Du leser nå
Nyhetsspeilet TV: Fakkeltog mot Pelsnæringen

5 minutter lesetidNyhetsspeilet TV: Fakkeltog mot Pelsnæringen

Det er ikke bare vi mennesker som er fanget i den nye verdensorden, vi lever i usynlige bur mens dyrene dør i små bokser.

Oslo, torsdag den 21 januar var det utrygt å ferdes i gatene med pelskåpe,mink, eller en pels-dott på lua. Et fakkeltog gikk fra Youngstorget til Eidsvolls plass. Vanligvis går man stille i et fakkeltog, men her var det høye slagrop, masse energi, og kun dyrevennelige smil å se.

Forrige uke satt vi fokus på dyrenes forhold i kjøttindustrien med en artikkel:
«Hva er Meatrix?» Noen mente vi ikke trengte kjøtt for å overleve, andre skrev at det er nødvendig i mindre mengder, men trenger du å gå med en pelskåpe som stjal 40 kaniners liv, for å se morgendagen?

Igår kveld gikk 400mennesker i Oslo i fakkeltog mot Pels industrien i Norge som har 331 Pelsfarmer som mishandler,torturer og dreper dyr for overklassens forfengelighet og grådige behov for å pynte seg med døde dyr.

Pelsindustrien sponses av vår egen stat. Norge bla de store i verden som masseproduserer pels. Det har flere ganger blitt avslørt grove overtramp mot dyrenes boforhold hos pelsoppdrettere. Det er ikke nok å bare be om anstendige leveforhold for dyrene som om et større bur rettferdigjør næringen.

Om det kom en mini-is tid og du var en surviver i villmarken som jaktet på pels for overlevelse så all ære til deg for ditt overlevelses instinkt, men idag er det ingen behov for å holde seg varm med pels når du kan bruke ull som vokser ut igjen, (NB:saueklipping kun om sommeren) eller hemp-fibre  som vokser fra frø til høsting p å to og en halv måneder uten kunstgjødsel og sprøyting.

Ekte mink og pelskåper koster en fattig manns livsformue, men Pelsoppdrettere har vokst kraftigere etter at Stortinget vedtok å kutte ned statlig støtte i 2003, og med dagens utvikling vil det produseres mer enn det kjøpes, slik at pels blir vanligere å se når prisen faller.

PETA i Usa går så langt som å bryte seg inn i farmer og slippe dyrene fri. Noen mennesker går langt for andre vesner som ikke kan tale for seg, i Canada lenker demonstranter seg fast til eldamle «Oak trees» mens i Norge går man fra en adresse til en annen, flere hundre om gangen.

Det ser ut som hele verden sikter på en pelsfri 2010. Usa og England sikter på hårete arabere, og vi sikter på Bilderberger Jens som bør vedta er en umidelbar nedleggelse av driften og forbud mot markedsføring av pels. Ønsker du å gå med døde dyr?  Ta med en kniv å gå ut i skogen – rare menneske.

Hva kan DU gjøre mot Pels?

Fra en flyer jeg fikk på demonstrasjonen:

NOAH arbeider mot oppdrett av dyr for pelsens skyld på mange ulike måter. Du kan hjelpe til i dette arbeidet – nedenfor finner du eksempler på hvordan nettop du kan arbeide aktivt mot pels!

Bli aktiv i NOAH!

For å få informasjon om arrangementer, tips til mer du kan gjøre og ikke minst få vite hva NOAH trenger hjelp til fra deg som aktiv – meld deg på deres landsdekkende aktivistnettverk og aktivist nyhetssbrev: www.dyrsrettigheter.no

PelsUT

PelsUT er Noahs kampanje som retter seg mot butikker. Kampanjen går ut på å kartlegge hvilke butikker som har tatt et bevisst standpunkt i forhold til pels og å informere butikker som enda ikke har tatt et standpunkt om hvorfor de bør bli pelsfrie. Gå innom butikker i dit nærmiljø og se om noen fører pels på sine produkter ( det kan være alt fra pelskrage på en jakke til pels på kattelekene i dyrebutikken) og snakk med betjeningen om hvilke rettningslinjer de følger i forhold til pels. Hvis de selger pelsprodukter kan du kontakte PelsUT kampanjen som da vil kontakte butikken og gi den mer informasjon om fordelene ved en pelsfri policy. Hvis du vil hjelpe til, ta kontakt med PelsUT kampanjekordinator på pelsut@dyrsrettigheter.no

Innlegg for dyrene

Skriv gjerne innlegg mot pels i lokalaviser eller riksdekkende aviser. Når vinteren nærmer seg sender pelsnæringen ut innlegg til forsvar for bruk av dyr. Vis dem at det er motstand mot dyreplageriet ved å svare på deres innlegg. Vil du skrive om pels på vegne av NOAH – ta kontakt på pelsut@dyrsrettigheter.no

Kontakt journalister

Leser du artikler som er ukritiske mot pels, send journalisten en høffelig mail om at det finnes en annen side ved pelssaken enn moteaspektet. Fortell om hvordan pelsdyrene lever, og tips gjerne om at NOAH kan kontaktes for mer informasjon. Send også ros til journalister som tar opp pelsdyrenes situasjon på en informativ måte.

Kontakt moteblader

Ser du pelsreklame eller motereportasjer om pels, ta kontakt med motebladene og fortell på en hffelig måte hva du mener om pels og hvorfor. Tips dem om at NOAH kan gi mer informasjon. Send også tips til NOAH slik at de kan få oversikt over hvilke blader som trenger informasjon om pels.

Spre respekt for dyr!

Del ut antipels løpesedler på gata. Løpesedler får du ved å sende en epost til aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no

Politisk antipelsarbeid

NOAH arbeider også politisk mot pels. Men du kan også som enkeltperson påvirke politikernes holdninger til pels. Nesten alle ungdomspartier er i dag imot pelsdyrsoppdrett. Men desverre er ikke alle partiene det ennå. Du kan bidra til å gjøre ditt parti mer bevisst i pelsdyrsspørsmålet: ta kontakt med din lokale partirepresentant og informer om pels. Oppfordre dem til å ta kontakt med NOAH hvis de har noen spørsmål. Meld deg inn i partiene og snakk om pelsdyrsspørsmålet på møtene, eller send en mail til alle du vil påvirke, enten de sitter i lokalstyre eller på Stortinget. Vær spessielt oppmerksom hvis det er snakk om å bygge nye pelsfarmer i din kommune – protester da til politikerne og tips NOAH. Som enkeltvelger kan du ha stor påvirkning hvis du skriftlig eller muntlig tar kontakt med politikerne for å fortelle dem at pelsdyrspørsmålet er viktig for deg og hvorfor. Informer også om at NOAH kan hjelpe med informasjon til politikere som er engasjert for dyrs rettigheter og ønsker å drive saken i sitt parti.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
100%
Opplysende
0%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; «Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
«DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG»

64 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *