Du leser nå
Nesten all mat inneholder giftige smaksforsterkere

11 minutter lesetidNesten all mat inneholder giftige smaksforsterkere

Du er flink om du klarer å unngå smaksforsterkere og aspartam i matvarebutikkene.

Dette er alarmerende. Det er nesten ikke til å unngå i butikkene. MSG (smaksforsterker) brukes for å «fremheve smak» slik at dårligere råvarer og kvalitet kan bespares. Mat skal bare se godt ut og smake godt, helst i store kvantiteter; næringen har forsvunnet helt fra maten de siste årene. Matindustrien i Norge er ikke forsiktig med å vurdere skadevirkningene som har kommet fra forskjellige land, svenske professorer alarmerte om dette i 2007, men ingen forandring har skjedd så langt. Nå har kampen kommet til Norge.

Vi konsumerer stadig mer ferdigprossessert industrimat og de fleste av oss har sjelden tid til å sette sammen råvarer. Å lage kvalitetsmat fra bunnen av er for mange blitt et minne fra fortiden. Det går helt fint og fryse ned mat og bevare kvaliteten over lengere perioder, men det er ikke det som er problemet.

Noen elsker MSG, andre hater det

Hvordan kan et lite hvitt krystal uten en spesifikk smak i seg selv,  lage så mye kontrovers rundt om i verden?

Problemet er matindustriens overgrådige interesser; de har forelsket seg i dette magiske stoffet som kan få «dritt» til å smake godt. Alternativet til denne «smaksforsterkeren» er bedre kvalitetsråvarer som vil gi god smak, men tror du de vil gjøre det når de kan spare milliarder av kroner? Dette magiske pulveret er heksepulver med bivirkninger; denne «smaksforsterkeren» gir deg en smaksopplevelse, en slags smaksbombe i hjernen, men det går på bekostning av din tankekraft, hjernens reaksjonstid når signalsubstansene blokkeres og du blir sløv og dum.  Dette med andre tillatte unøvendige giftstoffer som aspartam, har halveis lobotomert den norske befolkning til å gå rundt som vandrende zombier uten livskraft i øynene.

Ta en tur til butikken og etterforsk maten din

Matmyndighetene og industrien gir blaffen i deg, det er på tide og ta kontrollen over ditt eget liv. For for et par år siden tok jeg en tur innom butikken etter å ha lest en artikkel om svenske proffessorers kamp mot Msg og Aspartam. Jeg fant at (E-621-640) syntetisk glutamat var og finne i nesten alt av mine spisevaner. Etter å ha gått gjennom et og et produkt i matvarehyllene, begynte ansatte i butikken og snooke på meg, men i virkeligheten var det jeg som snookte på dem.

«Dere selger gift i maten» sa jeg, mens jeg holdt i min lille notatblekke og noterte de forskjellige produktnavnene.

Det finnes i pålegg, skinker, rekesalater,skinkeost, all posemat fra TORO, frossenpizzaer, ferdigfrossen-matposene til FINDUS, fiskeboller, supper, grillkrydder, rett i koppen, nudler, hurtigsnacks(hold-it), sauser, leverpostei, og all potetgull på markedet uten Cheeze doodlez! Ikke rart du spiser en hel potetgullpose når du først starter, du undergår faktisk en kjemisk prossess som gjør det umulig å stoppe.

Nivået med MSG inntak i Norge er farlig nære den i USA. Det er blitt en del av det daglige inntaket og fått en ubehagelig fotfeste i næringskjeden vår. Dette er ikke næringstoffer og er ikke nødvendige, så vær forsiktig når mattilsynet har blitt betalt for å  se en annen vei.

Kinaresturant-syndromet

msg_2Jeg hadde en dårlig vane med å spise på kinesiske resturanter, nesten 2-3 ganger i uken. Det tok ikke lang tid etter et måltid, før jeg begynte å bli tørr i munn og merket hodepine og ble litt svimmel, men jeg viste ikke hva det kunne komme av, det var før jeg spørte servitøren om de brukte MSG?

Hun smilte fornøyd og stolt, de brukte MSG.

Flere resturanter begynte med skilt utenfor vinduene sine i USA og Kina. Kinesere og asiatere er verdensmestere på MSG bruk, de fleste kinesiske cusine kokker er enige om at råvarer og kryddersammensettningen er nøkkelen til god,
sterk og smakfull mat. Mens andre billigere resturanter
bruker pulveret for alt det er verdt.

Det er mulig å gjøre et forsøk selv. Jeg kjøpte rent MSG pulver hos en kinesisk grønnsaksbutikk og lagde spagetti hjemme. Brukte samme ingredienser og råvarer, men strødde i litt «heksepulver» og skjønte fort at jeg var blitt lurt.
Husk å spørre servitøren om de bruker MSG; om du får maten din uten, er en helt annen sak, men det er verdt et forsøk.

Hva er MSG og hvor kommer det fra?

Msg Pulver

Dette kan du kjøpe på asiatiske butikker. Det anbefales ikke. Prøv og lag 2 retter endag, en med msg og en uten og opplev smaksforskjellen.

MSG er salt-versjonen av glutaminsyre. Glutaminsyre er en av 20 aminosyrer som bygger opp et proteinmolekyl. Det er en ikke-essensiell aminosyre som kroppen produserer på egenhånd, vi trenger ikke å hente dette inn gjennom vår diett. Kroppen behøver glutamin i små mengder for å overføre signaler til muskler og nervesystemet skal fungere, en signalsubstans. Naturlig glutamin finnes i mange matvarer og i sin naturlige form utgjør den ingen trussel. Det finnes i kjøtt, lagret ost, tomater og krabber, for å nevne noen få.

I motsetning til den syntetiske glutamaten, tar kroppen opp den naturlige glutamaten mye langsommere. Det er dette som blir et problem, da for mye MSG vil samle seg opp i hjernen og feste seg på nervefiber-tuppene. Dette stopper signalene som fører til nedsatt hjernefunksjon.

Glutamat a.k.a «Umami», Den femte smak, ble fremstilt fra sjøgress/tang og har vært brukt i asiatisk kokkekunster for å fremheve smak i flere århundrer.  Men det var ikke før i 1908 at professor Ikedea i Universitet i Tokyo tok gjorde det om til et syntetisk stoff og fikk patent på Monosodium-glutamat.

Er det trygt å spise MSG?

«Ja det er trygt» sier mattilsynet og matmyndighetene med industrifinansiert forskning i ryggen,
mens all uavhengig forskning sier det er farlig og kan føre til flere forskjellige skader på kroppen din.
Det var kansje trygt for 20-30 år siden når det ble akseptert, da var begrunnelsen at du ikke får i deg så mye MSG for at det skal gjøre noen skader. Idag finnes det i nesten alle produkter fra de annerkjente matleverandørene på det norske markedet.

Antall produkter har økt drastisk og vedsiden av andre exotoxiner som Aspartam, begynner det å  bli forsent å snu, om vi ikke gjør det nå.  Hvis du vet noe er usunt og utrygt, hvorfor skal du ha det i munnen din?

Maten vår bør være det mest hellige, det er vår medesin, vår livskraft og ansvaret for at dette forblir sundt og trygt er desverre overført til en gjeng mattilsyneslatende arbeidere, som med våre skattepenger jobber for matindustrien og ikke folket. Disse stoffene har alternativer som er rene og sunne, stevia kan erstatte Aspartam og gode råvarer kan erstatte bruken av MSG, men matindustrien taper milliarder i inntekter, kan det tenkes seg at det drives lobbyvirksomhet i form av smørepakker og uspessifiserte reiser til ansatte med stor avgjøringsmakt i mattilsynet? Jeg ser ingen annen grunn til å forby disse stoffene umidelbart.

Noen skadevirkninger:

  • Fosterskader
  • Astma anfall
  • Deppresjoner
  • Tilvekstproblemer
  • Hormonforstyrringer
  • Hjerneslag
  • Migrene
  • Svimmelhet

Nyere forskning viser at MSG fører til ekstremt overvekt uansett hvor fysisk aktiv du er. En amerikansk fedme-epedemi bølge kan skylle over Norge når vi våkner opp med Wallmart og Siv jensen.

Forskere fra USA og Kina dro til de avsidesliggende urbane landsbyene i Kina. 750 menn og kvinner i alderen 40 til 59 ble undersøkt og majoriteten brukte ikke ferdigprossesert industrimat. 82% brukte MSG. De fant ut at de med mest MSG forbruk hadde 3 ganger så stor sjanse til å bli overvektige, enn de som ikke brukte noe som helst. Det positive med forskningen var at assosiasjon mellom MSG bruk og fedme stemte overens med de resultatene fra dyreforsøkene. Det som dreper en labrotte raskt, vil drepe deg langsomt.

Nyere forskning fra Universitetet i Oslo har funnet en revolusjonerende teknikk for å forhindre hjerneslag. Kalsium kanalene er hjernens nødbrems under krisesituasjoner, de åpnes og kalsiumet sleppes ut av hjernen. MSG viser seg å være en Kalsium kanal blokkerer, det vil gjøre at for mye kalsium sitter fast i hjernen, som vil føre til nerveskader og muligens hjerneslag.

MSG den ukjente folkefienden

Eldrehjem konsumerer mye ferdigmat med MSG. For personer med høytblodtrykk er faren for hjerneslag høyere.
Dette må ansatte på eldrehjem bli opplyst om og passe på at de unngår denne nervegiften. Det er ikke bare de eldre som er utsatt, de fleste barnehager bruker mye posemat, grøt, supper og raske måltider er hverdagen til våre minste.

Dette sammen med «sukkerfrie barnehager» som ble foreslått av Sylvia Brustad for en tid tilbake er nok til å holde barna i femte klasse for livstid. Videregåendeskolekantiner er også utsatt for MSG siden de varmer opp hurtigmat. I tillegg har de fleste skoler bare brusautomater som inneholder lett-produkter med aspartam.

Konsentrasjonsvansker? Skyld på maten din!

Barneallergier har økt med bruken av MSG i USA.  Les mer her.
Astmaanfall ulykker linkes til MSG i USA.  Les mer her.
Millioner av amerikanere tar «Calcium Chanel blocker» som medesin mot høyt blodtrykk.
MSG er kontraproduktiv stoff og arbeider som en Calcium Chanel OPENER.
Hyperaktivitet, MS, Alzheimer, selvmord, og autisme har i den senere tid vist seg å være relatert til MSG bruk.

Forbrukeropplysning er et problem da matvareleverandøren ikke gjør en god nok jobb med å innformere deg om smaksforsterkere. De siste årene har antallet klager til forbrukerombudet angående MSG og Aspartam økt drastisk, men ønsker vi merking av «farlige giftstoffer» på produktene? Eller ønsker vi totalforbud av noe som er vågalt og absurd?

Msg går under en rekke forskjellige navn, et minstekrav til mattilsynet bør finne en felles betegnelse på stoffet.

De vanligste er:
Glutamat
Monosodium glutamate
MSG
Smaksforsterkere
E-nummer E620 til E640 (Vanligst i Norge er natrium glutamat, E-621)

Øvrige:
Glutaminsyra
Natriumglutamat
Kaliumglutamat
Kalciumdiglutamat
Monoammoniumglutamat
Magnesiumdiglutamat
Hydrolyserat protein, exempelvis hydrolyserat sojaprotein eller hydrolyserat växtprotein
Gurutamin san’natoriumu
Phong churot
Natriumglutaminat.

Krigen mot mat er krigen mot deg

MSG_dees

Tv programmene er utbrukte og meningsløse, smaksforsterkere fører til fedme og trøtthet, noe som fører til at du havner i sofaen, og blir likegyldig til alt som skjer der ute, virkeligheten din er borte.

Hele matproduksjonsstrukturen har ødelagt næringsinnholdet. Melken vi drikker er uhensikstmessig og nytter kroppen ingen gode funksjoner. Vaniljeisen du kjøper er laget av trebark, og grønne olivien legges i et fargestoff som gjør det svart. Revet ost er ikke ost, hva er hva egentlig?

Hvorfor virker det som om Mattilsynet jobber mer for å
skjule matindustriens spor, enn å gi folket sannheten om hva som er i maten. Hva vet de egentlig? Hvorfor går millioner av kroner til Mattilsynet når all forskningen deres kommer fra EU og FDA(matadmin i usa) når Norge er et selvstendig land, og kan gjøre sin egen forskning? Med folkelig innsyn, selfølgelig.

Codex Alimentarius vil bære ansvaret som vil henge tungt på mattilsynets skuldre, om de tillater FN’s Agenda 21, et globalt matdiktatur hvor all mat må sprøytes for matsikkerheten. Da blir det mindre økologisk, mer hormoner, mer genmanipulert mat, flere E-stoffer og mer usunn mat.

Alt dette spør du, gjør Rimi hagen for å spare noen ekstra kroner, her og der? Kansje.

Det er nok politiske interesser i maktkorridorene som travler fram og tilbake, og sørger for at alt er som det skal og planen utføres. De øverste lederne i verden ønsker å utsette oss for en rekke utfordringer i den nærmeste fremtid, en nyverdensorden skal dannes og menneskene skal våkne opp i den, uten og ane hvordan de havnet der. Lignende teknikk ble brukt av Hitler under konsentrasjonsleirene hvor han gav slavene «fluoride» i drikkevannet, slik at de skulle bli passive og sløve, slik at den opprørske følelsen av å gjøre motstand skulle forsvinne.

Denne krigen mot maten er ingen ting i forhold til krigen mot terror og 9-11 angrepet,  fordi dette er en krig mot menneskeheten.

Demonstrasjonen utenfor Mattilsynet i Ullevålsveien 76 på torsdag 20.
august fra kl. 13

Husk Demonstrasjonen utenfor mattilsynet på torsdag. Vær med og vis ansvar ovenfor dine medborgere som aner fred og ingen fare. Om du har noen produkter i skapene dine som inneholder Aspartam eller Smaksforsterkere, stikk en hull i den og fest en hyssing gjennom, slik at den blir klar til å henge fra trærne utenfor mattilsynet.
Det blir morro om nok tar med, slik at det ser ut som monsanto-julenissen kom for tidlig iår.

Flere ressurser:

Gojibær ulovlig?
Exotoxins – The taste that kills (Video)
www.expressen.se/halsa/1.862250/giftet-i-din-mat
Mercola.com – MSG-Is-This-Silent-Killer-Lurking-in-Your-Kitchen-Cabinets
www.expressen.se/halsa/1.862308/overkanslighet-fetma-sjukdomar

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
60%
Opplysende
15%
Inne på noe
0%
Usikker
5%
Dårlig
18%
Om forfatter
Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; «Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
«DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG»

67 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *