Samfunn
Du leser nå
Det Norske Samfunnets Ortodoksi
Skrevet av
J.Johansen28. 02. 2010
BibleCode2
9470 5490 66

Det Norske Samfunnets Ortodoksi

Av J.Johansen28. 02. 2010
Tilfeldighetsteoretikere opplever sin renessanse i dagens samfunn. Men har de rett?

Mange mener at alt trist og leit som hender i verden er basert på tilfeldigheter. De kalles Tilfeldighets Teoretikere. De henviser all elendighet til tilfeldighetenes spill. Det er aldri noen som skaper elendigheten. De vil ha bevis. Bevis som selvfølgelig de som står bak elendighet, selvfølgelig er lur nok og har makt nok til å sørge for blir destruert eller ikke etterlates. Og dermed for de som kalles Konspirasjons Teoretikere aldri er fullt ut mulig å fremskaffe. De må ofte basere sine antagelser på indisier.

Disse på nedlatende vis ofte kalt såkalte Konspirasjons Teoretikere, kaller ofte seg selv for Konspirasjons Forskere, og mener de går frem på litteraturvitenskapelig og vitenskapelige måter og benytter metoder innen statistikk blant annet, for å finne sannsynlighetene for at elendighet virkelig ikke er tilfeldigheter, som Tilfeldighets Teoretikerne hevder, men at det er planlagte og utførte operasjoner av skjulte nettverk av mennesker som søker å berike seg selv eller annet, samt for å finne indisier og beregne indisienes sannsynlighet for bekreftelse av deres arbeidshypoteser.

Media som premissleverandør for ortodoksien

Mange mener at media har blitt bare formidlere av maktens ene rette sanne lære. Mange mener å ha opplevd at deres meninger ikke blir satt pris på, og tillates å få komme frem i den offentlige diskursen. Dette er i tilfelle det er riktig til stor skade for vårt demokrati. Blant andre George Orwell hadde observert disse mekanismer.

På ethvert gitt tidspunkt finnes det en ortodoksi, et sett av ideer som man antar at alle rettenkende mennesker aksepterer uten å stille spørsmål.  Det er ikke direkte forbudt å si dette eller hint, men det er ikke noe man gjør.  Alle som utfordrer den herskende ortodoksi, oppdager at de bringes til taushet med forbausende effektivitet. En mening som går på tvers av det som er moderne, får nesten aldri en fair behandling, verken i den populære presse eller i de intellektuelle tidsskrifter.
Kilde/Forfatter: George Orwell

En av Nyhetsspeilets observante  lesere og mest aktive bidragsytere sier det slik her:

«Avisen [Dagbladet] er politisk styrt og det er debatten også, bare dem “rette” kommentarene blir stående sånn at allmenheten som leser bloggene skal tro at dette er snittet av det folk mener om den og den og den saken.»
Smurfen

Om smurfen har rett, så om leserne kan samle hva slags tema som blir slettet (gjerne kopi av det slettede innlegg) og sensurert hos mainstream media i kommentarfeltet under, så vil det etter hvert danne seg et veldig klart mønster, som kan ved vitenskapelige statistiske metoder, påvise at der virkelig er en agenda hos mainstream media, som noen av våre lesere mener finnes.

Akademias manglende skepsis

Noen innen akademia er også veldig skeptisk til mange ting våre lesere er opptatt av. Akademia som skulle forske, og være vitenskapsfolk, uhindret av makten, skulle forske – sette sammen bitene av beviselige sannheter og konkrete tall og data, på omsorgsfull og ansvarlig måte, etter strenge vitenskapelige prinsipper og etiske normer, skulle de i teorien komme frem med sine funn – for almenhetens beste, og ikke til beste for noen elitære miljøer, eller for det miljø som bevilger dem penger; det politiske miljø. Det er ikke politikere som betaler deres lønn, det er hvermannsen.

Der er også egne statsbetalte akademiske miljøer som driver en ‘krig’ mot Nyhetsspeilets leseres form for skeptisisme. Hvorfor er det også slik at påståtte skeptikere, aldri er skeptisk til hva Nyhetsspeilets redaksjon og lesergruppe er skeptisk til? Hvorfor er aldri disse ‘skeptikere’ skeptisk til makten og mainstream media, og aldri tar opp utidig maktutøvelse som del av sin skeptisisme?

Har det noe med at de er betalt av det offentlige, og de er utdannet i den ‘ene rette lære’ om hva skeptisisme er av det offentlge?

Takk til Jan Aage for funnet.

PS: Nyhetsspeilet er politisk og religiøst helt uavhengig. Nyhetsspeilet mottar overhodet ikke offentlig støtte, slik at Nyhetsspeilet ikke trenger å ta hensyn til det offentliges krav til dem som mottar støtte. Nyhetsspeilet er ikke reklamefinansiert, slik at de ikke trenger å ta hensyn til annonsørene heller. Nyhetsspeilet baserer hele sin eksistens på gode menneskers finansielle støtte, som med det har sagt ifra at de ønsker Nyhetsspeilet som et alternativ i Norge.

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Om forfatteren
Profilbildet til J.Johansen

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas”.............................................. Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013............................................................. "Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel ........... Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk: Facebook http://www.riksavisen.no/ http://www.dissident-net.info
66 Kommentarer

Skriv en kommentar

Send meg varsel om:

Sorter på:   Nyeste | Eldste | Flest stemmer
Profilbildet til Singoalla
Medlem
5 år 8 måneder siden

Var våken og der kom du med en god og treffende artikkel JJ. Så får jeg jomfru-kommentaren iher om ingen trykker på «lagre» knappen før meg..

Spørsmålene du stiller i artikkelen, er svært relevante og veldig apropos til siste dagers hendelser her inne. Svarte akkurat et annet sted, der en leser som virker både oppegående og seriøs etter min mening, men bak et nick og uten bilde, kommenterer fornuftig men betviler at trollene som herjer og bedriver sin agenda med å sverte spesifikke temaer eller personer her, har noe som helst organisert eller betalt bak seg, men kun er noen som leker seg tilfeldig, jeg forklarte at virkeligheten fortoner seg svær svært annerledes, for oss som har skoen på og vet hvor den trykker.. mange «vanlige» folk tror sikkert at det er slik ting er og det er også meningen, men de som sitter på reell info som maktfolkene ikke vil ha ut, vet bedre, og det er ikke noe vi tror, men noe vi opplever på kroppen og erfarer daglig. Livet blir sprøtt og det høres sprøtt ut når vi snakker om det, det er meningen også, så kan man stemple oss, spre ytterligere rykter og desinfo, kanskje få lagt oss inn eller noe slikt.. virkeligheten kan bli verre enn en skrekkfilm.

Det du skriver om ortodoksi er også korrekt, jeg har hørt at et såkalt «vitenskapelig faktum» i dag har en levetid på gjennomsnittlig 1,5 år.. likevel sverger mange sin tro og livsanskuelse til den såkalte «vitenskap» som i dag er ortodoksien.. til tross for stadige revideringer av fakta i takt med ny oppdagelser og til tross for at vitenskapen kun forholder seg til materien og ikke til hva som eksisterer på andre nivåer og dimensjoner i mennesket og utenfor, iallfall sjelden. Det blir mest fysikk, fysisk og materie, og…  Les mer »

Profilbildet til bin Laden
Medlem
5 år 8 måneder siden

Det var godt forslag, Singoalla, å kreve innsyn i bruk av skattepenger, men du vet jo selv at faens marionetter vil blåse bort slike krav med dekke av «taushetsplikt» og «rikets sikkerhet».
Svein Sjøberg (http://folk.uio.no/sveinsj/) viste et diagram på sitt foredrag ved UiO i januar`2010 der han dokumenterte bruk av skattepenger til forskning.
Ca. 95% (!) av finans-, natur- og intellektuelle ressurser brukes til militære formål, til utvikling av stadig mer ødeleggende drapsredskap (såkalt «forsvar»).
Verken du eller jeg (ikke en broiler heller) kan påvirke bruk av skattepenger til destruktive formål. Det er gjeitebukker omtalte i http://home.c2i.net/mortenkielland/nesevis/sionsvise.htm
som kontrollerer havresekkene.
Det er alltid nok av nyttige idioter som gjør hva som helst for penger – dreper og torturerer, utvikler og produserer våpen.
Men du og jeg kan frata dem legitimitet.
Vi kan nekte å gi dem mandat til barnedrap og tortur i vårt navn!
Stem MOT ALLE eller boikott valg-uten-valgt, vis dem finger fra sofa!

Anbefaler J.J. å kreve fullt navn og adresse av maskerte leiemordere fra BlackWater, mossad, CIA, MI5 og KGB før det stilles samme krav til leserkommentatorer.
Vet du, J.J., hva som skjedde med A.Politkovskaja og A.Litvinenko som avslørte ovennente hensynsløse djevelens faenskap med fullt navn?
Når det gjelder meg, så signerer jeg mine e-mail skrevet i samme ord og uttrykk som her, til PST, broilere og propagandamedier med fullt navn, ikke bekymre deg.

Profilbildet til Jan Aage
Medlem
5 år 8 måneder siden

Nok en flott artikkel Jarle det skal sies at disse såkalte skeptikerne er ikke akkurat konsistente på sin såkalte skepsis. Så jeg fant frem en videosnutt jeg synes passet godt til artikkelen din.
http://www.youtube.com/watch?v=V-Mi6jWMhZs
Jan Aage Treffen

Profilbildet til Singoalla
Medlem
5 år 8 måneder siden

Takk for 2 interessante og oppklarende videoer som du delte her, Jan Aage, er det ok at jeg deler den videoen litt rundt til venner og kjente?

De var både fornøyelige og oppklarende. Går systematisk gjennom hva skeptikerne faktisk mener og vi ser alle hvor fattig og tåpelig det egentlig er, og den rette måten å møte dette på. De har kanskje rett, for sin egen del, alle kan bare snakke for seg selv. så er de kanskje bare en haug med bein med kjøtt på, zombier uten sjel og uten håp om noe liv etter døden, men for en del av oss, så ser fremtiden lysere ut, også etter døden. Om man ikke har utviklet noe mer enn bare kroppen og det fysiske, ender de vel kanskje med det, om de mener og tror det selv. Enhver kan bare snakke for seg selv. Sier man slikt, hender det faktisk at de begynner å tenke litt.. Videoene er også effektive til å lære seg kjapt, hva man skal mene som skeptiker.. et lynkurs for de som vil tjene noen sølvdalere på den måten. :-)

Profilbildet til
Gjest
5 år 8 måneder siden

Anonymitet er viktig for de aller fleste mennesker og hvis redaksjonen ikke aksepterer at folk vil være anonym så blir det feil å stenge folk ute slik jeg ser det.
Slik Nyhetspeilet er bygget opp så vil det alltid være skeptikere og da er det vel vår oppgave å lede de inn i riktig retning med vel oppbygde og seriøse svar som gjør at vedkommende forstår hva vi mener.

Det er da flere som har meninger om ting og tang, skal ikke vi som leser her inne daglig også høre hva de andre mener om slikt, eller er vi så negative til hva andre sier at vi bare stenger dem ute?
Bare ta alle disse spådommene som svirrer både her inne og i mainstream media, klart folk har sine egne meninger og skulle det nå vise seg at disse spådommene som f.eks 21.12.2012 ikke skje så har vi her inne sagt nei til folk som har heilt annet syn på tingenes tilstand en det vi har.

Da blir det som med religion og hvis du ikke aksepterer vår religion så kan du gå til HELVETE!

Profilbildet til Terje
Medlem
5 år 8 måneder siden

Veldig bra Johansen. Jeg hadde mit forum på VG og jeg var veldig aktiv på del forumet UFO og Alternativteorier. Det som er synd er at VG sin redaksjon flytter tråder som de mener er konspirasjon preget over på UFO forumet, Om en sak er høyaktuell på internasjonal politikk og de mener den inneholder konspiratoriske elementer blir den flyttet.

På selve UFO og Alternative forumet kan troll få herje som de vil. Jeg synes personlig at det er feigt å debattere uten bilde og navn. Jeg skal legge ut noen eksempler på der som skrives på VGD: Dette er fra en som kaller seg Vajrajana.

Jeg avviser ikke kategorisk, jeg krever bevis. Etter så mange titusener av år her på jorden, har ingen klart å påvise utvidede sanser. Noen har forsøkt, men «bevisene» har blitt avslørt som fusk eller latterlig svake.
Igjen, disse alternative teoriene er ikke basert på fysiske lover, kun persepsjon. Du får lese deg opp litt.

Denne er fra en fyr som har har bestemt seg for å ned kjempe konspirasjonsteori. Han kaller seg for Imam:

Jeg vil at myndighetene skal slå hardt ned på teorier som går på privatpersoner. 911-bevegelsen går hyppig på privatpersoner, og kan umulig være sant uten at tusenvis av privatpersoner lyver. Disse får nå trusler av syke KTere.
Ellers vil jeg påpeke at jeg mener teorier som er anarkistiske og til for å skade staten, bør kunne straffes i rettsvesenet med døden da det er landsforræderi. Jeg har ikke mye i mot en slik type straff for landsforrædere…
Staten og regjeringen er valgt av FOLKET. Når noen lyver om staten for å få folk til å gå fysisk til angrepet på institusjonen som folk flest har stemt på, er dette et lovbrudd så grovt at det bør kunne resultere i lovens strengeste straff.

Uansett hva som diskuteres…  Les mer »

Profilbildet til Terje
Medlem
5 år 8 måneder siden

Her er et Eksempel fra Ei som kaller seg Kjempekaninen: Her diskuteres forøvrig fenomenet kornsirkler.

Er ikke Nyhetsspeilet et forholdsvis nytt nettsted?

Selvsagt kan enkeltdeler av fordums historie skrives på nytt/revideres, etterhvert som ny kunnskap erhverves. Men ikke av tilfeldige enkeltprivatpersoner, etter mitt syn. Men at enkeltprivatpersoner fremmer nye teorier og utfordrer vitenskapen, er det ingenting i veien for.

Jeg sammenligner ingen her med «de mest ekstreme artikkelforfatterne i Nyhetsspeilet». Har bare merket meg at flere av de faste brukerne her går god for mye av det som skrives der (når det gjelder temaer rundt dagens politikk, samfunn og verden). At folk på forumet her har studert alternative teorier og alternativ medisin i 30 år – eller i 40 år – har i så henseende liten relevans, utover selvsagt det å skulle forklare at man har hatt den interessen lenge.
Aliens og paranormale fenomener vil jeg forresten ikke kategorisere som konspirasjonsteori (og dekkes forøvrig heller ikke av definisjonen for det ordet/fenomenet).

Profilbildet til Terje
Medlem
5 år 8 måneder siden

Nok et eksempel fra Imam:
Dere vil være fri for kritikk? GLEM DEG! Jeg har en misjon her i livet, debunke løgner fra konspirasjonsteoretikere!

Så et lite hint til deg, dette heter VGD. Det betyr VG Debatt!! Når en debatterer så har en ulikt syn. I alle fall vanligvis. Takler du ikke det, så kan du ta deg en ny, men lengre ferie!

Profilbildet til Kjetil S
Medlem
5 år 8 måneder siden

JJ skriver: «Har det noe med at de er betalt av det offentlige, og de er utdannet i den ‘ene rette lære’ om hva skeptisisme er av det offentlge?»

Jeg tror det er langt mer komplekse og subtile krefter i sving. Først og fremst handler dette om trossystemer. Alle mennesker har trossystemer som definerer deres virkelighetsoppfatning. Dette kan kalles «kognitive briller», i betydning at innlærte trossystemer «farger» alle inntrykk fra omverden i forhold til «brilleglassenes farge». Dermed vil man se verden slik man er programmert til å se den. Det klassiske eksemplet her er religion vs vitenskap. Har man religiøse briller på, vil man se verden gjennom religiøse briller, i religiøse farger om du vil. Har man vitenskapens briller på, ser man verden gjennom vitenskapens briller. Disse er gjerne ikke forenelige, særlig fordi vitenskapen (så langt) ikke på noen måte kan anerkjenne begreper som ‘sjel’, ‘Gud’, ‘skapelsen’, ‘mirakler’ etc etc da disse ikke kan bevises gjennom klassisk vitenskapelige metode. Dermed kan de med vitenskapelige briller på avfeie religion og alt dets vesen som gammel overtro.

I den vestlige verden har religion i stor grad blitt fortrengt til fordel for vitenskap når det kommer til hva som er det toneangivende kollektive trossystemet (kognitive briller) i samfunnet. De vestlige samfunnene har skilt stat og kirke, og dermed blitt sekulære samfunn der religion ikke har spesielt fremtredende rolle i opinionsdannelsen. Man respekterer AT noen mennesker bekjenner seg til religion, men man aksepterer ikke lenger at religion skal kunne tjene som rettesnor for samfunnsutviklingen.

Det vitenskapelige trossystem har gjennom årene gjennomsyret de aller fleste aspekter av samfunnet, alt fra driften av barnehager (basert blant annet på forskning på barns utvikling og på pedagogisk forskning) til styring av landets økonomi (basert på vitenskapelig funderte økonomiske teorier). Mantraet er at alt som gjøres skal ha basis i…  Les mer »

Profilbildet til Thor
Medlem
5 år 8 måneder siden

Vi her inne som stiller spørsmålstegn ved hendelser(aka konspirasjonsteorier) sannhetsgestalten i mainstreams medias artikkler,det være seg politisk styresett(folkevalgte politikere)som med ett de blir valgt inn tar besluttninger over hodet til oss og lyver og vi godtar det..Biodiesel,et forsøk på å få renere avgasser,skulle BLI rimligere en vanlig Diesel,fabrikker til å produsere biodisel kom og ga arbeidsplasser..så kom AVGIFTSKÅTE politikere inn med en avgift på biodiesel,dyrere enn vanlig diesel..nedleggelse av biodieselfabrikken..Og de presterer og klemme inn en miljøskatt som vi skattebetalere må betale…Og hva med folk som har jobbet et helt liv,nedbetalt sin enebolig,og på sine eldre dager vil la sine sønner/døttre arve huset,penger mm som de selv har lagt til side..og at de som arver vedkommende må betale ARVEAVGIFT til STATEN,noen må sågar ta opp lån for å arve sine foreldre…Såvidt meg bekjent er ARV og skal VÆRE et PRIVAT annliggende mellom foreldre,sønner/døttre,barnebarn el andre…og ikke noe staten skal sko seg på..Og til Forumtrolla som bevist går etter det sterke kjønn som Lise,Monica og Singoella som tør å ta temaene opp for hva som er galt i det systemet vi har av helsevesen,politikk,mm..I tenkesettet sitt må disse forumtrolla ha et forvaklet forhold til sine respektive kvinner/koner,ala kast og bruk mentalitet,eller er det en gjeng rumpesniffere av eget kjønn? Og som Johansen skriver..hvorfor vi på Nyhetsspeilet som debaterer diverse temaer,ser skeptikere poffe fram som popcorn,men på skepsisbloggene sitter de alene for seg selv uten motsvar over innleggene deres…Var inne og sjekket sensurspeilet og fikk meg en god latter,alle forumtrolla samlet..helt enige i frimureriets ånd og ledelse..Ballongen med luft i,vil i de nærmeste årene bli fort tom for påståtte sannheter,se bare klimabløffen,som sunket i jorden..Kennedydrapet,9/11,diverse skapte kriger ,UFOer,aliens vil sakte men sikkert bli åpen for allmenheten og avsløringen av menneskene bak dem som fortvilt prøver å dekke over jævelskapen de står…  Les mer »

Profilbildet til Singoalla
Medlem
5 år 8 måneder siden

Ja mitt forslag om å kreve innsyn i bruk av våre skattepenger til å torturere, overvåke eller sabotere dissidenter, det synes jeg faktisk at vi skal følge opp, lage felles brev eller opprop eller noe slikt herfra. Dette tøvet med rikets sikkerhet, har vært brukt til å dekke så mange forbrytelser, drap og faenskap at det er på tide å få lettet på sløret, da forbrytelser skjer i med slikt dekke! Det vi betaler og finansierer, bør vi ha krav til å få vite om, ta en folkeavstemming, bedreviterne taper. La oss se hva de skjuler! La sannheten komme frem og still dem til ansvar om urett/skade er begått..

Armin hadde et opprop en gang, ang chemtrails, vet ikke hva som skjedde videre med det, men foreslår konkret at forslag som ser ut til å ha støtte i befolknigen lages opprop på. Dette er gratis, og vi kan da presentere en helt demokratisk og fin liste med underskrifter og støtte bak et evt forslag eller brev. Det går an å gjøre slike konstruktive ting her også, så kan det filmes og lages artikler på at oppropet og kravet overleveres til rette ansvarlige, det journalistikk av ypperste klasse og svært konstruktivt for endringer:-)

Du fikk sagt masse i ditt innlegg og jeg takker spesielt for dette, Thor:

Og til Forumtrolla som bevist går etter det sterke kjønn som Lise, Monica og Singoella som tør å ta temaene opp for hva som er galt i det systemet vi har av helsevesen,politikk,mm..I tenkesettet sitt må disse forumtrolla ha et forvaklet forhold til sine respektive kvinner/koner,ala kast og bruk mentalitet,eller er det en gjeng rumpesniffere av eget kjønn?

Vet du, noen av oss har tenkt og forstått noe av det samme, det kan ligge noe der..enten så har de et forkvaklet forhold til sine feminine aspekter mødre eller…  Les mer »

Profilbildet til Mr Oslo
Medlem
5 år 8 måneder siden

Selv om man er uenig i en debatt, så betyr ikke det at jeg hater kvinner.
Bare til opplysning.

Profilbildet til Ergon
Medlem
5 år 8 måneder siden

I en så utsatt posisjon som Speilet er virker det fornuftig å innføre et slikt tiltak. Det blir sikkert færre som deltar, men kvaliteten heves tilsvarende.

Profilbildet til Avregistrert
Medlem
5 år 8 måneder siden

Nyhetsspeilet er ett år,og allerede nå ønsker redaksjonen sensur og registrering akkurat som mainstreammedia? Det er ikke helt i orden.

Om så blir tilfelle ser jeg ingen grunn til å kommentere lenger.

Mange bra artikler her,men jeg forbeholder meg retten til å være anonym ved kommentering. Takk.

Profilbildet til Terje
Medlem
5 år 8 måneder siden

Avregistrert sier: Mange bra artikler her,men jeg forbeholder meg retten til å være anonym ved kommentering. Takk.

Så lenge redaksjonen vet hvem du er er det vel greit?
Jeg synes det er feigt å kommentere uten navn men det er min mening. Jeg står får det jeg sier så er ikke redd folk vet hvem jeg er.

Profilbildet til
Gjest
5 år 8 måneder siden

Jeg liker din innstilling Terje.

Måtte flere tørre å hive av seg «sikkerhetsmaskene.»

Hilsen Lise

Profilbildet til Avregistrert
Medlem
5 år 8 måneder siden

Terje sier: «Så lenge redaksjonen vet hvem du er er det vel greit?»

Er det egentlig greit? Jeg mener det ikke er greit,fordi som jeg har skjønt er det skribentene som føler det som en belastning at noen anonyme tillater seg å sjikanere enkelte,både saklig og usaklig. Det er ikke veldig vanskelig å forstå at det ikke er noe særlig moro for artikkelforfatterne og de registrert med fullt navn å motta slikt fra anonyme.
Det man likevel bør være klar over er at Nyhetsspeilet vil ved å la seg endre pga debunkere som har ett mål,å endre Nyhetsspeilet,miste noe av sin troverdighet når man tar i bruk samme metoder som propagandaapparatet bruker for å herske og bestemme over og lage «sannhetsoppfatninger» i verden.
Nyhetsspeilet er ett år,og på god vei. Trodde man det ville være behagelig,komfortabelt og koselig å true eliten og dens agenda trodde man altså feil. Elitens opplærte mennesker av robotmainstream oppførsel vil selvsagt oppføre seg som de er programmert til å gjøre,med eller uten sensur om de ikke våkner opp. De hyler for sensur og ønsker NWO velkommen. Da kan man bare håpe at ikke redaksjonen lar seg lure,står imot presset og fortsetter som før,uten sensur,forsinkelse av innlegg som svekker troverdigheten for nye lesere og gir mulighet for Nyhetsspeilet å sile innleggene etter egne interresser,om redaksjonen gjør det eller ikke er uvesentlig om innleggene forsinkes,troverdigheten svekkes og det vil bli brukt mot Nyhetsspeilet for envher pris. Jeg mener derfor,av hensyn til Nyhetsspeilets omdømme at anonyme kommentarer er noe av det viktigste som finnes.

Dersom man ikke får være anonym vil jeg altså ikke kommentere mer.

Profilbildet til aurum14
Medlem
5 år 8 måneder siden

Det begynner å bli vanskelig å få kjøpt noe annet enn ferdigmat nå til dags.jeg har nå gått over til å kjøpe hele slakt og koke og steke både pålegg og middag selv.Tindved er den bæra som jeg fant ut at det er mest C vitamin i ,tar man i bruk naturen og dyrker det som er mulig av grønnsaker selv slipper man jo å kjøpe all driittferdigmaten som er i butikkene.mat som er dyrket biodynamisk eller økologisk er for meg å foretrekke.Det er jo utrolig hva som finns i naturen bare man lærer den å kjenne bedre.

Profilbildet til smurfen
Medlem
5 år 8 måneder siden

At debattene på DB blir styrt er ingen hemmlighet og det vil bare være en 3-4 gjengangere fra skepsis.no som vil benekte det
Slette fakta komentarer eller legg dem bakerst der ingen leser, propaganda putter vi fremst og mater på med tomler for og skape et falskt bilde noen kan tro på..
Jeg lagrer seff det som blir sletta av meg og andre og det som går igjen er fakta kommentarer som rokker ved main stream sannheten
Hovesaklig så er det vel dem som er skeptiske til vaksine, klimakrise, bombs for pice programmet osv som blir sensurert
For min del så er jeg bare glad for det siden da vet man at man har fakta i dem sletta kommentarene, hadde det vare vært tull så ville dem seff ikke sletta det men debunka det

Skrev en kommentar i dag som svar til skrekkvik og den forsvant på få min
Her er den:

massemorder-psykopat-smurfen? hmmm… den var ikke dum hehe
jeg tror jeg må den karatistikken dinn og lage ny profil 😀
Det er kjempe bra at du viser mennesklige egenskaper, utifra svaret ditt så oser du av dårlig samittiget og det er bra :)
ja svinevaksinen reddet sikkket veldig mange liv he he
Et svinevirus som var mildere en en vanlig forkjølese
Hundrevis er allerede døde og en lang rekke alvorlige syke, enda er det bare få uker siden vaksineringen starta så omganget kan bli enormt
Siden du ikke kan historie så skal jeg nevne noen få som ville ha verdensherredømme, Hitler, Napoleon, alexander, Djengish og Kublai Kan, Romerene og en lang lang rekke til, hadde dem hatt samme teknologi som vi har i dag så hadde dem klart det
Du er ikke så oplyst, men seismisk ståling bruker dem til og finne lovende områder for oljeboring, kraftige lydbølger skytest ned i havbunnen og lager rystelser som blir avlest, det er…  Les mer »

Profilbildet til Armin Bahrami
Medlem
5 år 8 måneder siden

Dagbladet har «red flagged» telefonnummeret mitt så de legger på med engang etter jeg ringer for å spørre om hvorfor de sensurerete debattens mest populære innlegg med flest stemmer. Jeg har 34 Screenshots med innlegg som har blitt fjernet, nettredaktøren har fått se halvparten og lovte å se på saken, men siden den gang, har tilfellene bare økt.

Dommedagbladet fortjener en fredelig og kreativ markering utenfor journliasthuset.

Profilbildet til Najam Samiuddin
Medlem
5 år 8 måneder siden

Forfatteren nevnte noe om statsfinansierte folk som så jeg ble nysjerrig og sjekket opp noe.

«Asbjørn Dyrendal (født 1965) er en norsk religionshistoriker som er førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi og religionsvitenskap på NTNU.
Dyrendal har internasjonalt ry som ekspert på satanisme, og leder en forskergruppe om dette fagfeltet. Han har utgitt en rekke skrifter om nyere religiøsitet og blir mye brukt som kommentator i media.
Asbjørn Dyrendal er aktiv medarbeider i tidsskriftet Skepsis og redigerer nettversjonen av bladet».(wiki)
http://www.ntnu.no/arv/ansatte/ad/

Når en ser dette bildet av ham, kan en sjønne at han arbeider med en bok med tittelen ‘The Invention of Satanism’, altså mener han at satanister ikke finnes.

Under publisering:
Satan and the Beast. The Influence of Aleister Crowley on Modern Satanism.
Aleister Crowley and Western Esotericism.

Her har han gitt oppgave til sine studenter på NTNU om å studere og hetse åndelige miljøer, og som er besvart her:
http://skepsis.no/blog/?p=3025
Han lærer unge elever å legge annerledes tenkende for hat og liten respekt. Lag kopi av denne side (pdf) som jeg har gjort, og legg ved til Kunnskapsminister som vedlegg (om de tar den ned)..

Hans (eks?) studenter eller de som idoliserer læreren henger ut og legger for hat navngitte personer på skepsis sider og blogger, som her.
http://sensurspeilet.blogspot.com/

Det er grunn til å tro at det er tidligere studenter av Asbjørn Dybendal som prøver å hevde seg og få ros av sin lærer i skepsis, og ‘hvordan hate alle som ikke tenker som oss’, det vil si alle som ikke er satanister eller ateister; de som er tro mot Allah og Profeten.

http://www.skepsis.no forumet og bloggen ser ikke en muslim, ikke en eneste jøde, ikke en eneste kristen, selv ikke en budhist, men masse sionister/ateister. De har en politisk/ideologisk agenda ser det ut som.

Hvordan er det norske skattepenger benyttes til?

Noen bør varsle Kunnskapsminister om at akademikere på statslønn og universtitetets…  Les mer »

Profilbildet til Redaksjonen
Medlem
5 år 8 måneder siden

På grunn av alvorligheten i disse påstandene over, til en sak som synest å seile opp utenfor vår kontroll, så ville Redaksjonen sjekke at det virkelig forholder seg som Najam Samiuddin i kommentaren over sier.

Redaksjonen bekrefter å ha sjekket linkene i denne kommentaren fra Najam Samiuddin, og de stemmer. Det eneste som kanskje ikke stemmer, er at bildet som er nevnt muligens ikke er av Dyrendal, men en av hans heavy metal idoler, uten vi kan si det sikkert.

Vi har lagt målene for linkene for nedlasting her for dokumentasjons formål:

Skjermdump, bruke og inndoktrinere unge elever til sin agenda:

Dyrendal; Studentøvning om Nyhetsspeilet
http://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/03/Studentøving-om-nyhetsspeiletDyrendal..pdf

Fakta ser ut til å stemme. Øvrige meninger må stå for kommenterens egen regning.

Dette må anses å være en svært alvorlig sammenblanding av roller for en offentlig ansatt. Dette bør få konsekvenser for de offentlige ansatte som oppfordrer til og legger for hat og ringeakt mennesker av en annen tro og religion enn dem selv. Om noen skulle ha oppildnet slikt hat hos noen som er i mental ubalanse, så kan det få uante konsekvenser. Vil dermed tro at de også vil måtte stå til ansvar for eventuell vold mot mennesker de bevisst har inspirert og bygget opp slikt hat mot hos sine unge elever.

Vi vil anta at terrorlovene kan komme til anvendelse. Det får bli politiets oppgave å ta seg en prat med de mest hatefulle, for å sjekke ut om de er voldelige.

Fakultetsleder eller rektor ved NTNU bør varsles.

Profilbildet til Quark
Medlem
5 år 8 måneder siden

Hvorfor mener dere at nyreligiøse trender og sosiale internettmedia ikke skal studeres av universitetene. At Dyrendal studerer satanisme på linje med andre ting er ikke rart. Tvert imot er det innenfor hans arbeidsoppgaver på NTNU som religionshistoriker.

Ingenting å bli fornærmet over, snarere en bekreftelse på at noen gir dette nettstedet litt tyngde innen sitt felt.

Jeg ser ingen kobling mot zionister så det hadde jo vært interessant å vite hvor dere får den påstanden fra. Heller ikke noen oppfordring til hat (noe jeg forøvrig fant på denne nettsiden for et par dager siden med klar oppfordring til sabotasjeaksjoner og henrettelser av påståtte Bilderbergere).

Profilbildet til smurfen
Medlem
5 år 8 måneder siden

Raskt på plass for og forsvare den autoritære guden din Kvark 😉 ?
At der er noe alvoligt sykt i hodet på Asjørn Dyrendal kan ingen benekte
Han er våres ansatt, det er vi som betaler lønna hans og som er hans arbeidsgiver
Fortell meg hvilken annen arbidsgiver som ville godtatt en sånn oppførsel av sin ansatt?
En ansatt som bruker hele tiden sin på og latteligjøre og håne arbidsgiveren sin som gir han fet lønn ??
Joda man kan trygt si han er en Djevel og ikke et menneske, empati og kreativitet er byttet ut med ondskap og psykopati
Hva faen er det for noe blank løgn du serverer nederst Kvark?
Når du juger der så kan man anta at alt annet du serverer på speilet også er blank løyn!
Det sto da virkelig quislinger som er nyaktig det samme den norske stat selv gjorde med quislinger på Akerhus Festning
Etter Norsk lov så er vi forplikta og bekjempe dem som vil overgi vår nasjon til en annen makt eller inlemme den i en annen nasjon
Det var seff en meatafor, men kan fort bli virklighet vist dem gir bort vår nasjonale selvråderett og demokrati til EU som vi sa nei til eller en global klimaregjering
Du får heller bruke tid på Facistbook grupper som : drep Viggo Kristiansen som har over 10 000 medlemmer, lignende grupper mot Mulla Krekar og muslimer osv ….
På Jan Simonsens zionist blogg så det vel ca 90% rene hat kommentarer og drapstrusler mot muslimer, Mye og ta tak i vist dette er noe du virkelig ånder for Kvark 😉

Nå bunner vel alt dette ned i Rudolf Steiners ideologi som er vasket inn i hodene på Dyrendal, Støre, Stoltenberg og en hel rekke andre gjennom Steinerskolene
Jens Stoltenberg la grunnlaget for sin statsministergjerning i et tidligere liv sier Rudolf Steiners
Reinkarnasjon og kosmisk åndlighet er svaret,…  Les mer »

Profilbildet til Quark
Medlem
5 år 8 måneder siden

Jeg synes dette er godt sagt:
«Som en klok tegneseriefigur sa engang, når alle tenker likt er det ingen som tenker, når ingen tenker kan man heller ikke utvikle seg»

Holdningen til folk som ikke tenker «riktig» her på NS viser at dette ikke er et sted for selvstendig tekning eller diskusjon.

Ellers kjenner jeg ikke Dyrendal, men jeg kan masse om fysikk og vitenskap. Det ser jeg ikke er spesielt velkomment her. Resten av vaset ditt gidder jeg ikke å lese.

Profilbildet til Kjetil S
Medlem
5 år 8 måneder siden

Quark

«Ellers kjenner jeg ikke Dyrendal, men jeg kan masse om fysikk og vitenskap. Det ser jeg ikke er spesielt velkomment her.»

Ikke la deg forlede. Jeg tror relevante saksopplysninger alltid er interessante for de mange her inne som faktisk har som mål å øke sin innsikt, ikke bare kultivere allerede sementerte oppfatninger. Dyrendal er uinteressant for meg. Fysikk og vitenskap er i aller høyeste grad interessant. Derfor setter jeg pris på innspill fra deg, vel og merke om de inneholder informasjon av verdi.

Profilbildet til Quark
Medlem
5 år 8 måneder siden

Hyggelig å lese Beamer, men jeg har gått i tenkeboksen. Det er grenser for hvor mye energi jeg vil legge i et nettsted der jeg før eller senere vil bli avfeid som skeptiker eller for å være kjøpt og betalt.

Når man blir forbanna på tull, som jeg ble her om dagen, kan det man like gjerne unngå det. Da føler man seg bedre. Et nettsted blir veldig mye hva moderatorene vil ha det til å bli.

Profilbildet til Sigr Huginsson
Medlem
5 år 8 måneder siden

Nå må man ikke blande kortene for mye.
Det bildet du viser til er av Arnt Ove Grønbech.
Arnt er musikker og spiller fantacy-metal og deltok i MGP.
Han er heller ikke satanist.
http://no.wikipedia.org/wiki/Arnt_Gr%C3%B8nbech

Asbjørn Dyrendal er nok en sleip kar med uredelige hensikter, ingen tvil om det, men at han er satanist er heller tvilsomt.

Hans adferd strider med følgende:

«De ni sataniske synder»
3. Ensporet innstilling
5. Flokkmentalitet
6. Manglende perspektiv

«Jordens elleve sataniske regler»
3. Når du er på en annens område, opptre med respekt eller la vær å dra dit.

Men uansett: Nyttig info, og det er greit å vite hvem man har med å gjøre.
De fra «skeptisk» som spamer kommentarfeltene med søppel, er trolig ikke sionister, men heller nyttige idioter som dyrker autoritet og «grad».
Dette er helt normalt innenfor høyskole miljøer. Sjekk HW forumet diskusjon.no «religion og livssyn», så skjønner dere tegningen.

Profilbildet til
Gjest
5 år 8 måneder siden

Satanistmiljøer ja! Hvor kan man finne disse annet enn i et renspikka satanistmiljø? Satanistene finnes jo over alt blant oss og det beste er at de gjør seg svært synlig for de av oss som er oppvåkne nok og har et godt hjerte.

og det verste er at satanistene har spredd seg som pesten i vårt samfunn og verden generelt på rekorttid.

Min konklusjon:

Uansett det «beste» og det «verste» med disse satanistene som lever i pakt med ondskapen der ute, så vil de alle forgå i sin egen helvetes elendighet før eller siden.

Profilbildet til baugen
Medlem
5 år 8 måneder siden

Hvordan man hjernevasker en nasjon —forklart av KGB ekspert!

Det skjer i 4 stadier!

(I USA er vi nå godt inn i #3:)

http://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk&feature=related

Profilbildet til ragnaR
Medlem
5 år 8 måneder siden

Satanismen og ateismen går helt til topps i departmentet og på NTNU

Asbjørn Dyrendal
Administrator

Sitat fra: Jan-Erik på I dag kl. 15:01:24
Forøvrig et veldig kult bilde av Asbjørn… :-)

Sv: Nyhetsspeilet
« Svar #201 på: I dag kl. 16:55:24 »

Det var rent nostalgisk: Så langt hår hadde jeg en gang i tiden…

Og søtt av dem å vie meg litt oppmerksomhet. Etter en hel dag i møter var det en oppmuntring. Håper også de har sendt brev til departementet. Mange gamle venner der som trenger noe å le av.

(Ellers er jeg stygt redd for at universitetsledelsen allerede er nokså klar over bloggen og skeptikervirket. Jeg har fått mye ros for det.)
Asbjørn Dyrendal, Administrator

http://skepsis.no/forum/index.php/topic,362.msg9652.html#msg9652

Satanistiske ‘dyr’ som ‘Dyr’endal skal bindes, og dem og deres ideer ikke slippes i fri dressur i samfunnet. ‘Dyret’ i åpenbaringen har fått holde på for lenge. De skal presses tilbake og bindes igjen av åndsmakt.

Johannes Åpenbaring
6.4 Og det kom fram en annen hest, som var flammende rød. Han som satt på den, fikk makt til å ta freden bort fra jorden, så folk skulle slakte hverandre ned; og det ble gitt ham et stort sverd.
6.7 Da Lammet brøt det fjerde segl, hørte jeg det fjerde vesen rope: «Kom!» 8 Da så jeg en gulblek hest. Rytterens navn var Døden, og dødsriket var i hans følge. De fikk makt over fjerdedelen av jorden, så de kunne drepe med sverd, hungersnød og pest, og ved hjelp av jordens villdyr.
6.12 Og jeg så Lammet åpne det sjette segl. Da kom det et stort jordskjelv. Solen ble svart som en sørgedrakt, hele månen ble som blod, 13 og himmelens stjerner falt ned på jorden som når umodne frukter drysser av et fikentre i storm. 14 Himmelen delte seg og rullet seg sammen som en bokrull, og hvert fjell og hver øy ble flyttet fra sitt…  Les mer »

Profilbildet til Najam Samiuddin
Medlem
5 år 8 måneder siden

Det forklarer hvorfor norgesamfunnets ortodoksi er som den er. Om det er riktig at satanisme og ateisme går helt til topps i norges departement og akademisk institusjoner.

Vent å se. Før eller siden kanskje hovmod forfaller?

Allah Akbar.

Profilbildet til ubu
Medlem
5 år 8 måneder siden

Nytt eksempel på at vi lever i et globalt-ikke-demokrati.

EUs lover om vitaminer og slikt, trer i kraft 1.mars.

Tilsetning av vitaminer, mineraler og visse andre stoffer til næringsmidler kan kun skje ved gitte betingelser. Den nasjonale godkjenningsordningen vil imidlertid videreføres inntil felles maksimumsgrenser er fastsatt i EU og gjennomført i norsk regelverk.

http://www.mattilsynet.no/portal/page?_pageid=54,40083&_dad=portal&_schema=PORTAL&_piref54_40088_54_40083_40083.artSectionId=5403&_piref54_40088_54_40083_40083.articleId=77751&navigation1_parentItemId=2021&navigation2_parentItemId=2021&navigation2_selectedItemId=4430

Hva betyr det for oss at det sitter noen i EU og bestemmer over mattilsynet i Norge, når vi hverken har valgt EU, eller disse som lager disse lovene?

Enhver interesert burde forøvrig umiddelbart skrive her for å være de første som får tilgang på informasjon fra mattilsynet.
http://www.mattilsynet.no/nyhetsbrev
ingen annen sted gir meg hyppigere oppdatering på NWOs ekspansjon.

Profilbildet til Armin Bahrami
Medlem
5 år 8 måneder siden

Vi må samle våre eksperter og be om en dialog med mattilsynet. Det er flere som er sterkt kritisk til aspartam, leger som har avdekket store nevrologiske skader og plager, og andre homopater og naturmedesin forvlatere som advarer om legemiddelindustriens løpegutter som står bak direktivene som vil bannylse lett og billig tilgang til medesiner som faktisk fungerer.

Har det en effekt, så må du til en lege og betale konsultasjon og få en resept, når du like gjerne kan bestille det og få det i posten.

hvem leker gud over naturen? Legene må innse at paradigmet deres er i ferd med å bli fullstendig unødvendig. Istedenfor å inse at alt de har studert og trodd de siste 20-30 årene er feil, unnlater de å se op «usedvanlig vitenskap». De fortsetter å opprettholde det dødelige paradigmet deres ved å gå tilbake å små justere, skylde på noen trøbbelmakere, utsette døden, og fortsette å lage medesiner som dreper fler enn de helbereder.

I et lykkelig samfunn med glade mennesker, er det rart å se at vi skaper en legemiddelindustri som ikke tørr å innrømme sine feil, for vi nærmer oss paradigme krise, på tide å tenke nytt.

http://www.nyhetsspeilet.no/2009/08/nyhetsspeilet-tv-kampen-om-maten-har-begynt/

Profilbildet til
Gjest
5 år 8 måneder siden

Det blir ikke mye skeptisisme mot Nyhetsspeilet den kommende tiden når folk fra facebook og andre internettsteder med link inn til NS blir gjort kjent med hva som i sannheten foregår av ortodoks fra våre godtbetalte «politikervenner» høyt der oppe i eliten! Og frotse i penger gjør disse arbeiderpampene fortsatt og hvem skal betale for dere frotsegilde?

10 poeng for de som klarer å svare rett!

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) må ifølge Dagens Næringsliv kutte revidert budsjett i vår med 1,3 milliard kroner som følge av rederienes skattefest etter seieren i Høyesterett.

http://www.dagbladet.no/2010/03/02/nyheter/innenriks/politikk/regjeringen/rederiforbundet/10661026/

Vi her på NS kan bare lene oss godt tilbake i stolen å vente på det helt store utbruddet av oppvekkede mennesker som vil samle seg i STOR protest mot urettferdighetene og sannheter som i en årrekke har blitt manipulert med av media.

«Det Norske Samfunnets Ortodoksi» har nådd sine grenser.

Lise

Profilbildet til Kjetil S
Medlem
5 år 8 måneder siden

Hei Lise,

«… hva som i sannheten foregår av ortodoks fra våre godtbetalte “politikervenner” høyt der oppe i eliten».

«“Det Norske Samfunnets Ortodoksi” har nådd sine grenser.»

Jeg skjønner egentlig ikke hva du mener her. Hva legger du i begrepet «ortodoks»? Hva er det som «foregår av ortodoks»? Hvordan kan «ortodoksien nå sine grenser»?

Hadde satt pris på en utdyping.

Profilbildet til
Gjest
5 år 8 måneder siden

Er det så vanskelig å forstå da Beamer? Hvordan det norske samfunn med den falske kristendoms religionen vi er oppfostra på, gjemmer seg bak lover og regler istedet for å gi kjærlighet til de svakstilte i vårt samfunn?

Og regjeringer og våre politikere (her i landet) har såvisst vært med på å fyre under på denne falske kristen DOMMEN vi tidlig ble inndoktrinert med gjennom skolens kristendomskunnskap som gikk på å følge de tid buds lover mer enn å vise medmenneskelig omtanke og kjærlighet ovenfor våre medmennesker. Etter mitt syn burde ordet: «kristendom» vært delt opp i to ord som kristen DOM. for er det noe annet med denne regelbundende kristendommen enn fordømmelser på fordømmelser da?

Hadde Jesus stått blant oss, hadde han nok sagt høylydt: «Kast alle disse reglene og lovene på dunken for det eneste dere skal tro på og følge er kjærligheten.»

Og jeg tror han også hadde foretrukket å gå inn på å en pub å formidle Guds budskap der blant mennesker av alle kategorier enn i en kirke.

Se bare på hvorden dette velsferdsamfunnet er bygget opp i vårt norske kristne samfunn! Man skal ha noe og være noe og helst vise seg som pengesterkt og vellykket skal man bli godtatt og akseptert der ute.

Det «velstandstandssamfunnet» våre politikere har bygget på gjennom en årrekke, er så visst ingen velstand for mennesket i dag men et evig jag og ullykke for mange, der illusjonsboblen om et liv i rikdom sprakk totalt når de fleste av oss våknet opp og forstod med hvilken motiv som lå bak på politikernes «flotte velstandssamfunn!»

Og mens menneske på menneske forgår i økonomisk elendighet og annen elendighet, sitter godtlønnende politikere der med hendene i kors og bind foran øynene og mesker seg i sin egen pengeoverflod og luksus.

Så denne…  Les mer »

Profilbildet til baugen
Medlem
5 år 8 måneder siden

En forbausende kommentar til de ti bud er lagt under Edvard Casey artikkelen I «BEVISSTHET»