Du leser nå
Medias og regjeringens undertrykkelse av enkeltindivider i vårt samfunn

7 minutter lesetidMedias og regjeringens undertrykkelse av enkeltindivider i vårt samfunn

Kanskje er det ikke så dumt at foreldre og besteforeledre ofte leser eventyret om "Pinoccio med den lange nesen" til sine barn så de får et innsyn i hva de går i møte når de vokser opp og møter "døra" istedet for Pinoccio i dette lite humane byråkratietsamveldet vi lever under.

Jeg har stilt meg spørsmålet mange ganger: «Hva er vitsen med å engasjere seg for politikk eller gå inn i politikken når det viser seg at de politikerne man skal samarbeide med eller partier man eventuelt en dag skal møte «face to face» i stortingets lokaler driver dobbeltspill ovenfor sine egne landsmenn og attpåtil sine egne partikollegaer?

Jeg har spurt meg selv om hvordan et stort antall mennesker her i landet klarer å holde ut alle disse feilinformasjonene som vi daglig mates inn med gjennom de forskjellige mediakanalene her i landet.

Feilinformasjoner som inntil i dag har vært en medvirkende årsak til at mange mennesker i dette samfunnet enten er preget av stor indre usikkerfølelse, rasisistiske og fordømmende holdninger eller stor angst for å tørre å ta kampen opp mot urettferdigheter og menneskekrenkelser de som enkeltindivider er gjenstand og offer for i dette – våre politikere og media kaller « et demokratisk land med yttringsfrihet for alle!» For ER Norge i realiteten et demokratisk land med ytringsfrihet for enhver når vi tenker på alle menneskekrenkelser og menneskerettighetslover som har blitt begått og brutt av godtbetalte autoriteter innen stat og kommune, deriblant våre styresmakter gjennom årenes løp?

Og kan man som samfunnsborger i dette landet «ærlig talt» mene at ytringsfriheten tilfaller alle når vi ikke kan bortforklare det faktum at vårt samfunn består av et stort antall mennesker som har blitt slaver og ofre for medisin-industriens giftmedisiner, psykiatriens mange tvangbehandling- og stigmatiseringssmetoder, medias forskjellige manipulasjons skriverier og feilinformasjoner og det generelle maktapparatets kontroll og utskvisningmetoder?

Hvor mange bevis skal vi som mennesker i dette landet måtte ha før vi forstår at det demokratiet og ytringfriheten vi er oppfostret (oppdradde) til å tro på av våre forfedre, foreldre, vårt norske skolevesen, media og våre politiker ikke har så mye med virkelighetens verden å gjøre, der vi hver dag selv erfarer og ser at andre opplever store mennskekrenkende holdninger og handlinger fra maktautoritetene i dette kontrollstyrte byråkratiet.

Når media skaper samfunnskonflikt

Ta bare Dagbladets publisering av en grisetegning med «Muhammad» skrevet på grisen, som var nok tl å skape mistillitt og sterke reaksjoner hos et stort antall muslimer her i landet som har respekt for profeten Muhammad, som for dem var en viktig person de respekterer med hjerte! Her er noen linker som jeg synes det er verdt å klikke seg inn på for å forstå hvor langt media har gått i sin ytringesfrihet, en ytringsfrihet Dagbladets ledelse selv tok som «god fisk» som de mente bare dreide seg om en «bagatell» (fra deres side) som nok folk ville glemme etter kort tid!

www.dagbladet.no/2010/02/13/nyheter/debatt/muhammad-karikaturene/islam/10377363/

www.dagbladet.no/2010/02/17/nyheter/innenriks/politikk/muslimer/ekstremisme/10440329/

www.dagbladet.no/2010/02/17/nyheter/drapstrusler/innenriks/10440752/

Hvorfor jeg nevder dette, er fordi jeg synes det er skremmendes at media atter en gang bare kan ta seg til rette med sin egen ytringsfrihet som de selv vil, med full dekning bak seg, uansett om det de publiserer av direkte feilinformasjon og som skaper et feilinntrykk uttad og i tillegg er direkte menneskekrenkende informasjon for de det gjelder!

For det er nettopp dette som er en av de størte medvirkende årsakene til at vi i dag har et samfunn bestående av mye splid og hersk mentalitet, psykopati, rasisme, fordommer og hat mellom enkeltindivider og forskjellige menneskegrupper i vårt samfunn. Og verre vil det nå bli ettersom det foregår en hetse/heksedebatt inne på Dagbladets artikkel – kommentatorsider og andre avisers bloggsider som omhandler denne grisetegningen som har skapt mange sinte ansikter der ute!

Men det ser ut til at media kan tillate seg det meste, uansett om den feilinformasjonen som publiseres kan medvirke til at ett menneske eller flere mennesker ødelegges psykisk og fysisk og at vårt samfunn kanskje om ikke lenge vil ende opp som det reneste «blodbad» der man vil få oppleve kraftige sammenstøt menneskegrupper og mennesker imellom med forskjellige kulturbakgrunn og trosoppfatninger!

 

Dette er en farlig utvikling

Jeg mener denne regjeringen og regjeringer før denne burde ha stoppet for lengst, i stedet har de pusjet på med deres egen feilinformasjon/propaganda til oss som landets borgere som nettopp er den medvirkende årsaken til at vårt land Norge nå har blitt som en «tikkende bombe» det skal lite til for å utløses og som kan resulterer i at vi her hjemme kan få oppleve væpnet konflikt på nært hold!

Hvor kommer menneskerettigheter og advokat- bistand inn i bildet i saker som omhandler mediaovertramp?

Det verste som ofte skjer med mennesker som blir ofre for medias overtramp mot om dem, er at de ikke får erstatning og full oppreisning god nok men en symbolsk sum som jeg selv vil kalle et «fisebeløp» for «tort og svie» mens det istedet i mange tilfeller er advokaten deres som går ut med størsteparten av erstaningsbeløpet/summen. Jeg har selv opplevd det to ganger og vet at andre jeg har kontakt med har opplevd tilsvarende urettferdighet! Og dette viser jo igjen hva slag forskjellsbehandling det er mellom rik og fattig og autoritet og ikke autoritet her i landet!

 

Makten og ondskapens krefter har vist sitt sanne ansikt uttad en gang for alle og nå kommer resultatet av både media og våre politikers overmakt og feilinformasjon over lang tid!

Og Stoltenbergs Arbeiderpartipropagande «Alle skal med» eller de borgelige partienes valgpropaganda på you tube for å vinne velgere burde våre norske aviser for lengst omgjort til å bli: «Alle skal ned!» når de først skal presenterer et realistisk bilde av dagens Norge slik det er i virkeligheten !

http://www.youtube.com/watch?v=U9Ll0FW1LwE&feature=related

Bare hør på «pissepratet» Jens Stoltenberg kommer med i sin halvbrisne tilstand fra talerstolen han står ved, klikker du deg inn på you tube-linken under.

http://www.youtube.com/watch?v=AmvOccjod6U&feature=related

Jeg siterer noe av det han sier der: «Det er jo mange ideologier, mange religioner og mange kulturer som faktisk bruker en hel del god tid på å hedre det som var» sier en litt yngre Jens, uten tanke på at han og hans Arbeiderparti regjering ikke har hedret noe av Norges økonomiske verdier gjennom årene men istedet «flittig» vært med på å selge Norges verdier på billigsalg til utlandet!

Videre noterer jeg meg disse få ordene Stoltenberg i hans nonchalante tale:» vi startet altså rikt…» Ja, du kan så si Jens Stoltenberg og selv stille deg spørsmålet: «Hvor tok så Norges rikdom veien?» Og hvor stor rikdom har vi egentlig igjen her landet ettersom vi nå ser at vår land befinner seg i en stor økonomisk realkrise og du og dine partifeller plutselig får hastverk med å skrenke inn på det ene og andre som omhandler menneskers RETT til å overleve økonomisk og mentalt, deriblant ha RETT til å ha tak over hodet, RETT til til å få god nok adekvat helsebehandling og støtte til sine syke der hjemme og RETT til å slippe å bli tvunget ut I NAV sine midlertidige dårlig betalte jobbetiltak!

Jens Stoltenberg og hans rødgrønne regjering må da sitte med like gode løsninger som de har svar på hvorfor vi nå befinner oss i en stor økonomisk krisetilstand her i landet og hvorfor et stort antall mennesker nå gjør opprør? Gå inn på linkene her å gjør deg selv opp en mening! Og helt tilslutt:

Synes du at det er verdt at vi fortsatt sitter på sidelinjen og ser på at vårt land er i ferd med å ruineres både på det økonomiske og menneskelige plan eller skal vi forene oss i sammen allerede nå å sette en STOPP for denne ødeleggende politikken?

www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=576547

oesoreide.wordpress.com/2009/06/22/stoltenbergs-brutte-l%C3%B8fter/

www.dagbladet.no/valg09/blogg/pleym/2009/09/12/regjeringen-fortjener-ikke-gjenvalg/

www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=538050

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
67%
Opplysende
17%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
17%
Om forfatter
Lise Tollefsen Slembe
Lise Tollefsen Slembe TFT terapeut innen psykoterapi Leder for HULK (help for youth in serious lifecrises) NETTSIDE: http://www.hulk.no

631
Kommentarer

avatar
188 Comment threads
443 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
56 Comment authors
Balle ClorinFalcon2Q11UlvenMole Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
Lars-Roger Moe
Skribent

«Men det ser ut til at media kan tillate seg det meste…»
Så lenge de holder fingrene laaangt unna alt som kan minne om en vesentlig sannhet. Det er helt rimelig at frustrasjon, oppgitthet og politikerforakt tiltar i et land der politikere lyver fra talerstolen i landets nasjonalforsamlig og media desinformerer mer og mer for hver dag. Er det å undres på at Sofademokratene er et så stort «parti» som de er. Den dagen det går opp for dem til hvilken grad de har blitt lurt er det nok rom for nye koster på stortinget!

Ergon
Abonnent

Hehe. Godt du er optimist, Lars-Roger, men hvis du et øyeblikkelig tror at sofademokratene noen gang vil gjøre noe tror jeg du er overdriver. Forstå tror jeg derimot de kan gjøre, men handle?……ikke tale om.

Handling hører ildsjelene til og vi kan jo håpe at noen av de unge klarer å lage en grasrotrevolusjon ved hjelp av de nye tekniske hjelpemidlene vi idag har til rådighet.

bin Laden
Abonnent
bin Laden

Sofademokratene gjør det beste en kan gjøre i valg-uten-valg situasjon.
De BOIKOTTER stupid spill for galleriet.
Svært mange av dem gjør det helt bevisst til forskjell fra hurra-demokrater som gjør sin borgerlig plikt og legitimerer faen.

Sitte på sofa eller stemme MOT ALLE er det eneste riktige for å gjøre et kriminelt system illegal per definisjon.

sjokomelk
Abonnent

Nå høres du nesten ut som en fra Tjen Folket.

Monica Waade
Skribent

Hei Lise!
Ikke la deg lure ut på glattisen nå. :-) Enkelte aktører,de vet selv hvem de er og vi ser hvem de er, spammer kommentarfeltene her på speilet med innlegg kun for å provosere, det bidras ikke med noe konstruktivt fra den kanten. Ikke kast bort tida på de som vil stjele energien din, fortsett heller med det vi elsker deg for, din åpenhet, ærlighet, omtanke for andre osv., ikke la de som mangler dine verdifulle egenskaper ta dem fra deg. Lykke til videre Lise, vi er et team ingen kan ødelegge og du er en av oss!

Kort sagt om politikk hvor du fikk frem ganske mye i artikkelen din; Politikk er for å få folk til å slutte å blande seg inn i ting de har noe med.

sjokomelk
Abonnent

Den kommentaren var myntet på bin Laden, ikke på deg Lise.

Otto
Abonnent
Realdemokratiet
Abonnent
Loeg
Abonnent
Loeg

Loeg sier: Det er mange år siden jeg blev klar over hvorfor de unge som
blev valgt inn på Stortinget blev såp passive, og aldri sa noen ting–
Fordi at demåtte være enig og stemme på alt det som gruppa sa– ellers
så var det ut ved neste valg. Altså gruppetvang. Kan en kalle det for demokrati? Og lederne er styrt av pengemagnater som vet hva de vil.
Resultat er et kjempebyråkrati som krever store summer for å funger e
og disse blir tatt inn ved store beskatninger og avgifter. Ca 70% av vår ,lønn går til skatt.er.
Og hva får vi igjen for det-ingenting myndigheten får ikke til noenting. Skoler og sykehus forfaller, kirker ramler ned og de somm faller under fattigdom grenser bare øker.Arbeidsløshet og narko–øker. Og ungdom som kutter ut skolene øker fordi de blir redd for å gå inn i et system som skremmer. Det vi tjener mest på nå er olje og våpenproduksjon—–

Realdemokratiet
Abonnent

Det er nå ikke mye vi tjener på oljeproduksjonen heller. Tenk på et tall sa Jense mann – 4% ropte han. Og det er alt vi får ut av rikdommen.
Resten er nok tatt hånd om av Amerika mafiaen.

Det er ikke bare Lise som er frustert.
Det er opp imot 1,5 millioner velgere som ikke går til stemmeurnen
(ønskebrønnen ) når det er valg.

Demokratiet fungerer overhodet ikke.
Den siste jeg hørte som fra Stortingets talerstol definerte demokratiet vårt som, «Et representativt folkestyre» var Åslaug Haga.

Så er titusenkroners spørsmålet: Representativt for hvem? Folket eller Globalist flertallet i Storting, Regjering og Byråkrati?

Lars Rønbeck

daniel
Abonnent
daniel

http://www.youtube.com/watch?v=Or16rZ2xFoE
911 video fra wikileaks.
«911 how it was done«

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Økonomisk krise? Alt går til helvete? HVILKEN VERDEN LEVER DU I?

«Og selv ser jeg at mine egne familiemedlemmer ikke får hjelp god nok i deres sykdomstilværelse og som vanskeligstilte økonomiske situasjon!»

– Jeg har opplevd det motsatte. Vi har verdens beste sykelønnsordning, trygdeordning og ett særdeles bra helsevesen, om du sammenligner med verdens land og befolkning forøvrig, og den sammenligningen må du ta.
Alt av sykdom og økonomiproblemer jeg og min familie har kjent på kroppen, er blitt fulgt opp av den norske stat. Nav er en organisasjon med «startproblemer» , men en organisasjon som hjelper utrolig mange mennesker til et bedre liv. Kan du ikke se det?
Jeg brakk foten. Hva betaler jeg? Egenandel. Den norske stat fordeler skatten min ut på poster og jeg betalte på en måte selv.

De fleste går igjennom livet der man føler seg maktesløse, eller føler at de ikke får nok hjelp. De fleste er en eller annen gang i en økonomisk situasjon, der du har problemer, men staten kan ikke løse alt! Norge er et av landene i verden, hvor staten tar ansvar for innbyggerne. De følger oss fra fødsel til død. Og ja, det trenger ikke være negativt.

«og jeg selv sliter hver dag for å få de økonomiske endene til å møtes og samtidig kunne være der for familiemedlemmer som er syke.»

– Har du en plass å bo? Har du strøm? tv? bil? mat? Det er noe de fleste i Norge har. Du kan ha en årslønn på 600000 kr, men fortsatt slite med å få endene til å møtes. Spørsmålet er hvilken levestandard du har, og jeg tørr påstå, de fleste i Norge har penger og er ikke fattige.
At du sliter økonomisk er din feil, ikke Jens Stoltenberg!

«For det er ikke så forsbasket lett som denne Jens Stoltenberg mener det skal være å kombinere en heldagsjobb eller et flust med tilfeldige dårlig betalte halvdags-vikarjobber med sykdom og elendighet man har i sin egen familie.»

– Jeg og de fleste jeg kjenner klarer utmerket å kombinere heldagsjobb med sykdom i familien. Dette er ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. Mener du at du burde fått pengene kastet etter deg, mens du pleier evt syke i din familie? Da hadde Norge vært konkurs. Og alle hadde fått problemer. Vikarjobb? mange som finner det attraktivt. Feks under studietid.

«At mange mennesker her i landet ender opp som helt utbrente av å løpe som “strikkballer”# mellom sine syke der hjemme og til den hektiske jobben som venter dem hver dag, skjønner jeg utmerket godt.»

– Selvfølgelig kan jobben være hektisk. Det er en jobb. Du kan ikke ligge på en sofa i 7.5 time, og få 22000kr netto. Mange blir utbrent, men dette er ett utrykk jeg ikke liker. Før var man sliten, nå er man utbrent. Før hadde man vondt i halsen, nå har man influensa. Et resultat av at vi har det meget meget godt her i Norge. Så alt har selvfølgelig en bakside. Men igjen. Eget ansvar, ikke staten eller Jens Stoltenberg!

Til slutt.
Vi lever i et demokrati. I ett demokrati tar prosesser tid. Jens Stoltenbeg kan ikke løse landets problemer med ett pennestrøk. Vi bor ikke i EVENTYRLAND. Og gi våre politikere skylden for alt som ikke er bra i folks liv, er en så stor ansvarsfraskrivelse, at jeg blir kvalm.

Alt kan bli bedre,men det betyr ikke at alt er rævva!

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Jeg glemte å nevne utdanning. Sammenlign det systemet med hva de har i resten av verden. Case closed.

RonY
Abonnent
RonY

~ Synes du at det er verdt at vi fortsatt sitter på sidelinjen og ser på at vårt land er i ferd med å ruineres både på det økonomiske og menneskelige plan eller skal vi forene oss i sammen allerede nå å sette en STOPP for denne ødeleggende politikken? ~

Vel, når det gjelder det økonomiske mener jeg at vi bør tenke på og rekonstruere hele «Betaling – Byttehandel» konseptet. Skal vi først forene oss og sette en stopper, må vi forsikre oss om at korrupsjon ikke kan oppstå, såfrem til at dagens «struktur» er som den er, ser det lite lyst ut. Som du også nevner selv: -Rik Versus Fattig- en problemstilling som gir en minioritet makt og majoritet undertrykkelse. Og det er ikke bare der det stopper, faktorer som frykt, ondskap, hevnlyst, egoisme, deprimerte, hatfulle og kaos skapes, i alt fra media til dialoger mellom kollegaer som har sin fulle fokus på og være mest passende for dette samfunnet.

Når det gleder det menneskelige plan tror jeg vi har en fin utfordring som bare venter på og bli utfordret. Og jeg tror det er mer en bare vårt land, jeg tror det er vår jord som er under trussel fra den ledende makten.

Politikken idag for meg ser mer ut som et spill, som kun kan vinnes av de som har mest resurser, og som ikke er en trussel for agendaen.

Men en ting har vi, som de aldri vil få. Viljen til og spre sannhet, viljen for rettferd, og vi er så og si hele befolkningen. Vi må bare rope så høyt at vi vekker resten som sover. Vi har alle vert igjennom en fase, hvor ilden i oss tendes og informasjonen bare suges inn og vi føler oss bare mer og mer engasjert. Så JA Lise la oss en gang for alle få en slutt på dette tullet som bedrives idag.

Realdemokratiet
Abonnent

Hei RonY!

Les denne artikkelen fullt ut.
Den ligger absolutt innenfor ditt interessefelt:

Penger, Makt og Din Framtid

Lars Rønbeck

arifkarim
Abonnent
arifkarim

Bla bla bla. Karl Marx osv mente det samme. Men historien har vist; ingen kan utfordre kapitalisme uten å lide… :D

Realdemokratiet
Abonnent

Kjære arifkarim!

Avmakten har vel ikke krøpet helt inn i margebeinet på deg, slik at du har resignert og gitt opp?

Lars Rønbeck :-)

arifkarim
Abonnent
arifkarim

Jeg gir opp kampen mot illuminati, den dagen dere ser dette «øyet» vekk fra min «avatar»…. ;) Har alltid på lyst å ha den foran meg, slik at jeg aldri glemmer hvem som er menneskehetens største fiender… :)

Trinity
Abonnent
Trinity

Takk for at gode mennesker finnes. Det er godt å se mange av dere her, dessverre jobber NWO kreftene på ekstra hardt akkurat nå, med det motsatte, å hindre mennesker som ønsker gode forandringer, å komme til orde. Vil ikke gå i detalj, men bare vær oppmerksomme, se rundt dere osv, dere vil oppdage at kontrollsamfunnet strammer grepet veldig i disse dager. Mange har merket problemer med sin mail, nettforbindelse osv, overvåkning, kontroll og registrering aksellererer enormt akkurat nå, på området ytringsfrihet. Er lei for å si det, men det går i feil retning, på tross av den gode jobb mange av dere gjør her, kanskje nettopp pga den. Det snakkes om lisens for å kunne poste noe på internett, og vi ser kontrollen øke i praksis på mange måter rundt dette nå. Ser litt bak kulissene og følger ellers aktivt med,dessverre ser det mørkt ut. Er glad så lenge jeg ennå kan lese hva smurfen, JJ, Armin, Singoalla, Lise og dere andre skriver, men tar det ikke for gitt at det vil vare, når jeg ser hva som skjer bak kulissene og rundt meg nå, og rundt Lise, forstår jeg. Gode folk, ser hva som skjer, håper jeg. Flere har kommentert at det har vært stille, etter alt styret rundt svineinfluensa gav seg, og man har lurt på hva som skjer, vi ser vel litt av hva de holder på med nå.

Når Nyhetsspeilet har valgt å utestenge en person som ødelegger, er det toppen av frekkhet å komme inn igjen slik, uten noen respekt for dette, og ødelegge alle muligheter for debatt rundt innholdet i Lises artikkel.

HanKan
Abonnent
HanKan

Utdanning???? Skolesystemet i Norge er en boks som hindrer mennsker og utvikle seg til det egentlige jeg, men barn blir påkrevd og bli den politkerene har bestemt at de skal bli. Privatskoler skal jo forbys, mange privatskoler har de allerede feid av banen, for de underviser jo om ting som er politisk ukorekt. Allternative og Kristne skoler som underviser om Åndelige ting, blir jo tatt i fra Lisensen til og undervise, Jeg har møtt mange barn som går på Privat skoler som lar barnets tallenter og drømmer få utfolde seg mye av undervisningen lar de barna få frihet til og utvikle seg etter det som ligger for hver enkelt. Man kan se en helt annen holdning mellom lærere og barna på skolen, de har en helt annen kultur nå det gjelder og ta vare på hverandre og Rose hverandre.
Barn som var skoletapre og ble sett på som bråkemakre og giddeløse ble forvandlet til kreative annsvarsbeviste individer. Kansje kan mye av «ADHD og Problembarn» få en helt ny forandring som ligger til dems egentlige jeg.
Lærerene har en holdning som er basert på Trygghet og tillit. I det offentlige skolen får du kun tillit etter og gjort deg fortjent til det.
Da kan jeg si, hvis du vil gjøre et ekspriment, Ta den værste bråkemakeren i en klasse, gi han/hun en ansvarsfull oppgave, gjerne det og kansje få organisere en gruppe, eller ha annsvar for noe økonomisk, Da får du nok fort oppleve en elev som vokser med sin oppgave og tilliten du har vist vil forplante seg dypt, Og adferden til barnet vil dempes og ansvarsfølelesen for seg og andre vil bli fra og være den som mobbet til og bli den som tok vare på elever rundt seg og giver gleden var stor.
Så min drøm er og få se et helt nytt skolesystem som blir tilrettelagt mere etter barnas behov og tallenter, og ikke putte dem oppe i den berømte Pink Floyd kverna og bli en borger uten egne meninger, men styrt av Feil tolkede historier og statlig og krav som de skremmes til og bli en lydig hund for staten som ingen får kritidsere eller ha andre meninger, feks de barna som ga ut bosjyrer ang. skadevirkningene i vaksinen for Svineinfluensa
Du tenker kansje at de barna ikke lærer noe når de kaster bort så mye av undervisningen til det, men da kan jeg fortelle deg at de skolene har faktisk noen av de høyeste snittkarakterene i landet på de teoretiske fagene.
Hvem kan bestemme om jeg vil oppdra mine barn etter den krisnte tro, eller Rudolf steiener sine visjoner, eller bli tvunget til og sende dem på off. skoler som påtvinger dem en kommunistisk tankegang, der egoet, og jantelov styrer, der ingen har lov til og skille seg ut.Jeg krever min Rett til og la mine barn få gå på den skolen vi øsnker. Politkerene i dette landet skal ikke få si hva som er best for mine barn.

Ingunn Sigurdsdatter
Skribent

Dette er nettopp det strategiske spillet: å oppdra oss til grenseløs takknemlighet hvor vi anlegger det komparative perspektivet og sier at «ja, men se på alle andre så mye verre de har det, vi har jo alt vi trenger». I karikert form, er det noe av den samme retorikken Castro bruker for å skape den rette takknemlige spiriten på Cuba «ja, for hvor mange har ikke utdanning og hvor godt helsevesen har vi vel ikke» i et samfunn som bærer alle karakteristika av å være et reinspiukket diktatur. En psykopat vil også anklage sine nærmeste for ikke å sette pris på gullburet de må leve innenfor den rammen av kontroll som en psykopat ofte vil legge opp til.
Jeg er IKKE takknemlig, og jeg betaler ikke min skatt med glede. Og jeg har sett de mest groteske eksempler på hvor dysfunksjonelt byråkratiet ofte virker, og hvor dehumaniserende det virker-både for de som jobber innenfor systemet og som er redde for å miste jobbene sine, og for de som mottar en eller annen form for veiledning eller støtte.
Selvfølgelig vil et land med så enorme naturressurser som vårt, ha en viss grad av funksjonalitet og av tjenester-det skulle da bare mangle. Problemer er, slik jeg ser det, at jeg med glede skulle avstått fra brorparten av tjenestene: den manipulative opplæringen/utdanningen som opprettholder et verdensbilde basert på de mest fantastiske illusjoner, statens minusiøse regelrytteri og pedanteri som gjør det til et mas å starte eget firma/drifte noe som helst, forsvaret som er delaktig i massedrap verden over hvert år i forskjellige områder, den vettløse forvaltningen av det som faktisk har utgjort et verdimessig fundament:industrien, helsevesenet med sin vekt farmakologi og skolemedisin og forakt overfor og naærmest forbud mot naturlige metoider for helbredelse, et kostnadskrevende og tungrodd byråkrati som føles som en klamp om foten for enhver frie utfoldelse, overvåkningen fra helvete, et gjennomkorrupt massemedia -ja, hva ville jeg gjerne beholde ved landet vårt: den fantastiske naturen, de vidunderlige menneskene, vår egen kreative og selvoppholdende kraft-vår arv i form av ressurser som vi er satt til å forvalte hensiktsmessig og bærekraftig.

Realdemokratiet
Abonnent
Loeg
Abonnent
Loeg

Takk for svar på mitt innlegg– Først til Realdemokratiet–der er jeg på linje
og helt enig. Dere kan regne med min stemme der.
Til mister Oslo kan jeg si at han kan bare ta seg en tur rundt i sin egen by
og se hvorledes de lever de 4000 uteliggerne der. Mr Oslo kan jo prøve
en natt sammen med dem.
Jeg har ingenting å klage på– har både hus og bil. Men jeg har barnebarn
som forsøker å studere i leiligheter til 5-6000 kr .pr.mnd. Og kan være så
uheldig å falle av noen stoler, og klarer ikke å komme op igjen.
Men de av Mr.Oslos myndigheter har ikke noe problem med å sende
våre ungdommer til Afganistan for med tvang å innføre frihet og demokrati,
når U.S,A komanderer. Det koster i milliard pr år, men å drive noen syke
hus i Norge volder store problemer.

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Det er trist med uteliggere i Oslo. Selvfølgelig. Poeng? Har vi ikke det perfekte samfunn? Det at de er uteliggere, kan det være mange grunner til. De kan være narkomane, de makter ikke å holde på en kommunal bolig, de får ikke hjelp, de vil ikke ha hjelp, eller de bryr seg ikke. Ikke vet jeg. Mitt poeng. Det finnes ikke det perfekte samfunn. Hva skal staten gjøre? Gi dem penger?, tvinge dem til behandling? ( da hadde det blitt ramaskrik på speilet ) eller har du noen konkrete forslag? Tviler på at det er 4000 uteliggere i Oslo, og igjen…..sammenlign med resten av verden. Til syvende å sist, om jeg skal være kynisk, så velger du å være narkoman/uteligger.

5000-6000kr ? Da bor de i Oslo eller en «dyr» by, og det er ingen menneskerett å bo i feks Oslo by. Jeg levde på studielån og deltidsjobb når jeg studerte. Hadde lite penger, men tak over hodet og mat. Ca 7000kr pr mnd i inntekt, som skulle dekke alt. Igjen. Ansvarsfraskrivelse! De fleste studenter i Norge har det meget bra, og by the way. I Norge får vi studiestøtte, gratis skolegang(høyere utdanning) og muligheter de fleste ikke har. Ja, det er for dårlig…øh.

Norske myndigheter sender ingen norske ungdommer til Afghanistan med tvang! Latterlig påstand. Alle som «der nede» er vervet. Selv har jeg en nær venn som er i Afghanistan, og han ble ikke puttet på flyet av Stoltenberg!

Killuminati
Abonnent
Killuminati

“Soldiers are dumb, stupid animals to be used as pawns for foreign policy”.
– Henry Kissinger

Jammen hadde han rett. Stakkars mødre som sender sine sønner ut til en krig som de tror skal fremme rettferdighet, moralske verdier og demokrati.

De som fortsatt tror at USA er i Afghanistan for å skape «demokrati», burde lære seg litt om EKTE historie, og ikke den manipulerte versjonen i dagens skolebøker.

Går siste året mitt på videregående, og har rystet to lærere ut av komfortsonen. Det var ikke lett, men politikk og menneskerettighets lærerern min ble enig med meg at dagens globaliserte samfunn ikke er veldig ulikt kolonitidene. Bare at idag, kaller vi et land demokratisert når de gjør som vi ber om, og vise-versa.

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Ganske enig i den refleksjonen.

Ergon
Abonnent

Bifaller, og selv SV er idag tilhenger av både NATO og korstoget i sentralasia. Media er som helhet det samme.

Ellers synes jeg Lise tar opp en del forhold som politikerne burde se over en gang til. Under fasaden om Norge som verdens beste land skjuler det seg mye stygt som har fått litt fasademaling. Stå på videre, Lise.

Mens jeg er inne på en artikkel du har skrevet, Lise, så lurer jeg på hvordan det kan ha seg at det blant bidragsytere her inne finnes tre forskjellige minigrupper som kalles seg for politiske partier uten at noen av dem klarte å stille en eneste skarve valgliste på beina i fjor høst?

Det er ikke noe rart at man ikke kommer noen vei når man splitter ressurser på den måten.

bin Laden
Abonnent
bin Laden

Hvilken skole går du på?
Selv elever på grunnskoler er klar over hva leiemordere fra NATO-banda-land drives av når de verver seg.
Disse elevene oppgir helt konkrete beløp som er nok for lånfri kjøp av ettroms pluss en bil, hvis heldiggrisen kommer helskinnet tilbake til grisemamma si.

BelzeBob
Abonnent

Men snart blir det tvang: vil du kjøre bil? Dobbel pris. Flytur? Dobbel pris.
Men selvfølgelig, vi skjønner jo ikke at vi må redde Gaia og at dette er for vårt eget beste.

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Til info: Drivstoff til bil og flyreiser er billige i Norge, med tanke på inntekt.

Uenur
Abonnent
Uenur

Gjennomsnittsinntekt i Norge pr nå,er vel rundt 250 000,og mtp prisnivået,og at det er ganske mange som er SVÆRT rike i landet,så tror jeg det neppe stemmer med kartet å si at vi har god råd her i Norge.Det betyr at det sannsynligvis er veldig mange av vanlige mennesker som ligger i 100/150 000 kr sjiktet,og da er det ikke billig å forflytte seg i dette land lenger,ei heller å ete.Å holde seg med hus eller leilighet er en stor prøvelse om dette er alt man tjener.
Hvorfor er det så slik? Middelklassen holder sakte men sikkert på å bli «nedbygd»,og akkurat det er det sterk interesse for å få til blandt elitistene.
Et land bestående av rike og fattige er langt enklere å styre enn et land bestående av rike,middelklasse og fattige.Middelklassen utgjør den aller største trusselen overfor de rike elitistene.Det er også i midelklassen du vil finne de fleste skarpe hjerner. Er du fattig,er det begrenset hvor mye «skade» du vil kunne gjøre.Jeg tror derfor vi vil få se en rask nedgang i middelinntektene i Norge.

Realdemokratiet
Abonnent

Spesielt ikke når de unnlater å informere om alternativ energi.
De sitter med nøkkelen – midt i hånda – til sin egen skapte klimakrise.

For alternativt kan vi jo begynne å kjøre på Hydrogen.
Resultatet etter forbrenning blir kun vanndamp.

Hvor mye vannkraft må til for å produsere nok hydrogen som driver alle våre forbrenningsmotorer her i landet?

Det er et regnestykke jeg skulle likt å se.

Lars Rønbeck

Uenur
Abonnent
Uenur

Med tanke på at den første fungerende (kjente?) hydrogenmotoren ble konstruert og offentliggjort på 60-tallet,,,,så hvorfor har intet skjedd.
En pensjonert ingeniør fra (mener å huske)fra Toyota,leverte den første patentsøknaden på en hydrogenmotor. Med unntak av en notis i avisene den gangen,så hørte ingen fra ham etter det. Kanskje naboen kjøpte patentet av ham..Hø-hø..

Realdemokratiet
Abonnent
Forsker
Abonnent
Forsker

Forbrenningsmotorer er for lengst utdatert, nøkkelen er kald fusjon, men den teknologien får ikke verdensbefolkning se før vi har gått den betingede teknologiveien.

Forsker
Abonnent
Forsker

Frihet til å bevege seg er alltid en av de første godene som forsvinner som dugg for solen i et diktatorisk regime, man skal ikke kunne flytte seg fra A til B uten tillatelse fra storebror. Norge i 2010; Er du underlagt nav regimet? Beklager, du har reiseforbud. Beklager slik er regelverket.

Ja, for du visste kanskje ikke at malen for hvor alle verdens land skal legge listen blir satt av Kina? FNs mønsterland. Dit beveger vi oss nå, sakte men sikkert, med FNs velsignelse hvor Norge opptrer som mønsterelev. Kina som har blitt en råkapitalist som holder folket som slaver, slaver dere. En dag kommer deres barnebarn til å stille dere spørsmålene, hvorfor gjorde dere ikke noe? Hvordan kunne dere la det skje?

Historien har en tendens til å gjenta seg med jevne mellomrom – de første symptomene dukker opp. Så merkelig de folkevalgte plutselig oppfører seg, verdens ledere opptrer som klovner, det sprer seg som en kreft over hele jorden, restriksjoner i form av et stadig mer bissart lovverk blir vedtatt under nesetippen din og før du vet ordet av det har du kanskje brutt tre fire lover i løpet av en dag uten at du tenker spesielt over det selv.

Økonomisk blir det heller ikke bedre fremtidsutsikter når boligpriser stiger raskere enn generell lønnsvekst, sunn mat er ikke å få tak i. Så, når du er så fysisk og psykisk utmattet at du ikke lenger ser dine arme råd, og kanskje litt lenger, utpeker dine folkevalgte etter en lang periode med demoniserende propaganda noen som skal unngjelde for all elendigheten. Det være seg politisk ukorrekte, eldre, folkemasser eller hele folkeslag. Så lenge den skjulte hånden kan fortsette å dra i trådene spiller det ingen rolle hvilken vei dukken danser. For vi orker ikke lenger fokusere på hvordan vi havnet i uføret og tar gledelig i mot «redningspakken» .

Tro ikke et sekund at vi kommer til å få en annen skjebne så lenge vi lar andre enn oss selv ta egne valg, valgene som påvirker ditt og dine brødre og søstres liv.

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

En ting til Mr Loeg.
«men å drive noen sykehus i Norge volder store problemer».

– Norge har høy standard på sykehus og legevakt. Norge har ikke store problemer med akkurat det punktet. Innlagt på sykehus 3 ganger selv, og kjenner titalls som også har vært innlagt. Topp service og oppfølgning. Om du mener vi har store problemer med sykehusene, bør du igjen, sammenligne med andre land på planeten vår! Det vil alltid være noen som opplever at tink ikke funker, men det betyr ikke at det er store problemer. Takk.

Uenur
Abonnent
Uenur

Etter forholdene så fungerer norske sykehus greit nok.Målt i mot amerikanske sykehus er de rene velferdsinstitusjoner.De langt fleste ansatte ved norske sykehus mener absolutt intet vondt,og gjør det de greier for pasientene.Problemet er at nordmenn er usedvanlig syke,og hvorfor de er det kan man lure på.Det er også for lite ansatte,og behovet for ansatte vil garantert øke.Det sitter nå bedriftsledere og leder sykehus de fleste steder.Da må det gå åt skogen.Ved noen sykehus,som bla.i Tromsø sitter det en lege ved roret,og der går det adskillig bedre.
Det man bør sette fokus på er hvorfor folk gjerne blir sykere etter et sykehusopphold enn nødvendig,og i sin tur hvorfor legemiddelindustrien fortsatt får lov til å sponse enkeltleger med all verdens frynsegoder.

Quark
Abonnent
Quark

Ironisk nok er denne tråden et eksempel på at vi har en god del ytringsfrihet her i landet. Prøv å omtale statslederne på samme måten i de fleste andre land i verden.

Ellers prøv å gjøre noe tilsvarende med muslimsk tro som Serrano gjorde da han viste et bilde av et krusifiks senket i urin på Stenersenmuseet i 2000.

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

arifkarim sier:
18. 02. 2010 klokken 21:28

Ja, vi har det flott i Norg, vi. Skatter og avgifter, feilslått skole og helsepolitikk. Stor arbeidsledighet, dårligbetalte jobber, konstant prisstigning. Livet i Norge for en vanlig mann i gata er et mareritt, med mindre du sitter i armekroken til eliten!

Om dette er seriøst skrevet, så er det ikke verdt å kommentere.

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

arifkarim sier:
18. 02. 2010 klokken 22:23

Nei, NAV-kurs er bare den medisinen staten har funnet opp for å kurere den stigende arbeidledighetsbølgen her til lands. Folk med helt ulike bakgrunn, utdanning, alder, yrkeskarriere blir sendt til “samme” Nav-konsentrasjonsleire, der testobjekter blir systematisk “trenes” opp for å skrive CV, jobbsøknader og annet tull. Ja, du får 290, kr dagen for enhver meningløsdag du tilbringer deg ved nav-helvete. Men er det verdt det?

Unnskyld, men hvilken verden lever du i? Dette må være det latterligste jeg har lest på år og dag. Hadde det ikke vært for at det var så tragisk, så hadde jeg ledd meg ihjel.
Cv og jobbsøknad er tull? Nav-konsentrasjonsleir? Faen mann. Er du full?

arifkarim
Abonnent
arifkarim

Sorry mann, jeg drikker ikke…..

o
Abonnent
o

Mr Oslo,
Ikke gi meg dårlig samvittighet fordi vi er født inn i dette livet her i Norge !
Klart har våre formennesker gjort et solid forsøk for å skape et «rettferdig» livet for meg i dag !
SIden jeg har arvet Deres ærefulle bidag, gir dette Ingen rett til å Passivisere meg !
Norge er et fantatisk land å bo i ! Men det er da så uenderlig mye bedre vi kan få til !
Det er noe som kalles Magefølelse ! Det er en rettferdighetsmåler ! Begynn å lytt ekstra til denne ! Hver gang det begynner å knytte seg der, skjer det for en grunn!
Har Du et arbeid der denne følelsen blir trigget gang etter gang ? Som oftes tjener man mest penger i akkurat disse yrkene ! Folk flest fikser oppgaven med å kvele og undertrykke dette Gulroten gir tross alt visse økonomiske fordeler hva ? Eller ?
Kast deg uti Livet ! Begynn å Lev ! Det er et tøft valg, men så fantatisk spennende ! Og tenk , her i Norge har Du muligheten til dette akkurat nå ! Det krever noen mnd med redusert inntekt , men er da virkelig penger Alt her i Livet ?
Dårlig magefølelse får man når har utnyttet et annets menneskes friheter ! Og det er knallhardt å faktisk Innrømme dette ! Lag på lag med fornektelse.
Det krever MOT å bli tro med seg selv ! Er Naivt å være Tro med Seg Selv ? Er det naivt å åpne hjertet sitt og begynne å gi ? Er det naivt å tro man kan varme andre fortvilte sjeler ?
Det er Ingen som har Rett til å gi Deg dårlig magefølelse ! Det er essensen av menneskeretten Din ! Å svelge Kameler , nei takk folkens ! Tøy strikken din, men enten så sprekker den, eller så smeller den like hardt tilbake til utgangspunktet
Som regel holder det en god varm klem ! Og et Smil :)
Det er en Magekurator med uante Krefter ! Start med Det !

LEV VEL !

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Jeg har et fantastisk liv. En utrolig gøyal jobb, god økonomi, herlige venner og en familie som alltid er der. Tror ikke jeg kan få det mye bedre, da jeg alltid har et godt humør og fine dager.

At jeg har det knallbra, betyr ikke at jeg ikke kan diskutere:)

o
Abonnent
o

Gratulerer !
Ta ikke innlegget mitt personlig ! Det var ment som en generell respons på noen av dine innlegg ! Og et innspill på en generell holdning blant alle de heldige !
Du vet så godt hvordan det er å leve et godt liv ! Jeg skjønner at mange her inne på nyhetsspeilet kanskje fremtrer på en litt negativ og delvis en ukonstruktiv måte. «Vi mot «De» (makta)
Men for Oss som har opplevd urett på kroppen, så skapes det en desperat argressjon. Håpet er så langt unna ! Vi ønsker å bedre situasjonen for medmennesker, og ofte er det så enkle grep som skal til, men så lite politisk vilje.
Men det er så lett å falle i forsvarsposisjon, sette ut piggene. Jeg gjør det gang på gang selv. Det er helt naturlig. Vi begge mener vel godt for våre medmennesker !
Så en god klem til deg Mr. Oslo ;)
Og akkurat Vi som er å heldige som lever verdige liv har et ansvar for å spre denne gleden til alle de som ikke har den ?

Mr Oslo
Abonnent
Mr Oslo

Takk for det :)

BelzeBob
Abonnent

Yes. Viktig å være positiv. Og tenke for seg selv. Ikke være sau i noen flokk.

BelzeBob
Abonnent

Mullah Krekar kan få en fallskjerm. Og få valget mellom å bli sluppet ned over Afghanistan
Zimbabwe eller
Papa Ny Guinea.

BelzeBob
Abonnent

Quark sier:
18. 02. 2010 klokken 20:01

Ironisk nok er denne tråden et eksempel på at vi har en god del ytringsfrihet her i landet. Prøv å omtale statslederne på samme måten i de fleste andre land i verden.

Ellers prøv å gjøre noe tilsvarende med muslimsk tro som Serrano gjorde da han viste et bilde av et krusifiks senket i urin på Stenersenmuseet i 2000.

————————— Yes. Selv syns jeg det er forferdelig at Sionistene (selv er de Talmud-tro Jøder mange av dem) skal pisse på alt som er godt og hellig. Pisse på Jesus Kristus. Jeg holder helt med de to svenskene som ramponerte denne utstillingen når den var i Sverige. Selvforsvar kaller jeg det.

—-Yes. folk her på NS elsker å forsvare muslimer. dessverre skjønner de ikke at om muslimene får bestemme er det over og ut med alt som ligner på ytringsfrihet.

o
Abonnent
o

ååååå så sint Belzebob . . . ;)
Kom til meg ! Jeg kan trøste deg :)
Så skal vi snakke med de dummingene i morgen !
Sånn ja lille Belzeboben min :) åhh
Sov godt !
ok?