Du leser nå
Risikabelt å vaksinere seg

1 minutt lesetidRisikabelt å vaksinere seg

Den mediaskapte svineinfluensavaksinehysteriet gjør folk desperate og voldelige i vaksinasjonskøer. Er du sikker på at din dose er i tilstrekkelig tilstand?

Det finnes flere svineinfluensavaksiner på markedet. Noen har en sterkere konsentrasjon av virusantigen enn Pandemrix som er valgt av våre helsemyndigheter.

De sterkere,”rene” vaksiner inneholder ikke det omstridte stoffet skvalen som er mistenkt for å forårsake autoimmunesykdommer.

Våre myndigheter har valgt en vaksine i hetteglass som inneholder 10 doser, og ikke ferdigfylte, enkeltdosessprøyter. Med flerdosesvaksiner må det tilsettes et konserveringsmiddel, i dette tilfelle kvikksølv.

Før injisering med Pandemrix må innholdet i to hetteglass blandes: et med virusantigen-suspensjon og et med skvalen-emulsjon. Den ferdig blandingen er nok til 10 doser.

Virusantigen er bitte små partikler som flyter spredt i vaksinen. Uansett rysteteknikken til de som trekker opp hver 0,5 ml dose, kan ingen garantere at man får den riktige styrken eller mengde med virusantigen som neste man i vaksinekøen!

Dersom de dyrere, renere vaksiner i ferdigfylte sprøyter var blitt valgt kunne dette ha ført til mindre risiko for introduksjon av luftbakterier til vaksinen, mindre smerter og reaksjoner på stikkstedet og færre bivirkninger på grunn av skvalen. Kvikksølv og egg kunne ha vært unngått.

Nå forsøker Folkehelsa å skaffe de renere vaksinene, men andre land ligger foran i køen.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
25%
Opplysende
25%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
50%
Om forfatter
Sandy

Sandy er farmasøyt med skotsk og norsk utdannelse. Hun har jobbet på sykehus, apotek, og som kontrollfarmasøyt i.f.m. industriell produksjon av sterile preparater. Mange år innen undervisning på Oslo Universitet og i utviklingsland. Spesialitet for undervisning på Oslo Universitet var formulering, produksjon og kontroll av sterile preparater. Hun har brukt mange år av sitt profesjonelle liv ved å prøve å hjelpe folk til å forstå om medisiner som de bruker: innholdsstoffer, virkninger, interaksjoner og bivirkninger. Hun mener at den viktigste forskningen er den som ikke publiseres. Sandy er pensjonert og jobber som frivillig datalærer for seniorer.

78 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *