tolket inn i forskjellige kontekster styrt av ulike menneskers fokus og overbevisninger. Jeg antar at flere enn meg la merke til at noen så den som en portal åpnet av guddommelige krefter, andre var like hellig overbevist om at den var forårsaket av HAARP eller bluebeam, og atter andre trodde på den offisielle forklaringen om en mislykket russisk rakettoppskytning.

Grunnen til at jeg nevner dette nå, er at det er et utmerket eksempel på hvordan fokus og overbevisning styrer vår tolkning av det som skjer. Jeg tror at denne effekten vil slå inn og forårsake en splittelse i befolkningen som helhet når de kommende dagenes begivenheter og nyheter når oss. Våre ulike tolkninger av det som skjer nå framover, vil påvirke våre relasjoner i stor grad og føre til at vi innser at noen relasjoner ikke kan fortsette fordi opplevelsen og forståelsen er så forskjellig at de hindrer oss i å følge vår overbevisning.

Kl. 18.33 lørdag 20. mars går solen inn i Væren. Det vil si at det er vårjevndøgn. Væren er tegnet for begynnelser og entreprenørskap, selvhevdelse og å gå egne veier. Det er også krigeres tegn. Da er solen i opposisjon til strukturplaneten Saturn, som er i relasjonstegnet Vekten. Denne våren vil relasjoner være i fokus. Mars, som hører til i Væren og begynte å gå riktig vei (sett fra jorden) 10. mars, er i en harmonisk vinkel til solen ved vårjevndøgn. Transformasjonsplaneten Pluto er i en konfliktposisjon til både solen og Saturn. Pluto symboliserer makt og kan brukes forferdelig manipulativt. Merkur er sjelden langt ifra solen, og ved vårjevndøgn er den vanskelige vinkelen mellom den og Pluto nøyaktig. 26. mars når solen samme posisjon.

Vi kan vente verbal maktkamp og forsøk på manipulasjon og knebling av uønskede ytringer. Nå er det viktig å ta i bruk egen kraft for å ikke ende som offer for andres manipulasjon og maktutøvelse.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
100%
Opplysende
0%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Liv Bjøringsøy
Til informasjon har Liv Bjøringsøy forlatt vår virkelighet. Liv var astrolog og tilrettelegger av Dolores Cannons QHHT-metode. Hun kom fra redaksjonen i Zodiak og har tidligere skrevet artikler i internasjonal maritim presse. Av utdanning var hun økonom og har det meste av sitt voksne liv vært ansatt i privat næringsliv. Hun jobbet mye internasjonalt og var alltid opptatt av samfunn og internasjonal politikk. I tillegg hadde hun tilegnet seg esoterisk kunnskap og innsikt fra flere disipliner. Hun så det som viktig å bidra til å spre kunnskap til flest mulig. I tillegg til å skrive på Nyhetsspeilet malte hun bilder som hun stilte ut i sitt hjemmegalleri og kombinerte all sin viten og innsikt i rådgivning og husrensing på telefon.

Kommentarer

54 kommentarer på "Nymånen den 15. mars 2010"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste