Du leser nå
Generalenes skrekk

3 minutter lesetidGeneralenes skrekk

Tenk om det ble krig og ingen gadd å være med.

I de fleste kriger som har rast over jordens kontinenter, har det fra tid til annen skjedd det som overskriften tilkjennegir: ”generalenes skrekk”.

Senarioet går ut på at venn og fiende legger ned sine våpen, faller hverandre rundt halsen med et spørsmål på sine lepper. ” Hva sloss vi for?” Det har skjedd i Europa både under første og andre verdenskrig. Også i andre kriger verden over.

At det for ledelsen av krigføringen er en svært vanskelig situvasjon er innlysende. Hatet og aggresjonen er fraværende. Styringsmekanismen er borte og all argumentasjon er svært vanskelig for å få hatet på plass igjen. Og, det er smittsomt. Meget smittsomt.

Derfor er fiendebildet så uhyre viktig for makthaverne, og at hatet er grundig fundamentert. Om det er sannhet eller løgn fundamentet hviler på er underordnet, hovedhensikten er at det funker.”Ta dem”. La volden avle mer vold.

Da muren falt mellom øst- vest og konflikten som hadde rast i årtier stanset opp, sto den agressive delen av de vestlige verdens ledere uten et fiendebilde å bruke sin aggresjon på. Hjulene i våpenindustrien slakket av og makten dalte for dem som hadde bygget sin maktbase på hat.

Men så skjer det som skulle skje: Maktens tårn i New York går i bakken og festen er i gang. Det som har skjedd etterpå skulle vel være kjent for de fleste.

Tenk om vi hadde klart å møte agressjonen og krigshissingen med et «Hvorfor, hva er poenget?»

Generalenes skrekk

En kulminasjon av intelligens, en hyllest til freden. Og det er dette mannen fra Nasaret snakket om når han så kontroversielt anbefaler ”å vende det andre kinnet til”.

Vi er nu ved dommedagens ende, og skal fred bli en tilstand på vår vakre planet må det handles nu! En krig kan ikke vinnes, den kan i bare i beste fall føre til en undertrykkelse som igjen vil blusse opp i en ny konflikt lenger frem.

Den universelle loven om årsak og virkning (også kalt karmaloven) vil underbygge videreutvikling av konfliktene p.g.a. mørk karma. (Møter man vold med vold avles det mer vold. Mørk karma).

Kjære venner. Vær generalenes skrekk. Nøytraliser karmabildet. Den sterkeste gjerning du noen gang kan gjøre, og den eneste, hvis du vil forandring, er, ”å vende det andre kinn til”.

Feighet, dumhet, overgivelse? Langt i fra. Intelligens, kjærlighet, fred. Dette vil være den utløsende faktor for en ny himmel og en ny jord! Hva pokker sloss vi for når vi egentelig ønsker fred?

Vi har startet debatten. Og det er dette som gjorde at jeg fikk slik sansen for Nyhetsspeilet: En fredelig arena for forskjellige meninger i fredelig sameksistens mellom kloke, kreative, selvstendige mennesker.

Fred

Jeg var ungdom i 60 åra da hippibølgen skyllet over verden. Make love, not war. Vi var barn av vår tid og gjorde det beste vi kunne men tiden for fred var ikke kommet.

Dagens bølge er mer voksen, mer erfaren, har mer oversikt. Vi er online. Jeg tror også at ”LOVE” har en annen klang enn det hadde for 45 år siden. Betydningen av ordet har også vokst i samklang med det evige, og inneholder mer sannhet enn noensinne. Kansje en liten justering kunne passe og mottoet blir: ” Be love, not war!”

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
0%
Opplysende
0%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
LilleVi
Tor Andreas LilleVi er født i 1948 og har tatt livet på pulsen lenge. Lever et foholdsvis tilbaketrukket liv i Lofoten etter 40 års reisevirksomhet over hele verden.Har arbeidet i mange år som healer og kunstner. Min store interesse er forandring av strukturene som vi ser styrer verden. Jeg ser også at det må skje på fredelige premisser.Vi må bruke speilet,så makta får speile seg. De klarer ikke å la være det. Fra hjertet Tor Andreas

Kommentarer

12 kommentarer på "Generalenes skrekk"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste