Du leser nå
Hvordan står det til – egentlig?

9 minutter lesetid

Frosken i sin komfortsone


Hvordan står det til – egentlig?

En kjent metafor tar for seg skjebnen til en frosk som ligger i en kjele med vann på komfyren under sakte kok.

En kjent metafor tar for seg skjebnen til en frosk som ligger i en kjele med vann på komfyren under sakte kok. Frosken merker ikke den gradvis og livsfarlige forverringen av sitt miljø. Den besvimer til slutt av varmen og dør – bevisstløs i komfortsonen.

Den eneste som kan redde frosken er å skifte miljø – dvs sparkes ut av komfortsonen. Når frosken kommer tilbake til det varme vannet vil den være klar over det som skjer og redde sitt liv.

Mens jeg sitter ved min computer og tenker på alle de mulig tiltakene som kan gjøres for å inspirere frosken til å sjekke tempen på vannet, lurer jeg av og til på om toget er gått. Har frosken nok bevissthet igjen og energi til å komme seg ut av fellen den nå er i?

Som en del av min morgenrituale, leser jeg gjennom en lengre liste av Internett-adresser som gir meg informasjon om pulsen på Jorden, Solen og samfunnet sett gjennom globale perspektiver. Norske lokalnyheter er en viktig del av min lille virtuell reise. Summen av det hele forteller meg noe om frosken og vannets temperatur – synes jeg. Det jeg hører på TV forteller meg om hva frosken blir matet med av ”sannheter” og propaganda.

Det er de små tingene som forteller meg om store ting. Jeg har lyst til å nevne noen av disse for deg og sjekke ut hva du måtte mene. Har du lagt merke til TV-reklamen der foreldre oppmuntres til å innmelde sine barn i et angiversamfunn – for miljøets skyld? I reklamen, irettesetter barna naboer, venner og bekjente for diverse mangel på omtanke til miljøet. Teksten lyder, ”Jeg er ikke sint på deg, bare skuffet”. Hvem er det som egentlig står bak dette monstret? Er nordmenn så historieløse og bevisstløse at de virkelig synes det er ok å støtte opp under et angiversamfunn?

At det hele handler om miljøhensyn og klima er enda mer rystende. Det er, slik jeg ser det, et ledd i den store kampanjen der mennesket skal gjøres til fiende for planeten. Hvorfor ble det slutt på at barn kunne anmelde bedrifter for miljøsvineri? Hvorfor blir ikke barna oppmuntret til å se opp på himmelen på de merkelige hvite stripene som henger igjen etter flytrafikken?

Her for et par uker siden delte min kommune ut et nytt sett med poser for å sortere plast og matavfall. Nå har vi hatt sortering av søppelet i en del år så vi er vant til å ha tre forskjellige søppeldunker inne på kjøkkenet. Nå må vi ha fire. En kjempestor klar søppelsekk i plast skal nå brukes til å samle alle plastvarer som før gikk i avfallsbøtte. Vi må nå vaske plast ren for mat, tørke og plassere inn i posen som skal legges ut for henting. Hvor pokker skal denne plast posen finne plass på mitt lille kjøkken. Plast brukes til nesten ALT – og særlig matvarer. Skal jeg nå bruke flere timer av min fritid til å vaske tørke, og snart stryke min søppel? Vil vi ende opp med å få søppel politi slik som de har i England for å bøtelegge folk som plasserer feil søppel i feil dunk? Min tid ser ut til å bly mer og mer fylt med å ivareta andres agendaer. Snart streiker jeg. Jeg føler meg snart som en slave til infrastrukturene jeg må ha for å fungere. Jeg må løpe ned å synde meg til å sende en sms til energiverket slik at jeg får riktig regning, så må jeg vaske og tørke søppelet, så er det banken – jeg må skrive inn alle disse fordømte kid koder slik at bedriften vet det de vil om meg.

For noen uker siden hørte jeg på radioen om at det norske Barnevernet hadde for lite makt – Hvem pokker mener det? Det norsk Barnevernet er nesten en stat i staten og de har alt for liten kompetanse på det de egentlig driver med. Har du fått med deg at de ønsker å kriminalisere mennesker og institusjoner som ikke anmelder mistanke om barnemishandling til Barnevernet? Her igjen – mer angiveri.

Barnevernet bruker falske anmeldelser og ”bekymringsmeldinger” som et grunnlag for forfølgelse, terror og umyndiggjøring av helt normale mennesker som er så uheldig å ha eks partnere som er villig til å gå over lik for å trumfe gjennom sin vilje. Er du klar over at barnevernets ansatte kan forhøre dine barn i over en time, uten at andre er til stedet? Bjungsaken hadde et stort potensial for lærdom – at barn ikke måtte forhøres uten videre av ikke kvalifiserte, og særlig ikke uten tilsyn og omtanke til tiden. Bjungsaken bekreftet at barn som blir forhørt for lenge av gangen begynner bare å dikte opp historier som de tror deres torturister vil høre, slik at de slipper mer avhør.

Vi beklager at amerikanerne bruker ”waterboarding” som tortur på sine fanger. Men det er helt ok at barnevernet kan avhøre dine barn på over en time? Jeg snakker om barn i barnehage-alderen. Vil du at deres vitnesbyrd brukes mot deg i en rettssak?

Det var ikke lenge siden at en norsk imam ble fremstilt på norsk-TV for å fortelle medborgere at terrorangrepet 11.9 i USA var en ”innside”-jobb. Jeg frydet meg over hvordan TV-2 slet med å få kontroll over diskusjonen helt i starten. Alle de muslimske ungdommene som ble intervjuet pekte på det faktum om at mange – kristne og ikke-muslimske mennesker var hellig overbevist om at terrorangrepene var falske og ikke igangsatt av muslimer overhodet. Dessverre fikk programredaktøren full kontroll og vridde alt sammen over til at en slik imam driver med radikalisering av muslimer.

Jo, det hadde vært helt sant om imamen ikke hadde snakket sant. Personlig har jeg ikke hørt noe fra ham som jeg selv ikke kunne skrive under på – og jeg er født i USA! Fra mitt ståsted driver en kommersiell TV-kanal i Norge med politisk propaganda til fordel for de som ønsker å lage enda mer fragmentering mellom ulike grupper av mennesker på denne planeten. Det virker som om det er en plan – først snakker vi om burka hos politikvinner, så snakker vi om at norske gutter og jenter ikke kan svømme sammen i svømmehallen fordi muslimene skal/må/burde respekteres – så kommer imamen som hadde et foredrag for vel et halvt år siden. I uker etterpå hører jeg om radikalisering – ”home grown terrorism”.

Hvilket bringer meg over til USA. De har kommet mye lengre enn oss. Prisonplanet.com er på min liste over nettsteder som jeg synes er nødvendig å ta en titt på for å følge med på pulsen i USA. Selv om jeg er blitt norsk statsborger, liker jeg å følge med. På dagens side står følgende: George Washington’s Blog – Mars 21. 2009

Jeg oversetter fritt: Homeland Security og politiet sier at alle som er uenige med dem eller som er uenige med politikken til styresmakten er terrorister. En professor på juridisk fakultet never, ”The Military Commisions Act, ”En hver som …. uttaler seg mot myndigheter kan erklæres som en ”ulovelig fiendtlig stridende” og fengsles på ubestemt tid – inklusiv amerikanske statsborgere. Staten Missouri har brukt denne merkelappen på tidligere President kandidat Ron Paul og de som støtter ham. Alle som støtter konstitusjonen, som eier gull, og er uenig i hvordan staten driver nasjonen videre, er en terrorist. Det minner meg selvfølgelig om uttalelsen til George Orwell – ”I tider med universell løgn, er det å fortelle sannheten en revolusjonær handling.”

Jeg ser ikke stor forskjell mellom USA og Norge når det gjelder den retningen vi beveger oss i. Formen er veldig forskjellig. I Norge foregår all ting langt mer bak lukkede dører. Den frittalende undersøkende journalisten – slik som Ertesvåg – blir bare ikke snakket om i det offentlig rom. Hvor de andre har blitt av, må gudene vite.

Hva skal til for å få nordmenn sinte? Er det ikke nok at Norge har tapt 900-milliarder kroner på aksjespekulasjon i oljefondet? Jeg – som individ visste veldig klart og tydelig at denne finanskrisen om verden nå er midt i, ville komme. Kom ikke her og fortell meg at de som forvalter vår kollektive formue ikke er klar over hva de driver med. De hadde ikke lov til å bruke de pengene for å bygge ut Norges infrastrukturer, styrke skole, forskning og slik – for det ville gagne folket! Det er ikke lov. La oss fortsette å ha rasfarlige veier. La oss fortsette å sette opp bomstasjoner slik at bilister skal bløgges mens de kjører. Blir du ikke forbannet når du hører at han som har mista alle disse pengene i aksjespekulasjoner har måtte gå ned i lønn til 2,5 millioner?

AIG-for milliarder fra den Amerikanske staten som senere skal sende regningen til sine fattige. I mellomtiden får AIG ansatte millioner på millioner i bonuser – for å bedrive kriminell virksomhet. Er ikke det akkurat det samme vi driver med når vi lønner folk 2,5 millioner for å spille bort mer enn et helt års statsbudsjett? Så vidt jeg vet var disse pengene ikke øremerket til aksjer, men til langt mer sikre investeringer.

Nå er det like før vannet koker. Eller er det slik som de som bruker den modifiserte giften som ble brukt under Viet Nam krigen – agent ”Orange” – nå kjent som miljøgiften, ”Round Up” fra en av verdens mest grådig, kriminell, globalisert og kapitalstyrte selskaper som også har investert tungt inn i frølagret på Svalbard. – Folk som bruker Round Up sier, ”Den er nå død, det er bare det at den vet ikke at den er død enda!”

Hvorfor er jeg sur på Monsanto? De lager genmodifisert mat. Vet du hva det betyr? Det betyr at deres frø, som også er sterile, lager planter som tåler Round UP som giftstoff. Da kan bonden øke avlinger – de brødfør verden. Det er bare to haker ved det hele – bonden må kjøpe nye frø fra Monsanto for hver avling – han kan ikke bruke de som er naturlige. Så er det bare at plantene er full av Round Up – spørsmålet blir – tåler du all den Round Up’en som er i planten du spiser?

Hva gjør vi når alle av verdens frø er blitt tatt patent på, er sterile, og er Round Up-Ready? Da er spillet slutt min venn.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
50%
Opplysende
50%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” – 2008.

10 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *