Du leser nå
Hva er The Meatrix?

6 minutter lesetidHva er The Meatrix?

Du trenger ikke å kutte ut kjøttet helt og bli vegeterianer, men du kan redde livet til 200 kyllinger, 50 kyr, og 100 griser, om du spiser litt mindre.

«The Meatrix» er tre dokumentarfilmer som presenteres her. Dette er filmer som vil kunne forandre ditt liv for alltid, gi deg frysninger, aktivere empati og vaske vinduene til din sjel. Kanskje du skrur av filmen og velger å ignorere dyrenes miserable tilstand, eller neste gang du er  i butikken og går forbi kjøttdisken, vil du kanskje tenke som du engang gjorde da du var barn; dette er ikke kjøtt, det er dyr! De fortjener ikke å havne i en pakke i kjøledisken.

The Meatrix:

Do you want to see how deep the rabbit hole goes?

Hadde du spist kjøtt om du måtte slakte dyret selv?

Trenger vi kjøtt for å overleve?  Trenger dyrene oss for å overleve? Svaret på begge spørsmålene er nei. Vår grådighetskultur har gjort dyrene til et produkt for menneskets egoistiske lyster og fornøyelse.

Det komfortable samfunnet har skapt en stadig større distanse mellom oss og dyrene. Vi skjermes fra den brutale og groteske kjøttindustrien, vi skjermes fra dyrenes skrik, skrekken et dyr må igjennom i slakterier, eller de uverdige levevilkårene de vokser opp i.  Dyrenes livslengde har blitt halvert, de fetes opp, og slaktes ned for å mate deg og din daglige avhengighet av kjøtt, -er du en kannibal? Dine tenner er i hvert fall ikke konstruert for å spise kjøtt.

Dine barn vil ha happy meal for leketøyets skyld. Kjøp leketøyet og kast maten.

Dyrene er en rase og mennesker er de største rasistene på jorden. Sosialdarwinismen og «survival of the fittest»- flokkmentaliteten har gjort mennesket til et virus. Dyrene var engang våre venner, idag er de våre slaver.

Fastfoodbransjen er den største slavedriveren.

Den har utryddet lokale bondegårder og det lokale utvalget, ofret kvalitet for megaproffitt, bondens kjærlighet til sine dyr er erstattet med industrielle maskiner, enorme regnskogsområder i Amazonas blir avskoget for å lage beiteområder for Mc Donalds- biffen, havet er tømt for fisk, og kyllingfarmer er større enn 10 fotballbaner. I stedet for 500 bondegårder har vi nå 2-3 store kjøttkverner.

Kan vi skylde på industrien? Eller har vi oss selv å takke?

Er du en person som fokuserer på din indre verdi, eller ytre utseende? Spiser du med øyet, eller for sjelen og velværet? Ofrer du næringen for smaken og utseendet på maten din når du går for en hamburger meny ? Eller har du ikke tid til å spise sunt, for det krever at du bruker en halvtime på kjøkkenet, og en tur til grønnsaksbutikken?

Du er skyldig i dine synder, men samtidig må det nevnes at du har blitt ført til gjerningsstedet. Jeg så på en Tv reklame med Paris Hilton i en sexy bilvaskscene på en Rolls Royce, med såpeskum over kroppen hennes, slow motion film, og en hamburger i hånda! Helt ute av kontekst. Vi bombarderes med markedsføring, du blir ført til markedet uten at du engang vet det. En kinosal i USA ble tatt i ulovlig markedsføring når et flash av Mc Donalds logoen blitzet skjermen så fort at du ikke tenkte over det, men bildet ble lagret i din underbevissthet, slik at når folk gikk ut av kinosalen stoppet de på en Mc Donalds resturant. Vi lever i bedragets alder – pass på å ikke gå i fella.!

Norge er på godt vei til å bli et overvektig samfunn. Ingen spiser mer frossenpizza i verden enn nordmenn, kebab, bensinstasjon pølser og Fjordlands ferdigretter er det vi spiser og nasjonal dagen feires med pølser i brød.

Kan du plante et frø og gi til jorden? Eller er du en som kun vil få, og shoppe over hele kloden? Forandringen starter med deg selv. Se på denne familien som er selvforsynt og uavhengig av matindustrien for å overleve.

Det finnes nok av frø som kan vokse til delikate frukter som du kan høste i din egen grønnsakshave. Det finnes så mange gode retter å lage uten kjøtt, så mange gode søte desserter som honning og dadler som gir deg energi og bygger et sterkt immunforsvar, i stedet for ferdigprosessert mat, snacks og fastfood som inneholder kjemikalier, tilsetningstoffer og andre hjernesløvende midler.

Den amerikanske kulturimperalismen har ødelagt samfunnet vårt. Heller innvandrergrønnsaksbutikker som gjør deg god og glad i magen, enn en Coca Cola med aspartam som gir deg kreft.

EARTHLINGS

Denne filmen så jeg for 2 år siden og fikk se en verden som var ukjent for meg.
Filmen bør sendes på NRK, TV2 og TV Norge så alle kan se, føle og utvikle empati for sine medbeboere. Etter å ha sett den, vil du aldri ta med dine barn på Sirkus Arnardo lenger.

«We are earthlings og deler denne jorden ikke bare med andre menneskelige nasjoner men med et utall nasjoner av dyr og planter.

Sett av en og en halv time så fort som mulig til å se denne filmen og etterpå reflektere over hvilke skritt du kan ta for å forbedre situasjonen på jorden vår.

Advarsel fra en jente som sitter med puta foran fjeset og lommetørklet i hånden: inneholder sterke scener! »

I USA har kjæledyropprettere overprodusert og skapt en nasjon av løshunder.
25 millioner hunder blir hjemløse hvert år. 9 millioner av dem dør på gatene av sult, sykdom, skade, eller dumpet i søpla.

Hunder som blir fanget på gaten av kennelen, møter en skjebnesvanger framtid.
De som er heldige får en dødssprøyte og dør på sekunder, heldige i den betydning at de forlate jorden på en human måte, uten smerter.

De mindre heldige møter en langsom og pinefull død i gasskamre. Det er mer lønnsomt og billigere for bedriften. De stakkars dyrene ligger med spasmer i flere timer, før de forlater denne fengselsplaneten vi har skapt for dem.

Supermarket Secrets

Filmen viser deg hva som skjer bak veggene i matvarehandelen. Hvor maten kommer fra, hvordan den blir prosessert, melkeproduksjon, dyrenes tilstand, skjulte videoopptak, og setter et stort spørsmålstegn  vedmatglobaliseringen.

Idag er kylling kjent som det sunne alternativet, men visste du at 30-40% av kyllingen består av fett?

Vi spiser mye kylling og utvalget er stort. Du har kyllingburger, nuggets, lår, kyllingklubber, kyllingfilet, kyllingkebab, kyllingpostei, kyllingkjøttdeig, kyllingsalat og egg. Vi elsker kylling så mye at vi har potetgull med kyllingsmak  (pommes and chicken).

Dette krever så mange høns at kyllinger dyrkes om dagen i store haller så langt øyet kan se. Jeg har bare skrapet av overflaten; ta en titt i matindustriens mørke hemmeligheter.

Den siste filmen heter FOOD INC. Uheldigvis så finnes den ikke på live-streaming og må lastes ned via torrenter. Om noen har en link til den, vil våre lesere sette stor pris på denne prisbelønte filmen.

Trailer:

20.08.09 samlet det seg en liten fredelig motstandsbevegelse utenfor Mattilsynets hovedkontor. Dessverre ble det ingen umiddelbare forbud mot dødelige søtningsmidler og kunstige smaksforsterkere. Det ble heller ingen fullstendig stopp i planene om å innføre Codex Alimentarius aka Codex eliminate all of us.

Se video her: http://www.nyhetsspeilet.no/2009/08/nyhetsspeilet-tv-kampen-om-maten-har-begynt/

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
50%
Opplysende
50%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; «Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
«DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG»

79 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *